Şimdi Ara

ÜLKEMİZDEKİ PERT KAYITLI ARABA ALINMAZ KAFASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün forum sakinlerine selamlar. Ülkemizde bir boya, değişen, hasar kaydı hastalığıdır gidiyor. Neymiş efendim hasar kaydı olan araba alınmazmış. Ülkemizde neredeyse arabanın yürüyenine falan hiç bakılmıyor ne var ne yok kaporta. Örneğin bi arabanın çiziği varsa boya işi varsa 500-600 arası halledebilirsin ama eğer bi arabanın yürür aksamı yani şanzumanı motoru falan iyi durumda değilse asla ayar tutmaz sürekli para harcarsın.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2012-model-pejo-206-plus-plakali-ruhsatli-calisir-yurur-50.000km-de-279765035/detay

    Şimdi şu linkte gördüğünüz araç kaza yapmiş ve sigortayı kaskoyu hiç bulaştırmadan satıyor arabayı plakalı ruhsatlı alan adam bu gördüğünüz bitik aracı sanayideki mehmet ustada çıkma parçalarla aracı topluyor sonra 2 parca değişenli 4-5 parça çizik boyası var kesinlikle hasar kaydı yok diyor ve bizim insanlarımız atlıyor halbuki bilmiyor ki arabanın altı güneş görmüş.

    Geçelim bu araca ;

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2013-clio-hb-joy-1.5-dci-278200571/detay

    Bu gördüğünüz araçta bu ufacık hasardan dolayı perte ayrılmış. Araç sahibi bir güzel kasko şirketinden parasını almış şirkette bi güzel bu arabayı perte çıkarıyor. Bunu alan adam serviste herşeyinu bi güzelce yaptırıyor arabayı nerdeyse boncuk gibi yapıyor ama gel gör ki bu arabanın ağır hasar kaydı çıkıyor ondan sonra insanlar ooo bu arabanın perti var bu alınmaz yola gitmez. Halbuki bilmiyorki arabanın hasarı sadece bu airbag bile açmamış tamamen kasko şirketlerinin uyanıklığı. Ama yok bu millete müstehak.

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuhoglu55 -- 14 Mart 2016; 18:30:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Başka ülkelerde durum nasıl? Hiç araştrdınız mı?
  • Hocam altta ki aracın sırf o hasar ile perte ayrılacağını hiç sanmıyorum büyük ihtimal hasarlı parçaların bazılarını değiştirdiler bu şekilde satıyorlar zaten direkt kendini belli ediyor

    - TAHMİNİ MASRAFI 2.000 TL ile 2.500 TL ARASIDIR.
    - ARACIN PİYASA FİYATI 35.000 - 40.000 TL ARASIDIR.

    Aynı model ve kmde ki araçlar 40-45 arasında aynı sitede.Neden sen yaptırıp satmıyorsun diye sorarlar adama.

    Gördüğünüz gibi galerici verdiği ilan ile sizi bile alıcı olmasanız bile kandırmış yani amacına ulaşmış şimdi siz bu aracı alsaydınız başınıza o kadar iş gelecekti aracın hasarının daha çok olduğunu öğrenecektiniz ve sizde pert kayıtlı araba alınmaz diyecektiniz
  • Nedeni belli,sizin 2. linkte gosterdiginiz arac gibi ufak hasarli arac aliniyor sonra anlasiliyorki arac aslinda 1.linteki gibiymis
  • Diğer ülkelerdeki durumu bilmiyorum. Bir noktada haklısınız. Evet dikkat edilmesi gereken birçok daha önemli şey var. Eğer gerçekten şasi,direkler, sütunlar..bir kaynak oynama vs yoksa boyayı önemsemek saçma. Ama ben de araç alırken normal kaporta boyalarına bakıyorum. Çünkü ben de aldığım aracı bir gün satacam ve saçma da olsa satacağım kişi belki basit boya yüzünden almayacak. Yani açıkçası bir düzen oturmuş. Herkes bilinçlenene kadar dikkat etmek zorunda kalıyoruz.
  • konu sahibi sınavı geçemedi
  • Hocam 29 bin liraya bu Clio'yu alın. 2000 lira harcayın. Satın 40 bine. 9 bin lira temiz kar. Bunu yılda 3 kere yapsanız yaklaşık 25-30 bin lira yapar. Aya bölersek aylık 2100-2500 lira civarı maaşa bağlarsınız kendinizi. Ortalama bir maaş.
    Sizce böyle bir kaymak olsa size yedirirler mi? Yaptırıp kendileri satarlar.
    Bu arabayı alın, altından lahana gibi kat kat masraf çıkarıp size temizinden daha pahalıya gelmeyecekse ben de bir şey bilmiyorum.
  • 2. linkteki arabaya sağ arka kapının oraya bakın, kapı sapasağlam ama marşpiyel gömlek gibi buruşmuş , sizce bu normal mi ? Aracın götü başı ayrı duruyor zaten, tampon, kaput çizgileri falan belli ediyor kendini
  • ben de hasarlı araç toplayıp kullanıyorum, kesinlikle kaporta motor elektrik vs aksamı yanında çıtır çerez kalıyor, sırf kaportasında hiçbir problem olmayıp motor tesisat sıkıntılı araçla uğraşayım dedim süründüm, bir de yığınla para harcamak durumunda kaldım, ilanlarda hasarlar gizlenebiliyor ama gerçekte sadece kaporta hasarlı araç kesinlikle tercih edilebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    2. linkteki arabaya sağ arka kapının oraya bakın, kapı sapasağlam ama marşpiyel gömlek gibi buruşmuş , sizce bu normal mi ? Aracın götü başı ayrı duruyor zaten, tampon, kaput çizgileri falan belli ediyor kendini

    Hocam ilanda kapı çıkma olarak takıldı yazılmış ama evet böyle ilanlarda çok böyle şeyler. Ön çamurlukta başlayan göçük ve çizikler ön kapıda olmayabiliyor alakasız hasarlar olabiliyor. Sadece az hasarlı izlenimi vermek için ucuzca toplanan araçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu işin içinde olduğum için yaziyorum zaten. 15.500 e aldiğim çitir hasarli Golf'ümü bir güzel toplayip 27 ye sattim. Şuan yeni aracim sanayide yapiliyor cok uygun fiyata aldim ve eminim guzel kar edicem. Bu tarz 15'den daha fazla araba alip sattim ve inanin o kadar ufak hasarli araclari bile perte cikariyorlar bu alemde neleri gorduk. Şimdi af edersiniz milletin hasar kaydi yok boga yok diye 56-57 ye aldığı arabayı tam 32.000 tl'ye aldım hasarı cok cok az maximum 3-4 bin harcayip aracima keyifle binecem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuhoglu55 -- 14 Mart 2016; 21:20:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuhoglu55

    Bende bu işin içinde olduğum için yaziyorum zaten. 15.500 e aldiğim çitir hasarli Golf'ümü bir güzel toplayip 27 ye sattim. Şuan yeni aracim sanayide yapiliyor cok uygun fiyata aldim ve eminim guzel kar edicem. Bu tarz 15'den daha fazla araba alip sattim ve inanin o kadar ufak hasarli araclari bile perte cikariyorlar bu alemde neleri gorduk. Şimdi af edersiniz milletin hasar kaydi yok boga yok diye 56-57 ye aldığı arabayı tam 32.000 tl'ye aldım hasarı cok cok az maximum 3-4 bin harcayip aracima keyifle binecem.

    Hocam bu ilanda bas bas bağıranlara diyorum. Piyasası 40 bin hasarı 2 bin sen 29 a satıyorsun. Yahu aldın madem yaptır sen sat mis gibi karı niye bana veriyorsun? Ha gerçekten dediğiniz gibi araba bulunur elbet ama böyle bir ilandan değil. Bir de tanıdık usta çevresi lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Başka ülkelerde durum nasıl? Hiç araştrdınız mı?

    abd de pert olmus hasar kayitli araclar farkli bir ruhsatla satiliyor. isteyen alir tamir edip kullanabilir ama dedigim gibi ruhsati farkli oluyor. bizde ise aracin pert olup olmadigini anlamak sans isi.

    konu sahibine gelirsek, pert araba alinir, ama pek binilme sansi olmaz. genelde sanayiye gidilip gelinir
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Orada DMV meraklı vatandaşın sağlığını korumaya. Sigorta sistemine girmeyen arabaları da kayıt altına almaya çalışan sivil organlar var... Carfax mıydı, lemon-car.org muydu, belki isimleri yanlış hatırlıyorum. Aynı arızadan sürekli servise gitmesi yeterli.

    ABD zaten mukayese edilmez de... Avrupa da arabayı çok daha çabuk çöpe atıyor. Bizim kadar arabayı sonuna kada kullanıp, alıp satan az vardır. Türkiye'deki işçilikle pert olan araba Avrupa'da haydi haydi pert olur. Sigortacılar birliği başkanı kendisi söylemişti, Türkiye'de tamir masrafları düşük, tamir kararı daha çok alınıyor diye. Konu da "ülkemizdeki" diye açılınca tuhaf geldi.

    Pert araba zaten ya tamir masrafı kendi masrafını geçmiş, veya sahibi dalaveracı demek. İkisi de teknik açıdan aynı tehlike. "Çıtır hasar" malesef metrik değil :) İsteyen güle güle kullansın, klasik olmadığı sürece yakınından geçmem.




  • Clio güzel makyajlanmış ezik göçüğü biraz çekiçle aşırı dağılmış kısımları 1-2 çıkmayla değiştir tahmini masraf 1-2 bin oldu peki
  • Yav he he tamam siz hakliniz. Burada kendinizi kandiriyorsunuz siz. Size diyorum ülkemizde en ufak çitir hasarlardan bile perte çikariyorlar. Daha geçen tanidik bi abimin arabası karda çok ufak bir hasar aldı masrafı yeminle 3.000 tl yi geçmez 2 tane telefon etti bi yerlere aracı perte çikardi. Koydu cebine parasini ondan sonra o arabayi yari fiyatina başkası sattı alan adamda bir güzel yaptırdı ve biniyor. Birisi pert kayitli araç sadece sanayiye goturur demiş. Ne alaka arabanin kaporta hasarıyla sanayiye sürekli gidip gelmenin. Ben burda arabanın yürür durumunun kaporta durumundan daha onemli olduğunu savunuyorum kimse aksini iddia edemez. Bi arabanin şasileri direkleri hasar almadiği sürece maximum 2-3 bin tl harcayarak düzeltirsin ama bi arabanin yururu problemliyse seni çok uğraştirir surekli bişeyler çikarir. Ama bizim ülkemizde belkide adam alip senelerce binicek ama adam arabayi almaya giderken motor ustasini bile goturmuyor sadece galerici gibi aracın boya durumuna bakıp alıyor halbuki arabanın her yerinden her bilyasından ses geliyor. Ben bu konu için o 2 ilanıda siteden hemen girip koydum girip hasarli araçlara bakabilirsiniz bunun gibi perte çikmiş nice arabalar var. İllaki çok kötü durumda arabalari kamufle edip satanlarda var bunada çok rasladım gidip almadan geldiğimde çok oldu. Ama siz beni şeytan taşlar gibi taşlamaya başladiniz. Ben pert kaydı olan bi arabayı gercekten piyasanın altında bulursam giderim ekspertizimi yaptiririm arabadan da anlarım eğer kaporta işçiliği güzel yapilmişsa çizgileri falan düzgünse yürür aksamları da faal durumdaysa ben o arabayı alır uzun süre binerim. Senelerdirde böyle yapıyorum Allaha şükür o söylediğiniz sanayi meselelerine filanda hiç denk gelmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuhoglu55 -- 15 Mart 2016; 16:06:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acaba 206+ bu halde nasıl gidiyor. Motoru sorunsuz ise...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik sigorta zamanı geldiği zaman anlarsınız neden pert kayıtlı araç alınmayacağını.
  • Arabalarla ilgili her erkek gibi bizim de muhabbetimiz oluyor. Millet ordan burdan doldurmuş. Başkalarına inanan bu şahıslar biz söyleyince insanmıyorlar ona hayret ediyorum. İnsanlar maalesef güvenilmez olduklarından belki hasarını görmediğin araç alınmaz. Tabi iyi baktırabilirsen belki o da aşılıyordur bilmiyorum da... Burda biri pert civic almıştı. Nerdeyse ben de ondan alacaktım. Trafikçi adam kazasını da görmüş. Hava yastıkları araç ön tampon ve kaput gitmiş ama darbe radyatöre gelmemişti diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hadi radyatör de darbeli olsun motor ve şasinin ana parçalarına gelmediği sürece ne olacak. diğer civiclerden en az 10 bin tl daha ucuzdu. Ondan arabayı alan da alandan alan da tanıdıkdı ve araçlarında hiç bi sorun yaşamadılar.
    Milletteki saçma takıntılar yüzünden insanlar arabalarına bakmıyor ya. Bi araba var kaput güneş yanığı olmuş adam öyle biniyor. Çünkü boyatsa satacağı zaman ilk duyacağı soru boya var mı ? Hem de kaputta. iş bitik.
    Mesela bi pert araba aldın normalde 40 bin olanı 25 bine aldın. Satarken ucuz ama alırken de ucuz aldın. Pert aldın pert satacan. Bu kadar basit. Ama şu kafa olmasa.
    Bi arkadaş vardı aylarca araba arıyorum deyip durdu. Hergün başka bi araba alıyordu. Adam şöyle diyor "hiç boya olmayacak alacağım arabada. bir parça boya ile iki parça boya arasında pek bi fark yok ama hiç boya olmayanla bir parça boya olan arasında çok fark var"
    bunu diyen adam hiç düşünmüyorki hiç boya olmayan arabaya biri gelip sürtse hiç boya olmayanla bir parça boya olan arasındaki büyük farkla karşı karşıya kalacaksın. bi parça boya olsaydı zaten boya vardı bi daha oldu derdin.
    hep söylerim tamirat tadilat isimli sevdiğim otomobil programındaki işi Türkiyede yapsan açlıktan ölürsün. Çünkü parçaları toplayarak ve boyayarak arabayı ilk günkü gibi yapıyorsun ama adam gelip sana hem boyalı hem değişeni var almam bunu diyecek. Aşalım artık bunları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 16 Mart 2016; 0:44:02 >




  • etusch kullanıcısına yanıt
    Hocam düşüncelerimiz tamamen aynı. Ya adam alıp 5-6 sene arabaya binicek galerici gibi hic boya olmayacak diyor. Ya senin aracın park halindeyken birisinin gelip sürtmüyeceği ne malum? Ülkemizde bu değişen boya çilginliğini galericiler başlatti. Ya diğer ülkelerde boyalı araba daha pahalı satılıyor çünkü boyası yeni gıpgıcır araba. Diğer milletlerde bizimkiler gibi abuk subuk takıntılar yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.