Şimdi Ara

usb ile bağlanan harici harddisk bilgisayarı donduruyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Seagate marka 1 terabaytlık harici hardiskime masaüstü bilgisayarımdan dosya göndermeye kalktığımda bilgisayarım donuyor. öncelikle şunu söyliyim aynı şeyi laptopumda yaşamıyorum. önce bir iki arkadaşım virüs nedeniyledir demişti bir kaç kez format attığım halde sorun ortadan kalkmadı. dedim ki acaba anakart sürücüm mü eski (ki bilgisayar daha bir yaşında, 500 gb hd, ati radeon hd 3650, msi anakart, intel pentium core2 quadcore), neyse sitesinden en güncel sürücüleri yeniden yükledim hiç bir değişiklik yok...

    Bu arada aynı şeyi flash belleklerle de yapıyor!

    Herhangi harici bellekten bilgisayarıma dosya aktarırken biraz nazlı (yavaş) ama sonuçta dosya aktarımını yapıyor. ama gel gör ki bilgisayardan hariciye kesinlikle veri atamıyorum. KISACASI HARİCİ HARDİSK BİLGİSAYARA TAKILDIĞINDA YA DA ONDAN VERİ AKTARILIRKEN SORUN YOK, SADECE ONA VERİ GÖNDERİLİRKEN DONMA YAPIYOR! VE USB KABLOSUNU ÇEKİNCE SİSTEM HATA VERİP KENDİNE GELİYOR!

    Koskoca 1 terabaytlık harici hardiskim de böylece hiç bir işe yaramadan duruyor. sürekli indirdiğim filmleri silmek zorunda kalıyorum... onun dışında sistemimde bir problem yok gibi görünüyor.

    Fikirleriyle yardımcı olabilecek dostlara o kadar minnnettar kalıcam ki.. hayır duam eksik olmaz cidden...

    Lütfen yardım edin arkadaşlar!!

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kondansatır -- 11 Haziran 2010; 13:30:35 >







  • Garantisi varsa garantiye gönder.Bitmişse içinden hddyi çıkarıp kasaya takıp ordan kontrol edebilirsin,belki sadece hdd kutusunda problem vardır.
  • hdd kutusunda ne tür bir problem böyle bir şeye sebebiyet verebilir ki? tekrar etmek isterim; hariciden veri alırken değil veri gönderirken bilgisayarı donduruyor. ve sadece harici hardiskle de değil, flaş disklerle de aynı problem oluyor.

    arkadaşlar lütfen acil yardım!
  • USB portlarında kaçak akım olma ihtimali var. Böyle bir durumda bağladığınız bileşenlerin, özellikle Flash belleklerin risk altında olduğunu aklınızda bulundurun. Kasayı kesinlikle topraklı prize bağlayın (sadece prizin topraklı şekilde olmasından bahsetmiyorum, prize bilfiil bağlı bir üçüncü kablo olmalı duvarın içinden gelen). Güç kaynağınız kalitesizse kaliteli bir marka ile değiştirmenizi öneririm. Anakart yanması, cihazlarınızın bozulması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
  • üstadım, belki olabilir diye buzdolabımı taktığım prizime dahi taktım. hatta yetmedi prizi söküp gerçekten topraklı olup olmadığına bile baktım. aynı sorun topraklı prizlerle de devam ediyor...

    6 aydır bu sorunu erteleyip duruyorum. çünkü bunun dışında bir sorunum yok sistemimde. ama veri depolayamıyorum! bu yüzden sorun çok önemli benim için!

    kafayı yemek üzereyim.

    neden kaynaklı olabilir bu acaba?


    oyyy oy.
  • sorun hala devam ediyor arkadaşlar... bir önerisi olan var mı acaba?

    çok teşekkürler...
  • Peki harddiski ön panelemi takıyorsun yoksa anakart üzerinde ki usb girişlerinemi ? Ön panel genelde leyimli olduğu için Bazen okumama yada dosya tranferinde sorun çıkartabiliyor.
  • Bariz bir çipset arızası. Garantisi varsa anakartı servise ver. Yoksa anakart tamiri yapan marka bağımsız servisler var. Geçmiş olsun.
  • Arkadaşım Harici Diskini kullanacağın zaman PC'ye bağlı diğer USB leri sisteminden çıkar ondan sonra kullan harddiskini.
    Bu şekilde kullanabileceksin.Daha önce aynı sorunu ben de yaşadım yapmadığım kalmadı.Bahsettiğim olayı yaparsan sorun kalmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haki_programmer

    Bariz bir çipset arızası. Garantisi varsa anakartı servise ver. Yoksa anakart tamiri yapan marka bağımsız servisler var. Geçmiş olsun.



    chipset nedir yada anakart marka model? işletim sistemi nedir? neden kimse bilgi vermiyor düzgün bir şekilde ?

    ya usb patch ihtiyacı var yada chipset arızalı
  • beyler konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. benim server makinasınada 4 hdd var 5. yi takınca donuyor donmadan sonra diğer hddleride görmüyor anakart. mesela 5. hdd i anakarttan taktım dondu , 5. usb belleği taktım dondu 5. harici harddiski takıyorum donuyor. sorun muhtemelen anakartta. zaten donduktan sonra biosa giriyorum mesela 1 tane yada 2 tane hdd yi görüyo diğerlerini görmüyo sonra söküyorum takıyorum bişeyler deniyorum zar zor 4 hdd i gösteriyorum. başka bi sorun olabilirmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.