Şimdi Ara

Lenovo laptop alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir laptop almayı planlıyorum. Lenovo'nun laptopları HP gibi markalara kıyasla daha ucuz fiyatla satılıyor. Lenovo'nun bendeki imajı hiç iyi değil açıkçası. Daha önce bir tanıdığım Lenovo laptop kullanıyordu ve cihaz sıkıntı çıkartıp duruyordu. Aynı şekilde yıllar önce Lenovo tablet kullanmıştım ve yine saç baş yoldurtacak kadar yavaş bir aletti. Sizce biraz daha düşük fiyatla Lenovo laptop almak mantıklı mı? Lenovo kullananlar herhangi bir sıkıntı yaşadı mı?



  • Yaklaşık 15 aydır
    https://www.lenovo.com/tr/tr/laptops/legion-laptops/legion-y-series/Legion-Y520/p/88GMY500808

    Bu ürünü kullanıyorum. Alırken bende yorumlara bakarak tereddüd etmiştim. Gerçi her marka için benzer olumsuz yorum ve şikayetlere raslayabilirsiniz.

    Malumunuz aynı model numarasında farklı donanım seçenekleri oluyor.
    Benim kullandığım makinanın temel özellikleri
    256GB M2 disk, 2TB Mekanik disk, 1060 Ekran kartı, i7-7700 Cpu

    Aktif ve yoğun olarak işde ve evde kullanmaktayım. Gayet memnunum. Umarım sizde aldığınız/alacağınız üründen memnun kalırsınız.

    Not: Aldıktan sonra üzerinde gelen M2 diski kapasite ve hız için aşağıdaki ürünle değiştirmiştim.
    Kendi üzerinde gelen 256GB M2 diskin okuma yazma performansı 450MB-500MB civarında idi. Normal SSD disklerle eşit durumdaydı.

    EVO 970 ile 2GB-2.2GB okuma yazma hızlarını görebiliyorum.
    https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-500gb-970-evo-plus-nvme-m-2-ssd-okuma-hizi-3500mb-yazma-hizi-3200mb-.html#urun-ozellikleri

    Ekleme: Kasa içerisinden bir görünüm. Evo 970 takıldıktan sonra

    Lenovo laptop alınır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 15 Eylül 2019; 19:54:16 >
  • -Lenovo y570 aldım. Tuşlar çıktı. Kasadaki vida bölümü çatladi. Kasayı kapatıp açtıkça kasa ayrılıyordu.
    -Yoga 520 aldım. Işık sızması ve ve ölü pikselle geldi. Servis iade yapmamak için herşeyi yapti. Ekrani değiştirip geri yollamaya kalkti. Sonuçta tüketici haklarından paramı alacağımı anlayınca iade aldilar.
    - Lenovo 720s aldım. Aynı marka aynı servis bdh. Aldıktan 6 ay sonra (Haftada 1 saat kullanirim).Laptopu masadan elime alınca kapanıyordu. Kapandıktan sonra acilmasi içinde tekrar elime almam gerekiyordu. Servise gönderdim, anakarra lehim atıldı dedi. Ama arıza aynen devam ediyordu. Hemen tekrar gönderdim. Bu sefer ekran, kablolar vs değişti. Ama laptopu düşürüp kenarını yamultup gönderdiler. Konu ile alakalı şikayet oluşturdum cevap bile yazmadilar. Ayni sorun yine devam ediyordum . 3 sefer gönderip değişim talep ettim. Değişim kagidi aldi ama bu seferde degisim yapmadılar. 4300 aldığım laptop 10000 uzerine çıkınca para iadesi yaptılar.
    Sonuç olarak ben Lenovo almam artık.
  • Birkaç ay önce lenovo legion y530 modelini satın almıştım ve cihazın tek iyi yanı tasarımı ve malzeme kalitesiydi. Geri kalan her şey çöptü.

    -Sıkça rastlanan kronik siyah ekran hatası daha ikinci günden başıma geldi.

    -Rahatsız edici bir ışık sızması vardı.

    -Hard diskten sinir bozucu click sesleri geliyordu.(O kadar farklı marka laptop kullandım ilk defa bunda başıma gelmişti böyle bir şey).

    -Kullandıkları dandik wireless kartından olsa gerek sürekli kopmalar yaşanıyordu wifide.

    -Panel kalitesi vasattı.

    Sonuç olarak servisin onarım teklifini reddedip hiç düşünmeden iade istedim. Büyük konuşmayayım ama karşıma büyük bir fırsat çıkmadığı sürece asla lenovo tercih etmem bundan sonra. İnsan o kadar para bayılıp premium bir cihaz beklerken böyle sorunlarla karşılaşınca soğuyor tabii. Hala bir gaming laptop'a ihtiyacım var bu kez Dell almayı düşünüyorum. Dell'in yeni G serisinin gelmesini bekliyorum epeydir. 7 senedir kullandığım ortalama bir Dell markalı laptopum var ve bir iki ufak sorun haricinde hiç üzmedi beni.
  • Lenovo y50 modelini 3200 tl ye 2015 ocakta aldim, hoparlöru vb iyiydi oyun da oynadım çok olmamakla beraber, idare ediyordu
    Hiçbir sebep yokken anakart yandı.
    Servise yolladim tamir icin 4500 tl para istediler. Tamir istemiyorum deyince 110 tl ver ki bilgisayarı yollayalım dediler. El mahkum verdik (hurda bilgisayarin geri gelmesi için) Güzelim bigisayar tam da eylülde okul acilma dönemi veda etti gitti..

    Bu arada laptop anakartlarinin tamiri de yol direkt değişim.

    Yani bana 3,5 yil gitti. Toplasan 8 ay monitöre takılı kullandım. Bundan dolayı anakart yandiysa yuh derim. O laptopa kullanmayacaksak o hdmi girişini koymayın daha iyi kardesim.

    Sonucunda 2018 kasimda ( tam da dolar 6,7 seviyelerindeyken) monster abra 13.1 aldim 5200 tl ye. Performans falan herşey iyi( hoparlor ve kasa kalitesi dlışında) Arada okula götürürüm onun harici sürekli masada dabit durur. Menteşe kırdı bir gün. Servis ücretsiz yaptı. Velhasıl kelam servis de iyi, memnun etti monster.

    Baska sorunuz varsa cevaplayabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 18 Eylül 2019; 1:25:18 >
  • Yukarıda yazılanları okuyunca y520 kullanıcısı kendimi şanslı hissettim. Bilgisayarımı aktif ve yoğun olarak kullanırım, taşırkende şırt çantasına atarım. Çok özen göstermem ama horda davranmam. Ürünü vatan bilgisayar mağazasında elden almıştım. İnternet üzerinden alınan ve kargo ile gelen ürünlerin, kargo transfer süreçlerinde başından türlü badireler geçebiliyor. Belki bazılarına sosyal medya paylaşımlarında rastlamış olabilirsiniz.

    Kendi gözlerimle şahit olduğum bir olay, gelen bir paketi şubeden almak için kargo şirketine biraz erken gitmiştim, şubede bekleyen kargolar dağıtım aracına yükleniyordu. Bir eleman içerideki depodan kargonun ne olduğuna bakmadan ön kapıya doğru fırlatıyordu, ön kapıdanda aracın içerisine atılıyordu. Kutular, köpükler normal düşme ve çarpmalar için etkili olabilir ama işini sevmeyen veya kızgınlığını vatandaşın malından çıkartmaya çalışan insanımsı varlıkların işkencelerine ne kadar dayanabilirler.

    Sorun yaşayan arkadaşlar ürünlerini satın aldıktan sonra kargo ilemi teslim aldılar.
  • Modelleri hatırlamıyorum ama ben yıllar önce senelerce kullanmış ve bir sorun yaşamamamıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.