Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Seçili OEM Ürünlerinde Sepette %15 İndirim [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
33
Favori
90.618
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zRx Z kullanıcısına yanıt

    Sağolasın hocam, bu rami takip ediyordum hep. Bir kaç gün önce 4.200 TL falandı.

  • HWS kullanıcısına yanıt

    Şekil ve görüntüden ziyade;

    3070 ti ile kullanabileceğim ve optimum performans alabileceğim bir anakart + işlemci kombinasyonu arıyorum.

    Anakart fiyatları gereğinden fazla geliyor.

    Yoksa aklımdaki ikili , z690 tomahawk ddr5 + 13600k


    Bu arada indirimler yeniden başlamış

  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt
    Aynı kartı 5400 e b650 olarak ve 7600x ile 4720tl kombinlemek istemez misiniz ? Bende 13600kf ve 7600x arasındayım fakat kartlar canımı sıkıyor
  • Intel Core i3 12100 - 1852TL dip fiyat



    www.vatanbilgisayar.com
    Intel Core i3 12100 Soket 1700 12. Nesil 3.30GHz 12MB Önbellek 10nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Intel Core i3 12100 Soket 1700 12. Nesil 3.30GHz 12MB Önbellek 10nm İşlemci en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i3-12100-soket-1700-12-nesil-3-30ghz-12mb-onbellek-10nm-islemci.html




  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

    olur  

  • road35 R kullanıcısına yanıt

     Tam link atacaktım ki daha dün itopyadan 5399 TL ye aldığım MSI MAG B650 TOMAHAWK Wi-Fi kart geri 7000 küsüre çıkmış. Bunların ne yapacakları belli olmuyor takip etmek lazım.

  • Bu anakart fiyatlarıyla hiçbir şey olmaz, hayatımda ilk kez bu kadar saçma fiyatlar görüyorum dünyada bizden daha kötü olan yoktur herhalde..


    Dövizden zaten okkalı darbeyi yiyoruz yetmiyor üzerine saçma vergiler yetmiyor fahiş oranlarda dist. kârı, satıcı kârı... bitmiyorrrr bu ülkede bir şey alacakken üreticiden bize gelene kadar herkes bir pay da bana ver diyorrrrr!!! ama ısrarla kimse kral çıplak demiyorrr!! bu iğrenç düzenden yıldım artık vatandaşını öpmek için bu kadar hevesle oluşturulmuş ve çalışan bir sistem dünyanın neresinde varrrrrrrrr??  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Şubat 2023; 1:17:27 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

    Bu düzenin değiştirmek için bizim elimizden ancak bu fahiş fiyatları protesto edip ürün alımını durdurmak gelir bunun haricinde ülkeyi yönetenlerin alması gereken tedbirlerin faturasını hep halk çekmiştir bu durum değişmiyor dünyanın tüm ülkeleri için geçerli aslında elit tabaka her zaman kaymağı yer sorgulamaz çünkü hep daha fazla kazanır ama geri kalan kesim maalesef sırtına semer vurulan kesim olmuştur özetle bu düzenin değişmesini istiyorsak toplumsal birlik olup birlikte hareket etmeliyiz protesto edip ürün almamalıyız bunun dışında bizim bireysel yaptığımız hareketlerle olacak şey değil.

  • tahsin053 kullanıcısına yanıt

    Bu kartı dün görmüştüm tam alacaktım baktım karta vade farkı yansıtıyor, dedim diğer kart ile alayım. O sırada muhabbet falan oldu derken sonradan alayım dedim baktım kartın fiyatı uçmuş.


    Yahu bu kart İsviçre'de 5.000 TL'ye satılıyor.


    Şimdi İsviçre'deki vatandaş vergi ödemiyor mu? (Dün bir İsviçreli arkadaşım ile konuştum, 3. çocuğu dünyaya geleceği için yeni eve taşınma muhabbeti oldu, bana ev kirası haricinde 200 CHF araba park yeri için ödeme yapması gerektiğini söyledi. Adamlar araba park yeri için vergi ödüyor)


    İsviçre'deki satıcının işçilik maliyeti senden daha fazla değil mi?

    İsviçre'deki kiralar buradan çok daha fazla değil mi?


    Be vicdansız adam nasıl bir kar marjı koyuyorsun ki indirimli fiyatın bile normal fiyattan daha yüksek.


    Giriş orta segmentteki kartın orta haline bile 7.000 TL istiyorsunuz.

  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Fazla tartışmaya gerek yok. Senin hayatın para etmiyor sen ömrünün yarısını devlete hibe ediyorsun ve işin acı tarafı bu dünyaya sadece 1 defa gelme hakkın var. Ispanyada 2018 5.30 xdrive 30bin euro yani 17-18 asgari ücret burada aynı araç 3.5 milyon tl 411 asgari ücret. Yani senin 32 yılın çöp kardeşim. Bu arabada böyle teknoloji de böyle dünyayı gezmede böyle yeme içmede böyle. Yani hayatın her kesiminde birşeylere erişimimiz fazla fazla yıl gerektiriyor
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    Hocam alım gücü konusunda haklısınız ama pc parçalarının fiyatının ülkemizde yüksek olması bundan kaynaklanmıyor.

    Tamamen aracıların kar marjı yüzünden. İsviçre'deki adam 5000 TL lik kartan aylık kazancı ile 30 tane alabiliyor o farklı bir konu ama benim değinmek istediğim neden 5000 TL'lik kartı 7.000 TL'ye satıyorlar.

  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    1. Durum piyasada tek döviz kuru mevcut değil. İşletme sahipleri özellikle dışarıdan mal alıp içeriye satanlar kuru bizim bloombergde gördüğümüz gibi görmüyor. 2. Konu geçen seneye göre firmaların fatura maliyeti %100 işçi maliyeti %50 artmış durumda. Satışlar için aynı durumu söylemek zor alım gücü düştükçe satış adedi düşer çark dönsün diye mecbur kar marjı arttırırsın. Zaten rekabetçi bir piyasamız yok dışarıda ki gibi çoğu bu işi yapan firma ortaklaşa fiyat belirliyor maalesef. Burada kesinlikle haklı demiyorum firmalar ama bunu yapmak zorundalar kimse babasının hayrına çalışmıyor bi şekilde piyasa neyi gerektiriyor ise onu yapmak zorundalar. Denetim yok rekabet kurumu yok alım gücü yok bilinçli tüketici yok yok oğlu yok. İsteyen istediği gibi at koşturur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 27 Şubat 2023; 11:59:27 >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    Ryzen 7600x aynı sitede baktığımda 250birim yani 5.000TL

    Anakart ise 250 birim yani 5.000 TL


    Türkiye'de 7600x 5.500 TL civarı, indirim ile 4700 alma imkanı oluyor

    Anakart ise 7.000 TL


    Yurt dışındaki adamın işçilik vb maliyetleri bizimkinden çok daha fazla.

    Burada çalışan kişinin işverene maliyeti 600Frank / Euro olsun, orada ise belki 5 katı.


    Kimse babasının hayrına çalışmıyor zaten, öyle bir isteğimizde yok ama yukarıdaki adamlar kar yapıp üstüne daha çok maliyete katlanıyorlar ve daha ucuza satabiliyorlar anakartları.

    İşlemci örneğinden zaten fiyatların tamamen keyfi olarak şişirildiği belli oluyor.


    İnat etmeyip normal fiyattan satsalar, satış adedi artacak bu sayede işlemcide satılacak.

    Şimdi ben, siz ve diğer almayı planlayan kişiler fiyatlar düşsün diye alım yapmıyor.


    Pandemi ve miningden sonra artan kar marjlarına alışmış olabilirler. Gerek yüksek fiyattan ekran kartlarını satmalar, gerekse ekran kartını satmak için komple sistem almak durumunda bırakmalarından dolayı çok iyi karlar yaptılar.

    Uzun süre normal olmayan karlara göre satış yapacaklarını zannetmeleri belki de yanılgıları olacak.





  • Hazır sistem diye satılan ürünlere bakın sistemde kullanılan parçalar en giriş seviye ve kimsenin normalde almayı tercih etmeyeceği ürünler ama sırf ekran kartı için bile o sistemi alıp kasadan kartı çıkartıp 2.elde aldığı fiyatın üstünde parçaları veya komple kasayı satmak isteyen çok kişi var. 2.elde sıfır diye hemen ilan açılıyor değil mi yok şu gün alındı, yok şuradan alındı, yok sıfır toplandı vs. aynı şekilde bir ürün indirime giriyor ihtiyacı olan kişi alamıyor ama al-sat yapan fırsatçı tayfa onu alıp ürün stoku tükendikten sonra hoop 2.elde kar ekleyip satmaya çalışıyor açın bakın sarı sitede gırla ürün var sıfır kutulu faturalı vs. satılmaya çalışılan aynı şekilde DH 2.el forumunda da sıra sıra özetle bizdeki bu zihniyet değişmediği sürece ve bu fırsatçıların önü kesilmediği sürece biz daha çoook bunları konuşuruz yapabildiğimiz sadece satıcılara sallamak fahiş fiyata ürün satıyorlar diye ama fırsatçılara kimsenin bir şey dediği yok ne yapabiliyoruz sadece bu fahiş fiyatlardan ürün almayın demekten öteye bir adım gidemiyoruz aynı şekilde al-satçılardan da ürün almayın diyen kimse yok maalesef.





  • Anakart fiyatları dolar bazında da uçmuş durumda. 100 dolar bandında kumanda board'ından daha kalite B650'ler beklenirken kalburaltı kartlar 180 dolara ancak gidiyor. Yabancılar da şikayetçi bu durumdan. Bizde üstüne bir de kâr payı ekleniyor.

  • HWS kullanıcısına yanıt

    1 tane alıp satanları dünyanın hiçbir yerinde engelleyemezsiniz maalesef.

  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Enflasyon ve para politikasının olmadığı ortamda nereye yamaya çalışırsan çalış diğer yerler patlak verir.Firmalar tahmini kuru 22-26 tl arası hesaplayıp fiyat çıkarıyorlar üzerine kar koyup diğer firmalar satıyor.İpin ucu o kadar kaçtı ki burada herkes suçlu kimse suçlu değil.Paranın değeri olmadığı için ürüne sürekli zam geliyor,satıcıda kendini garantiye almak için üst perdeden fiyat artışı yapıyor.

    Enflasyoj var diye ihtiyacını ertelemeyen,nasil olsa alamayacağım diyerek bir sürü şey alan insanlar,500 tl kar için fırsat kovalayan insanlar derken her piyasamız alt üst oldu ve düzelecek gibi de durmuyor.Eskiden ürün getiren firmalar böyle şeylere çok dikkat ederdi bir kurum a fiyata satarken diğeri b sattığı için cezalar keserdi.Anladığım kadarıyla onlar da Türkiye’yi gözden çıkardılar kimse uğraşmayincs tüketici önemi kalmıyor ve piyasa birkaç kişinin elinde kötü duruma geliyor.

    Yazdıklarınıza katılıyorum bu arada tüketici dostu gibi davranıp düzgün fiyata iş yapan firma sayısı çok azaldı iyiyi takip edeceğimize kötüyü takip ediyoruz umarım bu durumlar düzelir ama çok zor görünüyor.




  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Orası öyle 1 tane alıp satan belki başta çok masum gibi görünebilir ama farklı isimlere birden fazla kez aynı ürünü alıp satan aslında hep aynı kişiler, sonuç olarak zihniyet meselesi, insanlar bunu bir iş modeli olarak görüyor, buna ihtiyaçları var belki çünkü ülkede ekonomi bitmiş, enflasyon tavan yapmış, alım gücü inanılmaz düşmüş, buradan ek gelir elde edebileceğini düşünen bir çok kişi var ama işte öyle değil belki çok az bir kitle hakkını yemeyeyim ama bir çoğu zaten bu piyasada olan işin içindeki kişiler veya bu işten ekstra kar peşinde olanlar ama belli bir süre ürünü kullanıp 3-5 ay sonra ürünün teknolojisi eskimeden veya maddi sıkıntılardan dolayı satmak isteyenler bundan müstesna lakin aldığı gibi hatta aynı gün, ürün eline geçer geçmez, daha kutusunu bile açmadan ilan açıp satmaya çalışanlardan ürün almak bence doğru değil alırsanız bile yaptığınız şey aynen şu olur tamam aldınız iyi güzel hoş ama aldığınız kişiyi bu işi tekrar tekrar yapmaya bir nevi teşvik etmiş olursunuz yani aslında topluma ve ekonomiye hiçbir katkınız olmuyor eğer tersini düşünüyorsanız zaten yapmazsınız aksine bırakın o kişiden ürün almayı indirimleri bizzat kovalar, takip eder ve adınıza faturalı ürün almayı tercih edersiniz o zaman işte ekonomiye bir katkınız olur tabii ki bunlar benim kendi görüşlerim katılırsınız veya katılmazsınız.





  • @HWS hocam vatan bu indirimleri ne sıklıkla yapıyor bilginiz var mı ?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.