Şimdi Ara

Türknet İlgisizliği..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2126903211 'nolu abonesiyim. Türknet maceram Akn'siz internet sayesinde başladı. Abone olmak için aylar önce aradım alt yapımın 16 mbps desteklediğini ve şanslı müşteri olduğumu YAPA hizmetinden yani kendi altyapılardan faydalanıp AKN'siz internetten yararlanacağımı söylediler. Ben de haliyle abone oldum hızım 5 mbps'yi geçmedi defalarca arıza kaydı bıraktım alt yapınız 5 mps destekliyor diyerek her defasında böyle cevap geldi. Ama abone olmadan önce bu şekilde değil tabi söylenen sözler verilen vaatler sadee abone olana kadar. Bu şekilde 5 mbps hızla aylarsa kullandım ve istanbulda merkezi konumda hikamet ediyorum. 19.09.2018 tarihinda aniden internet bağlantım kesildi. Akşam saatlerinde bağlantım tekrar geldi hızım 1.3 mbps ye düşmüş şekilde hemen arıza kaydı oluşturdum hattınız kontrol edilecektir vs. yanıt geldi. Bu arada eskisi gibi müşteri hizmetleri ile canlı olarak destek hattı bulunmuyor. Buradan anlaşılıyor ki müşteri gerekli değer verilmiyor. Online işlemlerden destek kaydı oluşturmaya devam ettim arızanız incelenicektir en kısa sürede diyerek cevap geldi. Şuan 6 gün oldu ama hala bir gelişme yok. iki gün içerisinde sorunum çözülmediği için abonelik iptal başrusunda bulundum türknet tarafından bir kez aranmışım ne yazıkkı müsait olmadığım için yetişemedim telefona ve bir daha arayan soran yok, zaten benim arayıp canlı olarak her hanhi bir şahıs ile konuşmam mümkün değil. Şuan aboneliğimi iptal dahi efemiyorum tekrar arayıp abonelik iptali başrusunda bulunduğumda işe , mevcut başvurumun bulunduğu söyleniyor yeni başvuru kabul etmiyor. Anlıyacağınız ne arıza kaydım giderildi ne de aboneliğimi iptal edebiliyorum. Btk'ya şikayette bulundum şimdi sırada tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacağım.Uzun lafın kısası ben yandım siz yanmayın arkadaşlar sakın akn yok diye aldanıp bu servis sağlayıcısına bulaşmayınız.







  • ttnet aboneliğim ekimde biticek. şuan vaad edilen hız 16 mbps tabi burası türkiye vaad edilen mars elde olan mersin oluyo :) bakalım araştırıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum seni aramalarını beklemeden direk olarak iptal dilekçesini fax ile gönder kurtul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, öncelikle yaşamış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bize OİM üzerinden bırakmış olduğunuz arıza kaydınıza arkadaşlarım müdahale etmişler. Sorunu TT tarafı ile takip edip çözüme ulaştırmak istemişler. Bu süreçte Firüzköy TT ekipleriyle iletişime geçmişler. Sorununuzu biz detaylı olarak kontrol ediyoruz. Size bu konu da bende yardımcı olacağım. Süreç hakkında bilgi almanız için sizi aratacağım.

    İptal kaydınız da sistem üzerinde açık bir şekilde bekliyor. İsterseniz sorunun çözümü için biraz daha bekleyelim.

    Bu arada yasal olarak hizmetinizi iptal edebilmemiz için bize İptal Dilekçesi ve kimliğinizin önlü arkalı fotokopisini fax yoluyla iletmeniz gerekiyor. Siz İptal Dilekçenizi ve kimlik fotokopinizi göndermemişsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama süreciniz çok yavaş ilerliyor ve gerçekten canlı destek olmadığı için müşteri memnuniyeti çok az durumda. TT ekipleri de arızayı pek önemsemiyorlar benim portumda yada bana gelen hatta sorun olduğunu düşünüyorum çünkü ev içi tesisatımı ankstreden modeme kadar yeniledim bağlantılarımı kontrol ettirdim herhangi bir problem yok ek dahi yok kablomda. Umarım dediğiniz gibi çözülür zaten çözülmez ise aboneliğimi iptal edeceğim. Bunu söylemeniz iyi oldu abonelik iptal başvurusunda bulunmama gerek yok artık ozaman direk fax yoluyla dilekçemi gönderirim sorunum çözülmez ise teşekkürler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Arıza sorunum ne yazık ki giderilmedi iptal dilekçesi göndereceğim. Turknet şikayet hattını arayıp defalarca konuştum sonunda canlı olarak birileri ile konuşma fırsatı buldum günler sonra. Ne yazıkki operatörlerin konuşma uslubü bile yanlış. Ben bu kadar rezil bir firma gerçekten görmedim. Türk telekoma geçiş yapmak ve artık orada aboneliğimin devam etmesi için başvurdum benden Türknek abone hizmet numaram istendi. Türknet şikayet hattını arıyarak hizmet numaramı istedim. Bana ne yapıcaksınız bu hizmet numarası dediler. Neyseki aldım ama bana verilen hizmet numarası doğru hizmet numarası değil türk telekomun bahsetti 11880 ile başlayan hizmet no ile eşleşmiyor. Bir daha turknet şikayet hattını aradım siz yapa hizmetinden yararlandığınız için başka bir servis sağlayıcısına geçiş yapamazsınız dendi. Her hangi bir taahhüt yok tamam ama ben geçiş yaparak belirli indirimlerden yararlanmak istiyorum. Ne kadar gülünç bir durum dimi yapa'dan yararlanıyorum ama nasıl oluyorsa arızamı düzeltmeye türk telekom ekipleri geliyor ve hızım 5 mbps yapa'dan yararlanıyorum ama vdsl bile değilim hattım. Bu sorunları buraya yazmamın sebebi diğer insanlarında görüp faydalanması açısındandır. Artık destek falan istemiyorum.




  • iyoki kullanıcısına yanıt
    yapa'dan geçiş yapılamıyor, yapa hizmet no firmaya özeldir, diğer firmaların sisteminde gözükmez. İptal işlemlerini kendiniz yapıp tt'ye başvurmanız gerekiyor. (Bir ihtimal sabit telefon no ile geçiş yapmayı deneyebilirsiniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Eylül 2018; 15:45:1 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Evet malasef öyleymiş zaten ben de o şekilde yapıcam iptal başvurumu gerçekleştirdim. Dilekçe örneğide istedim bir çok sıkıntı çıkmış dilekçe yazıp iptal başvurusu yapanlara dilekçeniz uygun değildir diyerek. Türknet'e abone olana kadar sorun yok eğer alt yapınız iyiyse santral mesafesi az ise kullanın. Ama bir arıza çıkarsa, başınız benim gibi çok ağrır şuan gelişmekte olduğu için daha çok sıkıntılar çıkacak türk telekom alt yapım vdsl2 65 mbps kadar destekliyor. Ama Turknet YAPA altyapım santrale olan mesafemden dolayı en fazla 6 mbps desteklediği söylendi :) Zaten canlı destek hattı olmayan, bilgisiz ve konuşma üslubu olmayan şikayet hattındaki operatörleri olduğu sürece ve ayrıca iptal etmek için 2018 yılında olmamıza rağmen fax ile dilekçe istemeleri abone olurken bile evrak kargolayıp kargo ücretini kendimiz ödediğimiz ve bunun gibi sorunlar yüzünden Türknet kolay kolay büyüyemecek.




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    2126903211 nolu aboneliğimin iptal edilmesini talep ediyorum. Bugün dilekçemi ve kimlik fotokopimi fax yolu ile gönderdim. Lütfen hızlı bir şekilde mevcut telefon hattımın ve aboneliğimin iptalini gerçekleştirir misiniz.
  • .................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70F677D1 -- 30 Nisan 2020; 5:6:38 >
  • Kardeş senne yaptın ya uydunetten vazgeçilir mi hiç yıllarca kullandım uyduneti başka bir bolgeye taşindiğım için iptal ettirdim. Bulunduğum adreste uydunet altyapısı tereddüt etmem ona geçerim. Şuan benim için en iyi şecenek türk telekom. Türknete aknsiz diye aldanmayın çok sıkıntılı bir firma abone olana kadar çok ilgililer abone olduktan sonra bir sorun cıktığında veya abobeliginizi iptal etmek istediğinizde gercekten büyük sıkıntı yaratıyorlar. Ben şuan iptal etmek için uğrasıyorum. Dilekçemi verdim bakalım bekliyorum umarım iptal ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyoki

    Kardeş senne yaptın ya uydunetten vazgeçilir mi hiç yıllarca kullandım uyduneti başka bir bolgeye taşindiğım için iptal ettirdim. Bulunduğum adreste uydunet altyapısı tereddüt etmem ona geçerim. Şuan benim için en iyi şecenek türk telekom. Türknete aknsiz diye aldanmayın çok sıkıntılı bir firma abone olana kadar çok ilgililer abone olduktan sonra bir sorun cıktığında veya abobeliginizi iptal etmek istediğinizde gercekten büyük sıkıntı yaratıyorlar. Ben şuan iptal etmek için uğrasıyorum. Dilekçemi verdim bakalım bekliyorum umarım iptal ederler.
    ...................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70F677D1 -- 30 Nisan 2020; 5:7:38 >
  • turknet şikayet hattı buradan canlı olarak konuşabilirsin 0212 703 43 71
  • Bu turknette arıza çıkması firmayla mı ilgili yoksa altyapıyla mı ilgili?Bulunduğum yerde 2 yıla yakındır ttnet kullanıyorum buzamana kadar sorun kopma vs yaşamadım bu durumda turknete geçince de bu şekilde sıkıntısız devam eder mi yoksa sorunlar baş gösterir mi?
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Eğer türknetin yapa altyapısında olacaksan türknetin özel hattını kablosunu kullanıyorsun ve sıkıntı çıkartıyor. Sonuçta türk telekom kadar gelişmiş değil. Sakın bulaşma derim iptal dahi etmiyorlar bak ben hala uğraşıyorum iptal etmek için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.