Şimdi Ara

üyelikli ebook servisi entitle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • böyle servislere bayılıyorum, müzik için spotify(Türkiye'ye de geldi), video için netflix(henüz gelmedi), kitap için entitle(henüz gelmedi)

    http://www.dijitalkutuphane.com/netflixin-kitap-versiyonu-entitle/



  • bir müzksever olarak Spotify sayesinde müzik dinleme yüzdem inanılmaz oranda arttı. Spotify öncesinde müziğe ulaşmadan ziyade, yeni müzik keşfetme ve sevdiğim tarzlarda yeni şarkılar edinme sorunu yaşıyodum. Spotify bu sorunlarıma olağan üstü çözüm sundu.

    Ve aynı hizmetin kitaplar için de olup olmadığını araştırayım dedim. biraz google aramasından okuduğum kadarıyla bazı servisler çıkmış bu konuda (aylık para ödeyip binlerce kitaba erişebildiğiniz) ama bu üyelikli kitap okuma işinin ne seviyede olduğunu anlamak için şu yazı aydınlatıcı oldu:

    http://www.economist.com/news/business/21640357-authors-and-publishers-may-constrain-rise-e-book-subscriptions-spotify-books

    yazıdan anladığıma göre kitap yayıncıları bu üyelikli kitap işine çok sıcak bakmıyolar çünkü korsana mahal verme durumunu körükleyeceğini düşünüyolar. müzik sektöründe Spotify müzik yayıncılarına çok az para ödediği halde müzik yapımcıları spotify'a göz yumuyormuş, sanırım Spotify üzerinden şarkı alıp korsana dönüştürmenin kolay olmamasından (daha doğrusu korsan şarkı yayını yapmanın kolay olmamasıdan sanırım) dolayı Spotify'a katlanıyorlarmış. Ama kitap için böyle olmuyor diyor, çünkü kitap dediğin şey boyutu çok çok küçük olduğu için çok rahat alınıp yayınlanabileceği için sanırım. (bir şarkıyı korsan mp3 yapıp dağıtacaksanız, şarkıyı her yerde bulabilirsiniz, en başta youtube, bu nedenle şarkıların sporify da yer alması korsan sektörünün ilerlemesine kaykı sağlamaz, ama kitap için aynı şey geçerli değildir)

    Sözün özü, yazıdan anladığım kadarıyla üyelikli kitap şu an için gelişmeye devam etme konusunda engellere sahip, ve öncelikle bu engelleri aşması lazım.

    Şahsen sınırsız kitap erişimine sahip aylık ücreti olan kitap servisi aboneliğinin kitap okuyucuları için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Spotify sayesinde müzik deneyimimin katlanarak artmasından dolayı böyle düşünüyorum. Böyle bir sistem kitap için de olsa, kitaba ulaşmak, hoşumuza gidecek kitapları keşfetmek inanılmaz şekilde kolaylaşır.

    Mevcut durumda kitap bulmak zor olduğu gibi, hepsine ayrı para ödemek, ve onları taşımak zorunda kalmak hepsi birer angarya iş ve kabul etsek de etmesek de kitaba erişimimizi kısıtlıyor bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Nisan 2015; 17:32:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.