Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senin olmayan bir şeyi SATAMAZSIN. Nokta. yine yapsınlar yine şikayet edileceklerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    arkadaşlar yine bir şeyler dönüyor burada konu açmışlar türkçe yamalaırn geleceğini yok ettniz diye bir şey yok ama ben karşı bir görüşle konu açınca anında siliyorlar hayırdır kim kime düşman bu forumda neler dönüyor, işte açtığım konuda ki mesaj bu konudan ne farkı var


    quote:

    Bu nedir arkadaşlar forumu ağlama duvarına döndürmüş bazıları, burada türkçe yama paylaşımı yapılıyor herkes istediği gibi özgürce yapabilir bugüne kadar onlarca yama iptal edildi onlarca da yama sundu gönüllü arkadaşlar önümüze, o gönüllü arkadaşlarda saygısızlık etmeyin, saçma sapan konular açmayın, türkçe yamalar ücretli yama gruplarıyla mı var oldu sanki geçmişini bilmeyen geleceğini hiç bilmez, genel olarak oyun firmalarının türk diline destek vermiyor oluşu oyuncuların suçu değildir. Ücretli yama satmak isteyen arkadaşlarda yamasını yapar herkes gibi yasalara uyarak gelip satabiliyorsa bu forumdada satar yada gider başka platformda satar bu kadar basit.
    blogkaan kafasına göre mesaj siliyor. benim kaç tane mesajım gitti öyle.




  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Bilgim sıfır. Evet.

  • Ya arkadaş ne garip adamlarsınız Korsana karşı olan adam izin alınmadan yapılan yamaya destek oluyor, korsan kullanan adam bir anda ahlak bekçisi kesilip firmaya şikayet ediyor Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ülkedeki hukuk da böyle çalışıyor maalesef. Anlık değişen bir kafa "Hmm şuan ne istiyoruz tmm o zaman öle yapalım"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajira

    Hacı bu gönüllülük işi. İşi paraya çevirince olmuyor.
    O zaman gönül işini yapın da faydalanalım..
  • ajira kullanıcısına yanıt
    Gönüllülük işi de olsa emek varsa ticaret te vardır.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    46 kişide beyenmiş şaka gibi. Bu memlekette emeğin değeri asla olmayacak bu zihniyet olduğu sürece
  • Bi bitmediniz la RDR 2 törkçö yömöyü bötördönöz cüler...

    Kendi sahibi olduğu oyuna Türkçe yama yapıp İZİNSİZ satan HIRSIZLARA prim verildiğini gören hiçbir şirket senin ülkene Türkçe dil desteği sunar mı???

    Ben bu oyunu 7 ayda bitirsem 210-350 lira parayı sırf çeviriye vereceğim öyle mi??? Üstelik arada bir girmek istesem satın aldığım çeviriyi tekrar satın almam gerekecek.

    Take2 koca oyunu binlerce çalışanla 6 7 yıl geliştirip 450-550 liradan piyasaya sürerken ÇOK POHOLO BÜ OYUNO BU PORO VOROLMOZ diye zırlarsın ama 15 20 kişi %80 translate ceviri yapıp ayda 30-50 lira isteyince EMEK VOR EMEK VOR diye zırlarsın.

    Bence zırlamayı birak git ingilizce öğren...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AREryilmaz

    korsan darbe yedi, ahlak kazandı, namus kazandı.

    Türkçe desteği istiyorsanız oyunları satın almayarak protesto edeceksiniz. Ama bunu yapabilmeniz için oyunları satın alıyor olmanız gerek.
    Emülasyon ne derece korsana giriyor peki hocam?
  • Sheldon-Cooper S kullanıcısına yanıt
    Beyenmemiştir beğenmiştir. Beyense duramazsın.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Ya az ötede oyna boş adam. Akademik yazı yazıyoruz sanki. Senin gibi boş beleş tipin takılacağı bir şey. Afferim tebrik et şimdi kendini.
  • Türkçe çevirinin ihtiyacı olan şey profesyonel çeviri yapan ekiplerdir. Oyun geliştiricisi tarafından hiçbir vasfın olmamasına rağmen bundan üstelik ferdi olarak insanlardan para istenmesi zaten gülünç bir durum.

    Her çeviri duyarı konusunda aynı teraneler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 18 Temmuz 2020; 13:23:45 >
  • Hayatında Türk oyuncuları bir kere takmayan TT'nin 3-5 şikayeti taktığına inanıyor musunuz gerçekten ? Sadece soruyorum.

    Bunca zaman ne mailler atıldı toplu kaçına dönüş yaptılarda buna yapsınlar.

    Yamayı bekleyenlerden değildim , Rdr'yi oynadım oynamaya devam da ediyorum.Fakat çok üzüldüm. Birçok insanın bu yamayı ücretli-ücretsiz beklediğinin farkındaydım.Umarım oyuncular için hayırlı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firatkrky

    Bi bitmediniz la RDR 2 törkçö yömöyü bötördönöz cüler...

    Kendi sahibi olduğu oyuna Türkçe yama yapıp İZİNSİZ satan HIRSIZLARA prim verildiğini gören hiçbir şirket senin ülkene Türkçe dil desteği sunar mı???

    Ben bu oyunu 7 ayda bitirsem 210-350 lira parayı sırf çeviriye vereceğim öyle mi??? Üstelik arada bir girmek istesem satın aldığım çeviriyi tekrar satın almam gerekecek.

    Take2 koca oyunu binlerce çalışanla 6 7 yıl geliştirip 450-550 liradan piyasaya sürerken ÇOK POHOLO BÜ OYUNO BU PORO VOROLMOZ diye zırlarsın ama 15 20 kişi %80 translate ceviri yapıp ayda 30-50 lira isteyince EMEK VOR EMEK VOR diye zırlarsın.

    Bence zırlamayı birak git ingilizce öğren...
    Oyun için benim yeterli ingilizcem var sen o konuyu dert etme de sürümden kazanmak nedir bi öğren




  • Bir şey sırf kendisine fayda sağlıyor diye hukuka, etiğe, aykırı olan yasal olmayan bir şeyi savunmak son zamanlarda moda mı oldu.. Yoksa hep mi moda idi acaba?

    Ayrıca Türkçe yamanın geleceği profesyonellikten uzak, kim oldukları belli olmayan bir grubun elindemiyidi? Eğer öyle ise vay haline, zaten hiç de geleceği yokmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 18 Temmuz 2020; 13:43:36 >
  • Gönüllülük ve iyi niyetle yapılan işi paraya çevirdiğiniz zaman bu işin sonu iyi bitmez demiştik ama dinleyen olmamıştı. Ve kimsenin yamaları yok ettiği felan da yok, isteyen buyursun çevirsin, tutan mı var ?
    Fakat daha önce gönüllü çeviri işinde çalışmış birisi olarak böyle toksik, değer ve emek bilmez, her gün gelip yama hala bitmedimi diye sövüp sövüp, yama çıktığı zamanda bir teşekkür bile etmeyen, Türk yapımı oyunları bile korsan oynamaya devam eden bir oyuncu topluluğu için paralı yamayı bile çok görüyorum ben. Çünkü böyle bir oyuncu topluluğunun hakettiği Knight Online'dır, F2P çöp oyunlardır.
    Önce oyuncuların kendisine çeki düzen vermesi lazım ki Türkçe oyunları hak etsinler. (gerek orjinal, gerek paralı, gerek bedava)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 18 Temmuz 2020; 13:49:24 >
  • Birileri "skyrim" gibi bedava çevirsinler demiş. O skyrim i çeviren adamların yarısı animus'da yarısı ise anonymous da şuan. Yani o ücretsiz yamaları yapan adamlar kurdu bu ücretli yama gruplarını. Haliyle bu saatten sonra ücretsiz yama bekleyenler babayı alır. Skyrim'i çeviren adamlar diye beklediğiniz kahramanların hepsi ücretli yama gruplarındalar hatta bazıları o grupların kurucusu. Yani bu saatten sonra 1 milyon kelimelik 2 milyon kelimelik oyunları bedavaya türkçe oynarım beklentiniz varsa boşa beklemeyin.
  • oLgan kullanıcısına yanıt
    İki nokta sırt sırta namı değer Bekir hocam yaptı o programı. Openiv adlı program sadece oyunun dil dosyalarını açabiliyordu çevirili metini oyuna entegre edemiyordu. Nereden uydurdunuz bunu. Bir de bağış diyorsunuz çok komik. Heavy rain oyununu bu grup çevirdi toplam bağış atan sayı 3 kişi :) 80 kişi bir tavuk dürüm yiyemezler o bağışla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 18 Temmuz 2020; 14:16:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Hacı bu işi gönüllük işi olursa en fazla papers please in çevirisini alırsın. Şu kafadan çıkın

    Alıntıları Göster
    Başlıktan da belliydi zaten bu kadar kıt olduğun. Gönüllülük esasına dayanarak dünya üzerinde ne modlar yapılıyor. Burada da ne çeviriler yapıldı. En basitinden Witcher 3 örneği var.

    Kimse kusura bakmasın ama milleti sömürmeye çalışan tiplere forum elbette tepkisini koyar. Kimse satın almak veya fiyatı beğenmek zorunda değil, tıpkı kimsenin çeviri yapmak zorunda olmaması gibi. Fakat rdr2de olayın cılkını çıkardılar, forum da haklı olarak tepkisini koydu.

    Ayrıca neden iptal edildiğine dair net bir şey yok diye biliyorum. Yanılıyorsam düzeltin. Ama take2 bugüne kadar gta'ya yapılmış zibilyon tane moda, online'daki sayısız hileye bir şey yapmadı da bu arkadaşlara mı engel oldu? Bana inandırıcı gelmiyor hiç.

    Ha diyelim gerçekten de öyle oldu. Yine mail atanları neyle suçluyorsunuz? Yasal olarak yaptıkları yanlış bir şey yok. Etik olarak doğru bulmuyor olabilirsiniz (ki ben de doğru bulmuyorum). Ama işin etik kısmına gireceksek ilk önce yama ekibini suçlamamız lazım o zaman, açılması yasak olan dosyaları açtıkları için. Birileri milyonlar harcanmış bir oyun üzerinden para kazanmaya çalışıyor yasaklı dosyaları açarak, sonra başkası şikayet edince şikayet edene kızılıyor. Hırsızın hiç mi suçu yok?

    Yanlış anlaşılacaktır eminim ama ben yamaya da karşı değilim. Fakat şikayet edenlere kızıp yamacıları savunmak tezat oluşturuyor.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.