Şimdi Ara

Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttı
    Otomotiv Sanayii Dernegˆi (OSD), 2023 yılının ocak-nisan dönemine ait u¨retim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini ac¸ıkladı. Buna göre, yılın ilk 4 aylık döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 479 bin 330 adede ulaştı.



    Söz konusu dönemde otomobil üretimi yüzde 29 artarak 295 bin 688 adede yükseldi. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 499 bin 927 adedi buldu. Yılın ilk dört aylık döneminde ticari araç üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 18 artarken, hafif ticari araç grubunda üretim geçen yıla paralel seyretti.



    2023'ün ilk dört aylık döneminde otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 73 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç) yüzde 73, kamyon grubunda yüzde 88, otobüs-midibüs grubunda yüzde 45 ve traktörde yüzde 81 seviyesinde gerçekleşti.



     



    İhracat yüzde 12 artarak 11,6 milyar dolara ulaştı



    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttı
    Yılın ilk dört aylık döneminde otomotiv ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 9 artarak 329 bin 240 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde otomobil ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarken, ticari araç ihracatı ise yüzde 8 oranında geriledi. Traktör ihracatı ise 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 6 bin 910 adet olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, toplam otomotiv sanayi ihracatı, 2023’ün ilk dört aylık döneminde yüzde 14 ile sektörel ihracat sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu.



    Ayrıca Bkz.Tesla'ya dava açıldı: Yazılım güncellemeleri bataryayı öldürüyor!



    Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) verilerine göre, ilk dört aylık dönemde toplam otomotiv ihracatı, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 11,6 milyar dolar oldu. Euro bazında ise yüzde 16 artarak 10,7 milyar Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde, Dolar bazında ana sanayi ihracatı yüzde 15 oranında, tedarik sanayi ihracatı da yüzde 8 oranında arttı.



    Toplam pazar dört ayda 350 bin adedi aştı



    2023’ün ilk dört ayında toplam pazar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 350 bin 78 adet düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde, otomobil pazarı da yüzde 56 oranında artış sağladı ve 252 bin 819 adet oldu. Ticari araç pazarına bakıldığında ise yılın ilk dört ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam ticari araç pazarında yüzde 62, ağır ticari araç pazarında yüzde 56, hafif ticari araç pazarında ise yüzde 63 büyüme sağlandı. 2023 yılı ocak-nisan döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarındaki yerli araç payı yüzde 35, hafif ticari araç pazarında yerli araç payı ise yüzde 52 olarak gerçekleşti.









  • Bayi ‘’Abi bu ay banttan hiç araç inmedi yıl sonuna doğru ancak alırsın’’. :D:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetgencer -- 15 Mayıs 2023; 13:41:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmetgencer M kullanıcısına yanıt

    "Ama şu şekilde bi yol izlersen önümüzdeki ay gel al......."


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayide bulunamayan %27 daha fazla araç.

  • O değil de şu her gün keşfettiğimiz roketler füzeler tanklar tüfekler doğalgazlar elektrikler petrollerin haberleri neden bıçak gibi kesildi. 2 gün önceye kadar her gün büyüyüp gelişip süper mega ultra güç oluyorduk.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara da teknofest var. ayrıca sonraki ay 25 metre küp doğal gaz bedava.

  • Bu haber harika tamda beyinsiz seçmenler için. Artık herkes araç sahibi olabilecek baksanıza artmış. Üretimi kaldırmışlar. Bana kalkmış yani ayağa kalkmış.

  • üretim %200 artsada stokçulardan fırsat bulamıyoruz. devletimiz şuan bizi çok düşündüğü için seçimi kazanmak adına bunlarla uğraşmıyor. önce koltuklarını sağlamlaştırsınlar sonrası için allah büyük.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Yeni bir haber geldi,

    TCG Anadolu ilk görevi için yola çıktı.
    https://www.donanimhaber.com/tcg-anadolu-ilk-gorevi-icin-yola-cikti--163758

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Bu gemi gerçekten çok şekil ve en az 3-4 tane daha lazım bizim gibi 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeye. Daha gerçekten çıkıp, karaya ulaşmamış gazımızı, Rus gazı ile çıktı gibi ateşlendirileceğine kanlı canlı bu geminin haberini tercih ederim.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Babacan da Karadeniz gazına inanmamıştı sonra CHP li başkan ona tane tane anlattı,

    işte haber linki ve haber içeriği


    Karadeniz gazı yok diyen Babacan’a CHP'li başkan şoku! - Türkiye Gazetesi (turkiyegazetesi.com.tr)



    Karadeniz gazı yok diyen Babacan’a CHP'li başkan şoku!


    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz yıl Karadeniz gazına ilişkin "Kanıtlanmış doğal gaz rezervi yokken keşfi ‘Doğal gaz bulduk’ diye satıyorlar." açıklamasında bulunmuştu. Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne ziyaret gerçekleştiren Babacan’a, CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz'ın eşlik etti. Kantarcı ve Yılmaz'ın dakikalarca tesisi övmeleri üzerine yüzü asılan Babacan bölgeden hızla uzaklaştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 16 Mayıs 2023; 16:15:13 >




  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Gaz yok değil ki var. Ne güzel bulundu. Çıkartılacak. Ama daha saflaştırmadan falan geçmedi. Yani seçim aşkına o gösteri yapılan gaz Rusya'dan satın aldığımız Rus gazıydı. Ama bizimki de gelecek. 3 ayı falan kaldı sanırım aksilik olmazsa ilk partinin başlamasına.


    Hani olay orada algı olayı sadece. O tarz propagandalar cahiller üzerinde yine de etkileyici olabilir ama araştırıp bilenler için itici oluyor. O yüzden kanlı canlı gemiyi, Rus gazı haberi yerine tercih ederim. Ha ne zaman kendi gazımız da borudan geçer saflaştırılır gerçekten hazır olur. Ona da artı basalım tabi.


    Yani yalan dolanlar itici oluyor. Misal italyanlara prototip yaptırıp yerli tasarım prototip demek. Sonra ortaya çıkınca çirkin oluyor, yalancı olunuyor, basit oluyor, hayır olayın değerini de küçültüyor. Halbuki kardeşim tasarımı bu işin en iyilerine yaptırttık de. Sonuçta ileride kendi fabrikamızda kendimiz üretecektik.


    Gibi gibi. Ha tabi araştırmayan tayfaya her gün bayram. Biri google scriptini kullanıp yerli arama motoru yaptım diye dolandırıyordu, onu da alkışladılar.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Maalesef seni yankı odandan çıkarmayı başaramadım. videoyu ya hiç izlemedin yada algıda seçicilik yaparak izledin.

  • Bunun için bakmak ve görmek istemek gerekiyor.


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttı
    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıSavunmaSanayiST.comtwitter
    “🔴Türkiye, hava savunmada lig atlamaya hazırlanıyor 💢Milli Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi (UMBHFS) #SİPER için teslimat faaliyetleri başlıyor. 💢Son atışlı test sırasında Roketsan üretimi SİPER ÜRÜN-1 Füzesi ile 100 kilometrenin çok daha üzerine çıkıldı.…”
    https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1658082943942680577


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttı
    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıSavunmaSanayiST.comtwitter
    “#HÜRJET, 6’ncı uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.”
    https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1658418469786796038


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıDefence Turktwitter
    “🔴🇹🇷ASELSAN ve TUSAŞ iş ortaklığında radar ve elektronik harp sistemi anlaşması 🔸ASELSAN ve TUSAŞ İş Ortaklığı ile SSB arasında Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik bir sözleşme imzalandı 📎 @aselsan @TUSAS_TR…”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1658507881786875907


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıDefence Turktwitter
    “🔵🇹🇷GÖKBEY Helikopteri'nin yurt dışına satışına yönelik teklifler verildi 🔸"Jandarma’ya teslim etmek için 3 tane yaptık. Malezya, Endonezya, Kazakistan ve Pakistan’a satış için teklif verdik. Biz bunlardan inşallah 1000 tane satacağız.” 📎 @TUSAS_TR https://t.co/fye6U5gE8m”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1658411970650071041


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıDefence Turktwitter
    “🔵🇹🇷ATAK-2 taarruz helikopterine ROKETSAN'dan görüş ötesi füze! 🔸ROKETSAN, ATAK-2 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri için 20 km menzilli yeni bir görüş ötesi füze geliştiriyor https://t.co/4hkbPEweOP”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1658358870425628673


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıDefence Turktwitter
    “🔵🇹🇷TUSAŞ'ın İHA'larında yedekli navigasyon sistemleri kullanılıyor 🔸TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: "Bizim İHA'larımızda 5'li navigasyon var. 3 tane GPS sistemimiz var. GPS'ler işe yaramaz ise 2 tane de Ataletsel Seyrüsefer Sistemimiz var" https://t.co/JgB8qOmnjt”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1658071715975446529


    Türkiye'nin otomobil üretimi ilk dört ayda yüzde 29 arttıDefence Turktwitter
    “🔵🇹🇷ANKA-3'ün TCG ANADOLU'ya konuşlandırılabilecek konfigürasyonu geliyor! 🔸TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: "ANKA-3, TCG ANADOLU'ya iniş kalkış yapacak. Bunun için motorunuz güçlü olmalı." https://t.co/crvvBIj0mR”
    https://twitter.com/Defence_Turk/status/1658021396868640768




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Haber güzel tabi ama artık "Ama Montaj Ama şu Ama bu" dan sonra maalesef bu tarz haberlere de sevinemeyeceğim. Çünkü tamamen kendi güvenilirliğimizi de kaybetmiş olduk. Yani tabi diyorlarsa kesin vardır. Yarın atom bombalarımız, dünyanın en güçlü ultra mega füzelerimizin de videoları çıkabilir. Doğrudur deyip geçeceğiz tabi. Çoban hesabı. Teknoloji öyle bir hale geldi ki. Misal eskiden Habur'da el ele halay çekildiği zamanlar montaj yapılamıyordu. Şimdi her şey olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.