Şimdi Ara

Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi 22 Ağustos 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
656
Cevap
1
Favori
29.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca (BTK) hazırlanan "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu uygulamayla kullanıcılar BTK'nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda bırakılacak. Filtreyi aşmak suç sayılacak. Filtre kıstasları ise tamamen BTK'nın keyfine göre belirlenecek. Bu uygulama dünyada Çin, Küba, İran gibi internetin "tutuklu" olduğu ülkelerde kullanılıyor.

     Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi  22 Ağustos 2011


    Geçtiğimiz günlerde basının gündemine gelen "yasaklı kelimeler listesi" büyük tepki almıştı. Ancak bu yasaklı kelimeler listesinin buzdağının görünen kısmı olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

    Dayanağı nedir?

    5809 sayılı Kanunun 4’üncü 6’ncı ve 50’inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamında, BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanarak, “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 22 Ağustos 2011’de yürürlüğe girmesine karar verildi.

    22 Ağustos'ta devreye girecek sistemde internete devlet daha doğrusu "BTK" tarafından belirlenen 4 filtre tipinden birini seçerek girebileceğiz. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. Ayrıca internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutuluyor, aksi halde onlara da ağır para cezaları öngörülüyor.

    "Ben giriyorum, siz de girin"den "Ben de giremiyorum artık"a...

    Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak. Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket. Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak. Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan "Websense" filtresine benzetebiliriz. Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz. Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.

    Git gide uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti "güvenli internet" sloganının arkasına sığınarak "terbiye edilmiş internet"e dönüştürecek bu uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var. Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.

    Bu uygulamayla ilgili olarak Yeni Medya Düzeni için bir makale yazan Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mutlu Binark, 22 Ağustos'ta uygulamaya girecek bu esaslara karşı durulması gerektiğini belirtmişti.

    Binark bu görüşüne destek olarak bu sistemin internet kullanıcılarını sınıflandırdığını ve bu esaslarla "internetteki zararlı içerikten korunma" adı altında internetin sınırlandırıldığını ifade etti.

    Bu tür filtreler şu anda da var

    Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK'nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.

    Binark, "Bu usul ve esasların arkasındaki zihin örüntüsünün kendi yurttaşını birey olarak görmediğini, onun adına eylemeye muktedir olarak sadece kendini ve kendinin mutlak otoritesini ve bu mutlak otoritenin doğruluğunu gördüğünü belirtmek gerekir. Bu anlamda burada herşeyi bilen muktedir özne BTK ve muteber vatandaşlar da İnternet erişim özgürlükleri ile İnternet ortamında seçme haklarının “onların iyilikleri adına” ellerinden alınmasına rıza gösterenlerden oluşmakta. Devlet eliyle, filtreleme uygulamasının topyekünleştirilmesine ve zorunlu kılınmasına yol açacak bu uygulamanın benzer örnekleri ancak Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, İran, Tayland gibi yurttaşlarının siberuzama erişimini sınırlandıran ve engelleyen ülkelerden verilebilir" diyerek uygulamanın zararlarına dikkat çekti.

    Binark, "Bu internet filtresi uygulamasıyla, birey korumacı ve kollamacı bu muhafazakar ideoloji tarafından pasifize edilmekte, zihni “tek doğru, tek renk, tek söylem” çağrısına uymaya, sağduyuya davet edilmektedir. Bu nedenle, Ağustos 2011’den itibaren İnternet ortamına erişimde aklını kullanmaya muktedir bireyin akıl ve irade özgürlüğünü elinden alan bu usul ve esaslara karşı durmak, yürürlüğe girmesine itiraz etmek gereklidir" diye de yazdı.

    Türkiye'de internet nereye gidiyor?

    BM desteğiyle Freedom House tarafından Nisan 2011 de yayınlanan İnternette Özgürlük Raporu’na göre, Türkiye’nin “kötü puan’ını 42'den 45'e yükselterek” internete erişim özgürlükleri konusunda geriye doğru gitmeyi sürdürüyor.

    Bu uygulamayla BTK, kimin hangi siteye girebileceğine, hangi blogu okuyabileceğine, hangi tartışma grubuna katılabileceğine kendi kendine karar vermiş olacak. İstediği herhangi bir siteyi, sayfayı kara listeye alarak sizin ulaşmanızı engelleyebilecek. Böyle Türkiye'nin İnternette Özgürlük Raporu'nda kendini İran ve Çin'in arasında bulması sandığınız kadar uzak bir gelişme değil.

    Standart paket sansürsüz değil mi?

    En özgür gibi görünen Standart paket de bir filtre paketi ve BTK tarafından belirlenen erişim engellerine ve kara listelere tabi. Yani YouTube kapalıyken önceden DNS ile girebiliyordu. Ancak bu paket altında erişimi engellenmiş YouTube'a girmek mümkün olmayacak.

    Dava açıldı

    IPS İletişim Vakfı-Bianet, 13 Nisan 2011 tarihinde “yürütmenin durdurulması” talebiyle, söz konusu usul ve esaslara karşı Danıştay’a iptal davası açtı. Vakıf, Danıştay’a yaptığı başvuruda BTK’nın aldığı yeni kararın yasal dayanaktan yoksun olduğunu ve Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle tanınan temel hak ve özgürlükleri ölçüsüz şekilde kısıtladığını belirtti. Vakıf adına başvuruda bulunan avukat Ayşe Altıparmak, BTK’nın keyfi bir şekilde yasaklı siteler listesi hazırlayabileceğini, çocukları zararlı içerikten korumak için ebeveynlerin yerine devlet eliyle karar verilmesinin doğru bir uygulama olmadığını belirterek, “Gerek Avrupa Birliği gerekse Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Komisyonu çocuklar gibi zarar görmesi mümkün grupları korumak için yasal önlemler almaktansa özdenetim yollarına gidilmesini teşvik etmektedir. Bu nedenle, üye ülkeler ev ve okul bilgisayarları ile internet kafelerde filtre programlarının kullanılmasını teşvik etmeli ama devlet düzeyinde filtreleme girişimlerinden her ihtimalde kaçınmalıdır” açıklamasında bulunmuştu.

    Haber: Sercan Tezcanoğlu (cnnturk.com)

    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 4 Mayıs 2011; 11:36:32 >







  • Eee hiç şaşırmadım basın özgürlüğü sıralamasında Afrika ile aynı seviyede olduğumuza göre internet hür olamazdı tabiatıynan! .... Yazıklar olsun hürriyetten ve demokrasiden korkan zihniyete...
  • TİB’den Yasaklı Kelimeler Listesi
    28 Nisan 2011 tarihinde gönderildi


    Bugün Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından hosting firmalarına gönderilen ‘yasaklı sözcükler’ listesi oldukça kafa karıştırıcı.
    İnternette özgürlük bakımından sicili gittikçe kötüleşen Türkiye görenleri şaşkınlığa uğratan yeni bir ‘yasaklı sözcükler’ listesiyle karşılaştı.Bugün servis sağlayıcılara ve hosting firmalarına Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan gönderilen ve gönderici hanesinde yersaglayici@tib.gov.tr adresinin yer aldığı tebligatta, günlük yaşamda kullanımından vazgeçilemez pek çok ‘sıradan’ sözcüğü de içeren yasak listesi bulunuyor.Bildirime göre, bu sözcükleri içeren alan adı tahsis edilemeyecek, kullanılamayacak, mevcut olanlara erişim de kapatılacak.
    Mektupla birlikte gelen listedeki sözcükler arasında şaşkınlık verici derecede ‘sıradan’ sözcükler bulunuyor. Bunlardan en çarpıcıları şöyle:

    31, Adrianne, Animal, Hayvan, Baldiz, Beat, Buyutucu, Ciplak, Citir, Escort, Etek, Fire, Girl (İngilizce’de ‘kız’ demek, Ateşli, Frikik, Free, Gey, Gay, Gizli, Got (ingilizce ‘get’ fiilinin geçmiş zaman ya da geçişli hali), Hatun, Haydar, Hikaye, Homemade (ev yapımı demek), Hot (İngilizce’de ‘sıcak’ anlamında geliyor), İtiraf, Liseli, Nefes, Nubile (?), Partner, Pic (İngilizce’de ‘picture’ın (resim, fotoğraf) kısaltmasi), Sarisin, Sicak, Sisman, Teen (İngilizce’de 13-19 yaş grubunda genç), Yasak, Yerli, Yetiskin, Xn, XX…

    Sansür listesinin etkisi, bazı ‘müstehcen’ sözcüklerin içinde geçtiği diğer sözcükleri de kapsadığından, erişim engelinin kapsamı inanılmaz boyutlara çıkacak. Örneğin içinde iki ya da üç kelimelik ‘müstehcen’ sözcüklerle çakışan harfleri içeren sözcükler de yasaktan nasibini alacak.

    Tknlj.com’da sıralanan bazı ‘talihsiz’ sitelerden örnekler: Degisikmezeler.com, herkesokusundiye.com, sokmarket.com, bayramcikolotasi.com, bilgisayarakademisi.com, sanaldestekunitesi.com, forzabesiktas.com, tiklayarak.com, donanimalani.org, bakireklam.com, citirkurabiyem.com, kredikartiborcunubitir.com, burcunubil.com, globaldizayn.org, casperminishop.net, anlayarakokuma.com…

    Hosting hizmeti veren Ontek firmasının sahibi Murat Deligöz, bu sansürlü sözcüklerle sınadıkları sitelerden en az 90 binin bu yeni yönetmelikle ‘hemen’ yasaklanabileceğini söyledi.

    Yönetmeliğin iletildiği TİB mektubu şöyle:

    “Sayın YETKİLİ,

    Bilindiği üzere, 04/05/2007 tarih ve 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”a dayanılarak çıkarılan “Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim Sağlayıcılara ve Yer Sağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”, 24 Ekim 2007 tarihli ve 26680 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

    İnternete açık hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan/işleten gerçek veya tüzel kişiler yer sağlayıcıdır. Yer Sağlayıcılığı hizmetini ticari olarak yapmasa bile web sitelerini kendi sunucularında barındıran gerçek veya tüzel kişilerin Yönetmelik gereğince Yer Sağlayıcılığı Faaliyet Belgesi almaları gerekmektedir.İlgili Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında; “26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; İntihara yönlendirme (madde 84), Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190), Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), Müstehcenlik (madde 226), Fuhuş (madde 227), Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228) suçları ile 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar,” erişimin engellenmesi konusu olabilecek suçlar olarak katalog halinde sayılmıştır. İlgili Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında ise;

    Yayınlar; a) İnsan onuruna, temel hak ve hürriyetlere saygılı olmalıdır. b) Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlakî gelişimini zedeleyecek türden içeriklere yer vermemelidir. c) Ailenin huzur ve refahını sağlayan hususlara zarar verecek nitelikte olmamalıdır. ç) Kişileri, uyuşturucu madde bağımlılığı, fuhuş, müstehcenlik ve kumar gibi kötü alışkanlıklara teşvik edici olmamalıdır.

    Şeklindedir.

    Buna göre barındırdığınız alan adlarında İlgili kanun ve yönetmeliğe aykırı içeriklerin bulunmaması gerekmektedir. Aşağıda İlgili kanun ve yönetmeliğe aykırı içerik bağlamında değerlendirilebilecek kelime gurupları verilmiştir. Bu kelime guruplarını barındıran içeriklerin çıkarılması ile ilgili alan adlarının hizmetine son verilmesi ve son durumun mail ile tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda ilgili CEZAİ müeyyideler ile karşı karşıya kalınabileceği unutulmamalıdır.

    Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı”

    Mektubun devamında verilen sözlük listesinin tamamını görmek için de buraya tıklayın.

    gazeteciler.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 3 Mayıs 2011; 14:31:55 >




  • Sanırım sadece bu cümle yeter.

    "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
    M.Kemal ATATÜRK"
  • artık dns lerde calısmayacak DNS kullanmak bile suc sayılacak

    ILERI DEMOKRASI çok yaşa
  • olurda ilere bir halk ayaklanması olursa bi tıkla basbakan tum interneti kapatabilecek bir sisteme evet demiş olunca
    haziranda EVET denirse bu hükümete, adam gelecegi görüyor ARAP ulkelerini yıkan INTERNET oldu , benzer durum
    bu ülkede olursa halkı susturmak elimde olsun diye yapıyor bunu. Görmeyen kesim ise inatla görmemekde inatcı
  •  Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi  22 Ağustos 2011
  • artık bypass etmek proxy kullanmak, dns değiştirmek hem imkansız hemde YASAK, suc teşkil edecek.
    buyrun burdan bakalım hadi HEP BERABER POLIS CUMHURIYETINE DOGRU
  • CEVAP BURADA

    Turkcell ve Superonline Global IPv6 �Test Sürüşü�ne hazır
    Turkcell ve Superonline, yeni nesil internet olarak anılan IPv6 teknolojisine geçiş hazırlıkları çerçevesinde 8 Haziran�da gerçekleştirilecek Dünya IPv6 Günü (World IPv6 Day) etkinliğine katılacak. Internet Society tarafından düzenlenen etkinliğe Google, Facebook, Microsoft gibi devlerin yanı sıra Türkiye�den özel sektör şirketleri olarak Turkcell ve Superonline katılıyor.
    27/04/2011


    Turkcell ve iştiraki Superonline, 8 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek Dünya IPv6 Günü�ne Türkiye�den katılım başvurusunu tamamlayarak etkinliğe katılacaklar listesine giren ilk Türk şirketleri oldu. Etkinliğe katılabilecekler listesinde şu anda Türkiye�den Turkcell ve Superonline�ın yanı sıra bir de TÜBİTAK yer alıyor. Dünya genelinde ilk kez düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Turkcell�in yanı sıra Google, Facebook, Yahoo ve Microsoft gibi pek çok dünya devi, 24 saat boyunca internet sitelerindeki içeriklerini IPv6 üzerinden sunacaklar.
    Dünya çapında internet ile ilgili eğitim, politika ve standartların oluşturulmasına liderlik eden Internet Society (www.isoc.org) tarafından düzenlenecek Dünya IPv6 Günü�nde, 24 saatlik bir �test sürüşü� ile yeni nesil internete geçişte yaşanabilecek potansiyel sorunları önceden tespit etmek ve geçişi mümkün olduğu kadar sorunsuz hale getirmek hedefleniyor.

    Yeni nesil interneti ilk ulaştıranlar arasında yer almayı hedefliyoruz

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 8 Haziran�da Dünya IPv6 Günü�ne katılarak Turkcell�in resmi internet sitesiwww.turkcell.com.tr ile Superonline�in resmi internet sitesiwww.superonline.com�u 24 saat boyunca IPv6 uyumlu olarak yeni nesil internet üzerinden erişilebilir hale getireceklerini ifade etti. Geçiş hazırlıkları sürecinde gerçekleştirilen ilk küresel etkinlik olması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

    �Dünya çapında teknoloji sektörünün lider kuruluşları yeni nesil internete geçiş çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Turkcell olarak biz de, grup şirketimiz Superonline ile birlikte, bu alanda ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Daha önce Türkiye�de IPv6 çalışmalarındaki olgunluk düzeyimiz ile RIPE NCC�den 4 üzerinden 4 yıldız alan ilk iki Türk şirketi Turkcell ve Superonline olmuştu. Bu kez de Türkiye�den Dünya IPv6 Günü�ne katılan ilk şirketler yine biz olduk. Bizim dışımızda şu anda ülkemizden yalnızca bir kamu kuruluşu olan TÜBİTAK-ULAKBİM etkinliğe katılarak altyapısını IPv6 teknolojisine göre test edecek. Hedefimiz, Turkcell olarak dünyada yeni nesil interneti müşterilerine ilk ulaştıranlar arasında yer almak ve IPv6�ya geçişte müşterilerimizin zorluk yaşamadan çevrimiçi haberleşme süreçlerine aynen devam etmelerini sağlamak. IPv4 adresleri tükendiğinde bundan hiçbir Turkcell ve Superonline müşterisinin mağdur olmayacağını şimdiden gururla söyleyebiliriz.�

    Dünya IPv6 Günü�ne bu alanda küresel liderlik rolü üstlenen 100 kadar teknoloji devi katılıyor.

    IPv6�ya geçme ihtiyacı niçin oluştu?

    İnternet kullanımının her geçen gün artması ve yeni gelişen teknolojilerin yeni kullanım alanları yaratması sonucu, çevrimiçi haberleşme için kullanılan �İnternet Protokolü Versiyon 4� (IPv4) adreslerindeki doluluk oranı en üst seviyeye ulaştı. . Avrupa, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde IP adreslerinin tahsisinden sorumlu tek yetkili otorite olan RIPE Şebeke Koordinasyon Merkezi�nin (RIPE NCC) elindeki IPv4 adreslerinin 2012 yılında tükeneceği öngörülüyor. Buna ek olarak yapılan araştırmalar, 2020 yılında internete bağlananların sayısının IPv4 teknolojisinin desteklediği toplam adres sayısının 12 katı olacağını gösteriyor.

    IPv6�ya (Internet Protokolü Versiyon 6) geçişte önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önderliğinde sürecin tamamlanması planlanıyor. 8 Aralık 2010 tarihli �Kamu Kurum ve Kuruluşları için IPv6�ya Geçiş Planı� genelgesine göre Türkiye�deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının en geç 31 Ağustos 2013 tarihine kadar internet üzerinden verdikleri kamuya açık tüm hizmetleri IPv6�yı destekler hale getirmeleri gerekiyor



    http://www.gelecekonline.com/metin/turkcell_ve_superonline_global_ipv6__test_surusu_ne_hazir-11297
    Paylaş:


    _____________________________




  • bu ne yaa ??? ne alaka bir cevap
  • Abdülhamit in "istibdat dönemi"ne geliyor akıllara. Yazık. Nereye gidiyor bu ülke. Sansüre hayır.
  • yasaklasınlar bakalım, o kadar internet kullanıcısının elide armut topluyordu tabi

    yıkarla o btk yı adamın başına yıkarlar. yıkarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 3 Mayıs 2011; 18:36:33 >
  • Onlar yola gelene kadar kapatırız bizde olur biter. Her ay 55+25=80 Tl parayı başka bi zevke harcarız. Mesela iyi bir akıllı bi telefon alırız bide vodafone cepnet 8 Tl ye kurtarırız günümüzü
  • İNTERNET DÜŞMANI ÜLKELER

    Sınır Tanımayan Gazeteciler'in "internet düşmanı devletler" listesinde yer alan ülkeler şöyle sıralanıyor: "Suudi Arabistan, Burma, Çin, Kuzey Kore, Küba, Mısır, İran, Özbekistan, Suriye, Tunus, Türkmenistan ve Vietnam"

    GÖZETİM ALTINDAKİLERİN LİSTESİ

    Avustralya, Bahreyn, Belarus, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Malezya, Rusya, Sri Lanka ve Tayland ise Türkiye ile beraber "gözetim altındaki devletler" listesinde yer alıyorlar
  • Karşı çıkanları çok rahat bir şekilde pornocu sapık diye suçlayacaklardır.Klavyelerin başından kalkıp sandığa gitme zamanıdır. İnternet ileri demokrasisine hayır...
  • oalyı türkiyeye bağlamak nekadar yanlış bahsetiğiniz özgürlük rshare hfile fserve ile bitti zaten
  • Ne yapacağız arkadaslar durum çok vahim
  • Allah büyük, memleket iyiye gidiyor.
  • Film indirmek yasak mp3 yasak film izlemek yasak istediğimiz sitelere girmek yasak vize almakta zor kaçalım gidelim bu ülkeden. Çektiğimiz çileye bak yurt dışındaki kuzenime limitli 8 mbit var diyince bu tarafiyla gülüyor bana

    Bu SANSURLU İNTERNET YAKACAK BİZİ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interyasin

    oalyı türkiyeye bağlamak nekadar yanlış bahsetiğiniz özgürlük rshare hfile fserve ile bitti zaten


    Rapidshare, Hotfile gibi download siteleri linklerini kendilerine açılan davalardan dolayı siliyorlar, yoksa badem bıyıklıların yönettiği BTK ile bir ilgisi yok. 2 gram bilgin var gelmiş burada millete akıl vermeye çalışıyorsun. İran olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.