Şimdi Ara

Ülke Neden Bu Kadar Nefret Dolu ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
9.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk sebebi ekonomik tabii ki. Geçim sıkıntısı yaşayan insan stresini atamadığı için, doğru düzgün beslenip eğlenemediği için, tatil yapamadığı için sinirli oluyor. Bir şeylere tahammülü kalmıyor. Ayrıca insanımız saf tutmayı seviyor, yani kendini bir yere ait hissetmek istediği için sol ya da sağ tarafa bağlılık duyuyor. Tarafsız olup olaylara tarafsız yaklaşmaktansa sağın ya da solun yobazı oluyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıçdara sövenler dün baykala da sövüyordu. Yarın başkası gelse ona da küfür ederler çünkü fanatiklikten gözleri kör olmuş. Hakettikler zaman tamam paralayın adamları eyvallah da bir zahmette kalkıp Rte için de iki kelam edin. İşte bu iki yüzlü cahil halkla Tütkiye bir milim ilerlemez. İğrenç bir toplumuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt

    Bundan öncede sağcılar iktidardaydı. Sağ denince aklınıza neden bu akp gibi refah partililer geliyor ki? Dyp ve anap seçmeni bunlara benzemiyordu. Şu an sağda parti olmadığı için akpye oy veriyorlar. Zaten akp sistemli olarak sağda kurulan partileri ve başkanlarını kendi bünyesine kattı.

  • Nefret olmaz ise merkez sağ iktidarını nasıl koruyacak? Hala illet,zillet şu bu..


    Allah akıl fikir versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xImR0 -- 2 Aralık 2020; 9:56:52 >
  • KAUANKA K kullanıcısına yanıt
    Sende bloklusun, düzgün bir şekilde cevap vermek için yazıyorum.

    Burada bir genelleme yaptım. Yeri gelir akp yeri gelir chp veya yeri gelir başka bir parti. Hiçbirinin diğerinden bir aşağı kalır yanı yok gözümde. Fakat şu bir gerçek ne olursa olsun en azından bazı partiler bir çözüm sunuyorlar. Mesela başkanlık sisteminin ülkeye bir yarar getirmediği için parlementer sisteme geri dönelim. Başka bir çok örnek sıralanabilir.

    Bunun dışında burada insanları yanlışlara nasıl karşı çıkartabiliriz nasıl bilinçlendirebiliriz onu tartışıyoruz. Bir taraf olmak için değil herkese ulaşmak için çabalıyorum.
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    Bakın bunların çoğu, buradaki insanların farkında oldukları şeyler ama hala halk bunu farketmiyor ve uyuyor. Peki biz bu sorunları çözmek için ne yapabiliriz.
  • FR13NDSLX kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz ?
  • megaladon kullanıcısına yanıt
    Valla sabah sabah güldürdünüz beni. Allah da sizi güldürsün.
  • -dead kullanıcısına yanıt
    Bakın bende bunları yaşadım. Yaşadığım yer olsun gittiğim okullar olsun fakat insanların seçme şansı var. Bugün bazı insanlar Atatürk’ü kötülerken yerin dibine sokarken (ülkenin cumhurbaşkanıda dahil) biz karşı çıkabiliyoruz. İnsanlara neden yapmıyor peki bunları.
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Ekonomi bir sebep değil sonuçtur. Bu zamana kadar yapılan yanlışların bir sonucu. Evet ekonomide etkiliyor ama halk neden karşı çıkmıyor ? Bu ülkede devülasyon oldu diye %1 alan parti gördük.
  • Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    İlginç bir noktaya değinmişsiniz. Özünde küçük sebeplere indirmiş, insanların aslında sürekli bir şeylerle yetinmemelerine ve hep daha fazlasını istemelerine; bununda toplumun en üstünden en altına kadar yayıldığını anlatmak istemişsiniz sanırım. Güzel
  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Peki bu insanların neden fanatik olduğunu düşünüyorsunuz ?
  • Bu nefretten sadece merkez sağ iktidar mı yararlanabilir ? Diğer partiler veya oluşumlar bu nefreti kullanıp güçlerine güç, yönetmek için insanları daha fazla dronlaştırmak için kullanamazlar mı ? Bunu sadece merkez sağ iktidara indirmek yanlış olur bence.
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Bir bilsem...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-15 sene öncesinde toplumun, apolitik, fazla siyasete girmeyen, fanatik olmayan %60-%70 oranında bir kesimi vardı. Ayrıştırıcı ve nefret dili bu kesimi de fanatik taraftar yaptı. Herkes kendini vatansever karşıdakini hain görmeye başladı. Kendini kurtarmayan insanlar vatan kurtarmaya soyunuyor. Sorun biraz da buradan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada halkın ve siyasilerin suçu var ama en büyük olay aslında toplum mühendisliği ve onunla gelen BİREYSELCİLİK olayıdır. Bireyselcilik zihniyeti insanları toplumdan kopardı ve çıkarcı hale getirdi.

  • İnsan doğasında olan bir şeyin hayat bulması, maksimumn beslenmesi için tasarlanmış bir sistemde yaşadığımız için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

    büyük bir emek sömürüsü var. halkın yüzde 80'i fakir diyebiliriz. ama baştakiler saraylarda jetlerde şatafatlı araçlarda yaşıyor. çok normal öfke artması

    halk son 10 yılda 2 kat fakirleşti

    iki kat mı ? siz ona 10 diyin de gerçeğe yaklaşalım

  • Akp ülkenin içinden geçti ama kendisini sağlama almayı çok iyi becerdi. Ecevit hükümeti ve öncekiler böyle işlere kalkışmadı. En başta tüm gücü elinde topladı, başkanlık sistemi geldi,kendine engel olacak devlet mekanizması bırakmadı ve basını ele geçirdi Akp, eleştirilere büyük baskı kurdu ve ortalama bir vatandaşın gerçekleri görmesini engelledi. Sonra yandaşları ve yardıma bağladığı milyonlar var, Akp gidince düzeni bozulacak büyük bir kitle yarattı. Üstüne din ve milliyetçilik üzerinden tam gaz siyaset yapıyor...Bunu desteklemek için eğitim sistemi ile imam hatip ordusu kurdu, din eksenli eğitim ile siyasi planlarını destekledi. Bu hareketleri sayesinde her türlü hataya rağmen oyunu korumayı başardı, dolar 50 tl olsa, işsizlik %30 olsa, yine %20 oy garantisi olduğunu düşünüyorum. Bu öfke de hem ekonomik, hem de siyasi strateji kaynaklı..ortada büyük kandırmaca ve adaletsizlik var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu açan arkadaşa sadece şu cümleyi söylerim ''yapana değil yaptırana bakıcaksın''!!..ha insan ın tabii ki kendi kişiliği de olmalı kolay kışkırtılmamalı kolay gaza gelmemeli o ayrı konu..ama şu an ki durumun 1 numaralı sorumluları politikacıların hepsiii sağ sol değil hepsiii!!

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.