Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Resmed de bu teknolojiye EPR denir. Cihazın üzerinde bulunan anasayfa tuşu ve tekerlek şeklindeki ayar tuşuna aynı anda bi süre basılı tutunca özel ayarlamaların yapıldığı menü açılır. Buradan EPR ayarları bulunarak açılabilir, seviyesi ayarlanabilir. Ancak bu menü de gezerken dikkatli olun, diğer ayarları bozmayın
  • merhaba. nazal maske kullanan arkadaşlar, nezle olduğunuzda cihazı nasıl kullanıyorsunuz? nezleyim, burnum tıkalı ve ahi yeniden fırladı. cihaz pek fayda etmiyor şu halde. bebek şampuanı ve sıvı sabun ile mümkün mertebe dezenfekte ediyorum.

  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    Hastayken maskeyi kullanmıyoruz.

  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    ZADEVİTAL NİGEFİX KULLAN... TAMAMEN DOĞAL.. BURNUN AÇILIR...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrozc

    ZADEVİTAL NİGEFİX KULLAN... TAMAMEN DOĞAL.. BURNUN AÇILIR...

    Hocam bu konuda daha önce burun açıcı ilaçlar ile ilgili olarak, burun yapısına zarar verdiği şeklinde yorumlar olmuştu. Bu nedenle biraz mesafeliyim açıkcası kullanmaya.

  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    Sizin dediğiniz otrivine ve benzerleri. Bunları 1haftadan fazla kullanmamak lazım. Arkadaşın yazdığı ilaçlar güvenilir olanlar, tabi yinede araştırmak lazım. Ben kullandım, benim burnumu açmadı. Otrivine ise anında açıyor, uzun süre kullanılınca bağımlılık yapıyor. Bağımlılık şu, ilk günlerde sıkıyorsunuz, atıyorum 6 saat rahatsınız, sonra bu süre düşmeye başlıyor ve siz elinizde ilaçla gezmeye başlıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    BU TAMAMEN DOĞAL YAĞLARLA YAPILAN BIR SPREY BENCE BIR DENEYIN

  • icingdeath kullanıcısına yanıt

    otrivine bagımlısı 2 arkadasım var kesınlıkle kullanmam direkt bağımlılık

  • arkadaşlar ilginiz adına teşekkürler. otrivine'Den uzak duracağım.

  • Merhabalar,

    Resmed airfit n30i maskeye ait small beden burun yastığı hiç kullanılmamıştır.
    Kendim medium beden kullanıyorum. İhtiyacı olan varsa mesaj atabilir.
    small - medium Takas yapabileceğim şekilde olursa çok memnun olurum.
    Teşekkürler.


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • Arkadaşlar öncelikle bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu forumu baştan sona 2 defa okuyan birisi olarak, başımdan geçenleri paylaşmak istedim. Polisomnografi değerlendirmem Supin AHİ 86,2- sağ yan AHİ 5,8-sol yan AHİ 13,0 -Apne -Hipopne indeksi 52,6 Tespit edilmiş olup Ağır Uyku Apnesi teşhisi ile Oto cpap raporlandı.10 gün öncede İzmir respitek distribütöründen RESMED AIRSENSE 10 AUTOSET maske olarak Resmed Airfit N30İ Nazal Cpap Maskesi (bayi yastıkcığın 1 tanesini Resmed Airfit P30İ Nazal Cpap Maskesinin Yastıkçı ile değişim yaparak verdi😉) ücret olarak nemlendiricisiz 8400 tl ödeyerek aranıza katılmış oldum.Yaşım 44, kilom 88 ;Benim bu hastalıkla tanışmam eşimin uykumda horlama ve nefes kesilmesini gözlemlemesiyle oldu.Pek çok kişinin şikayetlerindeki -gündüz uyku hali-uyuku açlığı -dalgılık-gibi şikayetlerim olmadı bu duruma doktorum da şaşırdı.Hastahanede 2.yatışımda cpap ve maske ile uyumak bana kabus gibi geldi ve bu hayat bundan sonra nasıl geçecek diye çok endişelendim.Neyseki bu forum bana yol haritası oldu pek çok bilgiyi sayenizde öğrendim.Satın aldığım cihaz ve maske konusunda son derece memnunum gece yattığım gibi sabah kalkmaktayım ortalama uyku sürem 7-8 saat ve en önemlisi AHİ değerim her gece 1 in altında şükürler olsun.

    Maskemde N30i VE P30İ yastıkçıklarını değiştirerek kullanmaktayım ilk gözlemim ikisi çok benzemesine rağmen aralarında farklar var bunlarda; cihaz üzerinden P30 İ Ayarlardan -yastıkçık - ,N30İ- burun- seçilmeli satıcının önerisidir.N30 İ de yastıkçık üzerinde nefes çıkış delikleri daha fazla olduğundan bir rahatlık fakat klima etkisi yarattığından eşimde rahatsızlık yaratmakta🤷‍♂️.N30 i de sağ yan sol yan yüzüstü yatışlarda dikkatli olunmaz ise kaçaklar olmakta P30 İ de burun içine yastıkçığın girmesiyle bu sorun oluşmamakta. Maskenin hortum girişi üste olması son derece konforlu bir uyku ile sonlanıyor.

    Şimdilik tecrübelerim bu şekilde herkese sağlıklı uykular...





  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    Ben amazon.com da alıyorum Philips in 200-225 e mal oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, malum şikayetlerle uyku lab. başvurdum ve hafif derecede uyku apne teşh. kondu doktor uzun süre uyumadığım için aslında orta dereceye denk gelir dedi. ve 2. gece yattığımda bu defa Cpap cihazıyla uyudum yine uzun uzun uyuyamadım. Toplamda 4 saat uyumuşum. Kablolar maske stres... UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA Bu yüzden test pek içime sinmedi. Hatta 2.testi yapan teknisyen yeterli uyumadığımı ve rapor çıkmayacağını belirtti fakat yarım saat sonra arayıp 6 mbar ile cpap cihazı için rapor çıktı dediler. Özel has. olunca işkillendim. Test esnasında 4 mbar ile uyumaya çalışmıştım.


    Doktorum kayıt özellikli ve nemlendiricili bir cihaz tercih et dedi.marka model belirtmedi.


    Medikal firmalara uğradım ve philips cpap pro modelini önerdiler.Fiyatı 6500 lira gibi, sgk yardımı almayı düşünmüyorum.

    cihaz uyku esnasında +-3 mbar oynama yaparak ihtiyacım olan basıncı sağlayan bir cihazmış ve kayıt özelliği ile nemlendirici özelliği de mevcut.


    Bu cihazı alayım mı,ne yapayım....maske olarak ne tercih edeyim.konuya çok uzağım araştıracak fazla da vaktim yok zira apne den dolayı tansiyon problemim ortaya çıktı..Bir an önce cihaz alıp tansiyon belasından kurtulmak niyetindeyim..


    Ne dersiniz ne önerirsiniz?





  • fluminense kullanıcısına yanıt

    öncelıkle gecmıs olsun.. sana önerebileceğim en iyi şey 2 saatini ayırıp bu forumu bastan asagı okumak.. bırcok soruna cevap bulacaksın..

  • onrozc kullanıcısına yanıt

    En geriden okudum taa 2011 den fakat orada bahsedilen cihaz ve maskeler şu an aramalarda çıkmıyor.. son 2 3 sayfaya baktım nu sefer de her birini açıp araştırmak zaman alacak.yine de tavsiye için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluminense kullanıcısına yanıt

    son 60-70 sayfayı okusaydınız o zaman.. ben auto cpap kullanıyorum.. basınc degerlerım 4-14 arası. resmed airsense 10 cihazım var.(N30i maske ile birlikte 2019 da 6000 e almıstım) . nemlendırıcıyı amazon amerıkadan aldım (burda 700 tl demıslerdı ben 200 e aldım)... suan 2 maske kullanıyorum hem P30i hem N30i var burnum tıkalıysa N30i kullanıyorum burnum acıksa P30i. bence makine ve maske denemeden alma derim.. ben 3 makine denedim ve resmed de karar kılmıstım. maske ısı bıraz kısısel. deneye deneye en ıyı maskeyı kendın bulacaksın.. ( bazı kısıler yastıkcıklı yada nazal maske kullanamıyor tam yüz maskesı kullanıyor. raporunda ne yazıyorsa onu kullanman daha mantıklı) .

  • Merhaba dün covid pcr testim pozitif çıktı şiddetli belirtilerim var. Maske kontamine olmamasi icin kullanmıyorum. Daha once doktor tavsiyesi alan var mı bu durumla ilgili. Maskeyi kullanmakla kullanmamak arasında kaldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maske olarak philips dreamwear ile Resmed N30i arasında ciddi fark var mıdır.Aynı ürün ikisi de.philips daha iyi gibi geldi.
    Medikal de 1300 ve 1500 lira fiyatları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluminense kullanıcısına yanıt

    Kişiden kişiye değişiyor. Ben Dreamwear ile yapamamıştım, n30i ise tam benlik çıktı, onunla devam ediyorum.

  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Daha önce Philips Dreamstation vardı. Verim alamadım sattım. Şimdi Resmed Airsense 10 Auto CPAP aldım. Raporda yazan ullanmam gereken değer aralığı 6-8,5 arasında. Ama satın aldığım firmadaki arkadaş. Otomatik ayarda zaten dedi. Hiç bir ayar yapma bu şekilde kullan. O seni takip ederek gereken basıncı verecektir. 1 gün kullandım. Gün içerisindeki şikayetlerim azaldı. Önceki cihazı da belirli aralıklarda kullanmıştım. Bu şekilde otomatikte bırakıp kendi ayarlasın diye bırakmamıştım. Bu doğru bir yöntem mi? Ayrıca Dreamstation'dakine benzer bir uygulama mevcutmuş. Myair diye. Bunu bir türlü ayarlayamadım. Bu konuda da yardımcı olur musunuz?

  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.