Şimdi Ara

Üyelerin birbirine aliminyum demesi serbestmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gün geçmiyor ki forumda yeni bir rezillik ortaya çıkmasın. Bundan sonra forum adminleri dahil üyelere aliminyum diyebilrsiniz. İtiraz eden olursa powerstormın bu mesajını gösterirsiniz. @gun


    Üyelerin birbirine aliminyum demesi serbestmiş.



  • Bence yanlış bir ifade. Çünkü forumda hakarete bile gelmeden "kaba" tabiri sözleşmede yasaklamış. O çerçeveden bakınca bu ifade sakıncalı, cezayı gerektirir. Evet komik gelebilir, ama ima yoluyla huzursuzluk çıkarıyorsa yapacak bir şey yok.


    Ayrıca daha da alternatif bakmak istersek üyelik sözleşmesinde "aşağılayıcı, alaycı" mesaj yasak.


    "Ben kanımla canımla insanım, benim alüminyuma benzer bir yanım yok. Alüminyum kolay işlenen bir metal ayrıca. Ben güçlü bir karakterim, bana çelik deselerdi alınmazdım mesela. Altın gibi de kalbim vardı. Neyse işbu şikayetle alüminyum yakıştırmasını sindiremediğimi, gereğinin yapılmasını arz ediyorum."


    Şeklinde alternatif bir şikayet ile de ilgili Moderatörün/Adminin kafa karışıklığından faydalanarak ceza yazdırılabilir.

  • Alüminyum ifadesinin geçtiği çok benzer bir şikayeti ben de cezai işlemsiz kapattığımı ama itiraz edildiğini hatırlıyorum.

    Alüminyum en fazla uyarı puanlık - tahrik edici mesaj türünde - bir ifade olabilir. Bu ifadeye ceza vermek gerçekten absürt ve abes kaçar. Hani zihninize tam bilmediğim bir sebepten dolayı negatif konnotasyonla yerleşmiş ama aslında birisinin size teknesyum ya da kalay demesi ve bu nedenle ceza alması ile aynı kapıya çıkar. O kadar absürt yani. İsimleri Tunç veya Demir olan insanlar var. Onlara da adlarıyla hitap etmeyelim. Hani onlar da alaşım veya element adları taşıyorlar. Hakaret addedilebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki yönetimdeki jargona hakim değilim, cezadan kastım uzaklaştırma gibi bir ceza değildi. Benim nezdimde mesajın silinmesi bile ceza işte. Ne hakla siliyorsunuz o kadar yazdım ettim şeklinde düşününce ceza oluyor.


    Konu sahibi Destek talebinde hangi tür cezayı istedi aydınlatabilirse sevinirim.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Forumdaki her türlü nanenin altından sen çıktığın için şaşırmadık. Arkadaşlarına ceza vermeyen, siyasi görüşüne uygun olmayan konuları-mesajları silen, işine gelmeyenleri silmeyen, işine gelen forum kurallarını uygulayan, işine gelmeyenleri uygulamayan, her türlü naneyi yiyen sen, buna kim şaşırır ki?


    Benim zihnimi bilip ne yapacaksın? Üyenin zihnine göre mi forum kurallarını uyguluyorsun? Pardon yoksa zaten senin zaten forum kuralları ile alakan yok muydu.


    Aslan, kaplan, kedi birer hayvan türü. Eşşek ve köpek de birer hayvan türü. Bir insana eşşek veya köpek dediğinde hakaret olur. Ama bir insana aslan veya kedi dediğinde hakaret olmaz. Kalay, tunç, demir elementleri ile verdiğin örnekle bile kendini rezil etmeyi başarmışsın.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Kardeş üyelerin ceza talep etme gibi bir durumu yok. Forum işleyişinden haberin yok sanırım. Forum kurallarına aykırı bir durum varsa şikayet et butonuna basarsın, yönetici mesajı siler, ceza verir, vermez, uyarı verir, paun verir, vermez kural neyse uygulanır. Üyeler ben şu kadar ceza talep ediyorum diye bir durum yok. Görevini kötüye kullanan bir yönetici var ise forumdesteğe şikayet edersin. Forum işleyişi bu şekildedir. Buradaki tartışma üyenin ne kadar ceza alacağı değil, alimünyum kelimesinin forum kurallarına uygun olup olmadığı.


    Malum mesaja gelirsek, ceza almayı bırak, mesajı bile silinmemişti.



    Üyelerin birbirine aliminyum demesi serbestmiş.


    Üyelerin birbirine aliminyum demesi serbestmiş.




  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ayrıntılı bir şekilde aktardığın için.


    Forumun o işleyişinden haberdarım. Zaten hiçbir hukuk sisteminde ısmarlama ceza yazdırılmaz, şikayetini dile getirirsin ona göre kanun kural neyse uygulanır cezası verilir, uygulanmadığını düşünürsen bir üst mahkemeye çıkarsın.


    Bu arada siz neyi tartışıyorsunuz konu element de değil, o benim ilk yazdığım işin latifesiydi. Tartışmaya yön mü verdim yoksa Üyelerin birbirine aliminyum demesi serbestmiş. 


    Tekrar hatırlatalım, burada öncelikle görülmesi gereken mesele; edilmek istenen küfürün perdelenerek söylenilmesi. Benzer kelime olarak "kurabiye" de var... Orada da unlu mamül çeşitlerinden mi irdeleyeceğiz...

  • Alüminyumun hakaret olup olmadığı üzerine konu açınca mesele doğal olarak alüminyum olur. Bu arada alüminyum çok işlevsel bir metal, havacılık ve elektronik dahil birçok görece yüksek teknolojik sahada kullanılıyor. Alüminyum birazcık düşünen herkesin takdir edebileceği şekilde eşek veya köpek ifadesiyle bir değil. Kısaca hakaret değil.


    Algıların hükmettiği bir dünyada algınız ve gerçeklik bu kadar farklıyken yapabileceğim bir şey yok. Size sağlıklı ve isabetli algı dileyebilirim ama insanlar genellikle dilek dileyerek değişmez. Herkes yorumlama farkına sahip olsa da burada işlem yapım bir standarda tabi. Belirli kategorilerde işlem yapılıyor. Dışında yapılamaz. Bu kategorilere uymayan alüminyum gibi - zaten acayip duran - ifadelere de yapılamaz. Bana alüminyum yönetici (?) deyin. Ben de size bakır kullanıcı (?) diyeyim. Acayip yani. Özel bir anlamı var mı yok mu bundan bile emin değilim. Yerel seviyede veya kimi ağızlarda dilin tuhaf, gelişigüzel bir kullanımı. Aslında Türkçede böyle bir deyiş bulunmaz. Bulunmamalı da. Birisine kaya gibi sert demek gibi değil. Bayağı çağrışımsız. Çağrışım yaptığı yerde de herhangi bir anlamlı manası yok. En azından benim aklıma gelmiyor.


    Birisine siz bir bakırsınız demek kadar komik. Bunları tartışmak veya açmak zorunda kalmak - itiraf edeyim - daha da komik. Bu anlamda bu mesajı yazarken biraz sırıttım ama daha açık ortaya koymak lazımsa koyarım. Sorun değil. Başka bir derdiniz varsa başka bir konu açıp oradan devam edin ya da ilgili kanallara başvurun lütfen. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Mesele alüminyum zaten, ben meselenin başka bir şey olduğunu mu iddia ettim?


    Vermeye çalıştığın örneklerle kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun. Forum tarihinin gelmiş geçmiş en rezil yöneticisisin. Alüminyum evet işlevsel bir metal. Eşek ve köpekte çok işlevsel bir hayvan. Eşek, yük taşımada, insan taşımada, tarla dahil bir çok görece yüksek zor işlerde kullanılıyor. Köpek aynı şekilde, insanoğlunun en yakın dostu olmuş. Sadık olmasıyla, insanın hayatını koruyup kollamasıyla, aklıyla, bu kadar sevilmiş, evcilleştirilmiş tek canlı. Kısaca hakaret değil.


    Kelime kullanıldığı yere, anlama göre hakaret değeri taşır. Yine kendini rezil ettiğin örneklerden devam ediyorum. Birisine "bakır" demekte kullanıldığı yere göre hakaret anlamı taşır.


    Asıl komik olan ne biliyor musun. Senin her mesajında vermeye çalıştığın saçma örnekler ve sözlükten bakarak artistik kelimeler kullanmaya çalışman. Varsa böyle teknesyum elementi, tunç, bakır gibi yüksek teknolojik sahalarda kullanılan elementler gibi komik örnekler yaz da eğlenelim biraz daha.





  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Taşımaz. Eşek veya köpek de normalde hakaret anlamı taşımamalı da kültürel olarak - bu arada daha çok avam kültürü nedeniyle - dile böyle hakaret şeklinde yerleşmiş. Alüminyum kesinlikle böyle değil. Alüminyumun hiçbir yerde hakaret anlamı taşıdığını görmedim veya duymadım. Ayrıca hakaretvari veya aşağılayıcı bir üslup seçerek kendinizle de çelişiyorsunuz. Benimle aşağılayıcı konuşulmasın ama ben başkalarıyla "rezil" veya "artistik" gibi aşağılayıcı tonda konuşabilirim. Bu olmaz. Konunun daha fazla uzamasına lüzum bulunmuyor. Başka bir meseleniz varsa farklı bir başlıktan veya ilgili kanallardan devam edin lütfen.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.