Şimdi Ara

Türkiye’nin savunma harcaması düşerken NATO ülkelerinde artıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunda alımı planlanan veya alınması gereken şeylerin alınmamasının payı var. 120 adet F35, Altay tankları, Fırtına 2 öbüsleri satın alımı gerçekleşmemesi, yeni alım yerine ucuza teneke m113 personel


    taşıyıcıların modernize edilmesi, T70 helikopterlerinin üretiminin yarıda kesilmesi, deniz helikopterleri konusunda birşey yapılamaması, gerekli olan nakliye uçağı alımının yapılmaması gibi.

  • Bu sene artacak f16lar sebebiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz filomuzun baştan aşağı yenilenmesi gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Makalenin şu kısmını kaçırmışsın sanırım 👇

    Elbette Türkiye’nin artan yerlilik oranları harcamalardan tasarruf sağlamasına yarıyor olsa da yerlilik oranı Türkiye’den yüksek olan ülkeler bile daha fazla pay ayırıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xpugur kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz site pek de güvenilir değil gibi. Doğru düzgün bir makale yok, sadece bir kaç tablo mevcut. Görebildiğim kadarıyla herhangi bir referans da verilmemiş tablolar ile ilgili.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarının neredeyse tersi anlatılmış yukarıda...

  • Gereksiz lüks şatafattan kısılmalı, bazı bakanlıklara gereğinden fazla pay ayrılmamalı, devlet ihalelerinde kendi adamlarına yüksek paralara verilen ısmarlama ihaleler kesilmeli, yer altı kaynaklarımızı altın madenlerimizi batılı şirketlere peşkeş çekmekten vazgeçmeli ve savunma sanayiine çok daha fazla kaynak ayırmalıyız. Aklımızı başımıza almalıyız tarihimizi çok çabuk unutuyoruz, normal bir coğrafya da değiliz zayıf düştüğümüz an batıdan ve doğudan hürriyetimize kastedileciğini bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Buna göre davranmalı bu ülkenin kurucusu Atatürk'ü iyi anlamalı çizdiği yoldan çıkmamalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    Hey maşallah, Amerika da üretmiyor zaten o yüzden o harcamaları yapıyor tebrik ederim sizi

  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt

    bence bu cümleyi sen kaçırmışsın. benim söylediğim ile tezat bir durum yok. muhtemelen bahsedilen ülkeler zaten eskiden de yerlilik oranları bizden yüksekti. ama şu bilgi varsa karşılaştırma yapabiliriz. yerlilik oranını büyük oranda arttıran ve buna rağmen harcamaları azalmayan bir ülke var ise karşılaştırabiliriz.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    bu haberin savunma sanayisine yapılan yatırımlar ile alakası yok. harcamalar ile alakası var. tabi ki savunma sanayisine yatırımlar artarak devam etmeli ki zaten yatırımlar artıyor. örneğin daha yakın bir zamanda Kahramanmaraş da Uçak parçası üretmek için fabrika yapıldığı haberi çıkmıştı.

  • Normal.
    Türkiye'nin parası yok ve kimse silah vermek istemiyor.
    Merkez Bankası Net Rezervleri Ortada.
    ABD Bile 60 Yıllık Teknolojiyi verirken Binlerce Şarta Bağladı İşi.
    Hadi Yeni Alınan F-16'Ları YPG'ye karşı kullanalım. Mümkün değil.
    ABD İzin vermeden mümkün değil. Şartları bi okuyun görün.

  • Bunun sebebi askeri harcama yapmak veya sanayi yükseltmek yerine nüfusu suriyeli ile doldurmak olabilir. Savaş olursa ileri sürecek adam doldu ülke zaten.

  • Yani Türk ordusu bilerek ve isteyerek güçsüzleştiriliyor güçsüz bırakılıyor 3.5.50.100 500 uzaktan kumandalı dronla oyuncakla yunana yahudi ye amerika ya Avrupa ya rusa araplara ermeniye Çine kafa tutarız dimi bu ülke büyük bir yıkıma hazırlanıyor biz TÜRKLER Türkiyeyi seven TÜRK vatandaşları uyumaya devam edin kişilere ve makamlara göre uydurulmuş islamı yaşamaya devam edin kişilere ve makamların isteğine göre fetva hadis uyduran sözde Müslüman cemaat ve tarikat ve sözde hocaların sözde şeyhlerin sözde alimlerin tövbe iptali bile yapabilen sahtekarların peşine düşün bakalım nereye çıkacak bu yolun sonu aklımızı başımıza almamız lazım yoksa Filistin Suriye Libya Lübnan mısır iran ırak afrikadan daha beter oluruz

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı adı bulamayıp misafir takılanları pek kale almayın. Popişleri yemediği için perde arkasından yorum yapıyorlar :)

  • Yerli üretim ve paranın değer kaybı ile dolar üzerinden sadece. Sıralamada son sene 3 basamak birden yükselince bunun anlamı yok. Bunu geçen senelerde dış yardımla yapan Ukrayna var, Korku ile Polonya, zengin Almanya var. Pentagon da durumu bilir.

  • Nasıl kalıyor 10 küsür milyar dolarda savunma harcamaları, daha yeni 20 küsür milyar dolarlık f16 anlaşması imzalamadık mı?

  • Türkiye ye savunma ambargosu uygulanırken elbette harcamalar düşecek. Parasını ödedikleri uçakları bile alamadı AK parti iktidarı.


    Tank ihtiyacı var, tank palet fabrikasını Katar'a özelleştirdiler kaç yıl geçti halen Altay tankı üretimi ne durumda bilinmiyor.

  • RElS kullanıcısına yanıt
    Tank palet fabrikası tank üretmiyordu. tank paleti tamiri yapıyordu. bu açıdan bakmak gerekiyor. Altay tankını bende merak ediyorum ve gelişmeleri heyecan ile bekliyorum.

  • Malura 25 lira verip, ihayla övünenlerden değilim. Dedenizde önceliklerini bilemedi. Onun yolundan gittiniz.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.