Şimdi Ara

TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Yaklasik 1 yıldır Turknet kullanicisiyim. Uyeligim acildiginda altyapim 16mbps ye kadar desteklediği icin adsl olarak acildi. Genel kalite olarak vasat-orta seviyesinde 11-12 mbps hizi ile memnun denilebilirdim. 4-5 ay once ansizin 1 hafta internetsiz kaldim ve en fazla 7 Mbps ye ulasan rezil,vasat bir internet ile yoluma devam ediyorum. Bu olay yasandiginda sitelerinden hiz kontrolu yaptigimda 35Mbps hiz alabileceğim yaziyordu. Destek kayıtları umursanmadi. BİMER şikayeti sonucu Teknik destek tarafından aranma şerefine ulaştım ama 7 Mbps üstü imkansız dedi kapattı. Sonraki destek kayıtlarında BİMER ifadesi geçince altyapınız vdsl destekliyor başvurunuzu yapıyoruz haber vereceğiz denildi ve hiç bir zaman geri dönüş yapılmadı. Durumu hatırlatinca da altyapının desteklemiyor Üzgünüz denildi. Bu durum farklı destek kayıtlarında 3-4 defa tekrarladı. En sonuncu 15 gün önce teknik destek ile konusurken oldu. gecememeniz için hiç bir neden yok başvuru açıyorum dedi ve başvuru numarasini da söyledi. 2 is günü iÇinde saha ekipleri işlemi gerçekleştirir sonrasinda haber vereceğiz dedi. Sonuc tabi ki de bir haber verilmedi. 3 gün önce başka bir teknik servis konuşması daha yaptım. ADSL için kontrol yapılmış en fazla 8 mbps imiş ev tesisatı sorunlu olabilirmiş. VDSL sorunu yonelttigimde sistemden kontrol etti ve öyle bir başvurunuz yok ama aktif altyapimizdasiniz (YAPA) ve internet paketiniz 100 Mbps ye kadar görünüyor (1 ay once 16 Mbps ye kadar gorunuyordu) bence vdsl kullanabilirsiniz ödünç bir modem alıp deneyin gibi bir cevap verdi. Defalanda tekrarlattim vdsl takarsaniz vdsl hızı alırsınız ama ne kadar olur bilemiyorum ama adsl için maks 8 dedi.

    Sonuç olarak açıkçası Teknik servis bile bilmiyor gibiydi. Denemek için ulsabilevegim VDSL bir modem yok maalesef almak durumundayım. Alsam da vdsl hizmeti var mı, modeme sinyal gelecek mi, gelse de adsl icin rezil bir internet hizmeti alıyorken modem vdsl olunca ne kadar bir değişim olacak? Elimde olan bilgileri ekliyorum. Düşünce ve bilgilerinizi paylasirsaniz çok sevinirim.

    TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)

    TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)


    TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)


    TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)


    TurkNet VDSL kullanabilirsiniz bence(?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkEfSaNe -- 28 Temmuz 2018; 19:43:36 >







  • "1 hafta internetsiz kaldım" dediğin dönemde büyük ihtimal seni YAPA'ya almışlar. Santrale yakın olmadığın için de hat değerlerin düşmüş ve haliyle hızın da düşmüş.

    Bence tekrardan VAE altyapısına geçirilmeyi iste. YAPA santraline uzak olduğun için hızının düştüğünü, bu yüzden VAE'ye geçiş istediğini ekle. Aksi taktirde aboneliği iptal edeceğini falan da ekle Bu şekilde bir destek kaydı aç online işlemlerden.

    YAPA'da 5-6mbps ile sürüneceğine en azından VAE'de 11-12mbps ile ADSL kullabilirsin.

    VDSL modem de alma bence boşuna. Bu değerler ile VDSL zor gözüküyor. Sitede 35mbps gözükebilir ama o tahmini rakamdır. İç tesisat vb. şeyler hızı çok etkiliyor. Belkide VAE'de VDSL kullanabilirsin orasını bilemiyorum. Yine de destek kaydına ekle VAE'de VDSL destekliyorsa VDSL verin diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 28 Temmuz 2018; 21:24:26 >




  • Bende topkapı santraline bağlıyım dostum , 16-17 mbit YAPA dan hız alıyordum düştükçe düştü . Benimde bu aralar 8-10 arası gidip geliyor hız , durmadan internet kopuyor . Telefon çalınca internet kesiliyor vs vs.
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    crosstalk interference, yüksek hızlı çok fazla abonenin aynı hatta bağlanması sonucu hattın zayıflaması problemini yaşıyorsunuz veya daire - bina içi, saha dolabına giden bakırlarda kısa devre veya iletkenlik problemi var. telefon kesilmesi ve snr değerlerinin oynaması bundan dolayıdır.

    Genelde ankastrenin değiştirilmesi ve bakırların folyolu yeni nesil kablolarla değiştirilmesi olayı çözer, gelişmiş ülkelerde vdsl profilini de vectoringle değiştirirler.
  • Bence hiç ama hiç bulaşma konularımda bununla alakalı okkalı bir kazık yediğim olayı görürsün..

    Yapadasın ve santrale uzaksın aynı benim gibi, isteselerde vdsl veremezler..Kendi aldığım hız 11.4 mbit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.