Şimdi Ara

Ülkede ki herşey antipatik gelmeye başladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
39.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
289 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olm adamların planı bu .yozlaştırıp karıştırıp bertaraf etmek .en sonundada basıcaklar tekmeyi ne olduğumuzu şaşıracaz .bizim kaçıcak yerimizde yok suriyeli gibi .onun için kendi kendimizi imha ederiz .elalemde oturur izler ..ilerimiz kötü .devir kötü kolla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al benden de bir o kadar. Bir ülkede hicbir şey mi iyi gitmez arkadaş. Geçen hafta çok değerli bir dostum Romanya'da Erasmus yapıyordu. Son hafta gel yanıma takiliriz dedi. Gittim ve sok oldum. Ülke bizden en az 10 sene daha ilerideydi. Asgari ücretleri bizden 120 € daha fazla ve teknolojik aletler
    Çok ucuzdu. İnternet inanılmayacak kadar hızlıydı. İnsanların hepsi İngilizce bilen, yardimsever ,kültürlü ve güleryuzluydu.

    Turkiye 'ye geri dönerken tek bir şey düşündüm. Romanya bile bizden bu kadar ilerideyse Hollanda, Norveç, Finlandiya gibi ülkeler ne durumdadır acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW sini göstermek için 4k kilometre yol tepen gurbet*i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınızdan akan eğitimsizlik ile bu memleketi beğenmemeniz gerçekten komik. Çoğunuz laf ettiğiniz sokaktaki vatandaştan farklı değilsiniz. Yapmayın kardeş.
  • Bunların hepsi araplaşmamızla ilgili.Arap kültürü böyle bir girdap işte insanı içine cekiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke hep böyleydi bence. Biz eskiden çok iyimserdik. Bu yozlaşmayı da son 20 yılda zirveye çıkardık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bulunduğun semti değiştir. Bu gerçi sadece senin için bir çözüm ama dediğin genel sorunlar maalesef devam eder.
  • Orta doğuya hoşgeldin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 1 ürüyorsak onlar 4 ürüyor haliyle çekirge sürüsü gibi oldular yıllarca.. Suriyeliler gibiler üreme konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş almanya bizi kıskanıyor. sıkıntı yok.
  • Trafiğe çıkarsın kimseye bulaşmayayım desen bile denyonun biri sana bulaşır, bisiklete bineyim dersin kimi tip tip bakar, yolda gitsen bi dert, bisiklet yolundan gitsen ayrı dert yayalarla uğraşırsın.

    Ortaokul lise hayatım barzolar yüzünden zehir oldu, küfür ne bilmezdim süt çocuğu dediler, kız gibi dediler. Kantinden aldığımı ikram ederdim nezaket için, birine ikram edince 10 kişi üşüşüp bana yiyecek lokma bırakmadılar. Yeni ayakkabı giydim ayağıma bastılar, saat aldım birisi 2 dk koluma takayım diyip kaşla göz arasında camını taşla çizip geri verdi. Yeni çanta aldım, hayvanın biri servisten inerken üzerine balgam atmış, annem kullanılmaz bu pis şey dedi 2 günde çöp oldu çantam. Bi kızdan hoşlandım, saçımı taramaya başladım güzelce, sürekli saçımı dağıttılar. Kızla çıkmaya başladık, öğlen arası kızla yürürken otururken bana taktıkları saçma salak lakaplarla seslenmeye başladılar. Sınıfta ilk defa bi kızla çıkan da bendim, onu da çekemediler. 1 hafta sonra kız ayrıldı benden. Çalışkandım kopya istediler, vermezsem tehdit ettiler, bile isteye zamanla daha az çalışıp ben kopya istemeye başladım. Yazın bile bisikletle gezerken rahat vermediler, önümü kestiler, durdurup para istediler, daha neler neler. Tek suçum ailemin beni terbiyeli yetiştirmiş olması ve maddi durumumuzun memur ailelere göre daha iyi olmasıydı. İyi arkadaşlarım vardı ama yine de kötüler çoğunlukta onları da bastırıyodu. Leş lağım küçük bi anadolu şehrinde çocukluğum heba oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün yazacaktım genel bir yorum.Erteledim
    Aslında bu sorunumuz 20 yıldır falan değil.Yani olayın AKP ile alakası yok.Evet tavan yaptı bazı şeyler ama asında bizim genetiğimiz böyle.Kodumuz bozuk.50-60 yıllık sorun bu.Eğitimsizlik cahillik 60 yıldır bu ülkeyi yavaş yavaş bu noktaya getirdiler.İstedikleri gibi oluyor tam olarak.Siyasiler partiler hepsi el ele isteneni yaptı.Aralarında düzgün adamlar siyasiler çıktı ama işte ne fayda.Taa köy okullarının kapanmasından başladı bunlar.
    Yavaş yavaş göç başladı ,plansız büyüme yozlaşma ..Bu ülkede kültür yok ,kültür ! Kültürsüzlük var tam olarak.Ne spor kültürü ne eğlence kültürü ne ahlak ne din.İş ailede başlar ama niyahetinde ülke genelinin kodu bozuk olduğu için ya dönüşüm oluyor aynı yola gidiyor çocuk ya da azınlık oluyor.Son 30 yıldır ise idelojler tavan yapmış durumda.Bu daha da bozulmayı getirdi malesef."Din" odaklı olması önemli oldu gerisi mühim olmadı bu ülke insanları için.

    Düzelir mi ? Asla ! Düzelmesi için 80 milyon nüfusun yarısından fazlasının değişmesi lazım bu da olmayacağı için yok olması lazım.Yani reset lazım tamamen formatlayacağız kafaları beyinleri öyle olur.Bugün bir anneler nineler çocuklarına gösterecek onların çocukları da aynı şeyi yapacak ki ancak böyle bir düzene girilir.Çocukken hatırlarım okulda kantin sırasına girdiydim.Tam sıra bana geliyor önümdeki çocuk biraz yana kaçtı.Ama ben halen onu bekliyorum.Arkadan biri söylendi vay salak falan diye.İşte tam olarak kafa bu .Ülkenin anlayışı bu.Oysa kaynak yapsak o sıradan alkış kopacaktı "vayy çakalll" diye.Ee 10 yaşındaki velet o alkışlar sonrası nasıl düşünür nasıl yetişir ? Hele aile bu yönde önem vermiyorsa. Metrobüs de sıra beklersin önüne geçerler uyarırsın küfür yersin.O da şanslı isen.

    Çağımız artık çok başka.Dünyada sağ sol gibi ayrımlar neredeyse kalmamış biz halen sağcı solcu yok şu yok bu bunları konuşuyoruz.Dünya artık global arkadaşlar bunu kavrayamıyoruz ! Eğitim sistemi iyice çöktüğü içinde artık benim umudum falan yok.Bittik biz.Battı ülke.Yarınları da satıldı gitti yok edildi.Şimdi kimse kalk git hain falan yazmasın söverim bayram bayram !

    Durumlar bu olduğu için biz (ben ) ne yapıyorum ? Daha sakin nispeten daha nezih yaşam alanlarına kayıyoruz çare bu çünkü.




  • Ülke politikası şuan da savaş üzerine kuruldu da ondan. S-400, fıratın doğusu gibi meseleler konuşulur. Ekonomi ve işsizlik şuanda gündem değil, çünkü en fazla primi savaş çekiyor. Teroristlerin yerlerini söyleseler şu millet kalkıp alacak ama işi iyice sündürüyorlar. Topluca bir savaş peşindeler galiba. Abd ile o kadar anlaşamamıza rağmen suriyenin kuzeyinde ortak hareket ediyoruz ayrıca abd düşmanını besliyor.? Ortada bir anlaşmazlık var ama ne ?
  • Bu düşüncelerinde maalesef ki çok haklısın. Ülkenin en büyük problemlerinden bir kaçı da bunlar görgü, ahlak, saygı, hoşgörü yoksunluğu.
  • Çocuk iken küfrün bile bir adabı var idi ,kimse yokken edelirdi şimdi utanma duygusu ortamdan kalkmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizin ahlak sistemi çöküyor bunlar daha iyi günlerimiz. İlerleyen yıllarda daha beter olacak, bunu görmemek için kör olmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guntoldu

    Bu düşüncelerinde maalesef ki çok haklısın. Ülkenin en büyük problemlerinden bir kaçı da bunlar görgü, ahlak, saygı, hoşgörü yoksunluğu.
    Maalesef hocam artık toplumsal olarak iyice yozlaştık birlik beraberlik saygı hoşgörü hiç yok önceden en ufak bir toplumsal olayda insanlar bir araya gelirdi askerimiz polisimiz şehit olduğunda millet sokaklara akardı şimdi bunlar yok artık insanlar sokaklarda birbirini boğazlıcak neredeyse bunlar hep siyasal yozlaşmanın bir sonucu cehalet tavan yapmış vaziyette ve işin daha üzücü tarafı zenginler sefasını sürerken garibanlar evime ekmeği nasıl götürürüm diye düşünmek yerine yok sen benim partime laf edemezsin liderime laf edemezsin deyip birbirlerine giriyor geçen bir almancı denk geldi adam almanyada emekli olmuş Türkiye ye gelmiş burayı övüp almanyayı kötülüyor yav almanyada b*k temizleyip 2-3 ayda altına bmw alıyosun bide yediğin kaba tükürüyosun toplumumuzda okuryazarlık yerlerde annem yaşında kadın markette oğlum bu deterjan mı yumuşatıcı mı diye soruyor sorsan dünyadan bi haber 2 kere 2 yi bilmez ama evlendirme programlarındaki bütün adayları tek tek sayar neymiş anadolu kadınıymış peh suç sadece ülkeyi bu hale getiren siyasal düzenin değil toplumunda suçu barbaros şansal ile aysun kayacıyı daha iyi anlamaya başladım nolur her şeyi bir kenara bırakıp sağcısı solcusu türkü kürdü işçisi siyasetçisi sanatçısı ülkeyi nasıl daha ileriye taşırız diye birlik beraberlik seferberlik içine girsek gitgide çekilmez hale geliyor ülke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.