Şimdi Ara

Turknet mi? Yoksa Turkcell mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konuda da belli olduğu üzere sizce hangisine geçmeliyim. Altyapım da bir arıza olunca türk telekom ekipleri geliyor yani turknet e falan geçersem umursamaz tavır sergilerler mi? Yada hız konusunda, müşteri hizmetleri konusunda turknet beni memnun eder mi?

    Vakti olan ve kullanmış olan kişilerin yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.


    NOT: Fiber altyapım yok, vdsl ve adsl var o yüzden ona göre tavsiyede bulunursanız sevinirim

    Turknet mi? Yoksa Turkcell mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufckr -- 4 Şubat 2022; 14:20:31 >







  • Kesinlikle TurkNet. Bundan sonra Allah kimseyi taahhütlüye, özellikle de taahhütlü Turkcell'e düşürmesin. Şu ana kadar TurkNet ile çözülemeyen bir sıkıntı yaşamadım. 2 gün içinde kurulum ekibi gelip kurdu.


    edit: Adres sorgulama sonucunu yeni gördüm. ADSL'de hız arıyorsanız mutlu olmanız biraz zor. Eğer evinizde Superonline fiber varsa onu kullanın, sadece ADSL varsa TurkNet'i seçebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrifaessa_TR -- 4 Şubat 2022; 14:23:58 >
  • TürkNet'den şaşmayın.

  • Turkcell alırsan Youtube Netflix 360p izlemeye hazırlan, ayrıca 200ms ping ile oyun oynamaya da hazırlan

  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Maalesef fiber yok bulunduğum bölgede ayrıca fiyat olarak yüksek ödücem ve alacağım hız fazla olmucak. Sanırım turkneti seçmem daha iyi olur, hız ve fiyat açısından.


    Taahhüt cayma sadece 30 gün geçerli mi yoksa ?

  • Öncelikle Mutlaka taahhütsüz diyecektim. Ama 16Mbit için de 100TL vermek ne kadar mantıklı bilemedim.

    Birinci tavsiyem mutlaka Taahhütsüz olsun. 2. si TürkNET dışı başka firmalarada bakın. (Fiyattan dolayı). GibirNET e bir bakın derim. Yada Tahhütsüz 16Mbit i daha hesaplı veren başka firmalara. İllada Taahhütsüzlerden TürkNET olsun derseniz özel mesajdan 1 Aylık kod ve ücret teklifi gönderdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 4 Şubat 2022; 15:23:57 >
  • Eğer ben rezil olmayı seviyorum, bayılıyorum dersen superonline al, ama istemiyorum dersen turknet
  • 😂

    Herkes iyi yorum yapmış ama birkaç tanede kötü yorum var yani anlamadım iyi mi kötü mu :/

  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt
    Herkesin bölgesine, altyapısına göre alacağı hizmet değişir ama değişmeyen bir şey var: TurkNet taahhütsüz ve bir sorun olunca istediğiniz zaman çıkabiliyorsunuz.
  • Peki vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim

  • Merhaba, altyapınızın desteklediği hıza uygun taahhütsüz olarak hizmet veriyoruz. Hizmetimizi istediğiniz zaman deneyimleyebilir ve memnun kalmazsanız iptal ettirebilirsiniz.
  • Deneme süresi ne kadar yani sitede 30 gün diyorda. Ona göre geçiş yapmayı düşünüyorum. Eğer birkaç ay kullanıp cayma varsa ona göre geçiş sağlıcam

  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt

    Yok hocam bu bahsedilen farklı,


    30 gün içinde beğenmezseniz paranızı iade diyordu Türknet. Kurulum ücreti - ilk ay gibi ücretlerden kastı. Eğer siz atıyorum 3. ay çıkmak istediniz, çıkabiliyorsunuz. Taahhüt olmamasının özgürlüğü bu.


    Sizden ricam


    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. (goknet.com.tr) - TT Altyapısı (önerilir)


    Superonline Altyapı Sorgulama (abonesepeti.com) - Superonline Altyapısı


    için kontrol edebileceğiniz önerilen sayfalar.


    Özellikle ilk sayfadan sorgulama yapıp sonuçları buraya atarsanız buna göre alabileceğiniz yol haritasını anlatırız. Altyapınız büyük ihtimalle dediğiniz gibi fiber değil ve VDSL ise bile port sıkıntısı mevcut.


    Tahminimce benim de uzun süre yaşadığım VDSL portların doluluğu sorunundan muzdaripsiniz. Bu sebeple ADSL hizmet alacaksınız. Türknet/Netspeed/Gibir gibi sağlayıcılar boş port olduğu an ADSL ile açılmış hattınızı direkt VDSL pakete taşıyor taahhütsüz tarifede olduğunuzdan dolayı.


    Eğer VDSL hızlarına erişmek istiyorsanız altyapı sahibi servis sağlayıcıya TTDestek ve tt üst düzey yöneticilerini etiketleyip durumunuzu izah edip özel mesaj üzerinden adresinizi bildirip VDSL port yok sorunu yaşıyorum derseniz yardımcı olurlar. BTK/Açık kapı gibi platformlara başvurmanız da yararınıza olacaktır. Ayrıca mail yazabileceğiniz özel bir mail adresi de bulunuyor, buraya mail atarsanız durumunuz öncelikli hale gelir.


    Bunları yaptıktan sonra istediğiniz servis sağlayıcıdan köhne ADSL hızları yerine yine de kabul edilebilir VDSL hızlarına kavuşmuş olacaksınız.


    Bir sorunuz olursa özelden dönüş yapabilirsiniz, bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.


    Son olarak herhangi bir ISS'den hizmet alıyor musunuz? Yani Churn üyelik mi taşıyacaksınız yoksa direkt hattınız sıfır mı açılacak? Bu da önemli. Örneğin X,Y,Z isim vermemek üzere operatör olmak üzere örneğin X operatöründen Y operatörüne churn yapıp geçiş sağladınız, sonra Y operatöründen memnun kalmayıp 2. bir geçiş yapmak isterseniz bu sefer bahsettiğimiz 90 gün chrun yapmanız engelleniliyor. Ona göre bir taşıma yapmanız gerekiyor. Ya da Y hattını kökten feshedip Z hattı için tekrar başvuru yapmanız gerekiyor yani churn işlemi yapılmayacak bu sefer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Şubat 2022; 20:31:13 >




  • Teşekkürler hocam detaylı şekilde yazıp yardımcı olduğunuz için.


    Sorgulama yaptım fakat superonline sorgulaması olmuyor yani adres tam girilmiyor. Goknet sitesinde yaptığım sorgulamada ise böyle birşey çıktı.


    Dediğiniz gibi turknete başvuru yapsam sorunu anlatsam adsl den vdsl geçiş yapmam mümkün olur mu?

    Turknet mi? Yoksa Turkcell mi?
    Turknet mi? Yoksa Turkcell mi?




  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki arkadaşın açıklamaları gayet yerinde şunu da eklemek isterim. Başk firmadan hizmet taşımayacaksanız yani sıfırdan işlem yapılacaksa GibirNET de kurulum bağlantı ücretinin olmadığını belirteyim. Ben hem GibirNET hemde TürkNET kullandım. ikiside gayet güzel sıkıntı çekmedim. boşa VDSL port yoksa ADSL de başlarsınız. Ara sıra alt yapı yoklamas yaparsınız. 24Mbit ve üstü bir değer gördüğünüzde hemen işletmecinize ulaşıp VDSL portu kapabilirsiniz.

  • Peki hocam teşekkürler. Turkneti denemek istiyorum fakat Turkcell müşteri hizmetleri çok iyi hemen soruna çözüm buluyorlar fakat turknet böyle değil diyorlar. Fakat işte turknette verdiğin paranın hakkını alabiliyorsun deniyor.


    Turkcell i aradim bugün altyapınız en fazla neyi destekliyorsa öyle devam edersiniz dedi daha sonra altyapı sorgulamasi yaptı 110₺ verip 13mbit alabileceğimi öğrendim. Yani 10-20₺ tl az verip turknete geçmek mantıklı mı yoksa Turkcell de mi kalmaliyim?

  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt
    Hocam iki seçenek sunuyorum

    1) rezil olmak mı istiyorsunuz? o zaman superonline.

    2)hizmetin en iyisini mi almak istiyorsunuz? o zaman turknet.

    Aklınız varsa turknet seçersiniz.
  • Tamam da hocam internette çok yanıltıcı şeyler var yani iki firma hakkında da, şimdi turknete geçsem beğenmezsem iptal ile uğraşmam gerekecek, sonra superonline a geri dönüşte eski müşteri olmadığım için yüksek fiyatlandirma ile paket sunulacak. Bu yüzden kararsızım

  • yusufckr Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar basit turknet alın, neyse siz istediğinizi yapın, ama 2 gün sonra superonline rezilliği diye açacağınız konu gözümde canlandı
  • 2 senedir Superonline kullanıyorum hocam yani böyle konuşmanız sanırım Superonline ile sorun yaşadınız ve burda gömüyorsunuz?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.