Şimdi Ara

TurkNet Maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, yaklaşık 6 yıldır D-Smart abonesi olarak artık bunaldık. Fiber var mı oturduğumuz bloklarda, bakıyoruz yok. ADSL zaten kalmadı bu devirde, dedik VDSL internet paketlerine bakalım. Daha önceden de 3 farklı kişi var etrafımda TurkNet kullananlardan. 1 tanesi hiç memnun değil. Diğeri ise 15Mbit hız aldığına çok memnun. Diğeri zaten 40Mbit civarı hat kullanıyor, memnuniyetini sorgulamaya gerek yok diye TurkNet'e geçelim artık dedim. Zamanı geldi.

    Zaten D-Smart Allah'a emanet. VDSL'de bile yerin dibinde hızlar, dehşet ücretler. Üstünede 6 yıl önce parasını peşin aldığı modeme de her ay 6.5 TL kiralama bedeli kesmeside cabası. Diğer operatörlerden de iyi bir F/P bulamayınca dedim TurkNet'li olalım, karar kesinleşti. Aradım konuştum, Cuma günüydü, akşam saatlerinde, evrakları yolladılar dediler MNG kargo ile gönder. Cuma zaten akşam üstü olacağı için gönderme şansım yoktu. Cumarteside işim vardı, kargonun yakınlarında değildim. Haliyle pazartesine aksadı. Cumartesi günü Türk Telekom ekipleri gelmiş, ankastreye yeni hat çekip bırakmışlar üstüne ismimi yazıp. Şaşırdım aman Allah'ım diye, ne çabuk

    Pazartesi kargoladım evrakları Salı günü 15:30 gibi teslim edilmiş evraklar kendilerine. Beni 30dk kadar sonra aradılar, evraklar tamam. Sisteme yüklüyoruz evrakları aktivasyon olacak dediler. Zaten Cumartesi günü hem internet hem de Telefon hizmetim aktif gözüküyordu. Telefon hattımızda hiç yoktu D-Smart'ta. Cumartesi günü telefon numarası bile belli olmuş durumdaydı. Salı saat 18:00 civarı ise TurkNet'ten SMS geldi, aktivasyon işlemleri tamamlandı, 48 saat içinde kurulum için ekip gelecek randevu için arayacaklar diye.

    Bu ana kadar hep şaşırdım. Cumartesi hat geldi, Pazar mesai yok, P.Tesi'ni geç, Salı günü aktivasyon cart curt halloldu bitti. Kurulum için 48 saat içinde gelecekler yazınca herhalde dedim anca Perşembe gelirler, bağlarlar. Bir de ne olsun, çarşamba günü sabah tam tamına 09:47'de 5dk sonra evdeyim abi müsaitmisin diye telefon çaldı. Sabaha karşı 7 gibi yatmışım sersem bir şekilde gel abi, bekliyorum diye yanıt verdim. 5dk geçmedi zil çaldı, selamın aleyküm.

    Dedi önceki hat ne ? ADSL, yeni hat VDSL. Ankastre nerede ? aşağıda. Aşağıya indi kutunun kapağını açtı çat onu çek çat bunu çek oraya, krone pensesi aldı çat çut bağlandı gel yukarı gidiyoruz. Gittik yukarı. Zaten Cuma'dan ASUS'un DSL AC-51(AC-750) modelini sipariş vermiştim, Salı günü Aras ile geldi. Hemen modem kurulumlarını yaptık, hattı ölçtük. 35Mbit veriyor. Problem yok. Modem de değerler(Max Rate vs) inanılmaz şekilde yüksek. Dedik bu 100Mbit'de alır. Çünkü değerler 148.000 ile 165.000 arasında geziyor.

    5-6 saat ortalama 33Mbit ile kullandım. Sonra bir baktık, internet ölü. 1-2 Mbit ya veriyor ya vermiyor. Pingler havada uçuşuyor, 280 desen var 800 desen var. Hemen girdim modeme, açtım DSL değerlerini. Ne göreyim. Max Rate 148.000 üstünde gezerken düşmüş 24.000'lere. SNR Margin 4 ile 6 arası geziyor. Line Attenuation 11db'lerde. Hemen aradım TurkNet'i. Dedim öyleyken böyle. Sabah 33Mbit akşam 2Mbit. Dediler bizdede sorun var gözüküyor ancak bizden değil gibi. Turk Telekom'a pasladılar. Turk Telekom'da 50 tane mesaj attı. Yok hata sahada, yok hata kullanıcı tarafında. Dedim imkanı yok. Bizlik olsa hiç göremezdik 33Mbit'i. Yalvar yakar olacak gibi değil. Evde UPS vardı. Aldım UPS'i ankastre kutusuna indim modemle beraber. Yanımda da maket bıçağı

    Benim hattı gördüydüm zaten hangisi olduğunu, direk bağladım oraya ne göreyim. 170.000 üstlerinde inanılmaz Max Rate değerleri. 33Mbit oldu bana 37-40Mbit. Takır takır çalışıyor. Dedim ulan adamlar harbi iç tesisat iç tesisat dediler, harbi dedim iç tesisatmış. Ama diyorum oynama olmadı, edilmedi nasıl bozulur. Meğersem başka bir komşu internet bağlatmış evine. Eve gelen kablolarında da sıkıntı olunca ankastre kutusunu, dağıtım buatlarını hep kurcalamışlar. Şans ya bizim eve gelen kabloda zarar görmüş. Bina eski, kolay şekilde yenileme şansıda yok. Şaft felan yok borulardan geçiyor. Hadi dedik apartmanın dışından kablo çekelim, yönetici ile konuştuk. Mantolama olacak olmaz dedi. 2 yıldır olacak zaten mantolama, 2 yıl daha beklerde işte huysuz.

    Gittim apartmandaki tüm buatlara tek tek baktım. İlk kurulumu yapan adam da bir cihaz vardı. Telefon hattına bir cihaz takıyor, elinde de bir tabanca sinyali alınca bili bili diye bağırıyor. Zaten saat akşam 10 gibiydi, adamı aradım. Selamın Aleyküm abi Aleyküm Selam kardeşim. Abi sende bir cihaz vardı ya dedim şu ses çıkartan, evet dedi, dedim gece gece senin onunla işin olmaz ver bana az işim var. Olur mu olmazmı derken dedi gel al. Gittim adresine aldım cihazı. Dedim kablo var mı sende şöyle 10-15mt kadar CAT 6. Dedi var. Dedim sar banada ondan bi 15mt kadar.

    Geldim apartmana geri. Evin dışındaki buatı açtım, içe gelen tesisata baktım. Dışarıda buldum, işaretledim. Aşağıya indim kabloları bulmaya. İkisini de buldum orada ancak biri kırılmış. Hemde buatın tam dibinden. Ek yapma şansım yok zaten. İlk başta da bunu düşünerek kablo aldıydım. Çıktım bir üst kata. Bir sürü kablo oradada. Bili bili ile orada da buldum hattı. Kestim oradan, yeni aldım kabloyu iyice bağladım aşağıya indim, çektim. Aşağıya geldi yeni kablo. Hemen oradan da bağladım. Üst kattan da yaptım bağlantıları, bantladım kapattım buatı. Tamam tamam hız yükseldide, 60Mbit max rate gösteriyor hala. Yine problem var. Dedim sorunumuz hala aktif olarak devam ediyor. Ankastreye yöneldim baktım, sorunsuz 2 hatta geliyor ama hattın birinin ucu boşa çıkmış. Bir yana kaydırmışlar bizim hattı.

    Onu da söküverdim doğru yerine aldım, tekrar baktım evet. 154.000'e merhaba

    Sonra oh dedim ya problem halloldu, hız testi yapıyorum. Pingler yine havalarda. Tamam hız yükseldi ancak 26-27Mbit ancak var, yok. Artık dedim hatta problem olması imkansız. DB değerleri çok iyi. Max Rate'de süper. Sorun ne TurkNet'de ne Turk Telekom'da ne de alt yapıda. Kafamda ışık yanıverdi, dedim bu diğer ekip geldiğinde işlem yaparken bizim hatlada oynamış ya kısa devre yaptırdılar modem zarar gördü herhalde diye düşünmeye başladım. Çünkü modemde 5Ghz yayınıda açık olmasına rağmen sadece 2.4ghz felan gözüküyor. Saat oldu 12.40. İlk kurulum yapan adama mesaj attım, baktım döndü. Uyanık mısın abi, uyağınım. (Standart soru zaten) dedim eşyalarını sana geri vermeye geleceğim, ama birşey rica edeceğim varsa dedim süper olur. VDSL modem de var mı sende abi ? Gel dedi var, gittim. Arabadan test amaçlı kullandığı bir modem çıkartı. Superonline yazılı Huawei'nin HG658 modeli. Dedim sabaha elinde. Gittim eve, yaptım kurulumu taktım modemi. Ping düştü 20'lere, hız çıktı 30-31'lere. Hah dedim modemde ayvayı yemiş. Garantiye göndersem 15 gün rahat sürecek İnternet olmayacak evde, kafayı yerim. (Verdiğim mücadeleden anlarsınız zaten )

    Modemin en son sürümü, ilk sürümünü indir anam flashla, indir flashla. Belki düzelir umudu ile. Hani kabloyla felan bağlanma şansım olsa o da yok. Kablo var, kabloyu takacak port yok bilgisayarda. (MacBook kullanıcısı)

    Uğraş dur, uğraş dur. Modem ile aramda 3-4 Metre var. Ben koltukta oturuyorum. Modem televizyon ünitesinde yere yakın bir vaziyette rafta duruyor. Işıklarını da uzaktan göremiyorum. Mavi ledleri var düşman g*tune, hangisinin yandığını görmeniz imkansız. İkidebir git gel yapmaktan canım sıkıldı, modemin yanına gittim koydum bilgisayarı zemine. Şeytan dürttü bir hız testi yap diye. Hız testini bir yapıverdim, 31Mbit. Nee ? Tekrar tekrar ard arda 15 kere yapmışımdır. Wi-Fi listesine bir baktım 5Ghz'lik bandda gözüküyor. Bağlan dedim, çat bağlandı. 5Ghz'lik bandda zaten şaha kalkıyor, 35Mbit'i de geçiyor.

    Sonra kendi kendime dedim ki, ulan bu modem yere yakın. Ben modemden yere daha yakın olduğumda bu düzgün çalışıyor herhalde. İnternette araştırma yaparken, (deli deli arama sonuçlarıyla, modem yukarda ben ondan aşağıda, ben aşağıda modem bende yukarıda vs) TP-Link'in bir makalesine denk geldim. Yazmış ki orada "Modemi koyabildiğin kadar koy tepeye, imkanın varsa as tavana" Kabloların yerini değiştirerek TV üntiesinin en üstüne aldım modemi. Yerden yaklaşık 1.70Metre yukarıya. Sonra ne oldu ? Evin en uzak yerinde bile 5Ghz bandı aktif ve ping felan yok oldu. 17-30 arasında geziyor hız hep 30Mbit üzerlerinde.

    Zaten sabah oldu bu arada bununlarla uğraşırken. Perşembe sabahına merhaba

    TurkNet aradı dedi memnun musun ? Dedim memnunun. Benim hat dedim en fazla kaç verir, dedi 35. Sen dedim yolla bana oradan 100Mbit. Yok efendim olmaz, alt yapı uygun değil. Dedim yolla gelsin. 3dk içinde yolladılar. 35 saattir felanda 100Mbit kullanıyorum. Nazar değmez inşallah

    Değerlerde muazzam

    TurkNet Maceram

    Hız değerleri:
    TurkNet Maceram

    Maşallahı var. Sizin böyle oldu mu karmaşık maceranız ?


    Güncelleme (11.01.2019)
    Çarşamba açtığım arıza kaydı nedeni ile Turk Telekom ekipleri geldi. Ankastreden eve kadar gelen hatta problem olmadığını belirttim. Cihazlar ile ölçüm yaptılar. Kayıp yok denecek kadar az dediler. Saha dolabından ankastreye gelen çoklu kablo barındıran kablolar vardı. Onlardan ölçüm yaptılar, dediler hat sağlıklı değil değiştirelim. Saha dolabı ile aramızda 50 Metre var ya da yok zaten. Komple gelen 2 tane baş parmak kalınlığındaki kabloyu apartmandan saha dolabına kadar çıkartıp yeni kablo döşediler.

    Hızımda ne artış ne düşüş yaşandı, sadece ping değerleri düştü. SNR tavan yaptı. Asıl ilginç olan 233Mbit maksimum hız göstermeye başladı. Lüzumu yokta acaba TurkNet 250 Mbit'lik bir paket felan çıkartır mı acaba ?

    Yeni hat değerleri:
    TurkNet Maceram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay AKSOY -- 11 Ocak 2020; 19:55:7 >







  • Satılık daire varmı oralarda :D
  • cat174 kullanıcısına yanıt
    Var hocam
  • Hocam inşallah hevesiniz kursağınızda kalmaz :) Turknet 6. ayım 90mbps altını görmediğim yerde 1 aydır 10mbps üstünü görmüyorum sorun varsa ortada bir Turknet yok maalesef iptal işlemlerine başladım ben de. Benden ömrüm boyunca uzak dursun artık. Sorunu çözmeye çalışıp çözememis olsalar gerçekten anlayış gösteririm. Ama sürekli, aynı şablon cevap geliyor. Turknet sorun yaşayana kadar en iyi iss. Sorun yaşamaya başladığınız an iptal fax'ini hazırlamaya başlayın :)
  • Benim macera sonu iptal ettirmek zorunda kaldım her gece hız düşmesi ping sorunu bunun 1 ay çözüm bulamaması ile birlikte bıktım kapasite artırımı ve trafik teslim noktalarında sıkıntı yaşanıyor bu zamanlarda genel bir sorun var yada bana kasıtlı yapıyorlardı.Bakalım çok yakın takip ediyorum çeki düzen vermelerini bekliyorum kendilerine.
  • vieille ecole kullanıcısına yanıt
    Zaten hocam herkes aynı duruma düşüyor, benimde aklımdan geçmedi değildi iptal düşüncesi. İlk 5 saat 30Mbps üstü alıp sonraki saatlerde 1-2 Mbit alınca dedim bu bağlanana kadarmış. Ancak altını üstüne getirdim, meğersem durum Türk Telekom'un başka müşteriye hat bağlaması yaparken zarar verdiği hatmış. TurkNet mesela bu durumda bana bizde arıza yok gibi gözüküyor, sorun iç tesisat cümleleri kurdu. Ancak yılmayarak dedim bu hat bu hızı daha önce verdiyse yine verecektir, bizde sıkıntı var diye aradım, taradım, buldum.

    Modemden açın Max Rate, SNR değerlerini kontrol edin. Eğer değerler sorunlu ise TurkNet'in yapacağı birşey kalmıyor maalesef. Saha dolabından eve kadar gelen hatta sorun varsa ya da saha dolabında port sorunu vs varsa Turk Telekom'un el atması lazım ondada tanıdık varsa hızlı çözülüyor, tanıdık yoksa süründürür. Sizde inin ankastre kutusuna oradan bakın hıza. Orada 90 üstü alıyorsanız zaten sizde de iç tesisat sorunu var.

    Ben deneme yanılma yoluyla buldum. TurkNet abonelik başlatırkende bana açıkça söylediği için kendim uğraştığımı dert etmiyorum. Kullanıcı kaynaklı teknik sıkıntıyı siz çözersiniz demişlerdi bana. Ha ilk başta kurulum yapsa & yaptırsa iyi olacakta tek eksikleri o. Diğer operatörler yapıyor ancak çoğunlukla kurulumu. Mesela D-Smart iç tesisata kadar kablolama yapıyor ancak 377 TL yansıtıyor kurulum adı altında. TurkNet yine kazançlı geliyor bana




  • 5 gün internet hizmeti vermeyen firma olarak kalacaktır aklımda 5 para etmez müşteri hizmetleri var
  • marmara_kazım M kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri konusunda yetersizler. Departmanların birbirlerinden haberleri yok. Arama şansınız da yok zaten müşterisi olduktan sonra. Bende 2. hat var abonelik sağlanmamış ondan ulaşıyorum sesli olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.