Şimdi Ara

Vadi'nin yeni lideri: Apple (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
11.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım donanımsal olarak kötü demişsin de mesela iPhone'da bence donanım gayet yeterli(256MB RAM,600MHZ işlemci)Eğer bir firma eleştirecekseniz Nokia'yı eleştirin.433mhz(yanılmıyorsam) hızındaki 128MB RAM'a sahip N97'yi iPhone'la aynı fiyata satıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y_ahmet -- 25 Nisan 2010; 23:46:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    steve bey ,yana yıkıla 1997 de bıll gates abısınden 155 mılyon dolar para kaptı da bugunlere geldı, microsoft höt dese apple ın yonetım kurulundan kapıdakı guvenlık gorevlısıne kadar hepsı tek ayak ustunde durur.
    ıkı sırket arasında malı buyukluk bakımından 22 kat fark var.
    lakın durum boyleyken apple tu kaka mı ,yok tabı kı hayır , basarısı ortada ,ancak bızler ıcın halen pahalı ve apple sahıplerı bılırler cıhazlara ne yukleyıp yuklemeycegınıze son noktada apple karar verır.Bu kalıte bana gore degıl...


    bu kadar mı körgözlü olunur ya ? git araştır diyecem de pek uzağa gitmene gerek yok zahmet edip haberin içeriğini ve tabloyu okursan Apple ın piyasa değerinin Microsoft tan yüksek olduğunu göreceksin. yani haber zaten onu anlatıyor sen gelmiş 22 kat diyorsun. tuhaf gerçekten ....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: y_ahmet

    Arkadaşım donanımsal olarak kötü demişsin de mesela iPhone'da bence donanım gayet yeterli(256MB RAM,600MHZ işlemci)Eğer bir firma eleştirecekseniz Nokia'yı eleştirin.433mhz(yanılmıyorsam) hızındaki 128MB RAM'a sahip N97'yi iPhone'la aynı fiyata satıyor.


    aynen öyle

    ya da yazılımla desteklenmeyen donanımın bir hiç olduğunu unutmamak lazım. mesela Nexus One 1Ghz, iPhone 3GS Mhz işlemciye sahip ama iPhone uygulamalarda çok daha performanslı

    şu video herşeyi anlatıyor sanırım

    http://www.youtube.com/watch?v=GYqZK25KU3U&feature=related




  • sayın arkadaşlar
    hiçbiribabamızın şirketi değil
    birbirimizi kırmayalım üzmeyelim
    sinirlendirmeyelim sinirlenmeyelim
    kim güzelini yaparsa zevke göre gider alır
    kötüleyenler çok kötülemesin bir gün beğenecekleri bir ürün çıkarır apple alırlar bu laflarına üzülürler
    övenlerde abartmasın yarın diğeri iyisini çıkarır iphonelar hop ikinci ele iyisini alıveririz
    ben nokiada samsungta sony ericsonda iphone da kullandım hangisi o an hoşuma gidiyorsa onu aldım gücüm elverdiği ölçüde bazen sabırla para biriktirdik bazen ana babaya aldırdık
    gün gelir bir elimizde iphone öbüründe diğer tel olur öyle gezilir
    aman kırmadan yorum yapın gün gelir çok iyi ahbap olursunuzda bu yaptığınız kırıcı yorumlar yüzünden mahcup olursunuz




  • apple ürünleri ile microsoft ürünlerini karşılaştırmayın bence microsoftun kendi bilgisayarı yok iMac gibi. microsoft yazılım yapar apple da kendi yazılımını yapar fakat elletmez microsoftta win7 kullanırsın ne istersen yüklersin istersen win98 deki uygulamayı açarsın ama mac os ta o ne isterse onu kullanırsın. iphone ipad için de aynı şeyler geçerli. adamlar itunes a ne koyarsa onu yüklersin ama mesela nokia 5800,ne istersen onu yüklüyosun symbian var ve son zamanlarda açık kaynak koduna geçti symbian.
  • Ne zaman Apple urunleriyle ilgili bir konu acilsa yok pahaliymis yok soyleymis boyleymis vsvs seyleri goruyorum. Butun satislarini reklam sayesinde yapiyormus da alanlar fanboy hava atma amacli kisiler vsvs... Diger sirketlerin reklam yapmasini engelleniyor mu da sadece Apple nin reklamlari gozunuze batiyor anlamiyorum... Gelelim fiyat konusuna, USA-TR fiyatlari zaten ortada, maalesefki ulkemizde fahis fiyatlardan satiliyor...

    TR fiyatlari uzerinden MBP ile bir Acer cihazi degil de hemen hemen esit kalitede olan Sony nin Z serisini karsilastiralim. Fiyati 5600TL!!! http://www.morfare.com/asp/product/3944/Sony-VPC-Z11Z9EB-13-1-Vaio-Notebook Ozelliklerine denk bir MBP ile hemen hemen ayni fiyatta!

    Ben hergun cihazimi yanimda tasirim. Dolayisiyla bataryasinin uzun sure gitmesi ve batarya omrunun uzun olmasi benim icin onemli. TR sartlarinda 13"MBP yi 1500tl lik herhanbi bir 13" cihazla karsilastiracak olursam basta MBP nin yuksek fiyat oldugu zaten direk goze carpiyor. Ama uzun vadeli dusunursek 1500tl lik cihazin bataryasi ilk 6 aydan sonra performansini yitirmeye baslar ve senenin sonunda 30dk-1sa anca gider, servisde garanti kapsami icinde bu durumdan oturu degisimi de yoktur. MBP ye gelince Apple 1000 defa sarj garantisi vermekte, her gun kullansaniz 3 yila denk gelir. Bu sure icinde de performansindan memnun olmadiginizda servise goturerek garanti kapsami icinde degistirme imkaniniz da var. 1500TL lik bir cihaz almis olsaydim bu sure zarfinda minimum 2 tane daha batarya almam gerekecekti, bu da extra bir masraf, orjinal pil fiyatlarindan yola cikarsak +800-1000tl daha harcama yapmam gerekecekti. Hele bir de servislik durum oldumu, TR deki servislerin durumu ortada, 1 ay cihazsiz gezerdim. Sinir stres de cabasi... Sadece donanim ve servis durumu bile goz onune alindiginda normal fiyatli diye nitelendirilen cihazlarin maliyeti bir MBP maliyetine denk geliyor ki yazilim+tasarim+kalite cabasi...

    Almanlarin dedigi gibi, "ucuz mal alacak kadar zengin degilim"




  • tumkonuyu her yazılan elestiriyiokudum yaklasık 20 30 dakikami aldı ben konumumitibariyle son kullanıcıyım hepimiz gibi ilk ipone mi daha 1 hafta once aldım ondan once sadece gordum birilerinin elinde n97 kullanıyordum ikidebi donması yada bi ikona defalarca bassamda cevap verene kadar 10 saniye gecmesı benı delırtti gittimipone aldım ilk apple ürünüm 2 gunumde evdeki pmi uzakmasa ustunden iponeden kullana biliyordum evet sonkullanıcı ne istediyiniilk goren kazanıyo bizimkendi urettiyimiz bisey olmadıgına gore a yada b firması beni ilgilendirmiyo sonuc aynı para dısarı gıdıyo
  • quote:

    apple ürünleri ile microsoft ürünlerini karşılaştırmayın bence microsoftun kendi bilgisayarı yok iMac gibi. microsoft yazılım yapar apple da kendi yazılımını yapar fakat elletmez microsoftta win7 kullanırsın ne istersen yüklersin istersen win98 deki uygulamayı açarsın ama mac os ta o ne isterse onu kullanırsın. iphone ipad için de aynı şeyler geçerli. adamlar itunes a ne koyarsa onu yüklersin ama mesela nokia 5800,ne istersen onu yüklüyosun symbian var ve son zamanlarda açık kaynak koduna geçti symbian.


    MacOS X'e ne istersek onu yükleyemiyormuşuz. Yoruma bakarmısınız. Allahım ya.
    Hayatında hiç mac kullandığını yada yakınından bile geçtiğini zannetmiyorum. Ama yorum yazmak bedava tabi.

    Adamlar itunes'a ne koyarsa onu yüklüyorsun tamamda, symbian daki bütün programları toplasan iphoneOS'un bir programı edermi acaba.

    Yine bir sürü klasik, cahilce ve kurusıkı yorumlarla dolu bir Apple konulu başlık daha.
    Pahalı, pazarlaması süper, sadece tasarım var başka birşey yok gibi bilgisizce yazılmış yorumlar.

    Sıkılmadınızmı aynı şeyleri yazmaktan. Burada Apple kullanan kimsenin sizin saçmasapan, abuk subuk, mac cahili yorumlarınıza ihtiyacı yok.

    Eğer aynı şeyleri yazmaktan vazgeçicekseniz tamam arkadaş biz salağız Allahın akıllısı sizlersiniz.

    İnsan her seferinde aynı plağı başa alıp oynatırmı ya...




  • Bir gün Apple ile ilgili bir başlıkta tartışma çıkmadığını görebilecek miyiz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPerFormance

    Bundan sonra windows mobile. Elma alacak olsam giderim pazardan kiloyla alarım. Neden gideyim bir elmaya o kadar para vereyim.


    Neredeyse Beyaz Fiyatına Ahşap Görünümlü Fıratpen

    Vadi'nin yeni lideri: Apple


    Şaka bir yana, arkadaşlar ben hem windows kurulu bir PC, hem Pardus kurulu bir PC hem de Mac kullanıyorum işimden dolayı. Windows kullanmamın nedeni, bazı sektörel programların Mac tarafından desteklenmiyor olmasıdır, onun dışında hiçbir neden beni Windows kullanmaya itemez. Ne hız olarak, ne stabilite olarak ne de kullanıcı dostluğu yönünden Windows ile Mac OS kıyaslanmamalı; en azından bir hafta bile Mac kullanmamış insanlar tarafından.

    Windows, her PC'de çalışabilecek şekilde tasarlanır ve bu da uyumsuzluk, yavaşlama ya da hata olarak geri döner. OEM olmayan bilgisayarlar genelde Windows'la daha uyumludur, çünkü sistem kurulurken en stabil parçaları birleştirirler. Mac ise önce işletimi sistemini geliştirir ve o işletim sistemine en uygun, tek bir donanım hazırlar. Bu yüzden de, Mac OS herzaman daha sorunsuz ve daha stabildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Her firma büyür gelişir ölür, devir apple devri olacak ama appledan sonra gelecek firmayı google olarak görüyorum.


  • income ' a bakın bakalım hangisinin geliri daha yüksek
  • Apple kadar para göz Tekelci olmaya çalışan dünya üzerinde başka bir firma yok. Microsoftu sevmiyorum ama Apple nin yanında nur nimet.
    Başkaları verebilir ama ben aynı donanıma arkasında Elma logosu var diye fazladan yüzlerce Euro veremem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist
    yazı için teşekkürler.. Yalnız firma ile ilgili bilgi verirken yıl 2001'e gelindiğinde ipodu çıkardığından bahsediliyor ve ardından direkt 2007'ye sıçrama yapılıyor..

    İyi sabahlar

    Hemen neden oyle yaptigimizi aciklayalim. iPod, Apple'in urun gaminda en cok dallandirilan aile. Oldukca fazla alt modeli var. Biz de bu yuzden iPod'a genel olarak deyinip, en onemli basarilarini yazmanin daha dogru olacagini dusunduk. Zaten bir iki ay sonra iPod, 250 milyon satis sayisini asinca, sitemizde onunla ilgili ayrintili bir haber bulmaniz muhtemeldir.

    İyi forumlar...
  • ilk imac'i aldığımda bu geleceği görmüşdüm , şerefsizim . :)
  • @mce07 ,

    haber kaynagında gelir tablosuna dayalı buyukluk ve borsa degerı sozkonusu , malumunuz bilanco buyuklugunu dıkkate alacak olursan duran aktıf veya pasıf toplamının her ıkı sırket bazında karsılastır farkın "kol" gıbı oldugunu gorursun.hadı ben arastırmadım ,madem arastırayım dıyorsun bı zahmet ılgılı sırketlerın sıtelerıne gırıp yayınlanmıs son ceyrek malı tabolarına bak , bakacagın sey son donem konsolıde bılancosu olsun her ıkı sırket ıcın , ben baktım da yazdım buraya. hadi tum bunları sktr et mıcrosoft ile apple rakip degıl kı.... ülker ile eti firmaları gibi , danısıklı dovus ,pıyasa kendılerınden baska gıren olmasın dıye yapay rekabet var hepsı bu ... he dediğimi tekrar edıyorum ,şu apple urunlerı ipad öküzlüğünü saymazsak harıka aletler ,cok kalıtelıler yazılımından tasarımına kadar ah bır de ucuz olsalar bıraz daha ıyı olmaz mıydı? (not ucuz olmamalarının da sebebı mıcrosoft)
  • Canka1 rumuzlu arkadasın soyledıklerıne katılıyorum.
  • iPhone'um var diye fan boyluk yapıcak halim yok.. Apple'ı son 5 yılda yaptıklarını ele alıp microsoft'tan üstün tutmam. Geçmiş Microsoft'undu ama gelecek sanırım Apple'ın olucak..
  • Hiç sevmiyorum şu firmayı,düşük zekalı amerikalılarda kullandığı için çok satan,rağbet gören firma.Neden sevmiyorum resmen Kapitalist bir firma,faiş fiyatlarla satıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 26 Nisan 2010; 11:46:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacıkafir

    Hiç sevmiyorum şu firmayı,düşük zekalı amerikalılarda kullandığı için çok satan,rağbet gören firma.Neden sevmiyorum resmen Kapitalist bir firma,faiş fiyatlarla satıyorlar.


    Ne Amerikalıya ne de bir başka millete düşük zekalı demeniz hiç hoş değil.Kapitalizm konusuna hiç girmiyorum.Faiş fiyatla satıldığını da düşünmüyorum,Apple'ı suçlayana kadar Türkiye'nin vergi sistemini eleştirin önce.Eğer sevmemenizin nedeni faiş fiyatlar ise,demek ki yüksek olmasa satın alacaksınız,demek ki neymiş aslında alabilirmişsiniz ancak fiyatı yüksek olduğu için ''en azından ülkemizde'' almak istemiyormuşsunuz...Amerikalara veya bir başkasına ne laf atın ne de apple şöyle apple böyle diye bahane bulun....




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.