Şimdi Ara

Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar büyük bir rezillikle karşı karşıyayım. Durumu şöyle özetleyeyim evimizin yakınlarına T23 ve Tip 7 saha dolapları yerleştirildi sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde yaklaşık 4-5 ay önce yani. Buna bağlı olarak altyapımın karşıladığı download hızı 85+ mbps idi ben de VDSL paketimi Türknete geçirmeye karar verdim. Telefon görüşmemizde temsilciye defaatle yalın internet istediğimi belirtmeme ve onların sözlü onayına rağmen bana sabit telefon numarası da tanımlayarak hizmetimi başlattılar. İlk fire burada başladı. Daha sonra ise hizmetimi adsl olarak başlattıklarını öğrendim ve hızım 14-15 mbps olarak modeme ulaşıyordu. Daha sonra Vdsl aboneliğin tanımlanması için yaklaşık bir haftayı aşkın bir süre bekledim. Yalın internet istediğimi söylediğimde ise bana kayıt oluşturmamı ve 1 ay içinde yalın internet talebimin sonuçlanacağı söylendi. Aradan 5 aya yakın bir süre geçmesine rağmen hala sabit telefon hizmetim aktif ve yalın internete geçiş talebim de askıya alınmış. Şimdi sırasıyla problemleri anlatayım size.

    -İlk başlarda vdsl tanımlandıktan sonra 94-96 mbps arasında tutarlı download hızları alıyordum. Bir gün bir anda hızım 10-15 mbps’ye düştü ben de şikayet talebi oluşturdum buradaki yetkiliye de bildirdim durumu ve hız profilimi 100 mbps’ye tanımlayıp düzelttiler durumu. Hız profilimin neden düştüğünü/düşürüldüğünü ise açıklamadılar. Bu durumu yaklaşık 5-6 kez yaşadım. Birkaçında ise modemi kapatıp bekleyip açtıktan sonra düzeldi durum bu yöntemi ise forumdaki bir arkadaştan öğrenmiştim o da hızının kasıtlı olarak düşürüldüğünü iddia ediyordu.

    -Daha sonrasında ise şöyle tuhaf bir durumla karşılaştım daha önce adresimin alabileceği hızı sorguladığımda 95-96 mbps alabileceğim sonucunu alırken iss firmalarından ve web sitelerindeki alt yapı sorgulama uygulamalarından bir anda alabileceğim hız 24 mbps olarak gözükmeye başladı bu da kendiliğinden çözüldü bir süre sonra, bir hafta sonra tekrar düşük gözükmeye başladı daha sonra tekrar düzeldi. Bu durumu türknete aktardığımda ise yine cevap vermekten kaçındılar.

    -Sürekli olarak yaşadığım bir diğer sorun ise bağlantım hiç kopmamasına rağmen bazı sitelere erişemememdi. Siteye birkaç kez girmeyi deniyorum ancak girmiyor sonrasında tuhaf bir şekilde giriyordu yine download hızım internet hızı sorgulama sitelerinde 96 mbps olarak gözükmesine ve bağlantımın kopmamasına rağmen whatsapp aramalarında sesimin karşı tarafa ulaşmaması kesilmesi sorunu ve call of duty/pubg gibi online oyunlarda ise sürekli geriden gelmem, oyunda kopukluk sorunları yaşıyordum.

    -En son ve güncel sorunum ise şu; yaklaşık 10 gün önce internet hızım bir anda 96 mbpsden 8-9 mbps’ye düştü bu durumla ilgili kayıt oluşturdum. Yine hız profilimi 100 mbpsye tanımlarlar düzelir dedim (tabi bunun neden yaşandığını bilmiyorum) Ancak sorun düzeltilmedi, kayıt oluşturun dendi kayıt oluşturdum. Günlerdir hattımın desteklediği hızın 1/10’unu kadar hız kullanabiliyorum. Nihayetinde ise türknet görevlileri “durumu türk telekom saha görevlilerine iletiyoruz 36 saat içinde sonuçlanır” cevabını aldım. Hızın neden düştüğüne sorunun tespitine yönelik tatmin edici bir cevap da vermediler -ki bu ilk kez yaşadığım bir durum da değildi daha önce de hızım yavaşlamıştı yukarıda bahsettiğim gibi- her neyse bu aradan bir hafta geçti her allahın günü aynı otomatik cevapları alıyorum destek kaydından “saha ekiplerine xxx numarasıyla durumu ilettik en kısa zamanda çözülecek” ertesi gün tekrar “36 saat içinde çözülecek” mesajları. Hepsi birbirinin aynı onlarca mesaj. Ben de Türk Telekom Gaziosmanpaşa İlçe Müdürlüğüne gittim binamıza fiber hat çekilmesi talebinde bulundum çünkü bir an önce şu saçmalıktan kurtulmak istiyordum. Oradaki yetkili bu talebi türknete iletmem gerektiğini söyleyince ben de 3. kata konuyla ilgili uzman personellerin yanına çıktım çünkü dilekçenin işe yaramayacağı açıktı. Oradaki görevli evime giden sinyalin çok iyi olduğunu adresimin saha kabinine 48.8 m uzaklıkta olduğunu ve bu durumda fiber (gpon) çekilemeyeceğini, fiberin sinyal gitmeyen evlere verildiğini söylediler, bunun içinde ufak bir tartışma geçti aramızda çünkü birkaç bina ötemdeki bir binaya da çok yakınında saha kabini olmasına rağmen fiber çekilmişti. Ben de asıl sorunumu oraya da ilettim Türknetin hız düşüşümle ilgili sorunun Türk telekomdan kaynaklandığını belirttim onlar da beklememi gerektiğini söylediler ve kontrolleri sağladıklarında kendilerinden kaynaklı bir problem olmadığını hat değerlerimin ve eve giden sinyalin sağlıklı olduğunu sorunun Türknetten kaynaklandığını söylediler. Onlarla iletişim kurmamı ve daha önce kullandığım ve hattımın desteklediği hızı kullanabileceğimi söylediler. Sonuç mu? Dün internetim 9-10 saat kesildi bugün ise sabahtan beri tüm gün boyunca kesildi 5 aydır ilk kez şu 2 günde dsl ışığım söndü modemde. Durumun iyileşmesi gerekirken iyice kötüye gitti. Hâlâ hızım eski profiline ulaşmış değil, sorunun tespitine yönelik hiçbir adım yok. Sadece oyalanıyorum ve tarafıma fatura gönderiliyor. Bu hizmete bir de ödeme yapmamızı bekliyorlar. Bu ülkede işini hakkıyla yapan tek iss yok onu anladım. Bir kablonet var onun da alt yapısı yok. Çok yakınımızdaki Tip 7 erişim kabininden de fiber kablo döşenmesini istedik bir daha bu issler ile böyle sık muhattap olmamak için onda da “erişim kabini evinize çok yakın olmaz” cevabını aldık. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası evde turkcell şebekesi de pek iyi çekmiyor internete bağlanamıyorum şaka gibi gerçekten.


    Türknet yetkililerinin destek kaydına verdikleri cevapları ek olarak bırakıyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferi56 -- 21 Ekim 2020; 20:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de türknete geçebilmek için 50 gündür bekliyorum. Sorunlar geçiş sürecinde bitmiyor abonelik süresinde de devam ediyor anlaşılan. Rezillik gibi rezillik

  • Arkadaşlar ne yapayım nereye geçeyim başka iss’ye geçsem de bu problemli haliyle mi geçer churn işlemi yapacağım için. Türknetin bu problemi çözeceği yok çünkü.

    Normalde TT 48 metreden fiber çekse binamıza direkt vodafone’a geçecektim 200 mbps çok uyguna veriyorlardı ama fiber de çekilemeyeceği söylendi saha dolabı evimize çok yakın olduğu için.

    Gidip komşumuzun konumu ve onun kendisine en yakın saha dolabına olan uzaklığını harita üzerinden kağıda döküp “bakın bu komşumuzunda alabildiği sinyal çok iyi ve hızları yüksek saha dolabına olan mesafeleri kısa olmasına rağmen fiber çekmişsiniz bize neden çekmiyorsunuz?” diye tartışsam sonuç alır mıyım? Neden daha kolay olan işten kaçıyorlar onu da anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaizerd4555 V kullanıcısına yanıt

    Yaşadığım en büyük pişmanlıklardan biri. Abonelik başlatırken forumda denk geldiğim ve belki ben yaşamam ya dediğim “bazı sitelere girmiyor, kasıtlı hız düşürülmesi, bağlantı kaybı” gibi tüm problemleri yaşadım. 5 aydır en başından beri istemediğim sabit telefon numarası aktifliğini sürdürüyor yalın hale dahi getirmeriler paketimi. Rezillik diz boyu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferi56 -- 21 Ekim 2020; 20:45:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt

    Yakındaki eve fiber çekmemelerinin sebebi bulunduğunuz bölge çok geniş olabilir ve uzaktaki kişilere de hizmet verebilmek için olabilir.


    Komşunuzun durumuna gelince tanıdığı birisi vasıtasıyla çektirmiş olabilir. Tartışma yapabilirsiniz ama bence kesin bir bahane bulurlar "onlar önceden başvurmuştu" ya da "yeni sistemimize göre böyle yapıyoruz artık" gibi bir şeyler söyleyebilirler denemeden bilemeyiz

  • vaizerd4555 V kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimalle öyle olacak çünkü erişim kabinleri yerleştirilirken direkt o binaya fiber çekildi, tanıdıkları vardı sanırım ama ben bunu sosyal medyadaki büyük sayfalar aracılığıyla dile getireceğim en azından açıklama yapma ihtiyacı hissederler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt

    Sosyal medyada paylaşmanın sonuç vereceğini sanmıyorum hocam en makul çözüm müdürlüğe gitmek ya da ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr 'a // ümit önal'a mail atmak olacaktır.

  • Merhaba, yalın internet geçiş işlemlerinde hata aldık. Bu nedenle şu an için yalın internet geçiş işlemleri yapamıyoruz. İlerleyen zamanlarda yalın geçiş süreci başlatılması durumunda geçişi yapacağız.

    Yaşadığınız sorunu kontrol ederek önceliğini sağlayabilmem için GSM numaranızı ya da kayıt numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Bak 20mbps'den 1-4mbps'ye düşme bendede başladı bunların sistemi bozuk, bozuk olduklarında farkında değiller ben sana diyeyim. Çünkü log datalarıda bunlara normal gösteriyor ama sorun bize yansıyor bunlara değil, konuma bak anlayacaksın aynı durum ayın 4'ünde kesildi bugün 22'si ve şuan internet dahi yok...

  • Oniferndale kullanıcısına yanıt

    Bunun gibi onlarca konu okumuşumdur hâlâ kendilerini haklı çıkarma çabaları var sorun onlarda. Hocam bildiğin hızım sistematik bir şekilde düşüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    gönderdim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arızanın kontrol edilmesi için 29.10.2020 tarihine randevu oluşturulmuştur. Randevu tarihinde ekipler sorunu çözümleyecektir.

    "Merhaba, ben Mürüvvet A.
    İletmiş olduğunuz konuya istinaden Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeni ile ilgili devre ekiplerin iş listesinde 29.10.2020 tarihine randevuludur, en kısa sürede kontrol sağlanacaktır."
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    bu sorun çözülene kadar fatura ödemeyeceğim isterseniz kapatma ücreti yansıtın kapatın isterseniz tebliğde bulunun, öyle hizmete böyle karşılık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kaydınız sonuçlandıktan sonra fatura için destek kaydı oluşturur musunuz? İlgili ekibimiz kontrol ederek bilgi verir. Randevu tarihinde de ekipler gelerek kontrol edecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, kaydınız sonuçlandıktan sonra fatura için destek kaydı oluşturur musunuz? İlgili ekibimiz kontrol ederek bilgi verir. Randevu tarihinde de ekipler gelerek kontrol edecekler.

    UTANIR MISINIZ BİLMEM

    Türknet problemimi asla çözmüyor ne yapabilirim?
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, randevu tarihinde ekipler gelerek hattınızı kontrol edecekler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Sabah 8’den beri bekliyorum gelen giden yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferi56 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ettiğimde arıza kaydınız altyapısal sorun olmadığı modem ya da iç tesisat kaynaklı sorun olabileceği bilgisi verilerek kapatılmış.
  • ne yapacağın oldukça basit ve ortada turknet aboneliğini iptal ettiricen başka internet servis sağlayıcıya geçicen bu kadar

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Her türlü etik, ahlaki değerden yoksun firma! 3 hafta öncesine kadar 94 mbps download hızı veren iç tesisat; tesisat üzerinde herhangi bir değişiklik, oynama, müdahale olmaksızın ve internet bağlantısının tamamen kopması gibi sorunlara yol açmadan hızı 10 katı kadar düştükten sonra mı sorunlu hale geliyor? Ne oldu acaba iç tesisatı üzecek birkaç kelime mi sarf ettik de tesisat üzülüp hızı düşük kullanın” siteminde bulundu? Dalga mı geçiyorsunuz? Size ödediğim her kuruş haram zıkkım olsun. Aboneyle ancak bu kadar dalga geçebilir bir firma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.