Şimdi Ara

Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi 22 Ağustos 2011 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
656
Cevap
1
Favori
29.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.btk.gov.tr/Tuketici/tuketici_sikayet/bireyseltuketicisikayet.asp durma şikayet et danıştaya iptal için dava açılmış inş. kazanırlar
  • internete şifreyle girecekmişz şaka gibi ya danıştay umarım aklı başında bi karar verir
  • telekom, ev kullanıcılarının bir çoğunu kaybeder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maleguard

    https://www.btk.gov.tr/Tuketici/tuketici_sikayet/bireyseltuketicisikayet.asp durma şikayet et danıştaya iptal için dava açılmış inş. kazanırlar



    Maleguard verdiğin linke tıklayınca mozilla "untrusted connection" diyor. İronik!




  • firefox bile anladı ne olduklarını
  • alınan karar sanırım şuhttp://www.tk.gov.tr/duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2011/2011%20DK-10-91sss.pdf
    sonlardaki bir bölüm şöyle
    quote:

    Filtre aşma yöntemleri
    MADDE 11 - (1) İşletmeciler, filtreleme işlemini etkisiz kılmak için uygulanan filtre aşma yöntemlerinin engellenmesi amacıyla çalışma yapmak ve söz konusu çalışmanın sonuçlarını periyodik olarak Kuruma iletmekle yükümlüdürler.
    (2) Filtre aşma yöntemlerinin engellenmesi için gerek görülmesi halinde Kurum tarafından düzenleme yapılabilir.


    görebildiğim kadarı ile bu yarım akılla yapılmış filtrenin aşılması durumunda kullanıcıya verilecek bir cezadan bahsedilmemiş, bu konuda bilgisi olan?




  • belli kısıtlamaların getirilmesi iyi olur bence... bizlerin de çocukları olcak yakında veya olanları vardır. onları boş ve köt amaçlı sitelerden korumak gerekir tabi fazla aşırıya kaçmadan..!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetpeksen

    belli kısıtlamaların getirilmesi iyi olur bence... bizlerin de çocukları olcak yakında veya olanları vardır. onları boş ve köt amaçlı sitelerden korumak gerekir tabi fazla aşırıya kaçmadan..!!


    filtreleme yazılımları zaten mevcut, çocuğunu korumak isteyen alır bilgisayarına kurar, bunu beceremeyene bu hizmeti! talep etmesi halinde uygularsın olur biter. böyle herkese filtre dikte etmek en basit ifade ile terbiyesizliktir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetpeksen

    belli kısıtlamaların getirilmesi iyi olur bence... bizlerin de çocukları olcak yakında veya olanları vardır. onları boş ve köt amaçlı sitelerden korumak gerekir tabi fazla aşırıya kaçmadan..!!


    filtreleme yazılımları zaten mevcut, çocuğunu korumak isteyen alır bilgisayarına kurar, bunu beceremeyene bu hizmeti! talep etmesi halinde uygularsın olur biter. böyle herkese filtre dikte etmek en basit ifade ile terbiyesizliktir.



    evet buda bir çözüm tabi .d
  • sıkıntı büyük çok merak ediyorum geleceği
  • Şu an da durum pek iç açıcı değil , ip adresleri engelli birçok çeşitli site var.Ha bunların sayısı 2000 katlanır orası ayrı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetpeksen

    belli kısıtlamaların getirilmesi iyi olur bence... bizlerin de çocukları olcak yakında veya olanları vardır. onları boş ve köt amaçlı sitelerden korumak gerekir tabi fazla aşırıya kaçmadan..!!

    girme kardeşim sana zorla gir diyen mi var yok çocuğu varmış da mış mış mış onlarca filtre programı var al kullan hatta TTNET aile filtresi gibi bir uygulamada var ücretsiz hemde !!!!!!!!.....
    bunların amacı internet üzerinde insanların bilinçlendirilip,duyarlı olmasını ve tabii örgütlenmesini engellemek ...son zamanlarda facebook aracılığıyla örgütlenip sokakta bu düzene hayır diyenlerden sonra bu şifre skandalı sayesinde zirve yaptı .......
    halkın bilinçlenmesini istemiyorlar '''''''biz kafamıza göre her şeyi yaparız kanun-hukuk dinlemeyiz sizde görmemezlikten gelin''' demeye getiriyorlar !!!!!!
    ama yasaklar delinmek içindir ağızlarıyla kuş tutsalar engelleyemeyecekler !!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 4 Mayıs 2011; 7:37:16 >




  • Diğer teknoloji siteleri btk'nın bu kararını yayınlarken donanımhaber bu durum hakkında neden bir haber yayınlamıyor,görüşlerini belirtmiyor???

    (btkyı bilerek küçük yazdım çünkü bu kuruma saygım yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 4 Mayıs 2011; 8:49:19 >
  • Günümüz anlamıyla demokrasi namına geliyoruz diyen her türlü yönetim aslında tam tersine demokrasiyi kısıtlama yoluna gitmiştir... Bunu tarihi iyi okuyarak anlayabilirsiniz.

    Demokratikleşme aslında tam anlamıyla özgürlük içerir ve özgürlüğü isteyenler zamanı geldiğinde bırakmasını bilerek seçilirler, ancak sistem kendi kontrolünü kaybedip başta olan hakimi yerinden eder kaldı ki bu hakim yerinden olmak istemeyendir. Bu düşünce nedeniyle demokrasi lafları artar ancak kısıtlama miktarı da ona göre artış gösterir. Sonra kısıtlama ağızlarda demokrasi olup çıkıverir....
  • inciye ne olucak merak ediyorum doğrusu
  • ohhhhh ohhhhh böyle daha tatli olurrrrr ağlamak yok yola devam
    bu vesile ile partimiz cok kan kaybedecek gibi :-)
  • ekşisözlükte gidiyormuş artık

    yuh
  • BTK nın sitesini hep beraber çökertelim .sayıca üstünüz zaten . ne dersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korcekmez

    BTK nın sitesini hep beraber çökertelim .sayıca üstünüz zaten . ne dersiniz


    Dostum ne yaptın şaka da olsa böyle şeyler söyleme.Devlet kurumuna saldıran söz ediyorsun.Her ne kadar yanlış kararlar alındığını düşünsek de böyle şeyler çok yanlış.Tepkini koyacaksan eşkiyalıkla koymayacaksın.
  • Düğmeye bastılar en büyük hedeflerden biri ekşi . Çünkü orada muhalif arkadaşımız çok. Hepsini hapse atamayacakları için.

    Bu arada paketler birde yandaş paketi eklesinler iyi olur.


    quote:

    1.tib'in 21 nisan'da sadecehosting'e gonderdigi ve tarafima an itibariyle ulasmis, asagida alintiladigim mail'in ozetidir. tib'in yolladigi "sonlandirilacak hosting'ler" listesine sourtimes.org'u sikistirmislar. sourtimes.org bildiginiz uzere eksi sozluk'un tum arka planini olusturuyor. sourtimes.org 'u sonlandirmak eksi sozluk'u sonlandirmak anlamina geliyor. "katalog suclar" dedikleri de ancak eksi sozluk iceriginden varilabilecek bir sonuc zira sourtimes.org adresine girdiginizde zaten eksi sozluk'e yonleniyorsunuz.

    daha dun bogazici universitesi'ndeki panelde sansurden yakinirken "sira bir gun elbet eksi sozluk'e gelecek" derken acikcasi o gunu kastetmemis ve tahmin de etmemistim.

    bu talep kuvvetle muhtemel tamamen zirva tamamen uydurma bahanelerle (sehven mehven) savusturulmaya calisilacaktir, yine kuvvetle muhtemel "geri cekilecek"tir. tabi bir ihtimal cekilmeyebilir ve o sablon maillerine boburlene boburlene yazdiklari tehditkar uslupla zikrettikleri yasal islemlere basvurabilirler de. basvursunlar, hem belli mi olur belki basvura vura baslari bir sekle girer.

    bu olasiliklardan bagimsiz olarak su artik asikardir ki btk ve tib tamamen kontrolsuz ve cigrindan cikmis bir sekilde yonetilmekte, tamamen zarara ziyana yol acmakta, sacmalamanin doruklarina varmaktadir. bu kurumlarin hak ihlallerini umursamaz, serkes ve sorumsuz tavirlari sadece bir kac yilda 60,000'den fazla siteyi kapatacak kadar otomatige baglamisliklari, hosting firmalarina "bu kelimelere izin vermeyin" diyecek kadar ileri gitmeleri ve sonra tepkiyi gorunce bu tavirlarindan tam geri adim atmalari (bkz: alan adlarina getirilen sansur) bunun en bariz gostergesidir.

    tib'in su anda yasal olarak tum yukumluluklerini catir catir eksiksiz yerine getiren eksi sozluk'u kapatma girisiminde bulunmasi artik bu bulamacin patladigi yerdir. iste kurumsallasirken sadece "bizim tabandan mi" kriterini ele alirsan elde ettigin kurumlar boyle hilkat garibesi acinasi ve her yaptiklariyla sictikca sivayan kurumlara donusur.

    leoparin kuyrugunu tutmayacaktin tib, simdi sakin birakayim deme.

    gelismeleri sozlukten, twitter ve facebook uzerinden paylasacagiz.

    siz de paylasin.

    ------
    sayın yer sağlayıcı;

    aşağıdaki alan adlarına yer sağlayıcılık hizmeti verdiğiniz tespit edilmiştir.

    bu kapsamda derhal bunlara yer sağlayıcılık hizmetine son vermeniz gerekmektedir.

    aksi takdirde herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın yasal işlemlere başvurulacaktır.

    diğer taraftan; bundan sonrada; 5651 sayılı kanunda sayılan katalog suçlar (müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, vb.) kapsamındaki internet sitelerine yer sağlayıcılık (hosting) hizmeti vermemeniz gerekmektedir.

    gereğinin derhal yapılmasını ve sonucundan bilgi verilmesini rica ederim.

    bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu

    telekomünikasyon iletişim başkanlığı

    e-mail: soru@tib.gov.tr

    ...
    sourtimes.org
    ...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.