Şimdi Ara

Türknet ADSL-VDSL Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu işleri çok bilmiyorum. Bundan 2 gün önce Türknet'e geçtik. Modemimin açıkçası VDSL uyumlu olup olmadığı hakkında bir bilgim yoktu, ama internete bağlandığımda 35 mbps almıyordum, 15 mbps download 0.7 mbps upload alıyordum en fazla. Dün gece yaklaşık 12 civarında da internet tamamen kesildi ve modemin İnternet ışığı kırmızı yanmaya başladı (Modemin markası Airties bu arada). Bugün öğlen 12:13'te de "Yüksek hızlı internete geçişiniz tamamlanmıştır, ancak sadece VDSL2 uyumlu modeminiz varsa kullanabilirsiniz." diye mesaj geldi telefonuma. Türknet'in altyapı sorgulama sitesine bugün bir daha girdim ve ADSL destekli modemlere en fazla 16mbps internet verebildiklerini öğrendim. Şimdi benim sorum, şu an kullandığım modemin VDSL2 destekli olmadığını öğrendim. Şu anki İnternetin kesilmesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Bizim evde henüz jelatini bile açılmamış VDSL2 destekli bi ZyXEL modem var, bu modem yerine o modemi açıp kullansam sorun çözülür mü? Çünkü hiç açılmamış modemi boşuna açmak istemiyorum.
    Destek kaydı önceden oluşturdum, onların geleceği cevabı her ihtimale karşın bekleyeyim mi yoksa direkt diğer modemi açayım mı?

    NOT: Altyapımız YAPA olarak görünmüyor ve Teknik Bilgiler'de Transmisyon Tipi'ni VAE ADSL olarak gözteriyor.

    Düzenleme: Az önce internetaltyapisorgulama.com'dan altyapı hızımı kontrol ettim ve 80 mbps gösteriyor.

    GÜNCELLEME: Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar, bugün öğlen saha ekibi geldi, sorun dediğiniz gibi modemin yetersiz olmasıymış. Elimizde olan VDSL2 destekli modemi taktık, 5 dk içinde sorun çözüldü. 33 Mbps download 2.7 mbps upload alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caribbeanblue -- 21 Ocak 2019; 15:46:7 >







  • Vdsl destekli modeme turknet tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterli. zyxel 3312 modeli ise dsl (telefon) kablosunu taktıktan sonra dsl ışığı turuncu yanıyor ise hattınız vdsl, yeşil renk yanıyorsa hattınız adsl'dir.
  • Vdsl bağlantıda adsl modemle internete giremezsiniz. Yeni modeminizi kullanmanız gerekli. Vdsl paketine abone olduysanız muhakkak bu gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji41 -- 20 Ocak 2019; 21:44:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Usta sen her türlü VDSL e geçicen ve o modemi her türlü açacaksın.



    Olmaz der isen komşulardan falan ödünç işte (yine dsl yanmaz ise bina ankastre kutusunu kontrol et)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.