Şimdi Ara

TurkNet'e geçmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. İstanbul'da öğrenci evimde aktif olarak Turkcell Superonline kullanıyorum. Birkaç gündür karşıma çıkmakta olan TürkNet üzerine biraz araştırma yaptım ancak hala emin olamadım ve sizlere sorularım var. Ben şuan 25mbps internete 90-100 TL arası bir ücret ödüyorum.


    Fotoğrafta da gözüktüğü gibi, altyapım "Özgür İletişim Fiber 100" olarak gözüküyor. Bu demek oluyor ki 100mbps download hızına kadar alabilirim. Ancak upload hızı biraz düşük geldi bunun sebebi nedir?


    İnternette her çeşit yorum var. Memnun olan da çok, bela okuyan da. Siz ne düşünüyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?


    Teknik Desteği hakkında kötü yorumlar var. Ancak tarihlerine baktığımda genelde eski tarihteki yorumlar olumsuz. Benim anladığım gün geçtikçe teknik destek olarak üstüne koyarak ilerliyorlar. Veya şehirden şehire / semtten semte değişiyor da olabilir anlayamadım.


    Bankaya otomatik ödeme talimatı verirsem kurulum ücreti azalıyormuş. Bundaki amaç nedir? Açıkçası benim aklıma faturaya herhangi bir ek ücret yansırsa, müşterinin haberi olmadan tahsil etmek gibi bir düşünce geliyor. Tam sebebi nedir?


    Yani genel olarak TurkNet için yorumlarınızı ve tecrübelerinizi merak ediyorum. En önemlisi de tavsiye edip etmediğinizi.


    İyi forumlar.

    TurkNet'e geçmeli mi ?







  • Selam, ben şahsım adına kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eğer bir problem yaşarsan karşında muhatap bulamazsın ve sorunun çözümü için aylarca beklemek durumunda kalabilirsin. 3 hattım var 2si problemli. 1 hattımı yaklaşık 4 aydan beri kullanamıyorum. Forumda konusuna ulaşabilirsin. 4 ayın faturasını benden tahsil ettiler. Destek kaydı açtığında belli bir zaman sonra kapatıyorlar. Yani çözüm bulsalar da bulmasalar da fark etmiyor bunlar için.

    **Diğer aboneliğim ise yeni bir fiber bağlantı için başvurdum. Ders almadım ki böyle bir hataya düştüm. Tam 1 ay sonra modemi getirdiler bağlantıyı sağladık internete girebilirsiniz dediler. Ama hiç giremedim internete. Destek kaydı açtım 3 gündür nete girmeyi bekliyorum. Yani bu hatta bir çıkmaza girdi. Çok az kaldı 3 hattımı da farklı bir operatöre taşıyacağım. TAVSİYE ETMİYORUM.

  • Yorumunuz için teşekkürler.

    Ancak bir sorum olacak. Taahhütsüz olduğundan istediğiniz zaman vazgeçebilirdiniz, ki hala vazgeçebilirsiniz. Ancak bunun yerine yeni abonelikler başlatmışsınız. Demek ki bir cazibesi olmalı TurkNet'e geçmeli mi ?  Sizce denemeye değer mi ? Yani sorun yaşamama ihtimalini.

  • Ucuz etin yahnisi yenmez sözünün tam karşılığınız TURKNET. 3 hattım var sadece 1i düzgün çalışıyor. BTK ya şikayet ettim ama oradaki destek kayıtlarını da bir şekilde sonlandırıyorlar. İptal o kadar kolay değil forumdan bakın faks gönderdiğinizde gelmedi ayağı yapabiliyorlar. İptal aşaması aylarca sürebiliyor. Fiber anlaşmayı türktelekomla yeni yaptılar ve yok artık bu kadarda olmaz her şeyi türktelekom bağlayacak bunu da başarırlar düşüncesiyle başvurdum. Ama hiç internet veremediler bile.

  • Aydinaydemirr kullanıcısına yanıt

    Evet eğer sorun yaşamazsanız cazip ama yaşarsanız çözüm bulamazsınız.

  • Hocam altyapınız iyiyse ve bölgenize hizmet veren saha dolabı da milattan önce kalmamış ise bir sorun yaşamazsınız. Özellikle fiber altyapıdan hizmet alacağınızı düşünürsek denemenizi tavsiye ederim. İptal işlemleri de kolaylaştırıldığından internetten direkt iptal edersiniz en kötü ihtimalle.

    2.5 yıllık Turknet YAPA VDSL kullanıcısıyım, sayısız sorun yaşadım ve forumda da kendilerine demediğimi bırakmadığım birkaç konu da mevcut... Neticesinde 2 yılın ardından apartman içi kabloları değiştirmem ile birlikte tüm bağlantı sorunlarım çözülmüş oldu. Sürekli kablolara ya da modemi suçu atıyorlardı, haklılarmış...

    Sonuç olarak Turknet' e denediğini bırakmadan çoğu xDSL abonesinin bina içi kablolaması benim gibi sıkıntılı. İnsanlar da öncesinde benim de yaptığım gibi Turknet' e yüklemekte.

    Bir sorun yaşadığınız takdirde kendi altyapısını kullanan bir firmada olmadığınız takdirde çözüm süreci her zaman uzayacaktır. Özellikle bazı durumlarda Turknet' in ticket sistemi nedeniyle bu sorun daha da uzamakta. Benim 10 şikayet kaydımdan 8' ine 1 günde hatta bazen aynı günde döndüler. Superonline, Uydunet, TTNET firmalarını birinci elden deneyim etmiş birisi olarak Turknet' i bir denemenizi tavsiye ederim. Dediğim gibi en kötü ihtimalle e-faks ile iptal edersiniz.

    Abone olurken referans kodu kullanarak aboneliğinizin ya ilk ya da ikinci ayını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 15 Ekim 2020; 10:43:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Upload hızının düşük olmasının nedeni Türk Telekom altyapısı kullanıyor olmaları olabilir hocam.

    Teknik destek ekipleri dediğiniz gibi her geçen gün gelişiyor gibi görünüyor.

    Kurulum ücretinin dediğiniz şekilde bir ödeme yöntemiyle neden daha ucuzladığını Turknet müşteri hizmetlerine sormanız daha iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkürler,


    1 sene taahhütüm varmış superonline'a. Onun cayma bedelinin de 120 tlsini ödüyorlarmış. Şuan zaten memleketteyim. Dönünce bakacağım. Mantıklı gelmeye başlıyor git gide

  • Aydinaydemirr kullanıcısına yanıt
    Taahhütü aslında ödemiyorlar hocam, aylık 20 TL indirim olarak yansıtıyorlar 6 ay boyunca. Bir ay ücretsiz olsa referans kodu vasıtasıyla 85 TL, ondan sonraki 6 ay da toplamda 120 TL cepte kalsa 205 TL' si karşılanıyor gibi hesap edebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben önermiyorum kardeşim 17 gündür internetimi bağlamaya kimsenin geldiği yok anca mağdur oluyoruz eğer ki kendi altyapısı değilse çekmeni kesinlikle önermiyorum yoksa benim gibi rezil olursun burada bir destek arkadaş var o ilgilenmeye çalışıyor insanlarla ama sonuç ortada yani icraat yok bir kurulum bile bu kadar sürüyorsa sorun çıkarsa aylarca internetsiz kalırsın sırf işlemler hızlansın diye elektrikçi çağırıp kablo çektirdim daireye kadar sadece kurulum yapacak tt den gelen ekipler ona bile gelmiyorlar bunları göz önünde bulundurun lütfen

    TurkNet'e geçmeli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losess -- 15 Ekim 2020; 13:39:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 16 Ekim 2020; 1:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankizmir kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ettiğimde internet kullanımınız var. Telefon hattı için arıza kaydı oluşturmuşsunuz. Ancak telefon hattınızın geçişi red verildiği için yapılamamış. Bir ay dolmadığı için ücretsiz olarak iptal edebilirsiniz. Yeni tarihli iptal maili göndererek bana bilgi verebilirseniz ilgili birime kontrol ettirebilirim.
  • Hocam merhaba


    Binanız fiber sorunsuz 100 mbps kullanabilirsin bende vdsl2 100 mbps var biraz şans işi alt yapınız iyiyse sorunsuz kullanabiliyorsunuz oyun oynayan biri olarak memnunum şimdilik bir arkadaşımda binasında fiber vardı oda geçti sorunsuz kullanıyor taahütsüz olması bir nevi iyi mevcutta kullandığın iss varsa direk geçiş yap

  • Hocam mevcuttaki kullandığın hizmetinde sorun yaşamıyorsan Türknettede sorun yaşamadan kullanabilirsin. Bende 3 yıldır türknet abonesiyim altyapım adsl destekliyor telekomun hattı üzerinden hizmet veriyorlar. Bir sorun olduğunda online işlemler menusunden arıza kaydı açıyorum cumartesi pazar günleri hariç hafta içi olursa kısa sürede hallediyorlar. Eğer arızanız hafta sonuna denk gelirse ve sahada fiziksel bir müdahele gerekiyorsa pazartesi yada salı gününü beklemeniz gerekir. Zaten diğer operatörlerdede bu şekilde farklı bir durum yok yani. Ben şuan için memnunum.

  • ankizmir kullanıcısına yanıt
    Dilekçeniz ulaşmış, 24 saat içinde işleme alarak size bilgi verecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.