Şimdi Ara

Türknet Kurulum Sorunu 20 Gündür Bekliyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    03.12.2019 tarihinde Türknet'e abone oldum. Ayın 13'nde Türknet kurulum ekibi geldi etiketi taktılar ve dediler ki 36 saat içinde Türktelekom ekipleri gelecekler ve hatta sinyal vericekler dediler. Araya cumartesi pazar girdi. Ve pazartesi Türknet'ten mesaj geldi ve beni aradılar dediler ki;
    "İnternetinize sinyal verilmiştir hizmetinizi kullanabilirsiniz."
    Dediler fakat modemimde DSL ışığı filan hiç bir şekilde yanmıyor. Türknette ki arkadaş bana dedi ki TT'den hatta sinyal verildiğini ve arızanın çözüldüğünü iletti. Baktım sonuç yine aynı. Ardından bu durumu Türknet ekibine söyledim. Bana dediler ki arıza kaydını oluşturdum cuma günü (yani bugün) kurulum ekibimiz gelecek dediler. Kurulum ekibinden ilk başta kurulum yapan arkadaş tekrar geldi dedi ki sizi TT'den aramadılar mı bende hayır dedim 1 kere bile TT beni aramadı. Ben sizin hattınızı ayın 13.'nde bağladım fakat TürkTelekom ekibi gelip hattınıza sinyal vermemişler dedi. Bunun üzerine Türkneti yine aradım şikayetimi belirttim yarın beni bilgilendiriceklerini söylediler. Sonuç olarak ben yaklaşık 20 gündür hizmetimi alamıyorum. Yeterince oyalandım. @TurkNetDestek konuyla acil ilgilenir misiniz?







  • Sorun güncel 4 gün geçti hala Türknet'te bir hareketlilik yok.
  • AerobicTR A kullanıcısına yanıt
    İptal et kurtul bunların her işi böyle benden demesi bende şimdi fax göndrip iptal ettiriyorum keyiflerini bekleme hiç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. İsterseniz bana bu konuyu direkt olarak PM üzerinden hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numaranızla birlikte iletin. Ben arka planda işlemlerinizi kontrol edeyim. Size yardımcı olmaya çalışayım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    akn var iken turknet iyidi şimdi niye böyle oldu ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 24 Aralık 2019; 15:55:11 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Hala iyiyiz Yaşanılan sorunlar bölgesel ve alt yapı kaynaklı olabiliyor. Genel anlamda yapılan anketler sonucunda memnun olan kullanıcılarımızın oranı memnun olmayanlara oranla daha yüksek... Tabii biz memnun olmayan kullanıcılarımızın düşüncelerini hiç bir zaman olmadığı gibi şimdi de göz ardı etmiyoruz. Sorunları oldukça hızlı bir şekilde çözüme ulaştırmaya ve bir daha yaşanmaması için arka planda çalışıyoruz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yok o zaman indirim yapıyordunuz askerden geldikten sonra ilk tercihim Turknet 22/05/2018 de yazıyor resim de CGNAT dan ip hizmet verdiniz o sebepten iptal etdim önceden kullandığım

    22/12/2016 da kullandığım zamanlar indirim yapıyordunuz o zamanlar 59.90 tl idi 3 ay 35 TL ye kullandım

    16 MBps 150 GB AKN var idi normal sayılırdı en azından müşteri hizmetleri vardı biraz ısrar edince telefon da hiz yükseltmesi düşürme işlemleri yapıyorlar

    Türknet Kurulum Sorunu 20 Gündür Bekliyorum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 25 Aralık 2019; 1:7:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Buna benzer olay benimde başıma geldi 100mps lik paket aldım 2ile 4pms arasında dolaşıyor 1haftayi geçti telden aradılar binandan kaynaklı olmadığı halde bina kablonuzdan kaynaklı dediler 100tl ye degistirdim hız da hiçbir değişiklik olmadı yazdık bunlara en yakın zamanda halletecez dediler bakalım hala bekliyoruz cumaya kadar olmassa iptal edicez urasilmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AerobicTR A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle yaşamış karşılaşmış olduğunuz durum için üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Ben sistem üzerinde açık olan destek kaydınızı öncelikli olarak ilgili uzman ekip arkadaşlarıma ilettim.
    Şu ana kadar arkadaşlarım konunuzu zaten yerel operatör tarafı ile paylaşmış ve çalışmalarına arka planda devam ediyorlarmış.

    Bazı durumlarda ne yazık ki bizim de elimizden çok fazla bir işlem gelmiyor çünkü yerel operatör tarafını beklemek zorunda kalıyoruz. Sizde yaşadığımız durum aslında tam olarak bundan ibaret... Bunun için sizden tekrar özür dileriz. En kısa süre içerisinde gerekli tüm işlemlerinizi gerçekleştirip size sağlıklı ve stabil bir hizmet vermeye başlayacağız. Tüm konuyu buradan bende takip edip çözüm sürenizde size yardımcı olmaya çalışacağım.
  • lNike L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşamış olduğunuz sorununuzu tüm detaylarıyla ve müşteri numaranızla birlikte bana PM üzerinden iletirseniz sorununuzun çözümünde size ben yardımcı olmaya çalışabilirim.
  • Arkadaşlar sakin hata yapıp almayın aldirmayin müşteri hizmetleri aradığında altyapıniz 70mps diyor aldıktan sonra 6mps destekliyor diyorlar bide üstüne üstlük 100mps lik pakete geçiriyorlar sorun bunlarda olduğu halde 100tl lik kablo masrafı yaptım yinede değişen bişey olmadı siz siz olun türk netten uzak durun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Süreci sizinle birlikte bende sıkı takip ediyorum bilgilendirmeyi, yapılan işlemleri ve işlemlerin hızlarını konu altından forumdaki diğer arkadaşlarla paylaşacağım.
  • Bugün akşam internet bağlandı fakat internet hızı o kadar kötü ki hat değerlerim bunlar.
    Türknet Kurulum Sorunu 20 Gündür Bekliyorum !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.