Şimdi Ara

Türkiyeden başka bir ülkeyi VATAN edinebilir misiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokens

    Mesajlara bak yahu hepsi 3 kuruşa satmış vatanını. hani Atatürkçüydünüz siz ne oldu?
    Anında sattınız ülkenizi. İşte sizin ideolojiniz muhalefetin başında olduğu için biz oy vermiyoruz. Gerekirse aç kalırız açıkta kalırız ama yine de Türkiyede yaşamaktan mutluyum.

    Keşke bu mesajları atanlar bir an önce defolup gitse ülkemizden de ülke gerçek Türk evlatlarına kalsa.

    Asssfaghasgagaffaagtwxdkeshshhdhkfsdbdkddjd


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    TR den baska Vatan edinirsiniz ama bircok yerde size kim oldugunuzu hatirlatirlar. Bu sebepten kendinizi oraya ait hissetmek istesenizde, sizi oraya ait görmezler ve dislarlar. Tecrübeyle sabittir!

    Düzgün duran adama kimse bir şey yapmaz.

    Gidip elin ülkesinde çalışmaz işsizlik maaşı alınır sabahtan akşama kadar barda karı kovalayan adamlara ırkçılık yapılır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Emin ol, düzgün duran durmayana göre ayrim yapmiyorlar. Yasadigin yerle kan bagin varmi ona bakiliyor! Uzaktan davulun sesi hos gelir o baska tabi
  • Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Ekmeğini nerede kazanıyorsan aileni nerede geçindirebiliyorsan orası senin vatanındır'' demişti bigün yurt dışında yaşayan eniştem.Burada artık ekmek bile kazanamayacak duruma geliyorsan kusura bakma burası vatan olamaz !!!
  • Avrupa ülkelerinden herhangi birini edinebilirim.Bu ülkede herkes dolandırıcı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah keşke o fırsat gelse.
  • Yapmayın yahu! Çocukmusunuz anne memesi arar gibi vatanda vatan elinizde satıcak başka bir şey kalmayınca vatanda vatan! Dünya vatandaşı ademoğlu uyuşmazlık hır gür yoksa benliğini oturtmuş ve özgürlüğüne alınterine şerefine düşkünse bu ülkeden s. olup gider. Eski zaman insanının böyle bir şansı yoktu ait olduğu yerde en azından yaşayabilmek için cenk ederdi o yıllar biteli çok oldu bırakın bu ayakları akıllı geçinip milleti yemeyin!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatanın ne kadar önemli bir şey ancak kaybettiğinde anlarsın sadece milliyetçi toplumlar kaliteli insan olarak görülür mesala pakistandan veya ganadan bir adam gelse ne kadar zengin olsada yakışıklı olsada o adama 3.sınıf bakarsın milliyetçi bir insan olmazsan kolay lokma gözükürsün karını kızını sex kölesi olarak görürler hep ön yargılı yaklaşır insanlar senin üstünde bir hakkı varmış gibi hisseder o kaliteli insanlar o yüzden dünya vatandaşıyım diyip köle hissetip her gün öleceğime milliyetçi olur özgürce bir kere ölürüm
  • Nereyi imzalıyoz
  • benim refahımı düşünürlerse edinirim beni sahipleneni bende severim
  • Ben 1 ay dayanamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğin şartları sağlasınlar 1 dakika düşünen bence psikolojik olarak rahatsızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle imkan sağlansa anında vatandaşlıktan çıkarım. İçimde ne vatan kaldı ne de millet sevgisi var. Dünyanın en pahalı pasaportlarından birine sahibiz ama pasaportumuzun çöpten farkı yok. Bir yerlere gideyim desen, vize almak için kırk takla attırmadıkları kalıyor.
  • Vatan edinmek ne demek . Oh derim derin bir nefes dunyam burasi artik derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    vatanın ne kadar önemli bir şey ancak kaybettiğinde anlarsın sadece milliyetçi toplumlar kaliteli insan olarak görülür mesala pakistandan veya ganadan bir adam gelse ne kadar zengin olsada yakışıklı olsada o adama 3.sınıf bakarsın milliyetçi bir insan olmazsan kolay lokma gözükürsün karını kızını sex kölesi olarak görürler hep ön yargılı yaklaşır insanlar senin üstünde bir hakkı varmış gibi hisseder o kaliteli insanlar o yüzden dünya vatandaşıyım diyip köle hissetip her gün öleceğime milliyetçi olur özgürce bir kere ölürüm
    Hocam güzel bir yere değindin. Dediğin gibi o tarz ülkelerden adamın biri çıkıp gelse karşıma boylu poslu olsun tipi düzgün olsun trilloner olsun ama yine de 3. Sınıf gibi bakarız.

    Neden bu şekilde oluyor diye düşündüm ve iki seçenek çıktı karşıma

    1 Irkçılık tamamen gerçek, ve doğal bir içgüdü olarak var içimizde. Ben ırkçı değilim demekle olmuyor. Irk ve ırklar arasındaki farklar kabak gibi ortada

    2 karşımızdaki o insan geldiği ülkenin düzeyinin ve ve ülkenin algısının farkında, ve özgüveninde onun eksikliğini hissediyor. Bilinçaltında var bu güvensizlik. Ve biz onun gözüne baktığımızda bu bilişsel ön yargıyı ediniyoruz.



    Başka açıklaması olamaz bu durumun.

    Irkın ve/ veya ülkenin insana vermiş olduğu özgüven de yadsınamayacak bir gerçektir. Birçok avrupa ülkesinden arkadaşlarım var. Bir çok kez avrupada düzenlenen kongrelere gittim her ülkeden katılımcıların olduğu ve dikkatimi bir şey çekti. O farkettiğim şey benim hayatımı değiştirdi.

    Şöyle özetleyeyim gittiğim bi kongrede avrupanın her ülkesinden delegasyonlar vardı. Çeşitli toplamtılar discusslar oluyor ve genelde ülkenin delegasyonları bir arada oluyor. Tüm toplantılar tüm tartışmalarda biri çok dikkatimi çekti. Almanlar.



    Her biri kendinden emin sert bakışlar, kendinden emin ses tonuyla konuşmalar. Hiç çekinmeden lafa girip düşüncelerini belirtmeler... almanların her birinde, HEPSİNDE müthiş bir özgüven var. Bakışları yürüyüşleri bambaşka. Yunanlardan italyanlardan ukrayna polonyalılardan hepsinden bambaşkalar.

    Müthiş bir özgüvenleri var. Almanların dünyaya yön veriyor oluşunun sebebi de budur. Adamlar gerçek anlamda ırkçılığın motivasyonunu yaşıyorlar. Ve bu onları işte böylesine dünyanın kaderini belirleyen ırk yapıyor.



    O günden sonra özgüvenin ne anlama geldiğini öğrendim.

    O günden sonra ırk ayrımının gerçek bir şey olduğunu gördüm. Bazı ırkların üstün olduğu her ırkın aynı olmadığı mutlaktır. Bu sebeple ırkçılık da yoksayılamaz gerçek bir olgu.
    Ama şöyle bir ırkçılık bu; karşımda bi adam var bu arap bunun babası arap dedesi arap, arap işte diyip aşşağılayan bir ırkçılık cahil ırkçılığıdır. Ben karşımdaki adamın babası ne dedesi ne bakmam yüzü bakışları özgüveni karakteri kendini ortaya koyacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 10 Ekim 2018; 1:14:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.