Şimdi Ara

TürkNet'ten Ayrılacağım İşte Başıma Gelenler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, TürkNet tarafından aldığım internet hizmet aboneliğimi yakın zamanda sonlandıracağım. Sonlandırmadan önce bir ihtimal belki fatura dönemi gelmeden sorunu çözerler diye bekleyeceğim. Onun dışında TürkNet tarafından hizmet almak isteyen arkadaşlar mutlaka olacaktır bu yazdıklarımı iyi okuyun ve lütfen başıma gelmez demeyin!

    10 Şubat 2020: İnternet aboneliğim için gerekli belgeler onaylandı ve evime sözde kurulum ekibi geldi :D Gelen adam Milenicom çalışanı ve interneti bağlarken sadece elindeki bir sinyal aleti ile hatta sorun olup olmadığına baktı, kendisine hattımın bazı yerleri ekli kablosu varsa düzeltebileceğini sordum ve yanında malzemeleri olmadığını söyledi Eyvallah dedik. Gelip modem kullanıcı adı şifremi yazdı ve hayırlı olsun diyip gitti. Bunun için 100TL ödedim. Kullanacağım 1 aylık süreçte sorun yoktu ama daha sonraları sorunlar başladı işte. (Her gece 8'den sonra başlayan aşırı hız düşmesini sorundan saymıyorum :D. İsteyen Google'ye türknet akşam hız sorunu yazabilir sayfalarca şikayet var.)

    24 Nisan 2020: Dakikada bazen 2 bazen 3 kere kopmaları yaşadım. TürkNet destek kaydı açtım ve ilk başlarda sorunu ciddiye almadım sonuçta bunlar olağan şeyler dedim. Destek kaydı oluşturup sorunumu düzgünce yazdım ve 36 saat içinde destek verilecektir falan vs. hiçbir şey olmadı. Israrla bir iş emri numarası verdiler ve ne gelen oldu ne giden. Yine sineye çektim ve bu sefer sorunu daha detaylıca yazdım ve bu kopmaların upload hızları arttıktan sonra olduğunu belirttim. Bunu sadece belki işlerine yarar diye söylemiştim ama yine olmadı yine olmadı sorunum gittikçe can sıkmaya başlamıştı. Sorunun hattımdan kaynaklanabileceğini düşündüm ve kablolarımın eklerini düzelttim ve sağlamlaştırdım.

    2-3 Mayıs 2020: Hattımı iptal etmek için aradım ve sorunu çözmeleri için biraz daha vakit istediler ve NE HİKMETSE internet geldi ve kopma sorunu artık yoktu. (Yoktu dediysem günde 1-2 kere oluyordu tekrar). Tam sevindim derken sorunlar ardı ardına gelmeye devam etti.

    10 Mayıs 2020: 1 haftalık internet keyfi yine yarıda kaldı. Kopma sorunu halen devam ediyor ve yine destek kaydı açtım ama klasik iş emri numarası falan verdiler ama ortada yine bir şey yok.

    Bu kadar sorunun ardından TürkNet abonesi olmak isteyenlere bir sözüm var: TürkNet bir kumardır ya kesintisiz bir internet hizmeti alırsınız ya da sorunlu. Ortası yoktur. Bu kadar olayın dışında TürkNet'in hakkını yememek adına bir söz söylemek istiyorum. İlk 1 ay download ve upload hızları inanılmazdı. Steam ve Torrent indirmelerimde hızım 4'den aşağı değildi ve çok memnundum. Bu konuda TürkNet'i tebrik etmek lazım çünkü TT döneminde ADSL internetim vardı ve 2 cihaz YouTube'den video izleyince donmalar oluyordu. Forumda sorununa çare bulan çok kişi gördüm ve TürkNet ekibine buradan sesleniyorum
    Abone No: 4242253741
    Şuan açtığım destek kaydı: 33235234
    Önceden çözülmiş destek no: 32793386

    Galiba gereken her şeyi yazdım şuan baktım ve faturam da gelmiş :D Faturayı ödeyeceğim ama umarım şu sorumu çözersiniz! Buraya kadar okuyan kim varsa teşekkürler :D@TurkNetDestek







  • Ben de 2 sene 35 mbit vdsl kullandım bu firmadan gerçekten 2 sene modemi resetlediğimi falan bilmem tertemiz hizmet aldım. Bu korona döneminde port arızası yaşadım birden kötü zamana denk geldi ama bir türlü iç tesisatta sorun olmadığına ikna edemedik arkadaşları. Türk Telekom'a geçtim mecbur geçtiğim gibi port değişimi istedim, gerçekten de saha dolabımdaki regletim oksitlenmiş kablolarımın da uçları çatlamış ömrünü tamamlamış. Israrla iç tesisatta diye değiştirmedikleri portun değişim öncesi ve sonrası hat değerlerimi de ekleyeyim fikir olsun. Daha da altyapı sahibi firma dışından hizmet almam. TT'ye gittim güzel ilgilendiler eski hat değerlerimin SS'lerini falan gösterdim mesai bitimine yakın gittim sabah 9'da arkadaş kapımdaydı saha dolabından evdeki duvara kadar tek tek kontrol etti xDSL Tester cihaz ile.

    TürkNet'ten Ayrılacağım İşte Başıma Gelenler!


    TürkNet'ten Ayrılacağım İşte Başıma Gelenler!




  • Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Arızanızı 11.05.2020 tarihinde alarak saha ekiplerine ilettik. Şu an çalışmalar devam ediyor. 3 iş günü içerisinde kontrolleri tamamlayarak bilgi vereceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Sayın Turknet, acaba port değiştirebilir misiniz? Belki sorun şuan bulunduğum porttadır. Ayrıca bu internet neden 1 hafta sorunsuz geliyor da geriye kalan haftalar sorunlu, bu kasten yapılan bir şey mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.