Şimdi Ara

Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12 gün oldu arkadaşlar normal mi bu kadar sürmesi? Her gün arayıp destek kaydı bıraktırıyorum ama nafile, TT saha ekipleri inat da inat gelmemekte ısrar ediyorlar. Perşembe günü telekom amiri ile yüz yüze görüştüm. Ellerinde cihaz olmadığı için gelmemişler. Bana cumartesi günü için söz verdi, geleceğiz dedi ama gelmediler sonuç sıfır. Her gün ekmek almaya giderken elektrik odasına girip bakıyorum, 1 kablo daha bağlanmış. Israrla bizimkini bağlamıyorlar. Pazartesi gelmezlerse elime penseyi alıp optik kabloları bir uçtan keseceğim, aboneliğimi de iptal ettireceğim. Yahu bakır altyapı da değil ki girip kendim bağlayım modemi de dövüş çekiş müdürlükten teslim alayım! Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti) Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti) 


    @TurkNetDestek Vallahi arıyor musunuz yazıyor musunuz bir hal edin şu ahlaksız ekiplere söyleyin gelip bağlasınlar. Daha demin kapının önünden dalga geçer gibi geçtiler gittiler. Ya sabır!


    Edit:


    Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Küçükpazarlı -- 24 Ekim 2020; 19:8:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Türktelekomun rezilliği olsa gerek sanki ücretsizmiş gibi keyiflerine göre iş yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, PM üzerinden bilgilerinize ulaşamadım GSM numaranızı ya da müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Yazdım. Sizin elinizden de birşey gelmiyor ki yine de bir kontrol edin bakalım.

  • Hocam turknet 27 gündür internetimi aktif etmedi ayrıca yaşanabilecek bütün sorunları yaşattılar bana.
    Bu süre zarfında çok fazla araştırma yaptım ve bir sürü şey öğrendim.

    Telekom ekibi sadece ankastrede internet kablosunu tahsis ediyor ve etiketliyor. Üzerinde türk Telekom yazar yaptılarsa. Ama daire portuna takmıyorlar. Anlaşmaları varmış ve yasakmış. Çünkü turknetin sağladığı kurulum hizmeti denilen durum, o kablonun ucunun daire portuna takılması demek. Eğer Telekom ekipleri yapıyor olsaydı bunu, turknet kurulum ücreti alamazdı.

    Tekrar kontrol edin, Telekom büyük ihtimal kabloyu tahsis edip etiketleme yapmıştır. Eğer öyleyse telekomdan çıkmış oluyor iş, geriye kalanı turknet ekibi yapmak zorunda. Ama turknet ekibi bir türlü gelmez. Dediğim gibi 27 gündür gelmediler biz de sinirlenip elektrikçiye taktırdık kabloyu. Sonra aktivasyon yapıldı olarak isaretlenip kurulum ekibini göndermeyi iptal ettiler ve müşteri hizmetlerine ulaşım artık mümkün değil. Ama internet gelmedi sonra tekrar fiziksel durum kapalı hale geldi. Zerre ilgilenmiyorlar. 27 gündür gram ilerleme yok. İptal için uğraşıyorum.
    12 gün daha yolun yarısındasınız emin olun.
    1 aydan önce Sorun çözülürse etiketleyin lütfen beni de o kadar iddialıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • imfa İ kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğiniz sanki bakır altyapılar için geçerli. Bizim duvarda obk denilen fiber optik kablo var. Mecburen TT ekibi gelip ONT denilen cihazı getirip bağlantıyı yapacak. Bahsettiğiniz gibi olsa ben şimdiye aşağıya inip iki kabloyu birbirine bağlayıp paşalar gibi kullanırdım. Kablo cam olduğu için dokunmakta bile tereddüt ediyorum çünkü o kadar hassas bu kablolar.


    Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti)


    Turknet Aktivasyon Rezaleti(başlamadan bitti)




  • Anladım hocam. Bakır kablo sanmıştım. Fiberde iş nasıl ilerliyor bilmiyorum. Ama bakır kablo sorunlarında denk geldiğim kadarıyla Telekom kendi işini yapmış oluyor, turknet kendi kısmını yapmayıp topu telekoma atıyor. Düşünün 27 günün 20 gününü telekomun etiketleme yaptığını fotoğraflarla kanıtlayıp turkneti ikna etmekle uğraştım maalesef. Fiberde iş bölümü var mı bilmiyorum bende biraz araştırın. Sorun Telekom ekibi mi turknet ekibi mi? Çünkü Telekom işini yaptıysa 1 ay turkneti ikna etmekle uğraşır boş yere beklersiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TurkNetDestek Beyefendi/hanımefendi PM bakar mısın sana zahmet? 3 saat oldu cevap bekliyorum senden. 3 saat bekleyeceğime hızlı işlem hattını arasam şimdiye bilgilendirilmiştim. En azından 20 dk bant dinleyince bağlanıyor temsilci.

  • @TurkNetDestek Abone Numaralı 1078703 olan internetimi extra pakete gecirebilirmisiniz ? VDSL Porttayım sinyalim ADSL

  • İsparta/merkez/ çünür mah/ 275 sok deki evim milenicom tt altyapisinda görünüyor sadece sizin altyapinizda daire numaram cikmadigi icin basvuruda bulunamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısın başka çaremiz kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imfa İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Küçükpazarlı kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon sürecinin uzaması üzerine önceliğini ilgili birimimize ilettim. Arkadaşlarım yerleşik operatörden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir.
  • srkntskpr7 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arıza kaydının önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım saha ekipleri ile iletişime geçerek hattın sağlama alarak etiketlenmesini talep edecektir. Gelişme olması durumunda size bilgi verecekler.
  • RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TÜRKNETTEN UZAK DURUN

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.