Şimdi Ara

Ülkeni seviyorsan çöpünü yere,denize atma/attırma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mofire

    Kaba kuvvet ve zorbalıkla insanlara bir şey öğretemezsiniz.

    Alıntıları Göster
    insan olan yere cop atmaz zaten. amac bir sey ogretmek degil. amac haddini bildirmek. zaten buna benzer mahlukatlara bir sey ogretemeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını görünce aklıma yaşadığım olay geldi. İki kere yaşadım.

    İstanbul/Maltepe merkezi bilenler vardır. İnsan trafiği yoğun olan bir yer. Yaşım o zamanlar 15-16 civarları. Önümde bir kapalı teyze yolun ortasında burnunu sildiği peçeteyi eliyle savurdu havaya doğru attı. Yanında çöp tenekesi olmasına rağmen. Ben de tam arkasında olduğum için peçete ayağımın ucuna düştü. Ben de sinirlenip teyzeye ''utanmıyor musun insanların iiçnde yolun ortasında peçeteyi yere atmaya'' diye bağırdım. ''Yanında çöp tenekesi var oraya atman zor mu bunu'' dedim.

    Çevredeki insanların dikkatini çekti epey yüksek sesle söylediğim için. Teyze'nin cevabı da şu oldu ''Ne diyorsun ya? Beni mi buldun? Herkes atıyor.''

    İşte bu cevap bizim insanımızı öyle bir özetliyor ki. Kadın benden 50 yaş büyük sesimi yükseltmem kimisi tarafından hoş görülmeyebilir. Fakat çevredeki insanlar gık edemedi. Neden çünkü ben haklıyım. Fakat bu teyze dediğim vatandaşın cevabına bakın...

    Bir diğer olay da sahilde yürürken bomboş bir alanda yine bir teyze çekirdek paketi çöpünü çimlerin üzerine attığı gibi devam etti yürümeyi. Yine kapalı kendi halinde görünen bir teyze. Paketi aldım arkasından devam edip onu uyardım. Niye burada çöpü yere attınız dedim. Bana cevabı '' Benim oğlumun kim olduğunu biliyor musun sen?'' oldu.

    İşte arkadaşlar bu iki cevap bizim vatandaşımızın ne kadar eğitimsiz, cahil kalmış, çevreye ve insanlara hiç saygısı olmadığını en kısa şekilde özetliyor. İstediğimiz kadar duyar gösterelim. İstediğimiz kadar insanları uyaralım. Fakat belli bir yaşı geçmiş insanları biz baştan eğitemeyiz. O yüzdendir ki bu ülkeye yazık. Gerçekten yazık.

    Şimdi yaşım 24 artık gerçekten değmeyeceğini düşünüyorum bazı şeylere. Ancak kendimizi düzeltebiliriz. Ancak çocuğumuza eğitim vermeye çalışabiliriz. Geri boş. Bu ülke insanının düzeleceğini hiç sanmıyorum. Kimse kusura bakmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 24 Haziran 2018; 0:15:59 >




  • Pençe_ kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen hafta Maltepe sahildeydim ben de. Tam Migros'un önünde adamın teki herkesin içinde tükürdü yolun ortasına. Ben bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Bu adam çok normalmiş gibi yolda yürürken bu işi yapıyor ve yoluna devam ediyor üstelik.

    Demek ki böyle görmüş, eğitimini almamış. Eğitim cidden çok önemli.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.