Şimdi Ara

Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
11.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Şu ikinci ile üçüncü paragrafın ortasına kadar olan kısmı günümüze uyarlanmış, isimlerin değiştiği versiyonuyla yakında tekrar yaşayacağız gibime geliyor. Bir de belki savaş dışında(?)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myfranco kullanıcısına yanıt

    özgür bir dünyada istediğimi söyleyebilir kurallar dahilinde buna dahi tahamülünüz yok oysa yollara hak huk adalat diye yollara dökülüyorsunuz ama sadece kendinize.Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Maalesef yakın ama karanlık tarihi dönemler. Sebebi bugünkü sistemin 1800 lü yıllardan artık dünyada ve osmanlı da etkin olmaya başlaması. Padişahların değil, bürokrasinin, vesayetin etkin olmaya başlaması. Medyavari dahil her türlü yöntemle her türlü fitne ve entrikanın döner hale gelmesi. Yönetim sisteminin değişmeye başlaması ile azınlıklar ve onlar üzerinden ülke yönetimine dış müdahalenin başlaması. Dolayısıyla hiç bir şeyi net olarak bilemiyoruz. Tek bildiğim, dünyanın bugünkü durumu üzerinden yani netice üzerinden geriye doğru tahminler yürütmek.

    Geç bunları geç. Karanlık taraf diye bir şey yok. O Okumadığın için karanlık kslan taraftır. Gayet açık yazıyor her şey okumak öğrenmek isteyene


    Tabiki bürokrasi hakim olacak devlet yönetimine. Kralların padişahların mutlak hakimiyeti orta çağda kalan bir anlayış. Devlet denen mekanizmayı tek başına idare edilemez. mutlaka yetki paylaşımı yapıp bürokrasinin oluşturulması gerekir.


    He bugün örneği yok mu tek kişinin hakimiyet kurduğu yönetim biçimleri var tabi afrika'nın bazı ülkelerine ve kuzey kore'ye bakabilirsin. Halkı sefaletten bitik halde o ayrı tabi


    Azınlıkların ülke yönetiminde etkin hale gelmesi ve daha sonra itilaf devletlerinin kışkırtması ile ayrılıkçı hareketlerde bulunması da ulus kavramının olmamasının doğal sonucu

    (Bu arada Bugün etnik ırkçılık yapıp parti kurup siyaset yapmaya çalışan solculuk kisvesi altında adını anmak bile istemediğim o parti de aynı yolda)

    Atatürk geldi de ulus bilinci kazandırdı. Türk olmayı ırka değil vatandaşlık bağına sahip olmak olarak modern şekilde yeniden tanımladı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • myfranco kullanıcısına yanıt

    Hem dincileri hemde kendi cenahini ettigin sozlerle guzel tarif etmissin..

    Benim damarima falan basmiyorsun Allahin son elcisine kotu soz soylemekle kendi ahiretin banane:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Yönetim biçimi elbette değişmek modernleşmek zorunda, bahsettiğim o değil. Bu değişikliği kimin nasıl yaptığı veya o zaman veya şimdi nasıl kullanıldığı. Şirket olarak bak olaya. Şirket senin, tek patron sensin. İyi patronsan şirketin içi hepten rahat eder, kötü patronsan şirketin içi hepten sıkıntı çeker. Bu da ayrı. Benim asıl bahsettiğim şirketin dışı. Tek patronsan, şirket dışı rekabeti, gücün, kabiliyetin, imkanın ölçüsünde her türlü yaparsın. Ama kazanırsın ama kaybedersin. Ama çoklu bir yönetim kurulun varsa ve bu yönetim kurulu doğru şartlarda oluşmadıysa hatta art niyetle içine sokuşturulanlar varsa işin zor. Türkiye de ve Batı da bugünkü sistem aynı ya da benzer olsa bile batıda arka plandaki kurumlar ve eğitim sistemi sayesinde o kurullar doğru ve temelde homojen şekilde oluştuğundan sorun çıkmıyor. Bizde baştan beri hem dış müdahaleden, hem bölünmüşlükten, hem farklı milletlerin olmasından vs vs dolayı ülke bir oraya çekiliyor bir buraya çekiliyor. Bugün Fransa da bir parti çıkıp ben var olan cezayir soykırımını tanıyorum demez, diyemez. Ama bizde biri çıkar ben var olmayan ermeni soykırımını tanıyorum ve hatta Türkiyenin bölünmesini istiyorum diyebilir ve diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • myfranco kullanıcısına yanıt

    Kardeş o resmi ben inandığım için paylaşmadım, dincilerin iddialarının ne kadar absürt olduğunu göstermek için attım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    ozaman aydınlat benim gibi cahili, ülke ağır ingiliz işgalindeyken uçan kuşun hesabı bile ingilize verilirken? ne tip bir teknolojik araçla gidecekti acaba ufoy lamı tabanvaymı ? cevabını bekliyorum.

    senide kovsalar,sürseler ülkede önüne gelen ilk yabancı menşei araca tıkarlar postalarlar okey  

    Vahdettin ayrıca tüm islam ülkerinin ordularını toplar Atatürkün kapısına dayardı orduyu, müslüman, müslümanı türk, türkü öldürmesin kan akmasın diye adam onu bile istemedi siz arkasından sövün durun anca..  (ki kendisine kaç defa teklif edildi red etti adam)



    Alıntıları Göster

    Senin gibi trolle cevap vermiyim diyorum ama tutamadım kendimi yine.


    Madem ordu toplayabiliyordu o zaman toplayıp İngilizler ile savaşsaydı ya !!


    İkincisi islam ülkelerinin ordularını toplamak nedir ya age of empires mı oynuyoruz. Kendisine kaç defa teklif edildi demişsin, neye dayanarak söylüyorsun bunu, kim nerde nasıl teklif etmiş. Sende alternatif bir tarih var sanırım.


    Ne kadar arap varsa 1. dünya savaşından beri İngilizler ile bir olup Türklerle savaştılar 50 tane kaynak var aç oku. Araplar her zaman bizi sırtımızdan bıçakladı, senin aksini söylemen bu gerçeği değiştirmez.


    Vahdettin'in elinde olsaydı İngilizler'in tüm istediklerini eksiksiz yapar, sarayında mutlu mesut yaşamaya devam ederdi. Türk milletinin çıkarları umrunda falan değildi. Bir insan Vahdettin'i savunamaz, savunmamalı ya..





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    İngilizlerin daha neyi almasını bekliyordun Osmanlı'dan? Anadoluyu işgal etmesini Türklere soykırım yapmasını mı? Ne Rus ne Fransız ne İtalyan hiçbiri kalıcı amaçla Anadoluyu işgal etmedi. Hatta büyük bir orduyla da işgal etmediler. Öyle bir hakları yok Anadolu üzerinde. Fransızlar Suriye, İngilizler Kıbrıs, Irak ve Arabistan'ı aldı. Şuan Ortadoğunun petrolleri bu adamların elinde. Anadoluda petrol çıksa Anadoluyu da alırlardı. Yerel direnişe yenik düşüp çekildi Fransızlar. Ama Yunanı desteklediler amaçlarına tam ulaşamadılar. Ama Yunanistan Trakya topraklarını, tüm adaları aldı. Çanakkale'de bir kere denediler ve koca orduları bitti. Bir kez daha denemediler ve Anadolu üzerinde çıkarları pek yoktu. Yunana da güzel bir devlet kurdular, aldılar Abye adamların keyfi yerinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1981pls

    Bu mesaj silindi.

    Ben onu bulamadım da Obama'nın bezboy sopasiyla Erdoğan ile konuşmasını buldum sence burda ne diyor Obama bu sopayı kafanda mi yoksa müsait bir yerine mi diyor Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 

    Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fatihstorm kullanıcısına yanıt

    Ben bulurum da ugrasmaya degmez eni konu ecevit:))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1981pls -- 18 Kasım 2020; 9:6:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roumiruez

    Kardeş o resmi ben inandığım için paylaşmadım, dincilerin iddialarının ne kadar absürt olduğunu göstermek için attım.

    Pardon ben düştüm tuzağa o zaman :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    özgür bir dünyada istediğimi söyleyebilir kurallar dahilinde buna dahi tahamülünüz yok oysa yollara hak huk adalat diye yollara dökülüyorsunuz ama sadece kendinize. 

    Trol olduğun çok belli oluyor. Özgür ülke zırvalığı ile gelme bana o yüzden. Dürüst ol.

  • myfranco kullanıcısına yanıt

    Durust ol adam ol..kimseyi ilahlastirma.

    Herkesime hakkaniyetli davran..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler geçti gitti. Vahdettin yetersiz olduğu için iktidarını koruyamadı. Atatürk sahada başarı kazandığı için iktidarı ele geçirdi. Bu kadar basit uzatmaya gerek yok bu konuları bence.

    İkinci olarak bence Türkiye İslam empwryalizmi gibi abuk sabuk hareketlerle hazinesini bosaltacagina daha yakın çevresinde, daha az cephede daha yoğun bir program gutmeli. Daha çok Yunanistan , Ermenistan , PKK ve Orta Asya bölgelerini içine alan bir plan sağlıklı olur. Eğer çok nüfuz alanı genişletir Şeniz onun mali yükünün altında ezilirsinuz.

    Rusya'da su gibi petrol doğal gaz olmasına rağmen adamlar zorlanıyor bizde hicbirsey yok ve ticaret yapmak zorundayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1981pls

    Ben bulurum da ugrasmaya degmez eni konu ecevit:))

    Konu vatan haini Vahdettin den Kıbrıs kahramanı bes daglara adını yazdıran. Ecevite nasıl geldi demezler mi senin gibi çomara Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3x kullanıcısına yanıt

    Atatürk le kişisel husumeti olan birbirlerini hainlikle suçlayan, vahdettini cumhuriyet tarihi süper melek cici olarakmı yazıcaktı ? bazen aşırı komik oluyorsunuz.Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 

    bak demirelin kendi sözü vardır aşağı koyuyım tane tane oku,demirelde dinci deme kahkaha atarım.


    "Çünkü Osmanlıyı methetsek, cumhuriyeti tutturmakta zorluğumuz olurdu. Yalnız, şimdi dönüp geriye baktığımız zaman şöyle kötüledik, biz, kahramanlıklarla övündük. Yani Kanuni   Sultan Süleyman'ı kötülemedik hiçbir zaman, yahut Fatih Sultan Mehmed'i kötülemedik. Ama padişahlar dendiği zaman topyekün kötüledik. Böyle bir dönemi geçirmek mecburiyetindeydik."


    ozamanı net doğrularıyla çözmek için zaman makinesi icad etmek şart açıkçası osmanlı neokonlarınında, kemalistlerinde tarih senaryolarını doğru bulmuyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Kasım 2020; 12:10:22 >




  • fatihstorm kullanıcısına yanıt

    Hatta yaninda kemal dervis de varmiymis derler senin gibi .......


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.