Şimdi Ara

Turknet çözülemeyen problem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açalı 2 ay oldu, sonunda türk Telekom u ve turknet i iç tesisatimda sıkıntı olmadığı konusunda ikna edebildim, türk Telekom son arıza kaydına bakır kabloda hasar var diye bildirim düşmüş, bakalım türk Telekom un bunu tamir etmesi ne kadar sürecek, en azından bir randevu tarihi gibi birşey alabilseydim daha rahat olacaktım, ama türk Telekom beni sallayacak gibi geliyor. Bu süreçte, forumdaki arkadaş olmasa hiç bir bilgi alamayaktim, destek kaydındaki arkadaşlar 3 günde bir hazır cevaplardan birini yazıyor. Arıza süreci gerçekten insanı çok yıpratıyor, parasını verdiğim bir hizmet için bu kadar sürüncemeli bir süreç olmamali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k_koray K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yerleşik operatör ile iletişime geçerek kablo arızasının giderileceği net bir tarih bilgisi talep ettik. Güncel bilgi aldığımızda sizinle paylaşacağız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Telekom tarih verdi mi bilgilendirebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k_koray K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ekipler süre bilgisi verdiklerinde sizinle paylaşacağız. Henüz kablo arızasının çözümü için tarih bilgisi iletmediler.
  • Problemim son hızıyla devam ediyor ve turknet ekibi türk Telekom dan bir bilgiyi alamıyor, sanırım bu arıza böyle sürecek gidecek ve tabiki bu süreçte destek kaydindaki arkadaş 3 günde bir hazır cevaplardan birini gönderiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.