Şimdi Ara

Ülkeni seviyorsan çöpünü yere,denize atma/attırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu noktada iş birazda belediyeye düşüyo mesala bodrum merkezde yarım saat elimde çöple gezdim 1tane çöp kutusu çıkmadı karşıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

    Samimi soyluyorum eskiden son derece cevreciydim hicbir copu yere atmazdim cebime koyar cop kutusuna denk gelene kadar tutardim

    Sonra baktim bendenndaha cevreci diye gezinen insanlar sigara iciyor izmaritleride saga sola atiyor kaldirimlar izmarit dolu duraklar, metro girisleri, devlet binalari girisleri, avm girisleri, kutuphane kapilari, kisacasi en cok insan bulunan yerler izmaritlerde dolu

    Artik krali gelse beni kimse cevreci yapamaz bu sebepten oturu.

    Koca koca adamlar utanmadan izmaritleri etrafa atiyorlar sorsan ulkenin en temiz insani kendileridir, birde les gibi kokuyorlar buna girmedim bile daha

    Anca metrobuste otobuste yer istemesini bilirler
    Madem onlar geri zekalı bende öyle olacağım diyorsun yani hocam?



    Sonraki mesajda tepki olarak yazdığını söylemişsin. Tepki öyle olmaz. Çöp attıklarında onların gözü önünde al ve gidip çöpe at. Utanç duygusu elbet birkaç kişiyi adam edecek, ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • normalde bitkilerin ve çimenlerin olduğu bölgelerde yalın ayk dolaşmak sağlık için iyidir ama gel gör ülkemizde böyle yerlerde ayakkabı ile dolaşmaya korkuyorum.her tarafa kırık şişe bırakıyor şerefsizler,çöplerden daha kötü kırık şişe,bunun yangın tehlikeside var.
  • Bunun sebebi eğitimsizlik, toplumun her köşesinden insanda bu sorun var ve yeni nesil daha da beter geliyor.

    Turistin bol olduğu bir bölgede yaşıyorum, özellikle yerli turist. Tatile gidince istediğimi yaparım diye düşünüyorsunuz, yaşadığınız bölgedekinden çok daha pis oluyorsunuz. Her şeyi yere atmak serbestmiş gibi. Mavi bayrağı olan denizin sahilini görseniz kusarsınız. Afedersiniz ama mıçmadığınız kalıyor. Al yanına ufak bir poşet kalkarken götür yanında işte zor bir şey mi sanki.

    İlköğretim okullarında bunun dersini vermemiz gerekiyor, başka çıkar yolumuz yok. Koca koca adamları değiştiremeyiz ama o minik yavrularımız hamur misali nasıl yoğursak öyle şekil alacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofire -- 21 Haziran 2018; 11:20:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere tüküren ve çöp atana ağır sövüyorum yolda zaten.
  • Denize atma tamamda attırma ne?Denize attıran mı var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mofire

    Madem onlar geri zekalı bende öyle olacağım diyorsun yani hocam?



    Sonraki mesajda tepki olarak yazdığını söylemişsin. Tepki öyle olmaz. Çöp attıklarında onların gözü önünde al ve gidip çöpe at. Utanç duygusu elbet birkaç kişiyi adam edecek, ediyor.

    Alıntıları Göster
    Guzel cozum deneyecegim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Ben de utanıyorum. Gerçekten bi insan nasıl yere tükürmeye ya da çöp atmaya utanmaz anlamıyorum. Ya insan kendi evinde bile yere çöp atar da dışarıda atmaz be. Dışarısı senin değil kafana estiği gibi pisletemezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum.
  • Denize bi bakıyorsun çöplükte olmayan çöpler var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kediler bile dışkısının üstünü örtmek için kırk takla atıyor. Hayvan kadar olamayanlar utansın...

    Çocuğunun bezine kadar denize fırlatan insan bozmaları var. Sanki deniz çöp öğütme makinesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokaklar hadi neyse bi şekilde temizleniyo fakat denize çöp atanı görünce kan beynime sıçrıyor bir insan ancak bu kadar düşüncesiz olur denize giren şey bidaha çıkmıyor orayı kirletiyorlar ve bizde daha sonra o kirlilikte yüzüyoruz balık tutup yiyoruz
  • Acı bi gerçek.. bu anadolu bizim millete fazla ülkenin yarısı suriyeli arap oldu zaten bu saatten sonra arabistana refendumla katılacaz heralde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en dikkatli olduğum konudur.

    tamamen hanzoluk bencillik besleyen bir hareket yere çöp atmak.
  • Çöpleri banyonun penceresinden havakandırma boşluğuna atıyorum. Yönetici birilerini tutup temizletiyor. Gebelik testi kondom ped tanpon iç çamaşırı of neler çıkıyor neler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı görünce dün izlediğim dünya kupası maçından sonra bütün tribünlerdeki çöpleri toplayan japon taraftarların videosu geldi. gerçekten inanılmazdı.
  • Yemin ederim yere sakız bile atmaya utanıyorum ve atmiyorumda. Ama insanlar arabayla giderken camdan otoyola çöp atıyorlar.



    Hele yere balgam atanlar kadar iğrenç görgüsüz insan yoktur . Ben burnumu silmeye bile utanıyorum, bunlar sesli balgam tukuruyorlar.



    Tam bir ortadogu ülkesi olduk.



    Bu arada da yere tüküren ve çöp atan hiç zenci görmedim. Adamlar afrikadan gelme ama bizden daha medeniler. Avrupaya nin dinindeyiz ama arada uçurum var ve her yıl daha da kötüye gidiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 21 Haziran 2018; 16:53:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki vatan-millet sevgisi sadece lafta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pisliğini yere sağa sola atma,piknik yapıp pisliğini toplamama işi,az gelişmiş beyinli ve çocuk ahlaklı insanların yaptığı bir olay...

    Çözümü cezada değildir,ki otorite yokluğunda yine aynı şeyi yaparlar.

    Birincisi eğitim ile beyinleri geliştirmek gerekiyor,ikincisi ise yaşadığımız çevrenin kendi evimizden bir farkının olmadığını anlatmak gerekiyor.Üçüncüsü ise ahlak yapısının tümden elden geçmesi gerekiyor.

    Göçebe yaşama kültürünün izlerinden midir ?bilmiyorum ama gittiğimiz yeri kesinlikle sahiplenmiyoruz,insanın kendisinin olduğunu düşündüğü bir şeye zarar vermesi olanaksızdır çünkü...Bizde herhangi bir çevreyi sahiplenme yok,milliyetçiyim diye gezen adamlar milliyetçiliğin içinde bu vardır,sahiplenirsin,seversin,bozmazsın,talan etmezsin.

    Bağcılarda oturan adam bulunduğu yerde çöpünü yere atmazken Bakırköy’de atabiliyor.Kanarya’da oturan biri Tepeüstü’nde bağıra bağıra gezebiliyor.Birde böyleleri var.Temizlik bireyden başlar.Herkes elini taşın altına koyacak,yaşadığımız vatan toprağının değerini bilecek,sahiplenecek,mesela geçenlerde Dupnisa mağarasına gittim ,içerde doğa harikası sarkıtlar var,ip koymuşlar geçilmesin diye çünkü zarar veriyor,adamlar en tepesine çıkıyor,neymiş fotoğraf çekilecek.Ya da taşlara yakın geçen yerlere sevgilisi ile kendi adının baş harflerini kazımış,ulan inek!Senin ne hakkın var hepimizin olan bir şeye bunu yapmaya?Sadece çerçöp mevzusu değil bu tarafıda var işin...



    Velhasılkelam;ülke insanı görgüsüz,eğitimsiz,ahlaksız ve düşüncesiz olduğu sürece daha hepimizin olan alanı talan ederler...Her gittiğim doğa kampında önce bi saat çöp toplayıp poşetliyorum,kampımı atıp kendi çöplerimide yanımda götürüyorum.Kimse kimsenin hizmetçisi değil herkes birey olarak temizliğini yapsa sorun kalmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunu yapanların arasında kendini doğa sever olarak tanıtan Interrail ve Camprail gibi gruplarda var. En son Bolu’da yaptıkları rezilliği alt linkte okuyabilirsiniz.



    https://www.birgun.net/haber-detay/interrail-ve-camprail-bolu-da-doga-kampi-yapti-2-kamyon-cop-184109.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.