Şimdi Ara

Turknet mi? Yoksa Turkcell mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt
    sansüronline denen firmanın ne olduğunu herkes bilir, turknet işinize gelirse kullanın, zaten cevabı kendiniz vermişsiniz, bu kadar sansüronline istiyorsanız onu alın, ayrıca konu açmanıza gerekte yok, kafanıza silah dayanmıyor, ev arsa fln da almıyorsunuz, beğenmezsenizde ilk ay parası iade ediliyor ve cayma ücretide yok, sansüronline denen leş kuruma gidin, beğenmezseniz işte o zaman sizden ev arsa taksidi fiyatında cayma alırlar, konuda boşa uzadı, işine gelen turknet alır işine gelmeyen kazıklanmaya, bile bile enayi yerine konulmaya devam eder...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 4 Şubat 2022; 23:25:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Belli ki sizi çok üzdüler bu yüzden böylesiniz. Kullandığınız üslup da doğru değil. Herkes istediğini kullanmakta özgür, böyle kelimeler kullanıp aşağilamanıza gerek yok. Ve superonline ile hiç sorun yaşamadım. Sadece fiyat ve hız sorgulama ekranında iyi gözüktü ve bende bilen birilerine danışayım dedim. Neyse canınız sağolsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bölgenizde tuhaf bir durum var anlamlandıramadığım. Santral uzaklığınız mevcut bu sebeple de alacağınız hız düşük ve genellikle 24Mbit'e kadar (Türkiye'de bu 17Mbit oluyor) olan hızlar ADSL hizmeti verilen hız limitleridir. VDSL için de Türkiye için üst değer 100Mbit dir. Tabi bu sitede yazan değerler tahmini fakat 3 aşağı 5 yukarı doğrudur ve Türknet de ADSL olduğunu tahmin etmiş. Bu durumda Ttdestek sayfasını etiketleyerek bir twit gönderisi oluşturup adresi de bildirip durum değerlendirilmesi yapılmasını ve/veya fiber altyapı talebinizi iletebilirsiniz. En azından bölgenizdeki hız problemi kayda alınır.

    Tabi 16Mbit Down + 4 Mbit Up alacağınız VDSL hız profili de mevcut fakat dediğim gibi 24 ve üzeri genel olarak VDSL profilini başlatır. Maksimum 16'ya mecbur kalmak santral mesafesinin de yüksek olduğu kanısına ulaştırır sizi. Sağlıklı bir VDSL hizmeti almanız zor DSLAM cihazı sebebiyle yüksek uzaklıklarda. ADSL, FTTB/Eth yani MDU cihazında ve FTTH'da DSLAM aktif cihazı bulunmadığından santral mesafesi hızınızı çok da etkilemez. Ben dediğim gibi burada bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum, ADSL profili hızında sadece VDSL alabilmeniz pek iyi değil. Mesafe de oldukça fazla çıktı. Neden ADSL de gözükmedi göknet sitesinde anlamış değilim.

    Evet Türknet, Netspeed, Comnet (vdsl hizmet veriyor), Gibir, Tbtnet gibi sağlayıcılardan hizmet alabilirsiniz. Pelicell de konuşuluyor ADSL paketi çok uygundu en son bilemiyorum çok yaygın değil araştırabilirsiniz fiyat performans oranı yüksek paketi bulunuyor.

    Ben 7 aydır Netspeed kullanıyorum, memnunum. Türknet de gayet başarılı bir ISS'dir.

    Siz SoL'de ADSL mi kullanıyordunuz yoksa VDSL mi? Hat değerlerinize bakıp bunu anlayabilirsiniz. En basitinden Ookla hariç diğer hız siteleri örneğin Fast/nperf/Cloudflare gibi sitelerden hız testi yapıp upload değerinizi gözlemleyerek adsl mi yoksa VDSL mi halihazırda kullanıyorsunuz görürsünüz. Hat değerleri ekranını incelerseniz kullandığınız xDSL türünü bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 5 Şubat 2022; 2:22:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 10 lira az odeyeyim diye paranla rezil olmak istiyosan Turknet. Ariza aninda muhattab bulayim, sorunum cozulsun diyorsan Turkcell. Turknette ariza yasarsan haftalar, hatta aylarca bekler durursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her firmada sorunsuz kullanan da olur, sorun yaşayan da. Bu kararı verecek olan sizsiniz. Malesef 16 hız için türknet pahalı. Ben 50 üstü hızlar için türknet öneriyorum. Daha düşük hızlar içinde netgalaksi. Geçen ay 2-3 akraba ihtiyaçları az olduğundan 8 Mbit 39 bağlandı. Şimdi 2 katı hız kampanyası da var. Taahhütsüz firmaları denemekten çekinmeyin. Sorun uzun sürerse başka firmaya geçin kurtulun. Süperonline hiç kullanmadığım için yorum yapamoyacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden taahhutsuz deyip duruyorsunuz arkadaslar, ulkede fiyatlar cok sik artmaya baslamadi mi?  

  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt

    Ben ikisini de kullandım ve ikisinden de zamanında memnun kaldım. Superonline'ı kendi fiber altyapılarından 2016-20 arası kullandım yanlış hatırlamıyorsam. O zamanlar gayet memnundum ama fiyatı fazla geldi, Vodafone Net'e geçtim. Vodafone Net'ten 2020-22 memnun kalmayınca da TurkNet geçtim.


    Ancak şu an forumda Turkcell'in hız dalgalanmalarından vs. bahsediyorlar, kullanan tanıdıklarım da pek memnun değil. TurkNet'i kendim kullanıyorum ve şu anda memnun olduğum için tanıdığım kişilere öneriyorum.


    İki firmadan da memnun kalabilirsiniz ya da kalmayabilirsiniz, biraz altyapıyla da alakalı bence. Sonuç olarak ikisi de aynı altyapıdan hizmet verecek, 13 MBPS hız da kimseyi tatmin etmez bence.


    Bana göre aralarındaki en büyük farklar TurkNet'te sesli MH ile uğraşmak zorunda kalmadan direkt olarak kendi destek kaydınızı kendiniz açabilmeniz ve taahhütsüz olması. Zaten TurkNet'te siz kayıt açtıktan sonra sorunu takip ederken sizi kendi numaranızdan arıyorlar.


    Yukarıda bir mesajınızda "şimdi turknete geçsem beğenmezsem iptal ile uğraşmam gerekecek" demişsiniz, iptal konusunda asıl Superonline ile uğraşırsınız. Yüzlerce lira cayma bedeliydi, modem iadesiydi derken zamanında çıkarken uğraştım. Bu saatten sonra daha da taahhütlü internet almam.





  • Arkadaslar bu firmalarin hepsi ayni alt yapiyi kullaniyor, amaciniz baglattiktan sonra muhattab bulabilmek, sorununuzun giderilmesi ise Turknet en son tercihiniz olsun. Baglanti gitmedigi surece hepsi iyi zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dream1501 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Destek kaydınızla ilgili çalışmaların önceliğini net uzmanımıza ilettim ve kendiside yakından takibini yapıyor. Ekiplerden güncel bilgi alarak size dönüş sağlayacak. Destek kaydınız sonuçlandıktan sonra kullanım yapamadığınız günler içinde faturanızda ilgili arkadaşımız işlem sağlayacaktır.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Neden taahhutsuz diyoruz eğer fiyat artarsa modemi ister camdan aşağı at ister başka ucuzuna geç, adı üstünde taahhutsuz. Taahhutsuz diye de firma birden 100 tl zam yapacak halide yok, yaparsa da kâr etmek için 5-10-20 tl zam yapar, turktelekom gibi birden 40-50 tl zam yapmaz yani. Umarım anlatabilmişimdir, forever taahhütsüz isp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 7 Şubat 2022; 4:42:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Iste firma fiyati artirsa bile senin icin taahhutluyken taahhut suresince fiyat artamaz, ondan diyorum.

  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Bu kadar taahhute meraklıysanız gidip turktelekom 100mbit 180 TL alabilirsiniz 2 yıl 180 TL ödersiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taahhute merakli degilim, ulkenin durumuna merakliyim. 75 liralik 2 yillik taahhutumle mutluyum hocam, iyi gunler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 7 Şubat 2022; 20:12:2 >
  • Zuko kullanıcısına yanıt

    Taahhüt ne zaman başladı 100Mbit mi? Fiyat güzelmiş..

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Tam 1 sene oldu hocam. Onceki taahhutumu uzatmistim. O da 2 yil 60-65 gibi bir seydi.

  • Zuko kullanıcısına yanıt

    Hızınız kaç?

    Geçen sene GibirNET 70TL ye 35Mbit hız veriyordu. şimdi 80TL oldu. Taahhüt vermeyenler 70TL ye Comnet e geçip 35Mbit i 70TL den kullanmaya devam edebilirler.

    Sizinde hızınız en az 35 ise hemen hemen aynı sayılır. yok eğer 100Mbit ise gerçekten harika fiyat.

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Maalesef ADSL hocam. Ama fiberden hic ucuz olmadi, hep ayni fiyat hatta bazen daha pahaliydi. Turknet 1 yil once 80'di galiba, ayni fiyata alip 2 yil fiyat artisindan etkilenmeden devam etmekten bahsediyorum.

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Comnet aktivasyon alıyor yeni aboneliklerde,ama Gıbır almıyor mesela..paket fiyatlarındaki 10-15 liralık farklar böylece anlamını yitiriyor.Yeni aboneliklerde, hâlâ aktivasyon ücreti almak saçmalık bence..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Geçişler ücretsiz oluyor. Önceden internet i olmayanlar yani sıfırdan başlayanlar için GibirNet biçilmiş kaftan.. hizmet taşıma ücretsiz tüm servis sağlayıcı larda..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turknet te ariza oldugunda cozum bulamadiklari icin, turkcell e gececegim. Turknete de bidaha bulasmam sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.