Şimdi Ara

Ülke Neden Bu Kadar Nefret Dolu ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında ekilen nefret tohumları bencillikle buluştu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gılışdar ülkeyi daha iyi yönetmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atv haberi açıyorum Türkiye 1 numara herşey çok iyi fox haberi açıyorum herkes aç sefalet içinde.Bazen düşünüyorum şu durumda ülkeyi ben yönetsem ne yapardım diye ilk başta adaleti düzeltirdim çok sıkıntılar war sonra yada dur düzeltilmesi gereken çoookk şey war diyorum we boşweriyorum :) artık ülkede olup bitenleri kafaya takmıyorum. eskiden başka insanları da düşünürdüm şimdi baktım olacak gibi değil kendi keyfime bakıyorum.Bence sizde boşwerin :)
  • kimse şunu anlamıyo çünkü cumhurbaşkanı bana hizmet etmek için benim seçtiğim kamu görevlisidir
  • Bu durumun temel sebebi elbette maddiyat, bir insanın maddi durumu sıkıntıya girerse domino etkisiyle çoğu mevzusu sıkıntılı hale gelmeye başlar. Ülkemizde anormal bir ekonomik sıkıntı var, hepimiz belli oranda fakirleştik, haliyle insanların stres yükü arttı, birde üstüne bonus olarak pandemi çıktı.

    İnsanlar mutsuz, böyle bir ortamda fazlaca iyimser olmaları gerekiyor ki çoğunluğun mutsuz olduğu yerde bunu başarmak imkansız gibi, benim maddi durumum standartların üstünde fakat çevremde yaşanan sıkıntılara kayıtsız kalamıyorum çevremin stresi derdi beni de kötü etkiliyor.

    Sokağa çıktığımda, işime gittiğimde insanların yüzü asıksa karşılarında pişmiş kelle gibi gülemem, tv açınca tek gördüğüm ekonomik kriz, sağlık sorunlarıysa gülemem, haliyle toplum olarak mutsuzluğu, nefreti paylaşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkenin basindaki adam bile nefret dolu olunca halkin hic sorgulanmasina gerek yok bence :)

  • Tarihimizde biat kültürü var. Bu durum arkasına sahte milliyetçilik ve doğru olmayan din gibi tabu değerleri de almış durumda. Sanki diğer partiler aynı dini ve milleti savunmuyormuş gibi yanlış bir algı var. Bu derin bir cehaletten kaynaklanıyor.


    Ortadaki mevcut durum fanatikleşmeyi ortaya çıkarıyor ki fanatiklik de cehalettendir.


    Ülkede parti savunuculuğu yapmayan objektif bir çoğunluk oluşmadıkça, daha çok fazla sancılar çekilecek görünüyor.

  • Retorik soru. Sebepler belli, sebep olanlar belli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

    büyük bir emek sömürüsü var. halkın yüzde 80'i fakir diyebiliriz. ama baştakiler saraylarda jetlerde şatafatlı araçlarda yaşıyor. çok normal öfke artması

    halk son 10 yılda 2 kat fakirleşti

    İşin tuhaf yönü insanlar sevildikce daha çok oy veriyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Senedir aynı maaşı alıyorum, ama 2 sene önce ki hayatımı yaşayamıyorum. Öfkeyi bırak ip koptu kopacak her şeyden vazgeçtim artık.

  • Birileri yiyor
    Birileri bakıyor
  • ülkenin bütün ayarlarını bozdular da ondan bu kadar sinirliyiz. sekiden de çok zengin değildik belki ama özgürlüklerimiz vardı, isteyen kafayı çeker isteyen açık oturumlar fikirlerini özgürce söyleyen insanlar vardı.


    misal ben öğrenciyken bile hemen her gün içebilecek parayı bulurdum, şimdi çalıştığım halde içkiye bütçe ayıramıyorum, fikirlerimizi anca eş dost ortamlarında ifade edebiliyoruz şimdi bütün toplumu birbirine düşman ettiler. neden yaptılar kendilerine körü körüne bağlı seçmen kitlesi yaratabilmek için bölüp kutuplaştırdılar.


    asgari ücrete mahkum ettiler çalışanların büyük kısmını, asgari ücret anca karın doyurmaya yeter, ne kira ödeyebilir ne de çocuk okutabilirsin bu parayla, sonra millet neden evlenmiyor, etrafınızdaki bekar insan sayısına bakın eskiden böyle miydi? şimdi millet götüne don alamıyor müstakbel eşine nasıl bilezik parası bulsun, eşyaları nasıl alsın?


    çocukken harçlık biriktirip ps1 almıştım şimdi çalıştığım halde ps5 alamıyorum hadi diyelim cihazı aldık oyunlara 500-600 verip nasıl alacağız?


    çocuğu dershaneye yazdırdık senelik 9000 bin lira git gel yol parası desen senelik 1000 lira da buna yaz 10.000 lira bütçe ayırmak kolay iş değil.


    en kötü ev 350.000 lira, orta halli araba almaya kalksan 70,000 lira hangi maaşlarla çalışıp bunlara sahip olacağız? aldığımız maaşlar ortada karnımızı zor doyururken bu şeylere nasıl sahip olabileceğiz?


    ekonomik olarak bizi bitirdiler.


    ülkeye suriyelileri doldurdular, afganlar, ıraklılar ülkemiz ortadoğu lu ne idüğü belirsiz insanlarla doldu taştı can güvenliğimiz risk altında.


    daha neyi yazayım.


    en basiti belki ama saatleri bile değiştirdiler işten çıkıyoruz etraf karanlık sabah uyanınca gece karanlığı devam ediyor saat konusu benim psikolojimi fena etkiliyor.


    ülkenin acilen fabrika ayarlarına dönmesi lazım böyle gitmez.





  • Ülke Neden Bu Kadar Nefret Dolu ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.