Şimdi Ara

Türk Telekom Mobil İnternetim Çalışmıyor (Rezalet İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese hayırlı forumlar.

    Başımdan geçen bir olayı paylaşmak için bu konuyu açmak istedim. Belki benim durumumda olanlar veya çözüm üretebilecek kişiler vardır.

    Uzun yazdım ama özetle söyleyeyim, hattımda ve telefonumda hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen internetim 2 hafta kadardır çalışmıyor.


    Detayları anlatıyorum:

    Türk Telekom mobil faturasız hat kullanıcısıyım. Telefonum ise iphone 6s.

    Geçtiğimiz haftalarda paketimin kullanım süresi bitti ve bakiye olmadığı için otomatik yenilenmedi. Yaklaşık 6-7 saat (gece) herhangi bir paket olmadan ve hattımda para olmadan telefonum bekledi.

    Sonraki sabah hattıma 50 TL para yükledim ve paketimi aktif ettim. Telefon, SMS ve Internet içeren paketimin telefon ve SMS özellikleri çalışıyordu ama yukarıda LTE yazmasına rağmen internet erişimim yoktu. Youtube, google, instagram vb hiç bir şekilde bağlantı yoktu.

    Konu üzerine TT'yi aradım. Sistemlerinde problem olduğunu ve hattı kontrol edemediklerini söyleyip sonraki saatlerde aramamı istediler. Tamam deyip kapattım, sorun telefondadır belki diye düşünüp sim kartımı 2 farklı telefonda daha denedim. Ancak onlarda da normalde çalışan internet sim kart takınca çalışmamaya başladı. kendi telefonuma başka sim kart takınca internetim çalışıyordu.

    Bunun üzerine bir kaç saat sonra tekrar aradım, bu sefer sistem düzelmişti. Hattımda hiç sorun olmadığını ve internetin açık olduğunu söylediler. Bir kaç saat sonra düzelebileceğini ve beklememi söylediler.

    Telefon görüşmemin üzerinden 1 gün geçtiğinde internetim yine yoktu. Bu sefer kalktım TT yetkili satıcı / bayine gittim. Orada da hattı başka telefonlara taktık, internet yine çalışmadı.

    Oradaki arkadaşlar yapacak bişeyleri olmadıklarını söylediler ama onların yanından tekrar çağrı merkezini arayıp konuşmamı önerdiler. Onların şirket hatlarından çağrı merkezini aradım, teknik birime bağladılar. Telefonda görüşürken hattıma reset attılar, internete reset attılar, servis açma kapama vb 5-6 tane işlem yaptılar ve yaklaşık 1 saat boyunca bunlarla uğraştım.

    Sonra telefonda teknik ekipten olan arkadaş SIM kartınız bozuk dedi. "Sim kart değişince sorun KESİN OLARAK çözülecek mi?" diye sordum. Çünkü SIM kart değişiminde bankalar onay vb göndermiyor, tek tek bankaları gezip bloke kaldırmam gerekiyor. Cevap olarak "Evet SİM kart değişince hattınızın interneti açılacak" dediler. Tamam dedim, 25 TL verip sim kart aldım.

    Sim kart hemen aktif oldu, telefon ve sms çalışıyordu ama internet yine çalışmıyordu.

    Bunun üzerine tekrar aradım, "allah allah" falan diyip arıza kaydı açtılar. Arıza kaydının üzerinden 5 gün geçti ancak halen hattımdaki internet açılmadı.

    "Başka operatöre geç" diyenleri duyar gibiyim ama hat benim adıma olmadığı için başka şehirde olan abimin yanına gitmem lazım. Bunun için de o kadar yol gidemem.

    Gidip 85 TL verip başka bir faturasız hat daha aldım, onu taktığım anda internetim çalışır duruma geldi. Numaramı değiştirmek istemediğim için bu hattı geçici olarak kullanacağım.

    Konuyla ilgili bilgisi olan/yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

    Türk telekomdan sim kart ücreti ve yeni hattıma verdiğim parayı geri alabilir miyim? Olmadı önümüzdeki hafta abimin yanına gidip başka operatöre geçeceğim ama öncesinde bir foruma yazayım istedim.

    Bu olayın maliyeti bana havadan 150TL'ye geldi neredeyse. 1.5 haftadır aldığım paketin internetinden 1 MB kullanamadım. Uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komadayim -- 3 Mayıs 2019; 20:22:12 >







  • Hat senin üstüne değilde yeni sim kartı nasıl aldın peki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hat sahibinin kimlik fotokopisini gösterdim ve anne kızlık soyadının harflerini söyledim mağazadaki arkadaş yardımcı oldu.

    Bu konuya takılmış olman da ayrı bir durummuş hocam, çok yardımcı oldun
  • TC hatası alabilirsin yakında kimlik bilgileri eksik diye

    Telekom’a şikayet edip sim değişikliği yaptım sorunum çözülmedi sim değişikliğini siz önerdiniz dersin paranı iade eder bayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Internet çalışmadıktan sonra hata verse ne olur vermese ne olur.

    herhalde başka operatöre geçmekten başka çözüm yok.

    iyi ki faturalı hat değil yoksa cayma bedeli vs vs bir ton masraf çıkardı.
  • İNTERNET ONAY 5555 GONDER bende ayni sorun vardi duzeldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • komadayim K kullanıcısına yanıt
    Yedek hat alırken attığın imza evrakta sahteciliğe giriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hattı başka hattan aradığında çağrı alıyor mu? Arama yapabiliyormusun? Muhtemelen cevap evettir.

    internet acik yaz 5555 'e gönder. 2 dakika bekle sonra:
    internet onay yaz 5555 'e gönder. Telefonu kapat aç.
    Değişmezse online işlemlere gir,bütün hat ayarlarını tek tek kontrol et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiç bir türlü çözemedim, türk telekom ilçe müdürlüğüne dahi gittim çözülmedi hattımı başka operatöre taşıdım.

    Açtığım arıza kaydına cevap olarak “telefonu açıp kapatınca düzelecek” gibi saçma sapan bir yanıt gelmiş. İsteyen olursa özelden kayıt no paylaşırım.

    Başına benzer sorun gelen arkadaşlar olursa şahsi fikrim uğraşmasınlar direkt başka operatöre geçsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.