Şimdi Ara

Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler!


    Bir zamanlar bu forum sitelerinde aranızda gezinen, klavyenin tozunu yutan o eski arkadaşınız olarak yeni bir hesap açtım ve uzun zamandır aklımda olan Youtube kanalını açtım. Şimdilik forum için video yüklüyorum, profesyonel bir kanal değil. Youtube'da yamuk yorumları direkt silebiliyormuşsunuz bu arada o süpermiş. Şimdilik yorum yok ama var gücümle ''Remove'' butonuna basmak için bekliyorum.Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 


    Artık YouTube dünyasında da karşınızdayım! Daha fazla macera, daha fazla muhabbet ve tabii ki. Aynı şehirdeysek aracınızı getirirseniz inceleyip yükleyebiliriz.


    Normalde kanal açmayacaktm ama TR'de tek MK7 Jetta, hemen dibimde yer alan bir yerde görünce, hemde tanıdık olunca bir video yapıştırdım. Bu herhalde bir işarettir.Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 


    İncelemeye karadüzen forum incelemesi ve en son video olarak başlayalım, bugün de V1 Paket TOGG çektik. Onu da ekleyeceğim.







    TASARIM VE KASA ÖZELLİKLERİ


    Bu araç 2019'da bambaşka bir kasa olarak çıktı ama Doğuş getirmedi maalesef. MQB EVO olup tank gibi sağlam bir araçtır. Corolla E210 ile kafa kafaya çarpışma testinde, güncel Corolla'nın ön direğini eğmiş, arka koltuğunu yerinden sökmüş, kapılarını sıkıştırmış, kilitlemiştir. Bu kadar hasar vermesine rağmen kendi ön camında çatlak bile olmamış şaka gibi...


    Araba çok sağlam. Jetta zaten IIHS testlerinde eski kasada da çok başarılıydı. Puanları Golf'ten yüksek almış, bazı arabalar kafadan kazada sağlam olur, eski Lada'lar vs. de böyle mesela. Jetta'nın kafadan kazada yenilmez bir araç olduğunu, sanki Roll Cage varmış gibi davranan bir A sütunu dirayeti olduğunu söyleyebiliriz.


    Bu araç Amerika kıtası, Çin ve Rusya'da satılmaya devam ediyor. Şu an Gol (Lupo-Fox) Sedan, Polo Sedan, Jetta, Passat B9 Sedan derken VW dünyada çoğu pazarı kasıp kavurmaya devam ederken, Türkiye ve Avrupa da ciddi kan kaybediyor.



    Jetta'ya geri dönersek tasarım olarak hatasız. Hafif bir tebessümle bakan ön taraf, keskin radyuslar, yan profilden jilet gibi bir omuz çizgisi, arka taraftanda klasikleşmiş VW g*t tasarımı ile muhteşem görünüyor.


    Daha uzun uzun anlatırdım da Türkiye'de satılmadığı için pek anlamı yok.



    İncelediğimiz araç:


    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU








    İÇ MEKAN, DONANIM VE GÜVENLİK


    İç mekan kalitesi bayağı iyi. Göğüs plastiği vs. eski kasa Jetta'dan çok üstün.




    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU




    Araç zannediyorum baz model. Bu araca Trendline/Impression veya "S" donanım diyebiliriz. Kokpiti Polo'nun baş tasarımcısı Bischoff'a ait ve içindeyken gözümün önüne Polo MK6 bol bol geldi. Aynı kalemden çıkmış neticede.


    Sürücü koltuğunda yükseklik ve bel ayarı var, tüm koltuklarda ileri-geri ve yukarı-aşağı ayarlanabilir kafalık var, standart dijital gösterge tablosu, 6.5" multimedya, ışıklı, soğutmalı torpido gözü ve ışıksız makyaj aynaları var. Sürücü ve yolcu için tavan tutamakları, B sütununda askılık, arka tutamaklarda da askılık var.


    Arka, 3. stop lambası, plastik pandizotun üzerinde yer alıyor, ısıtmalı ve elektrik kontrollü yan aynalar mevcut.


    Ön kol dayama içinde kaç watt olduğu yazmayan bir ince tip priz girişi, soğutma ve aydınlatma var. Aynı şekilde vites topuzu ve orta konsolun eşya gözleri de aydınlatmalı.



    En dolu olduğu kısım güvenlik. Front Assist yani otomatik frenleme, sağ ve sol aynada geri frenleme fonksiyonlu kör nokta, ACC, şerit takip asistanı, 8 hava yastığı, aktif gergili ön ve arka kemerler, yokuş kalkış desteği vs. derken en boş paket bile hemen hemen otonom sürüş yapabilecek kadar güvenlik ekipmanı yığmışlar. Yalan olmasın ya Meksika ya Kanada için üretilmiş olanlardan diye düşünüyorum.




    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU



    Bu konuda en takdir ettiğim firma Toyota'dır. En dandik, iç savaştaki ülkelere bile Corolla'yı tüm havayastıkları olacak şekilde yolluyor. Bizde daha yeni yeni VW standart yaptı. Şu an T-Cross FL, Tiguan MK3, B9 Passat aktif güvenlik sistemleriyle geliyor.





    MOTOR/ŞANZIMAN VE YAKIT TÜKETİMİ


    Zaten 150 PS'lik üniteyi ezbere biliyoruz. Burada en çok merak edilen tork konvertörlü şanzıman olacaktır...

    W burada EAT8 ile altyapı kardeşliği tercih ederek AİSİN marka şanzıman tercih etmiş. VW'de kodu AQ450, araç AİSİN üretimi AWF8F35/45 kodlu şanzımana sahip.





    İlk dişlinin oranı 5.07 gibi aşırı büyük bir oran. Diferansiyel 3.23 ile normal ama binek araçta 5.00 üzeri değer hayatımda hiç görmemiştim. Haliyle ayağınızı frenden çektiğiniz an araba zıplıyor. Herhalde ABD ve Amerika pazarında garatiden dolayı sorun çıkınca zarar görmüş olmalı VW. Şanzıman yorulmasın diye kalkışlarda zorlanmayacak oranlar tercih edilmiş.


    Sonrasında gaza basınca da DSG olmadığı için "Ne oluyor lan bu arabaya?" dersiniz çünkü birisi yarım debriyaj yapıyormuş gibi sesler geliyor. Valla ben otomatik araba sevmem, sorun da çıkarıyor ama DSG ile Tiptronic tork konv. arasında kalsam kesinlikle DSG alırmışım onu fark ettim. Bu araçta 150 PS ara ara gelmeye çalışıyor ve bu da beni korkuttu.





    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU


    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU



    Şanzımanın övülecek yönü sorunsuzluğu olabilir, Amerika da 160 bin mil / 250 bin km mekanik garanti veriyormuş VW.


    Yakıt olarak tork konvertör aslında ekonomik, uzun yolda 5,5 litre yakıyor bu araç. Şehir içinde de 7,2 litre civarında geziyor. Bunlar yol bilgisayarı değil doğrudan benzin fişi-km hesabı. Nedense az yakıyor bu araba. DSG şanzıman Octavia ve A3'ten az yakıyor gibi geldi bana. Hatta o arabalarda e-TSi da var. Şanzıman çok da hafifmiş, çok güzel bir şanzıman aslında ama dediğim gibi ben alışamadım. EAT8 gibi bu da 8 ileri ve adı AT8 Tiptronic şanzıman.


    Otomatik şanzımana rağmen ağırlık 75 kg sürücü+dolu depo ile 1356 kg imiş. Bayağı bayağı iyi bir değer.




    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU







    Tabii ben forumdan alıştığım için kamera+ilk video+ilk defa gördüğüm araba üçlüsü biraz acemice oldu. Videodaki yazım-sözlü hatalar varsa affola. Birkaç yerde kişisel veri yer aldığı için kapatmak zorunda kaldım.


    Şimdilik 4. abonemi bekliyorum.



    Gelelim karşılaştırmalara... Octavia ve A3'e çok benzer bir sürüşü var ama ikisinden de daha farklı, yaylanması çok güzel, Amerikan arabası gibi bir gidişi var. Tork konvertör maalsef gücü törpülüyor, bu şekide sanki dizel araç kullanmış gibi hissettim. Birde 1.5 BlueHDİ motor olsaymış tadından yenmezmiş. Tork konvertöre rağmen 0-100'ü de 8.5 saniye ile biraz garip değil mi? DSG ile de 8.3'müş eski kasa 160 HP? Allah Allah Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 



    Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLUCanberkyoutube
    Bugün ülkemize gelmeyen 7. nesil Jetta'yı inceledik, aracımız 1.5 TSi, değişken geometrili turbo motora sahip ve bu motor AİSİN üretimi AWF8F35/45 kodlu şanzımana sahip. Bu şanzıman VW AG grubunda AQ450 kodlu şanzıman olup PSA Peugeot-Citroën grubu EAT8 şanzıman ile de aynı altyapıya sahiptir.
    https://www.youtube.com/watch?si=EIE063UcYltQGr1T&v=N6lsBJfoL2o&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canberk06TR -- 19 Mayıs 2024; 15:23:12 >







  • eline sağlık nereden düşmüş bu amerikan arabası piyasaya hayret

  • Amerikada EAT8 bize gelince de DSG yi kitlesinler millete

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VAG grup tr ye eat8 li araçlar yollarsa stellantis taş yer. Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 

  • Baslikta "Yeni Jetta (2024) Türkiye'de!" diyor, video aciklamasinda ''Bugün ülkemize gelmeyen 7. nesil Jetta'yı inceledik'' diyor. Click-bait yapmanin anlami yok. Su olayi gordum direkt izleyesim kacti.

  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    koca koca anlı şanlı gasteler bile yapıyor malesef bunu utanmadan. bu elemanın yapmasına şaşırmamak lazım, boyalı basını örnek almış kendine.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Stelantis de yeni araçlarda çift kavramalıya geçecek diye biliyorum. Tersine dönüyor her şeyYurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 

  • TSI başarılı bir motor, üstüne EAT8 çok tatlı olurdu be gelseydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, vatandaş dünyanın öbür ucundan Jetta getiriyor, Doğuş getiremiyor.Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

    Evet, 2.0 TDi 150 HP+EAT8 bir Jetta veya Passat efsane olabilirmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canberk06TR C kullanıcısına yanıt
    Doğuşla alakalı değil. Avrupa satışları iyi olmadığı için wv avrupadan aracı çekti. Zaten meksikadan üretilip geliyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araba o kadar eski duruyor ki yemin ediyorum ilanın tarihine baktım 23 saat onceymiş şok oldum. acaba 2010 konusu mu dedim resimleri görünce.

  • Hondanın eski kasası çok daha yeni ve modern duruyor. Aynen 2010 model gibi.

    Bi de başlıkta bile yeni şanzımanı belirtip konu içinde dsg övgüsü biraz anlatım bozukluğu hissiyatı verdi hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 7 Mayıs 2024; 17:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyedeyse ben niye goremedim. Yine powerstorm yada kocaballi destekli bir konu mu bu vw reklamindan başka bişey yok son günlerde forum vag showroom una dondu çöplük resmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla DSG yüzünden millet sanayide ve yetkili serviste gayet güzel para ve zaman kaybediyor. Stellantis grup aracım var ama Eat8 şanzımanlı vw-skoda grubuna gelsin o gruba geçerim. Malum stellantis grup eDcs6 denen 6 ileri çift kavramalı yarı otomatik şanzımana geçiyor. Stellantis grup araçları beğeniyorum ama eDcs6 adlı yarı otomatik şanzıman yüzünden artık tercih etmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    Eleştirel yorumlarda bizim için önemlidir. Şimdilik acemiyiz.Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Videoyu izlerseniz 1 dakika içinde sorunun cevabı var değerli hocam.Yurtdışından TR'ye Jetta getirmek TYeni Jetta (2024) EAT8 Şanzıman+1.5 TSI Jetta İncelemesi- VİDEOLU 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt

    Ama doğru araç Türkiye'de , adam Yeni Jetta (2024) Türkiye'de Satışta gibi bir şey yazmamış ki :)

  • DSG sıkıntılı bir şanzıman ama Stellantis grubun kullandığı DSG , hybrid motor ile kombineli yani DSG ye zarar veren aslında yoğun trafikteki dur kalk ama bunu hybrid motor ile gerçekleştireceği için Volkswagen'de yaşanan sıkıntılar olmayacaktır

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Olsun, bizim için her yorum değerlidir.


    Videonun düzenleme kısmı daha yorucu oluyor, teknik bilgiye ulaşmak daha zor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.