Şimdi Ara

Ülkenin Başına Geçtiğimde Yapacaklarım Tam Liste

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
4.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bundan bir 8-10 yıl sonra ülkenin başına geçtiğimde yapacaklarımı listeliyorum. Şuanlık özel kalem müdür kontenjanı boş başvuru için pm.

    1- İlk önce çiftçi arkadaşlara teşvik vs. ile tekrar çalıştırmaya başlıyacam yatlar için falan değil direk çiftçi gibi çalışan insanlara mazotun fiyatı indirimli olacak .Tabi ki bu olaylar kaçak göçek olayları olmaması için sürekli kontrol altında tutulacak.

    2- Her köye , köyün büyüklüğüne göre ortalama 2 kahvehane büyüklüğünde ilim irfan yuvası açacam. Bu yerler özellikle okumayan kesimler için köyde kim kimle takılıyor kimin tarlası kime satılmış diye düşünmek yerine gelip her ay 10-15 arası ve üstü kitap okuyan tayfaya 150-200 lira gibi hibe vericem.

    3- Köyleri daha da modernleştirecez özellikle yolları ve köy planlamasını. Özetle köy kesimi böyle gelelim şehirlere.

    4- Akşama bali tiner çekmek için araba camlarına yapışanları yakaladığımı içeri atacam.

    5- Dilenci diye bir şey kalmayacak . Sürekli bisiklet , motosiklet , yayan olarak devriye atan siviller bulduğunu toplar. Acımak yok milletin sırtından takılanlara.

    6- Ülkedeki üniversite sayısını 20-30 civarına indirecem bunlarda Bilkent , Koç ,Boun , Hacettepe tipi mezun olunduğunda insana bir şeyler katan tipi universiteler olacak.

    7- Şu televizyon kısmına da el atacam özellikle salak saçma yaz dizileri , hint dizileri , aşk dizileri , evlilik programlarını kaldırıp yerlerine belgesel ya da kişiye bir şeyler katan diziler koyduracam.

    8-Üniversitedeki hocaları memur kafasından çıkartıp sürekli bir şeyler üreten bir hale sokucam , örneğin araştırma laboratuvarları vs. gibi bunu öğrencilerle birlikte yapacaklar.

    9- Şehirlerdeki şehir planlanmasına aşırı derece önem vericem özellikle İstanbul , İzmir , Ankara tipi kozmopolit şehirlere.

    10- Ülkede ki aşırı derece fazla ve gereksiz olan imam hatiplerin sayısını azaltıp oradan gelen geliri fen lisesi veya yeni açacak olduğum araştırma liselerine koyucam.

    11- Araştırma liseleri adı altında liseler açıp bunları 2 ye ayıracam. Biri Sözel olarak diğeri sayısal olarak yani bir lise psikoloji , hukuk , radyo televizyon alanlarını araştırıp öğrenirken diğer lise fizik , kimya , ileri matematik , mühendislik tipi eğitimler alacak.

    12- İlkokul , Lise , Üniversite gibi yerlerin imkanlarını geniş tutacam yani bir lisede özel kapalı basket sahası , futbol sahası , sürekli kullanılabilen laboratuvarlar olacak. Her özellikle lise ve üniversitede bir fakülte kadar büyüklükte kütüphaneler kurucam.

    13- Devlete öğretmen , memur , vs gibi alınan kişiler özel eğitimlerden geçecek yani her öğretmen olan iyi bir öğretmen mi değil mi vs bakmadan mesleğe başlatmıcam.

    14- Sınıfları az kişili ve olanaklı tutacam yani bir sınıfta sadece bir hoca tahtaya geçip tebeşirle yazmak yerine her öğrenciye hitap edecek dinleyerek anlayana da , okuyarak anlayana da vs. gibi.

    15-Doğal gaz , petrol gibi geçici ve bizi bağımlı eden enerji türleri yerine güneş , rüzgar , su gibi temel enerji türevlerini ele alıp araştıracaz.

    16- Herkes buranın Türkiye ve Türklere ait olduğunu bilecek. Nasıl bir Alman , Almanyada Almanım diyebiliyorsa bir Türk de yaşadığı ülkede göğüsünü gere gere Türküm diyebilecek.

    17- Eskiden sahip olduğumuz şan , şöhret , zaferlerimizi tekrar ele alacaz. Bizden tekrar korkacaklar. Kapitülasyonları biz değil onlar verecek.

    18- Ülkede herkes dinini kendi için yaşayacak müslüman hristiyana , hristiyan müslümana saygı duyacak.

    19- Altyapıya önem verecez özellikle elektrik alanında üstüne düşüp benzinli , mazotlu araçlar yerine elektrikle çalışan araçlar önde tutulacak.

    20- İnsanların et ve et ürünleri ,süt ve süt ürünleri gibi şeylere ulaşması daha da mümkün olacak hayvancılık , tarım küçümsene bir meslek dalı olmayacak.

    21- Dışa bağımlılığımızı azaltacaz bu sayede ülkede ki para ülkede kalacak.

    22- Ülkedeki künefe ve baklava açlığından dolayı izdihamların önüne geçmek amaçlı her hafta tatlı fiyatlarında %80 e varan indirimler olacak.

    Evet sevgili yurttaşlarım vaatlerimi dinlediniz , ülkeyi din veya duygu sömürüsü ile değil ilim , bilim , matematik gibi bize bir şeyler katan şeylerle yönetecez. Biz diğerlerine değil onlar bize muhtaç olacak. Esenle kalın...







  • cem uzana hapis şoku
  • Sanatla ve sanatçıyla ilgili bir şeyler de düşünmelisin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin Başına Geçtiğimde Yapacaklarım Tam Liste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet hayatını yaşıyor sen dh ye kendini kanıtlamaya çalışıyorsun.. Çok imrendim gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan1212

    cem uzana hapis şoku

    Dur aga pringles'i unuttuk.

    @Steve1989MREInfo

    Evet , kesinlikle onlar ile alakalı da bir şey düşünücem.
  • Beğenmedim hepsi havadan sudan ve genel fikirler. Biraz daha özgün ol ki oy versinler. Her siyasi bu saydığın maddelerden birinin benzerini çıkıp 50 kez söyleyip oyunu alıyor.
  • Millet hayatını yaşıyor sen dh ye kendini kanıtlamaya çalışıyorsun.. Çok imrendim gerçekten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdasd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F685468E4 -- 2 Ağustos 2018; 18:58:19 >
  • Millet hayatını yaşıyor sen dh ye kendini kanıtlamaya çalışıyorsun.. Çok imrendim gerçekten
  • Bunlari dusunen milyonlar var ama hicbir icraat cikmaz turkiye bundan 8 10 sene sonra daha fazla batagin icinde olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simone Simons kullanıcısına yanıt
    asdsada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F685468E4 -- 2 Ağustos 2018; 18:56:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan1212

    cem uzana hapis şoku

    Sesli guldum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mianfei

    Beğenmedim hepsi havadan sudan ve genel fikirler. Biraz daha özgün ol ki oy versinler. Her siyasi bu saydığın maddelerden birinin benzerini çıkıp 50 kez söyleyip oyunu alıyor.

    Arkadaşlar bunlar şimdilik aklıma gelen şeyler sizlerle kafa kafaya vererek daha da güzel fikirler çıkacağına eminim.

    @NoNickMan

    Çünkü eğitimimiz yok sevgili yurttaşım.

    @Muhasebeci48

    Özellikle enerji kısmında sorunumuz var hocam o yüzden elektrik ve doğal enerjiye yönlenmeliyiz . Ekonomimizi bu şekilde iyileştirmeliyiz.
  • Partinin ismi nedir hocam?
  • Hocam ütopik düşüncelerinde var realist düşüncelerinde bunların kimisi mümkün kimisi mümkün değil ama pek özel bir düşüncen yok delusiondasın belki bunları herkes düşünüyor ancak simcity oynamıyorsun bu dediklerinin hepsini bırak yarısını gerçekleştirmek için en az 2 yada 3 kere başa gelmen yani 8-12 yıl başta durman lazım ki anca oturmaya başlasın bazı şeyler ve mükemmel miktarda yatırım, arge, para, ekonomi lazım tabi yavaş yavaş adım adım gerçekleşebilecek şeyler bu reformlar çiftçilere indirimli mazot, teşvik vs gibi şeyler mümkün ve bu ülkeye gereken şeyler ancak diğer bazı maddelerini tekrardan düşünmen gerekebilir ve özellikle bunlar olursa eğer yavaş yavaş yine ülkeyi faşist bir yönetime doğru sürüklememen gerekebilir.
  • Hocam futbol başta olmak üzere sporada el atın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal05

    Partinin ismi nedir hocam?

    Daha karar vermedim hocam.

    @Mikuru Asahina

    Evet hocam , dediklerin doğru sizce hangilerini tekrar düşünmeliyim ? Ve faşistlikten ziyade artık insanların Türkiyede Türküm demesi bile garip geliyor o tür saçmalıkları kaldırmak istiyorum.

    @back_gear
    Hocam her taraf futbol saçma sapan olaylara çok fazla para harcanıyor ve ortada adam akıllı başarıda yok. Futbola olan aşırı ilgiyi tenis , kayak , güreş gibi daha çeşitli sporlara dağıtmayı hedefliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetgms123


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal05

    Partinin ismi nedir hocam?

    Daha karar vermedim hocam.

    @Mikuru Asahina

    Evet hocam , dediklerin doğru sizce hangilerini tekrar düşünmeliyim ? Ve faşistlikten ziyade artık insanların Türkiyede Türküm demesi bile garip geliyor o tür saçmalıkları kaldırmak istiyorum.

    @back_gear
    Hocam her taraf futbol saçma sapan olaylara çok fazla para harcanıyor ve ortada adam akıllı başarıda yok. Futbola olan aşırı ilgiyi tenis , kayak , güreş gibi daha çeşitli sporlara dağıtmayı hedefliyorum.

    Yani sadece lise ve üniversite değişikliklerin bile en az 4 sene gerektiren bir değişiklik olmalı direk tak diye üniversitelerin %85ini, imam hatiplerin %95ini vs kapatamazsın okuyan öğrencilerden tut öğretmenlere kadar büyük bir etki yaratır. önce ana eğitim sisteminde bir reform gerekir ki sonra fiziksel binalara ve yöntemlere el atarsın. şu an yapabileceklerin direk işte arabalarda uyuşturucu içenlerin yakalanması için devriye polis miktarını arttırırsın onları içeri alabilirsin yavaştan televizyona el atabilirsin direk dizi ve şovları iptal ettiremesende uzun ve sıkıcı bir yasal işlem sonucu belki bir çoğunu kapattırabilirsin, dediğim gibi tarım ve hayvancılık teşviği sağlayabilirsin devriye polis ve zabıta miktarını arttırarak dilenci ve tinercileri azaltırsın sokaklardan o kadar birde parayı sağlıyacaksan %80 indirimli tatlıyı yedirirsin halka tabi gerisi uzun ve yorucu bir süreç ve büyük reformlar gerektirir ülkeyi baştan yapman gerekir ama halkımız öyle bir reforma açık değil Atatürk bile zamanında çok zorluk çekmişti reformlarını ülkeye getirip adapta ettirirken bir oyun yada simülasyon değil öyle önüne kağıdı/yasayı getiriyorlar mühürü basıyorsun oluyorda değil malesef fikirlerin hoş ve en önemlisi bu ülkenin yüzeysel sorunlarını ve değişmesi gereken şeylerininin şablonunu iyi çıkarmışsın keşke baştakilerde şimdiden bunları görüp bir değişime başlasa ellerini taşın altına atsa başarılar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetgms123


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal05

    Partinin ismi nedir hocam?

    Daha karar vermedim hocam.

    @Mikuru Asahina

    Evet hocam , dediklerin doğru sizce hangilerini tekrar düşünmeliyim ? Ve faşistlikten ziyade artık insanların Türkiyede Türküm demesi bile garip geliyor o tür saçmalıkları kaldırmak istiyorum.

    @back_gear
    Hocam her taraf futbol saçma sapan olaylara çok fazla para harcanıyor ve ortada adam akıllı başarıda yok. Futbola olan aşırı ilgiyi tenis , kayak , güreş gibi daha çeşitli sporlara dağıtmayı hedefliyorum.

    Yani sadece lise ve üniversite değişikliklerin bile en az 4 sene gerektiren bir değişiklik olmalı direk tak diye üniversitelerin %85ini, imam hatiplerin %95ini vs kapatamazsın okuyan öğrencilerden tut öğretmenlere kadar büyük bir etki yaratır. önce ana eğitim sisteminde bir reform gerekir ki sonra fiziksel binalara ve yöntemlere el atarsın. şu an yapabileceklerin direk işte arabalarda uyuşturucu içenlerin yakalanması için devriye polis miktarını arttırırsın onları içeri alabilirsin yavaştan televizyona el atabilirsin direk dizi ve şovları iptal ettiremesende uzun ve sıkıcı bir yasal işlem sonucu belki bir çoğunu kapattırabilirsin, dediğim gibi tarım ve hayvancılık teşviği sağlayabilirsin devriye polis ve zabıta miktarını arttırarak dilenci ve tinercileri azaltırsın sokaklardan o kadar birde parayı sağlıyacaksan %80 indirimli tatlıyı yedirirsin halka tabi gerisi uzun ve yorucu bir süreç ve büyük reformlar gerektirir ülkeyi baştan yapman gerekir ama halkımız öyle bir reforma açık değil Atatürk bile zamanında çok zorluk çekmişti reformlarını ülkeye getirip adapta ettirirken bir oyun yada simülasyon değil öyle önüne kağıdı/yasayı getiriyorlar mühürü basıyorsun oluyorda değil malesef fikirlerin hoş ve en önemlisi bu ülkenin yüzeysel sorunlarını ve değişmesi gereken şeylerininin şablonunu iyi çıkarmışsın keşke baştakilerde şimdiden bunları görüp bir değişime başlasa ellerini taşın altına atsa başarılar dilerim.

    Teşekkürler hocam dediklerinizin çoğunu not aldım bir kenara. Tekrar teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.