Şimdi Ara

Utangaçlık, çekingenlik nasıl yenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 3'e gidiyorum 16 yaşındayım. Kendimi bildim bileli pısırık, çekingen bir yapıya sahibim. Hiç sevgilim veya arkadaşım olan bir kız olmadı ve okulda hep yalnız takılıyorum neredeyse hiç arkadaşım yok. Eskiden bunu yenmek için youtube'dan videolar izlerdim ama artık gerçekten bunun çok saçma bir şey olduğunu farkettim. Yıllarca youtube'da "nasıl özgüven probleminden kurtulunur? veya nasıl şöyle böyle olunur?" tarzı belki yüzlerce video izledim ama bu işler video izleyerek olmuyor maalesef bunu farkettim. Yani benim kendim çabalamalıyım fakat bunun için ne yapmalıyım bilmiyorum. Spora mı gitmeliyim, insanlarla merhabalaşarak tanışmaya mı çalışmalıyım bilmiyorum. Tek istediğim hayatım boyunca yalnız kalmamak ve 30 yaşına gelene kadar hiç sevilmemiş, bekar adamlar gibi olmamak.




  • Gacıya git

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • spor çok etki eder

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanların ne düşündüğüne aldırmadan başkalarıyla aranızda bir oryantasyon ve uyum kurup doğal biçimde daha girişken ve interaktif olabilirsiniz. Sohbet veya diyalog sürdürebilecek kadar genel kültürünüz olsun, fikir, görüş, söylem belirtmekten, diyalog esnasında yer yer monolog paylaşmaktan çekinmeyin, içinizden mizah yapmak geldi mi çekinmeyin patlatın. Kasıntı davranmayın, doğal davranın. Pot kırarsanız da gülün ve kendinizle alay edin ya da bozuntuya vermeyin. Bir de daha çok yeni bir mekanda "açılmanızı" tavsiye ediyorum çünkü genelde sessiz çocuğun sessiz olmasını sürekli bir arada durduğunuz insanlar kanıksamışlardır. Sosyalleşme çabanızı garipseyebilirler. Yeterince olgun veya ilgili değillerse (lisede böyle olmamaları çok mümkün) sizi itip kakabilirler. Cesaretiniz kırılmasın. Unutmayın, şansınızı her yerde her zaman deneyebilirsiniz. Hayat bitmiş değil. Önünüzde çok yol olacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lisede kızlarla muhabbet daha kolay aynı ortamda durmazsan erkeklede arkadaş olamazsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2011 den beri DH okurum, 2 yıl falan ara vermiştim ama bu konulara bi türlü çözüm bulamıyoruz ahali olarak. Ben de 11 yaş büyük versiyonunum. F****, donanımhaber falan derken sormadığım yer, kişi kalmamıştır bu tarz şeyleri. Bence yapında yoksa yenemiyosun. Büyük konuştum ama tecrübe ile sabit.

  • Ben de senin gibiydim.Ben bunu nispeten çözdüm. Öyle inanılmaz sosyal biri değilim her gün kızlarla barlarda takılmıyorum. Arkadaşlarım var onlarla takılıyorum. İçlerinde kız da var. Yabancı biriyle çok rahat tanisabiliyorum. Bir sorunum olduğunda birisinden yardım isteyebiliyorum. Bankaya ya da ne bileyim başka bir yerde strese girmiyorum. Karşı cinsle arkadaşlik anlamında sıkıntım yok.

    Bir tek karşı cinsle flört olayında birde toplum karşısında sunum sunarken sıkıntı var. Sunu işini hallettim sayılır ama.


    Şimdi ben nasıl atlattim yazıyorum.

    Öncelikle büyüdüm. Gerçekten büyümek çok farkettitiyor.


    1-2 sene önce staj yapmak zorunda kaldım. Staj aradım durdum. Farklı farklı insan kaynaklarıyla konuştum. Öğrenci isleriyle konustum. Staja kabul aldım oradaki ustlerimle konuştum. Oradaki işçilerle tanıştım. Orada staj yapan başkalarıyla tanıştım.Arkadas oldum vs. En önemlisi sabah 6 da kalkıp iş yapip. Belli bir sorumluluklarim oldu. Daha önce gitmediğim şehirde yaptım ben. O bile çok önemli.

    İlk başta İnsan kaynaklarıyla,öğrenci işleriyle konuşurken zorlandım. Sonra 1 konuştum 2 konuştum artık o kadar farklı insanla konuştum ki alışkanlık oldu. Bir bakmışım hiç strese girmiyorum.

    Utangacligin üstüne gitmen lazım. Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru farklı ortamlarda takıl. Dediğim gibi biraz lüks bir problem bu. İş yapmak zorunda kalınca,Dersi geçmek zorunda kalınca el mecbur yapıyorsun utangaçligin zamanla gidiyor. Şimdi ben staj aramasam mezun olamam. Staj bulmam lazım o yüzden sürekli farklı insanları denemeliyim. Patronun gelse Ali Bey 3 hafta sonraya sunum sunacaksiniz dese. Patrona ne diyeceksin? Hayır ben sunamam utanırım mi? Oyle dersen aç kalırsın. Yani bu biraz ergenlik problemi gibi. Dediğim gibi sürekli konuşman lazım. Zincirlerini kirman lazım. Mesela yarın bilgisayarda telefonda takılma. Ailenle salonda otur onlarla sohbet et. Bir kaç gün bunu yap. Sonra bunu sıra arkadaşınla yap. Bu böyle gitsin. Telefonu kaçış olarak kullanma. Ben öyleydim mesela sürekli internette telefondaydim. Ha birde emin ol. O kadar önemli biri değilsin. Bir hata yapsan unutulma ihtimali yüzde 99. Yani çoook büyük hata yapan lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gsrn94 kullanıcısına yanıt

    nofap'e başla

  • Bende senin gibiydim, Lise de staj üniversite ortamı üniversite staj ve iş ortamına girdim zamanla bu utanma sürecini yeniyorsun, arkadaş ortamları yap, karı kız demiyorum arkadaş ortamına gir sosyal biri ol, spora yazılabilirsin kurslara yazıl kendini geliştir, video ile yenebileceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum, tamamen kendinin yenebileceği bir şey bende çok utangaçtım hayatında gördüğün en çekimser insan olabilirdim ama sonra ortamlara girince açılıyorsun, ki bunun ilerisi var gidip kızlara açılman gerekecek şimdiden yen bunu ilerde zorluk çekersin.

  • Utangaçlık, çekingenlik nasıl yenilir?
  • Bende senin gibiydim. Sonra dizime bir ok saplandı.

  • Sana para lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dapeux D kullanıcısına yanıt

    sigara bozuyor mu nofap'i? pornografi ve mastürbasyonla uğraşıyorum ama bağımlı değilim. sadece çekirdek çitler gibi sigara içiyorum.

  • Spor yap vücudunu geliştir baktın düzelme olmadı durumunda, en azından sağlıklı bir looser olursun :)

  • bundan daha gıcık karı görmedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :))))))))))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.