Şimdi Ara

Türkiye'de neden adam gibi notebooklar yok!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son 20 gündür kendime adam gibi, eli yüzü düzgün, son teknoloji olmasa bile bir önceki teknolojilerin nimetlerini sunan bir notebook arıyorum. Kriterlerim belki yüksek;

    + Ekranı Full HD ekran olmalı (en az 1920x1080 çözünürlük),
    + i5 işlemci (Profesyonel işler yapmayacağım haliyle),
    + Ram'i en az 8GB olmalı,
    + Her ne kadar ben SSD takacak olsam da (SSD'li laptopların fiyatları malum), HDD'si yüksek devirli olmalı (en az 7200Rpm)
    + Ekran kartı en az Nvidia 9xx serisi olmalı...

    Çok firmaya baktım, çok kriterlere göre sıralamalar yaptım arkadaşlar. Vatan, Teknosa, Nova Bilgisayar, Ebrar Bilgisayar, Hepsiburada, N11... Gördüğüm çoğu bilgisayar çamur gibi ekranlı, düşük ramli, 5400 rpmli hard diskli, 2 yaşını geçen 4. nesilli (Yeni çıkan 4. nesil serilerinden değil). Sanki birileri Türkiye'ye en işe yaramaz, elden düşen laptopları göndermiş. Alın bunu iç piyasada satın, hafta sonu indirimlerinde kakalayın diye emir vermiş.

    Sahiden işten anlayan, uzun vadeli laptop satın almak isteyenler için şimdinin bilgisayar piyasası rezaletten başka bir şey değil. i7'li bilgisayar her gün render alan Türk kullanıcılar için boy boy, sıra sıra. Ram'ler az. Hard disk dönüş hızları 5400RPM'ye sabitlenmiş bir halde... Arada kaliteli işler çıkartan MSI, ASUS (bazı modeller) olsa da onlar da fiyatlarıyla el yakıyor.

    Amazon.com'a baktığımda bile iyi parçalara sahip laptopların yurtdışında peynir ekmek gibi satılıp, müşteri memnuniyetinin sağlandığını şahit olunca iyice kafayı yer hale geliyorum. Amazon.com'da Türkiye'de satılmayan, satılsa da dünyanın parası edecek kaliteli laptoplar mevcut. Ancak oradan alışveriş yapıp devlet babanın onca vergi, prosedür çıkarmasından ve aslının astarından fazla gelmesinden korkuyorum.

    Gel de kafayı yeme.

    Not: Bu yazının yazıldığı ve 5 yaşına giren laptop Asus N55SF'dir. I5 işlemciye, Full HD ekrana, 8SSH'li 7200Rpm'li diske sahiptir. Ah ah...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figo -- 2 Ocak 2016; 20:43:21 >







  • kesinlikle haklısın
  • Bende alacağım aynen dediğiniz gibi özellikle oyun notebook u olarak az seçenekler var ürün seçeneği stok durumu sıkıntıları mevcut bunlarda fiyatlara direkt etki ediyor malesef. 2500 tl bütçe ile yola çıktım baktım olmuyor 4000 TL çıkardım bütçeyi hala kafama göre ürün bulabilmiş değilim Asus G serilerine bakıyorum doğru düzgün satan firma yok e durum böyle oluncada elinde stok olanlarda fiyatı şişiriyor.
  • Hocam böyle bir durumda ne yapılabilir? İnan kafam duruyor. Türkiye'deki laptoplara muhtaç olmak istemiyorum. Çünkü çoğu sallama bilgisayarlar gibi durmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Squirrel-

    Bende alacağım aynen dediğiniz gibi özellikle oyun notebook u olarak az seçenekler var ürün seçeneği stok durumu sıkıntıları mevcut bunlarda fiyatlara direkt etki ediyor malesef. 2500 tl bütçe ile yola çıktım baktım olmuyor 4000 TL çıkardım bütçeyi hala kafama göre ürün bulabilmiş değilim Asus G serilerine bakıyorum doğru düzgün satan firma yok e durum böyle oluncada elinde stok olanlarda fiyatı şişiriyor.

    Sıkıntı gerçekten büyük. Eldeki laptoplara dünyanın parasını verseniz bile, hemen hemen tüm laptopların zayıf karnı 5400RPM disk. Ekranlar 1366 çözünürlüğün üzerine çıkmıyor.

    Firmalar gerçekten bizi aptal yerine koyuyorlar.
  • Figo kullanıcısına yanıt
    Şuan monster var fiyat performans olarak iyi sayılabilecek sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünün 3400TL'ye N551JW satıldı kapış kapış gitti. O kadar kalın, kaba bir bilgisayar bile. Alanlara lafım yok donanım çok iyi ama kalınlığı benim 8 yıllık laptoptan fazla, ağırlığı da öyle.

    800$'a Dell 7559 var Amazon'da. Ekran, klavye dışında yamuğu yok mesela. Gelse kafadan 3-4bin TL arası. Donanım olarak yok yok.
    900$ civarına Acer V15 Nitro var. Türkiye'de satılıyor fakat eski işlemcileri ile. WiFi problemi, ışık sızması gibi şeyleri olabiliyormuş. Mediamarkt'de satılıyor hala 4bin'e yakın fiyatı.
    1000$ civarına Asus G serisi laptoplar var. Aynı donanımlara yakın.

    Bu bilgisayar genelde %20 vergi de eklesek üstüne Türkiye'de 700TL-800TL falan eklemek gerekiyor.

    Asus K501 gibi bir modeli var 350$ fiyatı var FHD. Tamam ekran kartı yok ama en azından uygun olana da var be arkadaş. Hala 950m'li 13xx çözünürlüklü laptop 3.200 seviyesinde. Anlamak güç.

    Ek: Özür dilerim Asus K501 değil F555 olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 2 Ocak 2016; 21:00:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harun2626

    Şuan monster var fiyat performans olarak iyi sayılabilecek sanırım

    Çok doğru, lakin belki estetik, belki daha farklı kriterler arayanlar için Monster yeterli olmazsa hocam. Diğer markalar neden Monster gibi rahatlık sunmuyorlar. Gerçi Monster da fiyat olarak az buz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Düşünün 3400TL'ye N551JW satıldı kapış kapış gitti. O kadar kalın, kaba bir bilgisayar bile. Alanlara lafım yok donanım çok iyi ama kalınlığı benim 8 yıllık laptoptan fazla, ağırlığı da öyle.

    800$'a Dell 7559 var Amazon'da. Ekran, klavye dışında yamuğu yok mesela. Gelse kafadan 3-4bin TL arası. Donanım olarak yok yok.
    900$ civarına Acer V15 Nitro var. Türkiye'de satılıyor fakat eski işlemcileri ile. WiFi problemi, ışık sızması gibi şeyleri olabiliyormuş. Mediamarkt'de satılıyor hala 4bin'e yakın fiyatı.
    1000$ civarına Asus G serisi laptoplar var. Aynı donanımlara yakın.

    Bu bilgisayar genelde %20 vergi de eklesek üstüne Türkiye'de 700TL-800TL falan eklemek gerekiyor.

    Asus K501 gibi bir modeli var 350$ fiyatı var FHD. Tamam ekran kartı yok ama en azından uygun olana da var be arkadaş. Hala 950m'li 13xx çözünürlüklü laptop 3.200 seviyesinde. Anlamak güç.

    Muazzam bir açıklama olmuş. "Birileri sahiden bizimle dalga geçiyor", "İşe yaramaz laptopları Türklere kasalım, onlar nasıl olsa bilgisayardan anlamıyorlar" kabilinden tezlerim kuvvetleniyor.

    Bahsettiğiniz gibi, en ucuz laptopta bile Full HD standart olarak gelirken 3.000 TL'lik ASUS'ta, HP'de ya da Lenovo'da max 1366x768 çözünürlüklü ekran var. Gel de ağlama.




  • Figo kullanıcısına yanıt
    İnanın anlamak zor. Bizim insanımız da ne yapıcaksın FHD ekranı diyor. Televizyon alırken 4K alır bilgisayarda 1366 gibi saçma bir çözünürlük. Masaüstünde yağdırıyorlar donanım satışı olsun diye, laptopa gelince hazır kurulu oldu mu burunlarından kıl aldırmıyorlar. Valla psikolojim bozuldu Amazon'da biraz gezdim de.

    Eski düzene geri dönmek en güzeli olacak. Kurucaz bir masaüstü bilgisayar, eski laptopa bir SSD lazım oldu mu multimedya. Yoksa Amazon'a yalvar yakar Türkiye'ye gönderimi açsana diyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 2 Ocak 2016; 21:04:48 >
  • Ben de soktayim 1400 dolarlik bir laptop neden en ucuz 5800lerde bulunur anlamis degilim fena vergi giriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorsak insanımız i7 işlemci alınca en hızlı bilgisayara sahip olduğunu zannediyor. Halbuki en iyi işlemci bile olsa 5400 RPM'de performans aşağı düşüyor. Ekran konusunda da hemfikiriz. E haliyle insanlar bilgisayardan anlamayınca, dünyanın en dandik bilgisayarlarını bizlere kakalamaya çalışıyorlar.

    Yazık. Laptoplara verilen onca para ile şahane masaüstleri, hatta iyi bir all-in-one bilgisayar bile alınabilir.

    Amazon.com Türkiye'ye gönderim yapmayınca alamıyoruz değil mi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MelihBalikci

    Ben de soktayim 1400 dolarlik bir laptop neden en ucuz 5800lerde bulunur anlamis degilim fena vergi giriyor

    Aynı ürün yurtdışından gelse, aynı vergi mi ödenecek hocam?
  • Figo kullanıcısına yanıt
    Baya uzun cevaplamıştım da siteye bir haller oldu gitti yazdıklarım. Neyse biraz özet geçeyim, Amazon gönderimi baya azalttı. Nedeni belli başlı problemler. Güzel tarafı vergiyi ekleyerek satması, Türkiye'ye girince bizden ekstra vergi çıkmamasıydı.

    Takipte olduğum Dell 7559 var mesela i5 Skylake işlemcili, 256GB SSD, 1TB HDD, GTX960 4GB Ram, 8GB(tek slot) Ram, IPS panel(200nit parlaklık BOE panel yüzünden olsa gerek) var. Canlı ekranlarda 300nit üzeridir genelde. Bunun fiyatı 799$. Şubat ayında pazara girecekmiş. Ben 4bin civarı bekliyorum giriş fiyatını ki SSD'yi çıkartırlar bence.

    Acer V15 Nitro var bir de. Paneli gayet düzgün, i7 Skylake işlemcili bir eksiği SSD yok. Bunun fiyatı 999$ fakat Türkiye'de 4210H işlemcili hali 3500TL. Varın siz hesaplayın gelse dediğim bilgisayar zaten 5bin kafadan olacak. Zaten kimse almayacak.
  • Özet için çok teşekkür ederim hocam. Açıklamandan ben de istifade ettim. Baya da iyi oldu...

    Amazon'un Türk kullanıcısına karşı sertleştiğini duymuştum. İlerleyen günlerde daha da kötü olacağına dair şüphelerim yok değil. Takipte olduğunuz laptop harikulade. O kadar çok baktım ki laptop satan sitelerine, bu bilgisayarın tek bir dengini dahi göremedim. 4000 TL'lik ASUS laptop'ta 128GB SSD+ 5400RPM'li HDD var. Var siz anlayın kalanını.

    Acer'ın Türkiye'de satılan Nitro'su ile yurtdışındaki nitro arasında donanımsal olarak dünya kadar fark var. O laptop TÜrkiye'de olsa diğer Acer'lar mümkün değil satmazdı zaten.
  • Figo kullanıcısına yanıt
    Aslında onlarda da 5400RPM'li HDD var ama X550JK'daki gibi ses yapacağını sanmıyorum. Amazon'dan sistem toplayanlar da tabiri caizse "Top Quality" ürünler geldi diyorlardı. Sonuçta ABD'ye gönderilen partilerden ürünler geliyor. Kalite farkı bile olur bence.

    Takipteyim bende dediğim gibi Dell 7559 gibi bir bilgisayar en doğru seçim olacaktır. Türkçe incelemeler gelir Şubat ayı gibi piyasaya girince. O zaman ekran konusu ne kadar iyi ne kadar kötü belli olur. İngilizce testlere kafa yoracak zaman kalmıyor bu aralar. En az 120GB SSD, 8GB Ram, 960GTX, Skylake en az i5 işlemci, FHD IPS panel bizi baya götürür. Hala Core Duo 2.5 ghz 8600M GT kullanmaya devam gelene kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 2 Ocak 2016; 21:46:46 >
  • Notebook konusunda benimle benzer düşüncelere sahip biriyle konuşmak inan çok mutlu etti hocam.

    Yurt dışından Top Quality ürün gelmesine şaşırmamak lazım. Ne de olsa Low Quality'leri bizim gibi ülkelere kasıp kar ediyorlar. Orada da aldıkları parayı tam anlamıyla hak ediyorlar. Valla hocam bahsettiğin laptopa ben de baktım. O fiyata mükemmel özelliklere sahip, tabi SSD eklenince. 3500 TL'lik MSI, 4.000'lik 4. ve 5. nesil işlemcilere sahip hiçbir notebook onun tırnağı olamaz. Zaten bizim amaç bir kere alıp uzun süre randıman almaktan ibaret. Bak bende hala i5'li, 6GB Ram'li, 7200RPM'li ve Full HD ASUS N55SF var ve inanılmaz memnunum.
  • Figo kullanıcısına yanıt
    Sizin bilgisayarınız da gayet yeterli gibi geliyor. Tabi ben biraz işin suyunu çıkarttım 8 yıl doldu geçen sene SSD ile yeniden dirildi bilgisayar. Kasa kalitesi muazzam ama hala böyle güzel klavyeli bilgisayar göremedim (Inspiron 1520). Geçenki indirimde GE60 Apache Pro 3500TL gibi fiyatlara inmişti. Gayet mantıklıydı en azından N551JW kadar kasası kalın değil, kaba değil. Fakat baya ben oyuncu bilgisayarıyım diye bağırıyor benimde o hoşuma gitmiyor. Tercih meselesi. Donanım olarak o da gayet yeterli Skylake kadar güncel olmasa da. Şimdi 4bin'e geri çıkmış ama.

    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-apache-pro-core-i7-4720hq-26ghz-16gb-128ssd-1tb-156-gtx960-2gb-w81.html#genel-bakis




  • Aslında şu monster en az 120 gb ssd koysa şu notebooklarının yanına tadından yenmez çok zor olmasa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Squirrel-

    Aslında şu monster en az 120 gb ssd koysa şu notebooklarının yanına tadından yenmez çok zor olmasa gerek.

    Ah hocam, üreticiler diğer sorumluluklarını yerine getirip adam gibi bilgisayarlar kursalar, biz SSD'yi haricen alıp takarız. Ondan da hiç yüksünmeyiz. Zaten SSD koyuyoruz ayağına hem fiyatları yükseltiyorlar hem de 128GB SSD koyduk övünüyor bazı firmalar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.