Şimdi Ara

Üstatlardan Fikir Ve Tavsiye Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Öncelikle Tavsiyeler Başlıklı Bir Alt Forum Arayıp Bulamadığım İçin Buraya Açtım,Yanlış Yere Açılmış İse Kusura Bakmayın.Uzun Süredir Forum Ve Elektronik Sektöründen Özel Hayatımdaki Problemler Sebebiyle Uzak Kalmıştım Ama Her Elektronik Sevdalısında O İçte Olan Kaşınma Ve Dürtüler Başladı Yine Bu Dönem. Kısaca Özetlersem ;

    Uzun Yıllar Sony Center'da Çalıştım. Başta TV Olmak Üzere Görüntü Sistemleri Ve Oyun Konsollarına Çok Merak Duyuyorum.Hi-fi Ve Ses O Kadar İlgimi Çekmiyordu.Ancak Son Dönemde Bu Alanada Merak Duymaya Başladım. Elimde Yıllar Önce ALdığım Quadral Quintas 500 Set ( Center Hariç ) Ve Wharfadele Diamond 8.4 set Ve Quadral AKtif Subwoofer Var. AMfi Olarak Onkyo Sr608 Kullanıyorum ,Bana Yeterli Geliyordu Ve Ses Kalitesinden Memnundum.AMfiyi Sattım.

    Hoparlörleri Değiştirmek İstiyorum Ancak Sıra Sıra Yapabilirim Bütçem Dolayısıyla.Sizce En Zayıf Halka Hangisi Nereden Başlayayım ? Beni En Çok Rahatsız Eden Wharfadale Center Oradan Başlamayı Düşünüyorum. Mevcut Odamda ( Küçük Bir Oda ) 7.1 Veya Dolby Atmos 5.1.2 Dizilimi Yapabilirim.

    Biraz Okuduğum Kadarıyla.Kimi Dolby Atmos Hoparlörlerin Pazarlama Hİlesi Olduğunu Söylemiş,Eski Kaliteli Bir Hoparlör Varsa Atmos Speaker Olarak Kullanılabileceği İddia Etmiş,Kimiside Tam AKsini Söylemiş.

    Elimdeki 2x Qadral QUantis 100 Boohshelf Hoparlörleri Front'ların Üstünde Dolby Atmos İçin Kullanabilir miyim ? Tavana In Ceiling Olarak Asabilme İmkanım Yok Şu An İçin.

    Bendeki Hoparlörler Güncel Modellere Göre Nasıldır ? Düşük Fİyatlı Alacağım Bir Ürün Bendekilerden Daha İyi Olur mu , Yada Üst Segment Alana Kadar Kullanmaya Devam mı Etmeliyim ? Böyle Bir Durumda, Wharfadale - Quadral Arasında Hangi Takımı Front , Hangi Takımı Surround Olarak Tavsiye Edersiniz ?

    Gelecek Fikirler Benim İçin Ve Benim Durumundaki Başlangıç Seviyesindekiler İçin Çok Yararlı Olacaktır.
    İyi Forumlar Herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 1 Ekim 2017; 14:52:7 >







  • Bu Arada İlk MEsajımda Yazmayı Atlamışım, AMfi Olarak Denon X2400H Aldım. Bu Ürünü Kullanacağım Orkestra Şefi Olarak.
    Kullanım Alanı , Kullanım Sırasına Göre ; Oyun - Film - Müzik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 1 Ekim 2017; 15:11:12 >
  • leonskennedy kullanıcısına yanıt
    sistem 2400 ile beraber iyi olmuş center hariç birseye ihtiyacın yok sadece masraf yapmış olursun elindeki seti değerlendr ikinci eli takip et güzel bir center bak front ve surround olayına gelince ikisinide test et hangisi hosuna gidiyorsa onu öne al dolby atmosa gelince yapabilirsin örnek illa dolby atmosta tavana monte hoparlör kullanman gerekmiyor ön hoparlörlerin 1 mt üstüne koyabilirsin böylece önlerden daha iyi faydalanmış olursun
  • Odesy Hocam ;

    Tam Beklediğim Gibi Bir Tavsiye Vermişsiniz, Teşekkürler. Önerebileceğiniz Bir Center Var mı 500 TL'ye Kadar ?

    Sanırım Klipsch R-25 Ürünü İyi Bir Ürün Ancak En Düşük Bulabildiğim Fiyat 900 Tl Civarında.Biraz Daha Düşük Modellere Bakındım;

    Heco Victa Prime Center 102 : 520 TL
    Jamo S 62 : 530 TL

    İmzanızdan Gördüğüm Kadarı İle Sizde " Heco Victa Prime Center 102 " Kullanıyorsunuz.Bu İki Üründen Hangisini Tavsiye Edersiniz ?

    Aslında Evde Kullanmadığım Wharfadele 8 Center Var,Bu İki Ürün Bendeki Ürüne Göre Çok Üstün müdür ?
    Eskiden Sesini Beğenirdim Ancak Yakın Zamanda Denedim Ve Ses Çok Boğuk Ve Kötü Geliyordu Acaba Bağlantıda mı bir yanlışlık yaptım ? Çünkü Dİğer Hoparlörlerin AKsine BUnda hf lf Şeklinde 2 Siyah Ve 2 Kırmızı 4 Bağlantı Var. KAbloyu değiştirip tekrar deneyeceğim. Sizin Yorumunuz Nedir ?
    Birde Yine İmzanızda Gördüm Kablo Olarak Kullandığız Ürünü. Ben Zamanında Mediamarkt'dan Sanırım Hama'nın Çok Pahalı Olmayan Bir Kablosunu Tercih ETmiştim. Ses Üzerinde Kablonun Etkisi Çok Fazla mı ? Gerekirse Yeni Bir Kablo Sistemi ALabilirim Center Yerine BÜtçemi Ayırıp.
    Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 1 Ekim 2017; 18:23:27 >




  • leonskennedy kullanıcısına yanıt
    sıfır olarak alabileceğiniz fiyat performans tek center heco 102 dir gecen akşam arkadastan Polk Audio CSi A4 aldım karsılaştırma amaçlı polkun fiyatı 1600 lira heco 500 lira farka gelince aradaki 1000 liraya değecek fark ben duyamadım defalarca birçok filmde test yaptım sonuç aynı ama soyle birseyde var amazonda polk 150 dolar yani 500 lira yani birbirlerine denk hoparlörler bu yüzden heco 102 hem fiyat hemde performans olarak mükemmel ben almanızı tavsiye ederim çok daha iyi centerler 600 dolardan baslıyor yukarı doğru cıkıyor para meselesi sendeki centere gelince denemeden bilemezsin heco 102 alıpta pişman olmazsın kablo işine gelince 2x2.5 kablolar işini görür ama pahalı olmayanından imzamdaki kabloyu tavsiye ederim bir kere alırsınız değiştirmeden kullanırsınız kabloların sese etkisi olacaktır ama hangi sistemle gidipte mütevazi kurduğum sisteme metresi 50 lira olan kablo alacak değilim 5 liralık kablolar 2x2.5 işimizi fazlasıyla görür sonuçta kullandığımız sistemler belli şöyle örnek vereyim alırım 10.000 liralık subwoofer o zaman alırım ona 500 liralık sub kablosu elinizdeki centeri bir daha deneyin 2400 ile ona göre tatmin etmezse bir eksiklik görürseniz heco 102 alırsınız




  • Teşekkürler Hocam Öneriler İçin,Kablo ALıp Amfinin Gelmesini Bekleyeceğim.Geldiğinde Deneyip Artık Duruma Göre Hareket Edeceğim.Kafamda Bazı Sorular Cevaplanmış Oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.