Şimdi Ara

Türksat FİBER/VDSL2 Kullananlar Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
17
Favori
14.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam.

    Türksat FİBER/VDSL2 Kullananlar Kulübü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnternet hızım çok yavaş. Modemi kapatıp açınca düzeliyor sonra yine yavaştı ama maalesef artık modemi kapatıp açınca da yavaş.. Neden olabilir acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyi akşamlar sevgili arkadaşlar,

    İstanbul'dan Sakarya'ya taşınıyorum. İnternet bakıyordum,bulunduğum konumda en fazla 50mbit görünüyor. Türksat vdsl2 ye geçmeyi düşünüyorum. Elimde keenetic hero modem var .

    Yaşayacağım bölge Sakarya Serdivan. Burada ikamet edip abone olan arkadaşlar bir kaç yorum yapar ise sevinirim. Yarın 16.00 ya randevu aldım arayacaklar beni, duruma göre onay verip abonelik isteyeceğim.

  • Arkadaşlar merhaba, upload ile ilgili olumlu bir sonuca varabilen var mı? modeme gelen hız 15359 kbit/s görünmesine rağmen upload 4 mbit üstüne çıkamıyoruz.

  • vicv3ga kullanıcısına yanıt

    Upload hızı ve ping yüksek olması sizin için sorun teşkil etmiyorsa sorun yaşamazsınız.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Türksat'ın umrunda değil hocam bana artık cevap bile vermiyorlar kaldı ki olursa da ayrı paket olarak satarlar çünkü Docsis'te öyle yapıyorlar.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Ben farklı id pw kullanarak aşıyorum, fiyat dışında avantaj da yok

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt
    Benim DSL upload 10 Mbps'ye düştü zaten hocam bence bedavadan upload vermeyecekler aynı Docsis altyapıda olduğu gibi ek paket olarak satarlar fiyat uçuk olmazsa alırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba teknofix diye bir firma kurulum için randevu oluşturdu sanırım türksat bu işi bu arkadaşlara taşere ettiriyor. Kurulumu bu arkadaşlar mı yapıyor yoksa sözleşme imzalarmaya mı geliyorlar ? Ayrıcs kullananlar için soruyorum kutuya yakınım hat değerlerim iyi kullanımda herhangi bir sorun sıkıntı yaşar mıyım ?


    ekleme : vdsl abonelik daha önce netspeed 100mbps kullanıyordum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poset cay -- 18 Eylül 2023; 18:11:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poset cay kullanıcısına yanıt
    Evet Teknofix taşeron firma olarak kurulum yapıyor yani iç tesisatınızda sorun yoksa modem online olana kadar ne gerekiyorsa yaparlar.

    Forumda ilk abonelerden biriyim 13 ayı geçti hizmet kalitesini ölçmek için kesintileri bu zamana kadar not ettim ve sadece iki kere kesinti yaşamışım onlarında ilki bir saat sürmüş diğeri ise 20 dakika, Ek olarak herhangi bir hız düşüşü yaşamadım benim için tek kötü yanı upload hızının 4Mbps olması başka bir derdim yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yorumlarınız için.Şansa bugün apartman girişine kadar fiberoptik kablo çekilmiş açıkcası taahütlü üyelik yaptırdığıma pişman oldum ama sanırım fiberlerin aktif olmasıda kafadan 2-3 ay sürüyor. Mecbur vdsl den devam 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam, fiberi Türk Telekom çekti ise aktif olduktan sonra fiber dönüşüm talep edebilirsiniz Türksat'a fiyatlar aynı VAE'de sorun olmaz.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Telekom çekmiş sanırım hocam kutuyu göremedim ama sokakta telekom kutusundan kazı yapılmış görünüyordu. Bunlara ek olarak şu aşamada altyapım adsl 16mbps gözüküyor dün 85mbps görüntüleniyordu hatta desteklediği için türksattan 75 lik pakete abone oldum. Telekom ekipleri bugün bakır kablo çakmışlar türksat bağlantısı için. Çözemedim gitti apartmanda 15 dairenin 14 ü vdsl bir tek ben adsl 16mbps gözüküyorum altyapı sorgulamada. Acaba sorun olur mu taahhüt 24 ay olduğu için ikilemde kaldım açıkcası 😔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poset cay kullanıcısına yanıt

    Şu an adresinizde açık iş emri olduğu için bu şekilde gözüküyor muhtemelen sorun olmaz hocam.

  • Önümüzdeki hafta taşınacağım şehirde Türksat altyapısı olmadığından VDSL hizmeti almaya niyetliyim fakat mevcut Kablonet aboneliği taşınamıyormuş, güncel tarifeden yeni sözleşme yapılması gerekiyormuş. Bu durumda bana yeni abone muamelesi yapılmış olacak ve mevcut müşteriye özel indirimli tarifeden de faydalanamayacağım maalesef.

    Benim için upload hızının bir önemi olmadığından yine de uzun vadede taahhütsüz seçeneklere göre daha cazip.

  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Kablonet vdsl aboneliğiniz olsaydı taşıyabilecek miydiniz ? Bunun için taaahüt bozma bedelide yansıyacak mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • poset cay kullanıcısına yanıt

    Benim durumumda aynı hizmet olmadığından taşınamadığına göre bahsettiğiniz durumda taşınabilmesi gerekiyor mantıken.

    Yeni adreste altyapı olmadığından bedel istemiyorlar, yani taşınınca mevcut aboneliğimi iptal edebilirim.

  • Merhabalar,Telekom Taahhütüm bitmek üzere ve Telekom fiyatları çok yüksek o yüzden başka bir operatör düşünüyorum. Türksat da vdsl olarak hizmeti nasıl.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SAYKOOO14 kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız ama cevap veren olmamış.
    Turk net le turksat arasında kaldım.
    Hız fiyat turknet daha iyi ama kalite ve hizmet açısından bilemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kötü yanından başlayayım o zaman. 4 Mbps upload hızı sizin için sorun değilse buyurun gelin. Bana göre şu an Türksat'ın en büyük avantajı, 12+12 taahhüt imkanı sunması. Hizmet kalitesi hakkında önceki sayfalarda hem benim hem de diğer arkadaşların yorumları mevcut. Biraz geriye giderseniz görebilirsiniz.


    Yine de güncellemek gerekirse, kendim için aldığım notlarda Ocak ayında hızım 1 saat kadar 1 Mbps'ye düşmüş, sonrasında Mart ayında 2 kere toplam bir buçuk saat kadar kesinti yaşanmış. Tabii ki bunlar uptime yazılımı ile ölçülmüş değerler değil. :) Tamamen günlük kullanımda bana yansıyan tarafı.


    Nisan ayında ise bir gelişme yaşandı ve Vodafone ile Peering yaptılar. Birçok servise Vodafone üzerinden çıkıyorum. Şu an aklıma gelen başlıca servisler; Cloudflare, Amazon AWS, Meta grubu. Aynı zamanda Superonline olan peering devam ediyor, zaman zaman bunlar Superonline'a dönebiliyor. Türk Telekom bu işin neresinde derseniz, Google'ın YouTube gibi bütün servisleri Türk Telekom ile çıkıyor. Benim için önemli olan oyun sunucularını barındıran Valve, Hetzner ve Ocrisis gibi servisler Türk Telekom ile çıktığı için pingi sorun etmiyorum, ama birkaç defa Vodafone ile yakaladım, 15-20 MS artış gördüm.


    Son olarak, 7 ay kadar 100 Mbps tarife kullandım. Bu hızı özellikle yurtdışı kaynaklı sunucularda test yaptığımda neredeyse kayıpsız şekilde olması gereken hızları aldım. Şu an farklı bir adreste olduğum için sorunsuz bir şekilde 50 Mbps kullanıyorum.


    Güncel olarak yaptığım tracert testlerimi de paylaşayım:


    Türksat FİBER/VDSL2 Kullananlar Kulübü




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.