Şimdi Ara

Turknet iyisiyle kötüsüyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
2
Favori
4.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar Mart ayı itibariyle artık Turk Net li olacağım. Turk Net i iyisiyle kötüsüyle bana anlatır mısınız. Hem ben hem de başkaları yararlansın. Şuanda hali hazırda Turk Telekom kullanıcısıyım hiç memnun değilim büyük ihtimalle 16 mbps kullandığımdan dolayı. Şimdiden teşekkürler.




  • Selam,


    Ben de bu konuda bir başlık açmayı düşünüyordum. Madem açılmış, bunun içine yazayım dedim.


    2017 Ekim'den bu yana TurkNet kullanıyorum. İlk oturduğum yerde, bina içi tesisat korkunç kötüydü. Türk Telekom'da da sorun yaşıyordum. TurkNet'e geçtim, iyi günlerde ADSL altyapısıyla 8Mbit alabiliyordum. Sonra bir başka binaya taşındım. Orada tesisat iyiydi. VDSL2 ile 35Mbit aldım. (Hızı 33Mbit olarak alıyordum.) Sonra 100Mbit'e yükselttim. Ancak hız hiçbir zaman 100 olmadı, hep 80Mbit olarak kaldı. Türk Telekom altyapısını kullanan yerlerde maalesef böyle bir sorun var ve VDSL2, 100Mbit yapılmıyor.


    Geçen zaman içinde yakın çevremden üç dört kişiyi daha TurkNet'e geçirdim. Özellikle hâlihazırda Türk Telekom fiber hattı olanlar, inanılmaz mutlu oldu.


    Olabildiğince tarafsız bakarsam:


    Artı Yönleri

    - TurkNet fiyatları gerçekten uygun ve taahhüt istemiyor. Alabileceğiniz maksimum hızı veriyorlar. Sadece download değil, upload konusunda da, hızları tatmin edici.

    - VDSL2 için sattıkları modemi (VMG8623-T50B) başarılı buluyorum. Güzel çalışan, kablosuz çekimi iyi bir modem. Gerçi fiber bağlantınız varsa, modem satın almanıza gerek yok.

    - 10₺ farkla, sabit hat bağlatıyorsunuz. (Eskiden daha da güzeldi, bedavaydı. Ama yine de fiyat uygun.)

    - Yaklaşımlarını ve şartlarını daha dürüst buluyorum. Satır arasında gizli bir şeyler, henüz başıma gelmedi. Cayma bedelleri nedeniyle fahiş faturalar çıkmadı. Biz taahhütsüz demiştik ama iptal edemezsiniz, yoksa sorun çıkar falan da olmadı.


    Eski Yönleri

    - İlk aktivasyon veya geçiş süreci çok çileli olabiliyor. Eksik evrak, adres hatası vb. konular başıma geldi. Adres hatası yüzünden 1.5-2 ay uğraştım, çözüm üretemeyince, Türk Telekom santraline gidip, altyapı müdürüyle görüşmek istedim. Bu şekilde problemi hallettim ve bağlantıyı sağladım. Ama gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oldu. Daha sonra bir yakınımı abone yaparken, eksik evrak var diye 2 hafta uğraştık. Bu da can sıkıcıydı.

    - Nazar değmesin çoğu zaman bir problem yok. Ama problem çıkarsa, diğer operatörlerdeki gibi bir destek olmadığını açık açık söyleyeyim. Kendinizi yalnız ve çaresiz hissedeceğiniz durumlar olacak, hazır olun 😀


    TurkNet'i kimler tercih etmeli?

    Biraz bilgisayar okur yazarlığınız varsa, kesinlikle değerlendirin. Bu fiyata, taahhütsüz olarak eşnelik bir hizmet almanız çok zor. Aynı zamanda oturduğunuz binanın altyapısı da önemli. Eğer yeni bir binaysa, düzgün kablolar varsa, daha şanslısınız. Ayrıca sabırlı olmanız da önemli.

    TurkNet'i kimler tercih ETMEMELİ?

    Daha çok para veririm ama aradığımda ulaşabileceğim birileri olsun istiyorsanız, TurkNet size göre değil.

    Altyapısal bir sorununuz varsa ve en geç 1-2 gün içinde bir saha ekibi gelsin diyorsanız, yine TurkNet aradığınızı veremeyebilir. Peki sürekli problem çıkıyor mu? Tabii ki hayır. 4 yıldır yaşadığım problemler oldu mu, oldu. Ama stabil duruma ulaştıktan sonra, pek canım sıkılmadı.


    Neyin değişmesini isterdim?

    - Aradığımda birilerine ulaşmayı demeyeceğim. Bu gerçekçi bir beklenti olmaz. Ancak OIM üstünden daha seri cevap dönülmesini isterdim.

    - Türk Telekom üstünden VDSL2 altyapısı veriliyorsa, DSLAM kilidi konuyor ve 100Mbit alınacak hız, 80Mbit ile sınırlı kalıyor. Bununla ilgili çağrı açarsanız da, altyapınız bu kadar destekliyor diyorlar. (100Mbit'e çıkmayı başaranları biliyorum.) Burada farklı bir şeyler olsa güzel olurdu.

    - Fiber altyapının yaygınlaşması çok iyi olurdu.


    Bir de şunu belirtmek isterim. Bazen TurkNet çok ağır eleştiriliyor. Hatta zaman zaman ben de artık bunalıp, eleştirmişimdir. Yine de sundukları hizmeti çok değerli buluyorum. Onlar sayesinde, müşteri lehine daha rekabetçi bir pazar var.


    Teşekkürler,

  • Ben de 16 mbps kullanıyorum geçmeyi düşünüyorum mayıs ayında. Birkaç akrabam kullanıyor memnun olduklarını söylüyorlar. 90-100 mbps download alıyorlar.
  • benimde 6 aydır dedemler kullanıyor 35 mbps lik tarife testlerde akşam saatlerinde 26 27 filan çıkıyordu upluoad da 4 5 gayet iyi umarım bende iyi bir şekilde kullanaiblirm turknetin sitesinde test yaptıgımda 35 mbps lik tarife ve altyapı maximum hızı 75 mbps bende 75 mpbs lik alıcam umarım iyi çıkar

  • Eğer 35lik paket tercih ederseniz comnet, gıbırnet daha avantajlı olacaktır.
  • Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca hizmetimiz taahhütsüzdür. Dilediğiniz zaman fesih bedeli ödemeden iptal işlemi yapabilirsiniz.
  • Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Ayrıca hizmetimiz taahhütsüzdür. Dilediğiniz zaman fesih bedeli ödemeden iptal edebilirsiniz. Diğer ISS firmasında taahhütünüz bulunuyorsa erken fesih halinde çıkacak fesih faturasının 120 TL'sine kadar indirim sağlıyoruz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    merhaba süperonline ile tahahütüm 2 ay sonra bitecek. Bilginiz var mı cayma bedeli tahmini ne kadar tutacaktır

  • 22 Aralıktan beri eve internet bağlayamamış operatördür turknet.

    sorun hakkında bilgi veren yok. sadece "kayıt alındı, saha ekibi yönlendirildi, yerleşik operatörle iletişimdeyiz".

    uzaya uydu fırlatacaklar sanki.

    biz gereksiz sabır gösteriyoruz.

    bu kadar ilgisiz alakasız bir işletme zor bulunur.

    iki tane kabloyu bağlamaktan aciz insanları saha ekibi diye çalıştırıyorlar.

    türk telekom geliyor "turknet gelecek bağlayacak"

    turknet geliyor "türk telekom gelecek"


    @TurkNetDestek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirtik -- 9 Şubat 2021; 15:31:56 >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Mayısın 23’ünde bitiyor 15’i gibi başvuru yapsam sıkıntı çıkar mı?
  • pirtik P kullanıcısına yanıt
    Geçen sene internet bağlatırken ben de 10-12 gün beklemiştim bağlantı için. Ama ben taşıma işlemi yapacağım için çok bekleyeceğimi düşünmüyorum çünkü sıfırdan bağlantı yapılmayacak var olan internet taşınacak.
  • bazen ip alamama genel sorunu oluyor fiyat olarak çok iyi benim için ben türknet yapadayım santrale uzak olmama rağmen 45 down 10 uploada 88tl veriyorum ananemler daha yakındı santrale onlarıda bağlattım 80 90 arası down 30 40 arası uploadları var müşteri hizmetleri sitesinde mevcut sadece arayıp birine bağlanman çok zor tek sıkıntısı budur galiba müşteri hizmetleri

  • jerrels J kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aldığınız indirim tutarları hesaplanarak fesih tutarı belirlendiği için bu konuda mevcut operatörünüz ile görüşmeniz gerekiyor. Fesih bedelinin 120 TL'sine kadar bizden çıkacak faturalarınızda indirim sağlıyoruz.
  • pirtik P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. İletişim bilgilerinizi PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Merhaba, taahhüt bitiş tarihinden önce başvuru yapmanız durumunda fesih faturası yansıyabilir. Fesih faturanızın 120 TL'sine kadar bizden çıkacak faturalarınızda indirim sağlıyoruz. Sizi de aramızda görmek isterim.
  • Merhaba, ip almama gibi sorun yaşamanız durumunda www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Arkadaşlarım sorunu kalıcı olarak çözümleyecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    bidaha olduğunda oluştururum

  • RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TURKNETTEN UZAK DURUN

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    merhaba altyapım sitenizde ölçütüğümde normal 35 mpbs en yüksek tahmini hız 75 mbps hız desteklediği gösteriliyor. umarım o hızlar verirsiniz.

  • Yalon Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 35 Mbps olarak başvuru yapabilir ve aktivasyon işlemleriniz tamamlandıktan sonra 75 Mbps' te kadar Özgür İletişim Ekstra Paketimize 10 TL fark ile geçiş yapabilirsiniz. Santrale olan uzaklığınız, modem ya da iç tesisat kaynaklı %20' ye kadar hız kaybı yaşanabiliyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    peki santrale olan uzaklığımı nereden öğrenebilirim ?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.