Şimdi Ara

TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz ne düşünüyorsunuz söylenenlere,konuşulan konuya ve olan olaylar hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birhacettepeli -- 19 Ağustos 2017; 0:9:20 >



  • doğru ama gerçek bir üniversitenin de öğrenciye ne katabilir o da var okulun yaratıcılığı azaltması da var.
    dahi diye nitelendirdiğimiz kişilerin derslere girmemesi sadece üninin imkanlarını kullanması da buna örnek
  • TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE YOK
  • olması saçma olurdu . biz bilim ilim kültür sanat ülkesi degiliz . osmanli (yari türk devleti) kültür ve bilime önem vermiş . bizim yegane hedefimiz açık pazar olmaktır . biz üretmeyiz . biz kullaniriz . başka ülkeler teknolojilerini ilerletir bize o teknoloji gelince biz teknolojide ileri adim atmiş oluruz . en iyi üniversitelerimiz dünya sıralamasında komik yerlerde . herhangi araba , uçak fabrikamiz yok ama onbinlerce mühendis mezun oluyor . biz dine bağli yönetilen en alt sınıf ortadoğu ülkesiyiz bunu reddeden ağır sorunludur . bü ülkeye gerek olan cami + imamhatiptir . yüz ölcümüne ve nufusa bakarsan zaten koyun gibi üreyen ve koyun gibi yaşayan bir yer oldugu görülür türkiyenin . o yüzden konuşan adamlarda haklı
  • Türkiye'de üniversite yok değil. Türkiye'de eğitime önem veren bir devlet yok. Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper1907 -- 19 Ağustos 2017; 0:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Casper1907

    Türkiye'de üniversite yok değil. Türkiye'de eğitime önem veren bir devlet yok. Bu kadar basit.

    Adamın işine cahil insan geliyor hocam zaten kültürlü yetişmiş insan istemiyor ki.Okuyup belli bir seviyeye gelmiş kendini yetiştirmiş adam çevresini sorgular,en basitinden "düşünür" ki maalesef bazı insanlar tarafından pek istenilen bir durum değil halkın düşünebilmesi,sorgulaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet haklı adam. Avrupa'da ki 100.000 nüfuslu bir yerde kurulan ortalama bir üniversite bile sürekli girmekle övündüğümüz en iyi 1000 üniversite sıralamasına giriyorken 80 milyonluk ülkenin en iyi hocalarının, en iyi gençlerinin girdiği üniversiteler Avrupa'da ki üniversitenin gerisinde kalıyor. Bizim üniversitelerde ne bilim vardır, ne kültür vardır ne de yönetim vardır.
  • Öncelikle belirtiyim bence ülkenin en kötü yanı eğitim sistemi büyük hatalar var büyük haksızlıklar var.Ancak diye basliyim.Tek sıkıntı gene mi AKP'de ? AKP'yi terörle mücadele ,fetoyu zamanında başımıza sarma , asgari maaşla geçinmenin imkansızlığından dolayı hiç sevmiyorum ama eğitimin içinde siyaset %10 bile değildir .Diyeceksiniz ki imam hatipler ,imam hatipler yokken ki düz liselerin imam-hatip liselerinden hiçbir farkı olduğunu sanmıyorum şimdi sadece fazladan Kuran Arapça Fıkıh dersleri var yani değişen bir şey yok .Ama siz suç bulmak istiyorsanız imam-hatiplerden suç bulmaya devam edin ama şunu da sorun diğer liseler uçuyordu da imam-hatipler ayaklarından mı tuttu ? Diğer liselere ne gibi bir zararı olabilir ki ?



    Bu sistemin içinde üç eleman var müfredati belirleyenler öğretmen öğrenci eğitim bu üçü arasında dönüyor .Müfredat konusunda sıkıntı olduğunu sanmıyorum bunu örneğin diğer Avrupa ülkeleri mat iki bölümünde hangi konuları görüyor tarzı küçük araştırmalarla öğrenebilirsiniz .Ben Bosna'da bir dönem üniversite okudum tarih ve matematik bizle aynıydı diyebilirim.Demek ki sorun öğrenci ve öğretmenlerde .Tabi ki öğrenci olarak ben de öğretmenlerde büyük sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama önce özeleştiri yapiyim .Öncelikle birçoğumuz okula öğrenmeye gitmiyoruz .Kimi zorunlu olduğu için kimi eğlenmeye kimi ilerde çok para kazanmak için gidiyor .Öğrenmenin güzelliği unutulmuş bir çoğumuz anne babalarimiza sorsak okula ne şartlar altında gittiğini sorsak berbat şartlar cevabını alırız ama onların okula gitme nedeni okuyup adam olmaktı bu yüzden ülkeyi bir üst seviyeye taşıdılar ama bize rahat çok geldi .Bir diğer büyük sorun kötülüğün saçma modası .Eğer oturur ders çalışırsan ödevlerini yaparsan kötü alışkanlıkların yoksa inek sap gibi sıfatlar alırsın ama birilerine zarar versen ortam peşinde koşarsan en kral adamsın amcasının çapkını sınıfının populerisin bizim bu saçma şeylerin faydasız ve asıl zavallica şeyler olduğunu anlamamız lazım .Bizim farklı olmamız lazım kendimiz olmamanız lazım .

    Öğretmenlerin sıkıntısına gelince en büyüğü kontrolsuzlukten gelen rahatlık .Müfettişe küfür etmedikçe terör suçu islemedikce resmen işten atılma dertleri yok .İkinci olaraksa öğretmenliği meslek olarak görmek .Benim gözümde meslek olarak yani para kazanma aracı olarak görülmemesi gereken üç iş var öğretmenlik askerlik imamlık .Öğretmen olmak en azından atandıktan sonra yan gelip yatmak anlamına geliyor artık günümüzde .Ancak o en sevdiğiniz idealist öğretmenlerin hayatınızı nasıl değiştirdiğine bakın bir de meslek olarak olarak görenlere sonuç olarak öğretmenliği çocukları seven idealleri olan kişiler yapmalı derim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun kronikleşmiş bir sıkıntı. Salt olarak AKP'ye yıkmak haksızlık olur.



    Akp eğitime en fazla bütçe ayırarak çözebileceğini sanıyor, teknik açıdan okulları donatmakla olmuyor ne yazık ki.



    Ülkeyi koalisyonlae yönetirken de eğitim sıkıntısı vardı hep vardı. Hiçbir zaman harika eğitimin verildiği bir ülke olmadı Türkiye.

    Bakanlıkların özellikle milli eğitim bakanlığının eğitim hakkında bilinçli insanlara mı veriliyor verilmiyor mu onu sorgulamak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commuovere -- 19 Ağustos 2017; 3:58:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Dostum imam-hatipler hadi yeni, 10-15 yıllık. Ondan önce eğitimin harikulade olduğunu kim söylüyor?



    Sorunu sadece imam-hatip, akp eksenine taşımak cahillikten öte olur. Eğitim Türkiye'nin yıllardır sıkıntısı.







    Ülkede öğretmen-yonetim merkezli bir eğitim sıkıntısı var.



    AKP'den önce de böyleydi. Haliyle giderek kötüye doğru yol alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commuovere -- 20 Ağustos 2017; 16:9:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun başında verdiği tanıma uyan üniversitemiz olmayabilir ama zaten isteyen de yok sayılır. Üniversitelerimizin amacı bilim değil meslek öğretme, zaten oraya giden de araştırmaya gitmiyor meslek almaya gidiyor. Alan memnun veren memnun bence.
  • Dediklerine katılıyorum fakat dünyada sadece 10 küsur ülkede üniversite olduğunu ve 50 bin üniversitenin içinde bizimkiler böyle bir hükümete rağmen 500-2000 arasında oluyorsa bence bu da bir başarıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    Bence alan memnun değil. Ben bir üniversiteyi ekmek teknesi olarak görmüyorum. Ki meslek sahibi olmak da kimi meslekler için 4 seneye sığmaz kimisi içinse 6 aylık eğitimi 4 senede okumaya değmez. Çok fazla klişe olacak ama o klişeler boşuna klişe olmamıştır bir sebebi vardır, diyorum ki "üniversiteler bilim üretmeli, evrensel değerleri içinde taşımalı". Yoksa amaç para kazanmaksa çok farklı alanlarda çok geniş bir yelpaze var onlara yönelmek daha doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde2017dedeneyelim B kullanıcısına yanıt
    Doğrusu bu demiyorum ama karşı çıkanlar azınlıkta. Herkes karşı çıksa düzeltmek zorunda kalırlardı.
    Para kazanmak amacıyla gidiliyor. Neyi nasıl okursan oku universite okumuş adamla okumamışın maaşı farklı. Maaşsız çalışacaksan sırf para için okumaya gerek yoktur tabii.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede üniversite yok ve kaliteleri gün geçtikçe düşüyor urapın son listesine göre bu sene ilk 500e tek bir türk üniversitesi bile giremedi. Diğer üniversite sıralamalarında da sürekli bir gerileme mevcut.



    Bana kalırsa türkiyede üniversiteler arasındaki en bariz fark öğrencilerin kalitesi ve üniversitelerin sosyal imkanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proletar -- 19 Ağustos 2017; 7:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes üniversiteleri,devleti suçluyor haklılar da.Fakat kimse kendini eleştirmiyor.Bugün sırf boğaziçinde okumak için saçma sapan bölümlere giden adam var.Üniversiteye gidiyor,aileden uzaklaşıyor eğlence mekanlarından çıkmıyor.Adam tıpa gidiyor.Bana söylediği şu 6 haftalık kurulda 4 hafta yatıyorum son 2 hafta ders çalışıyorum.Şimdi söyleyin biz öğrenciler kendimizi daha fazla geliştirmek için ne yapıyoruz.Adam üniversiteye gidiyor sabahtan akşama kadar lol oynuyor sınavdan önce geçmek için azıcık çaışıyor sonra mezun oluyor iş yok diye zırlıyor.Bırakın başka şeylere suç bulmayı yok devletmiş,yok camiymiş sen napıyorsun kendini gelilştirmek adına onu söyle bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divergent99 -- 19 Ağustos 2017; 9:8:43 >
  • Akp ye konu nerden geldi bilmiyorum ama okullari akp donatti diyorsunuz , siz hic universite lablarinla gittiniz mi ? Bakkal daha donanimli .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast and Relax

    Dostum imam-hatipler hadi yeni, 10-15 yıllık. Ondan önce eğitimin harikulade olduğunu kim söylüyor?



    Sorunu sadece imam-hatip, akp eksenine taşımak cahillikten öte olur. Eğitim Türkiye'nin yıllardır sıkıntısı.



    Akp teknik, fiziksel yönden şimdi her okulu donattı, akp den son derece haz etmeyen biri olarak söylüyorum bunu. Haydi kızlar okula projesi yine akp'nin eseriydi.



    Ülkede öğretmen-yonetim merkezli bir eğitim sıkıntısı var.



    AKP'den önce de böyleydi. Haliyle giderek kötüye doğru yol alıyor.

    akp'den önce eğitim sistemi on üzerinden beşse, şuan on üzerinden bir bile değildir. canları sıkıldıkça müfredat ve sistem değiştiriyorlar.



    müfredat değişmeli mi? kesinlikle. sonuçta bilimsel bilgi birikimli ilerliyor ve sürekli değişim içinde. bu değişiklikleri takip edip, eğitim müfredatına ufak ufak değişiklikler yaparak eklemek gerek. ama akp ne yapıyor? 'evrim çürümüş bir teoridir' diyerek evrimi kaldırıyor. fransız devrimi'yle beraber geçerliliğini tamamen yitirmiş cihat anlayışını müfredata ekliyor. (islam düşmanlığı yapıyorsun diyecek olan varsa WWI'da arapların tavrını inceleyebilir.) ha bi de konuların yerini tepetaklak edip, öğrencilerin en çok zorlandığı konuları birer birer kaldırıyor. buna da müfredat diyor.



    imam hatiplere gelince. şuan imam hatiplere verilen fiziksel imkanlar hiçbir fen lisesinde yok. geçmişte düz liselerde bu imkanlar yoktu haliyle. cemaatin lüks kolejlerinin hepsini imam hatip yaptılar. bu sene havuzlu, içerde dışarda spor alanı olan süper lüks binalarda 60 kişiyle eğitim(!) verdiler. yapılan yeni okulların 3/4'ü imam hatip. imam hatiplere ayrılan bütçe fen liselerinin 17 katı.



    aynen akp öncesi de böyleydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast and Relax

    Dostum imam-hatipler hadi yeni, 10-15 yıllık. Ondan önce eğitimin harikulade olduğunu kim söylüyor?



    Sorunu sadece imam-hatip, akp eksenine taşımak cahillikten öte olur. Eğitim Türkiye'nin yıllardır sıkıntısı.



    Akp teknik, fiziksel yönden şimdi her okulu donattı, akp den son derece haz etmeyen biri olarak söylüyorum bunu. Haydi kızlar okula projesi yine akp'nin eseriydi.



    Ülkede öğretmen-yonetim merkezli bir eğitim sıkıntısı var.



    AKP'den önce de böyleydi. Haliyle giderek kötüye doğru yol alıyor.

    Akp teknik, fiziksel yönden şimdi her okulu donattı, akp den son derece haz etmeyen biri olarak söylüyorum bunu. Haydi kızlar okula projesi yine akp'nin eseriydi.



    bunu yeni gördüm fiziksel yönden donatmak dokunmatik panelli vestel televizyon sanırım. zira %1'lik dilimle girip okuduğum lisede 4 sene boyunca bundan başka bir şey göremedik. spor salonu? yok. laboratuvar? yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.