Şimdi Ara

Türk Savunma Sanayi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
41
Favori
43.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam, sadece tanıtım amaçlı gezi mahiyetinde , kritik tasarımların, önemli sırların vb. önemli konuları açık etmemişlerdir.

    Ama bu hainlerin işi belli olmaz yerleştirmişlerdir belki böcekleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 27 Mart 2014; 18:50:57 >
  • Şu F-35 ler gelsin artık F- 4 leri dünyada kullanan tek ülke biz kalmışız...
  • Şu an Türkiye'nin elinde

    45 adet: F-4E 2020 T : Modernizasyondan geçirildiler. 2020 yılına kadar aktif görevde kalacaklar.

    10 adet: RF4/TMG Silahsız keşif amaçlı kullanılan bir filo var.


    İlk F-35'in 2017 yılında Türkiye'nin envanterine girmesi bekleniyor.

    Şu an yıllık üretim kapasitesi 200 adet sadece ABD'nin ihtiyaçlarını kalan uçak sayısı itibari ile yaklaşık 6 yılda karşılıyor. Kaldı ki diğer ülkelere sıra gelsin.
  • Radar Elektronik Destek (ED) Sistemi

    Radar Elektronik Destek (ED) Sistemi; tehdit radarları tespit, teşhis etmek ve yönlerini bulmak amacıyla kullanılır. Hedef radarların teşhisi, sistem tarafından ölçülen tehdit parametrelerinin kütüphaneden sorgulanması ile yapılır.

    Temel Özellikleri:

    Geniş çalışma frekans aralığı (0.4-40 GHz)
    Yüksek hedef tespit olasılığı
    Geniş “anlık bant genişliği”, “yüksek parametre doğruluğu” ve “yüksek duyarlılık”
    Elektronik Muharebe Düzeni resminin oluşturulması
    Darbeler arası ve darbe içi kayıt yeteneği
    Parmak izi teşhisi
    Diğer Radar ED/ELINT sistemleri ile birlikte çalışarak hedef konumunun bulunması
    Hedef teşhisi için kullanılan sisteme entegre Tehdit Kütüphanesi
    Tek araç, tek operatör
    Yüksek güvenilirlik
    Her an göreve hazır
    Ağır çevre koşullarına uygun
    Modüler yapı
    Sistem ve cihaz seviyesi test yeteneği
    Uzaktan kontrol
    Diğer EH sistemleri ile emniyetli ses ve veri haberleşmesi



     Türk Savunma Sanayi




    Radar Elektronik Taarruz (ET) Sistemi

    Radar Elektronik Taarruz (ET) Sistemi, Radar ED Sistemleri tarafından taktik sahada tespit ve teşhis edilerek yerleri belirlenmiş hedef radarları köreltmek veya aldatmak amacıyla kullanılır. Elektronik taarruz uygulaması, gürültü veya değişik modülasyonlarda karıştırma ve aldatma işaretlerinin gönderilmesiyle gerçekleştirilir.

    Temel Özellikleri:


    Geniş çalışma frekans aralığı (0.5-18 GHz ve 18-40 GHz)
    Çoklu hedefe elektronik taarruz yeteneği
    Geniş bantlı sayısal almaç
    DRFM tabanlı aldatma
    Darbeli ve sürekli (CW) işaret gönderme
    Yüksek çıkış gücü ve yönlü gönderme antenleri
    Her antenin ayrı yönlendirilme özelliği
    Her bir RF güç yükselteç birimi için bağımsız gönderme anteni
    Ara-bakış (look-through) yeteneği
    Entegre tehdit ve ET teknik kütüphanesi
    Tek araç, tek operatör
    Yüksek güvenilirlik
    Her an göreve hazır
    Ağır çevre koşullarına uygunluk
    Modüler yapı
    Sistem ve cihaz seviyesi test yeteneği
    Uzaktan kontrol
    Diğer EH sistemleri ile emniyetli ses ve veri haberleşmesi

     Türk Savunma Sanayi




    ASELSAN




  •  Türk Savunma Sanayi

    Cirit füzesi Suriye sınırına yerleştirilecek

    Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak sınırında terör ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yeni inşa edilen Kalekol'ların etkinliğini ve güvenliğini arttırmak maksadıyla kullanılan Cirit füzesi, Suriye sınırında yaşanılan kaçakçılık olaylarının artması ve silahlı çatışmalarının yaşanmasının ardından gelebilecek muhtemel tehditlere karşı Karakollara yerleştirilmesi gündemde. Bu konuda çalışma başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri kritik bölgelere Cirit füzesini yerleştirecek. Mobil bir platform üzerine entegre edilen Cirit füzesi istenilen bölgeye kısa süre içerisinde gönderilip, göreve hazır hale getirilebiliyor.

    LİBYA CİRİT FÜZESİNE TALİP
    Libya'da iç savaşın ardından Karakol ve petrol rafinelerine yapılan bombalı saldırıların büyük can ve mal kaybına sebep olmasından sonra Libya hükümeti güvenlik tedbirlerini arttırıyor. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır bölgelerinde kullanılan mobil Cirit sistemi üzerinde çalışma yürütüyor. Basit ve etkili olan bu sistemin satışı konusunda en büyük engel olarak Libya'nın içinde bulunduğu ekonomik sorunlar gösteriliyor

    Teslimatlar Sürüyor

    ROKETSAN ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 2013 yılında imzalanan ve toplam 10 bin Cirit füzesinin satışını kapsayan anlaşma da teslimatlar sürüyor. ROKETSAN tarafından 2013 yılında 100 adet Cirit teslimatı yapıldı. Önümüzdeki aylar da ikinci 100 adetlik teslimatın yapılması planlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri teslim aldığı ilk 100 adet Cirit füzesinin bir bölümünü test amaçlı olarak kullandı.

    Birleşik Arap Emirlikleri Cirit füzesini Basra Körfezi’nde bulunan petrol yataklarını gözetleme ve koruma amaçlı olarak satın aldığı AT-802 uçağında kullanıyor.

    http://kokpit.aero/cirit-fuzesi-suriye-sinirini-koruyacak




  • Otokar Ural

     Türk Savunma Sanayi
  • Havelsan simülatörde dünya ile yarışıyor

    Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, artan Ar-Ge yatırımları ile yerli ürünler çıkarma noktasında önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar" dedi.

    Havelsan simülatörde dünya ile yarışıyor
    Yamaç, özellikle Orta Doğu'da yürüyen birçok projeleri olduğunu ifade ederek, bölgenin kendileri için çok önem taşıdığını belirtti.

    Havelsan'ın simülatör alanında oldukça güçlü yetenekleri olduğunu ve bunu geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Yamaç, "Simülatör alanındaki yeteneklerimiz denizin altından başlıyor, uzaya kadar gidiyor. Burası gerçekten geniş bir çerçeve. Şu ana kadar ürettiğimiz simülatörler havacılık ağırlıklı. F-16'lara ilişkin 6 ayrı merkezdeki teslimatları aralık ayında törenle yaptık. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için helikopter simülatörleri yaptık. Şimdi Atak helikopterlerinin simülatörlerini de Havelsan yapıyor. Bu çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

    "HAVELSAN GÜVENİRLİLİĞİ İLE ÖN PLANDA"

    Havelsan'ın, siber güvenlik noktasında kritik bir alan olan yazılım sektöründe güvenilirliliği ile ön plana çıktığını ifade eden Yamaç, yazılımların güvenilir yerlerden tedarik edilmesi gerektiğini, aksi takdirde verilerin çalınması gibi riskler yaşanabileceğini kaydetti.

    "Havelsan'ın yaptığı işler sanki terzi işi gibi, müşterinin ihtiyaçlarına göre" diyen Yamaç, farklı ürünler geliştirebilmek için Ar-Ge yatırımlarına hız verdiklerini söyledi. Bu çerçevede Ar-Ge yatırımlarını 11 milyon liradan 22 milyon liranın üzerine çıkardıklarını belirten Yamaç, "Yerli ürünler çıkarma noktasında önemli adımlar attık. Şimdi uzayda da çalışmalar yapmak üzere girişimlerimiz var. Bunlar kaçırılmaması gereken adımlar. Önümüzdeki dönemde hedefimiz, Amerika'ya dahi yazılımla ilgili işler satmak olacak. İnşallah, 2014 yılında ihracat noktasında önemli gelişmeler olacak" diye konuştu.

    "SİMÜLATÖRDE DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ"

    Simülatör konusunda dünya ile yarıştıklarını ve bunun güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Yamaç, "Simülatörlerimiz sadece helikopter, uçak veya denizaltı değil. Füze simülatörleri, kara araçları simülatörleri, topçu simülatörleri ve sivil alanda yaptığımız simülatörler gibi çok farklı ürünlerimiz var. Yakın gelecekte yine Pakistanlı dostlarımızın Irak'a sattığı uçakların simülatörü konusunda önemli gelişmeler var. İnşallah yakın zamanda onları da imzalarız" ifadesini kullandı.

    Havelsan'ın yeteneklerinin sadece simülatörle sınırlı kalmadığını, birçok alanda yazılım geliştirdiklerini anlatan Yamaç, "İç pazarda satmamızın ardından Pakistan ve başka yerlere de pazarladığımız 'Kurumsal Kaynak Yönetimi' dediğimiz sistemimiz de var. Aynı sistemin bir diğerinin Katar'a da yapılmasına ilişkin planımız var. Teklifimizi sunduk, gayet güzel gelişmeler var. Katar'da askeri yetkililerle yaptığımız toplantılarda bu konular gündeme geldi. Gelişmeler gayet güzel. Bölge kaçırmamız gereken bir bölge" değerlendirmesinde bulundu.

    Yamaç, Katar'a Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) konusunda da teklif sunduklarını bildirdi. Söz konusu sistemle fırkateynler merkezi komuta ve kontrol, deniz top atış desteği ile savaş sisteminde yüksek otomasyon gibi kabiliyetler kazanabiliyor.

    Kaynak: Sabah




  • Savunma ve Havacılık sektörü büyüyor

    Savunma sanayinin hacmi 52 büyük projeyle ikiye katlanacak.

    Savunma ve Havacılık sektörü büyüyor
    Başlangıç Eğitim Uçağı (BEU) için 8 firmanın cevapları değerlendiriliyor, teklife çağrı dosyası hazırlanıyor. Çok Maksatlı Sahil Güvenlik Helikopter Tedarik Projesi’nde teklife çağrı dosyası (TÇD) çıktı, 5 şirket (Airbus Helicopters, NH Industries, AgustaWestland, Sikorsky ve Bell) dosya aldı. Bu şirketlerin teklifl erini 16 Haziran’a kadar vermeleri gerekiyor.

    Bir yılda 52 patent tescili yapıldı Sektör, SSM’nin projelerine büyük yatırım ve Ar-Ge ile cevap vermeye çalışıyor. Bu gelişme patent tescillerine de yansımış durumda. Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerine göre, Ar-Ge harcamaları 1 milyar dolara giden savunma sanayii, patent tescili sayısını oransal olarak en çok artıran ikinci sektör. 2000 yılında sektörde bir yılda alınan patent sayısı sadece ‘silah ve mühimmat imalatı’nda 2’yken, şimdi 52’ye ulaşmış durumda.

    Büyük atağa karşın eski Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın performansını yine de yeterli görmediği sektörde, yeniden yapılanma da gündemde. Bu konuda model çalışması var. Bir yandan da projeler yürüyor. Şu sıralar işlemleri devam eden projelerin değeri tahmini olarak 10 milyar doları geçiyor.

    4 MİLYAR DOLARLIK FIRKATEYN PROJESİNDE FİZİBİLİTE TAMAM

    MİLGEM kapsamında ilk 2 gemi (Heybeliada ve Büyükada) Gölcük’te üretildi. 2’sinin üretimini İstanbul Tersanesi yapıyor. Kalan 4 gemi için ihale kararı alındı. 2 adet Lojistik Destek Gemisi (LDG) projesinde teklifl er değerlendiriliyor. Uçak gemisi de denilen havuzlu çıkarma gemisini (LPD) Metin Kalkavan’ın Sedef Tersanesi üretecek. (Bu proje daha önce Koç şirketi RMK’ya verilmiş, sonradan iptal edilmişti.) Gemi grubundaki en büyük iş ise TF 2000 Projesi... Gemilerden, uçaklardan ve diğer hava araçlarından yapılan saldırılara karşı savunma sağlayacak hava savunma harbi fırkateynleri alınacak.

    Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Proje modeli belirleme çalışmaları sürüyor. SSM bir rakam açıklamadı ancak proje bedeli için 4 milyar doları rakamı telaff uz ediliyor. Destek gemisi alt grubunda da Yelkenli Okul Gemisi projesi gündemde. Şu sıralar teklifl eri alınan 4+2 adet Çok Maksatlı Helikopter, yine ayrıca iki grup helikopter alımı, hava yastıklı çıkarma aracı, fizibilite çalışmaları tamamlanan özel maksatlı taktik tekerlekli zırhlı, ayrıca zırhlı amfibi hücum aracı... Bu projelerin içinde sadece helikopter projeleri ‘doğrudan tedarik’ şeklinde alınacak. Diğerleri yerli sanayi tarafından üretilecek. Uzun Menzilli Bölge Hava ve Savunma Sistemleri Projesi’nde de Çinli CPMIEC ile sözleşme görüşmeleri yapılıyor.

    Bu projeye NATO’nun ve bazı üyelerinin itirazları da değerlendiriliyor. Milli piyade tüfeği projesinin yüklenicisi Kale Kalıp yetkilileri, “Makina Kimya işbirliğinde ilerleyen Milli Piyade Tüfeği Projesi’nde şu aşamada üretim hattı kalifikasyonları devam ediyor; 2014’ün ikinci yarısında seri üretimin başlayabileceğini öngörüyoruz” açıklaması yaptı.

    HEDEF, 8 MİLYAR DOLAR CİRO 2 MİLYAR DOLAR İHRACAT

    Müsteşarlığın henüz sözleşme imzalamadığı, fizibilitesi devam eden veya henüz biten, sözleşme görüşmeleri yaptığı 52 proje hava, kara, deniz, silah ve radar sistemleri gibi 9 başlık altında toplanıyor. Savunma sektörünü 2016 yılı için hedeflediği 8 milyar dolar ciroya, 2 milyar dolar ihracata taşıması beklenen projeler bunlar. Savunma sanayisinin (dolaylı/dolaysız) cirosu 2012 itibariyle 4 milyar 756 milyon dolar. (2013 rakamı henüz açıklanmadı.) Savunma ve havacılık ihracatı 1 milyar 262 milyon dolar, toplam Ar-Ge harcaması 772.7 milyon dolar.

    SAHİL GÜVENLİK HELİKOPTERİ İÇİN 5 FİRMA DOSYA ALDI

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) helikopter geliştirme, ayrıca ortak üretim projeleri de yürüyor. Doğrudan tedarik kapsamında ise üç ayrı proje var. Bunlar, EGM Orta Sınıf, Çok Maksatlı Sahil Güvenlik ile Genel Maksat Deniz helikopteri projeleri. Çok Maksatlı Sahil Güvenlik Helikopter Tedarik Projesi için şu sıralar şirketler teklife çağrı dosyası alıyor. Dosya alan 5 şirket şunlar: Airbus Helicopters-Airbus Helicopters Deutschland GmbH, NH Industries, AgustaWestland S.p.A-AgustaWestland Ltd., Sikorsky ve Bell Helicopter Textron Inc.

    YERLİ TEDARİK POLİTİKASI SEKTÖRÜ BÜYÜTÜYOR

    2000’li yılların başında Türkiye’de savunma, havacılık ve güvenlik ihtiyaçlarının sadece yüzde 20’si yerli kaynaklardan karşılanabiliyordu. Bu oran şimdi yüzde 54’e dayandı. SSM, projeleri mümkün olduğunda yerli şirketlere veriyor.

    Türkiye’nin görece yüksek savunma harcaması yapan ülkeler grubunda olması da sektörün önünü açıyor. Sektör dökümanlarında, “SSM’nin uygulamaya başladığı özgün ürün geliştirme programlarına öncelik tanıma yaklaşımı sektörün gelişmesinde önemli bir dönüm noktasını oluşturmuştur. Bu yaklaşım ile savunma sanayimiz yeni ürünleri, ürün gamına almaya başlamış ve ihraç edebileceği ürünlerde bir çeşitliliğe kavuşmuştur. TSK’nın envanterine bu ürünlerin girmiş ve harekat alanında performansı kanıtlanmış ürünler olması diğer ülkeler açısından ayrı bir ilgi konusu olduğu da herkes tarafından teslim edilen bir gerçektir. Off -set uygulamaları havacılık sektöründe askeri ürün ihracını artırdığı gibi; sanayicilerimizin bu alandaki performansı ile birleşip, sivil havacılığın da kapısını aralamıştır” deniliyor.

    SSM'nin gündemindeki 52 proje

    • Hava Yastıklı Çıkarma Aracı
    • Lojistik Destek Gemisi (2 adet)
    • Yelkenli Okul Gemisi
    • TF 2000
    • Harp Gemisi Grubu (4 adet)
    • MİLGEM/ Prototip ve 2. Gemi Dizayn Hiz.
    • 600 sınıfı Sahil Güvenlik Botu
    • Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu
    • Türk Tipi Hücumbot
    • SAT botu
    • Koruma Güvenlik Grubu
    • EGM Orta Sınıf Helikopter
    • Tedariki
    • Çok Maksatlı Sahil Güvenlik Helikopteri
    • Genel Maksat Deniz Helikopteri
    • Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı
    • Zırhlı Amfibi Hücum Aracı
    • Uzun Menzilli Hava ve Füze Sav. Sis.
    • Başlangıç Eğitim Uçağı (BEU)
    • Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Tedariki
    • GİHA
    • Taarruzi İHA
    • Hedef Uçak
    • Araca Monte Multi-Spektral Sis Cihazı
    • Aktif Koruma Sistemi Geliştirilmesi
    • Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi
    • Mayın Temizleme Sistemi
    • Muharebe Sahası Tanıma Tanıtma Sis.
    • Silah Taşıyıcı Araç
    • ATAK Helikopter Simülatörü
    • Denizaltı Dalış Simülatörü
    • Görüntü Yoğ. Tüp Projesi
    • Telsiz Network (gündemde)
    • Helikopter Engel Tespit Sistemi
    • LİNK-16 Terminal Tedariki
    • Taktik Data Link Yönetim Mer.
    • ÇAVLİS
    • GENESİS
    • MİLGEM Savaş Sistemi Tedariki
    • Deniz Üsleri Su Altı Üstü Gözetleme
    • Balistik Test Merkezi Projesi
    • Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi
    • TSK Tabanca Hazır Alımı
    • Uzaktan Komutalı Göz. ve Atış Platformu
    • CN-235 Aviyonik Modernizasyonu
    • NEFES Projesi
    • PT-6 Serisi Mot. DSB Kab.Kazanımı
    • Hücumbotlara Uydu Muhabere Sistemi
    • TSK KU Bant Uydu Muhabere Sistemi
    • Elektro Opit KÖ Keşif Podu Sen.
    • SSM Ar - Ge Restekleri
    • Mobil/Sabit TACAN Projesi
    • TKRS Modernizaysonu

    Kaynak: İBRAHİM EKİNCİ/DÜNYA




  • Katar’ın AWACS Projesi’ne Havelsan desteği

    Kamuoyunda AWACS olarak da bilinen Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı alımı için ihaleye çıkan Katar’a yazılım desteğini Havelsan verecek.

    Katar’ın AWACS Projesi’ne Havelsan desteği

    Türk Hava Kuvvetleri’ne 7 yıllık gecikmenin ardından teslim edilen Barış Kartalı HİK uçağında yazılımın yüzde 30’u Havelsan tarafından yapılmıştı. Bu projede ciddi bir deneyim kazanan Havelsan, HİK alımına çıkan diğer ülkeler için de pazarlama faaliyetlerine başladı.

    Halen Katar, Boeing ile Türkiye’nin de envanterine giren E737 uçağı için pazarlık yapıyor. Bu konuda yazılım desteği vermek istediklerini belirten Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, "Katarlı yetkililer, yazılım için bizden talepte bulundular. Anlaşma gerçekleşirse envaterimize dahil elden AWACS'lar için aldığımız yaklaşık 305 milyon dolar iş payına yakın oranlarda Katar'la sözleşme imzalamayı hedefliyoruz" dedi.

    KATAR’A SİMÜLATÖR ALMIŞTI

    Havelsan geçtiğimiz yıl önemli bir başarıya imza atarak Katar’la AgustaWestland AW139 tipi helikopter için simülatör yapım anlaşması imzalamıştı. Güney Kore’ye ihraç edilen CN235 simülatöründen sonra ikinci simülatör ihracat başarısı yakalayan Havelsan, bu konuda üretim yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

    Kaynak: www.kokpit.aero




  • Katar Donanması, 'Milli Gemi'lerimizin peşinde


    Milli Türk gemileri Heybeliada ve Büyükada, denize iner inmez dünyanın dikkatini çekti. Yetkililer, Katar ile görüşmelerin başladığını doğruladı. Suudi Arabistan ve BAE gibi ülkeler de MİLGEM için sıraya girdi.

    Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa gibi gelişmiş ülkelerin ardından Türkiye de milli gemisiyle uluslararası arenada boy göstermeye başladı... Türk gemileri, Heybeliada ve Büyükada fırkateynlerinin denize indirilmesiyle birlikte Arap ülkeleri dikkatini Türkiye'ye çevirdi. MİLGEM Projesi, Savunma ve Ticaret Teknolojileri ve Mühendislik AŞ'ye (STM) devrolmasının ardından, uluslararası boyut kazanıyor.

    ÖNCE HEYBELİADA

    Edinilen bilgilere göre; Heybeliada fırkateyninin 2011'de denize indirilmesinin ardından çeşitli ülkeler gemiyi izlemeye aldı. Ardından da Büyükada 2013'te denize indirildi ve oldukça başarılı biçimde seyrüsefer gerçekleştirdi ve diğer görevlerini sürdürdü.

    ŞUBAT'TA TEMASA GEÇİLDİ

    Bu gelişmelerin ardından Katar, Türkiye ile şubat ayı gibi temas kurarak MİLGEM'in özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi istedi. Aynı süreçte MİLGEM Projesi de yüzde 60'ı kamuya ait olan STM'ye devredildi. Yetkililer, Katar ile görüşmelerin başladığını, Suudi Arabistan ve BAE gibi ülkeler ile de projeye ilişkin temasların sürdürüldüğünü vurguladı.

    KISA SÜREDE YAPILABİLİR

    Türkiye, gemileri İstanbul'daki askeri tersanede kısa sürede inşa edilebilme olanağına sahip. Bu doğrultuda çeşitli ülkelerden sipariş gelmesi durumunda üretimin de bu ülkelerin ihtiyaç ve isteklerine göre yapılması öngörülüyor.

    http://www.denizhaber.com.tr/dzkk-sgk/54732/katar-donanmasi-milli-gemilerimizin-pesinde.html




  • Yeryüzünü yerli İHA'lar gözetleyecek

    TUSAŞ, kurduğu 200 kişilik ekiple 2 yıl içinde İHA motoru üretmeyi hedefliyor.

     Türk Savunma Sanayi



    TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit, kurumun, uçak ve helikopter motorlarının bakım onarımlarının yapılması ve parça imalatçısı olmanın dışında tasarımcı olarak da Türk ordusunun ihtiyacının karşılanmasını amaçladığını belirterek, söz konusu hedef doğrultusunda oluşturulan bir Ar-Ge ve tasarım grubunun bulunduğunu kaydetti.

    Tasarım grubunun büyümeye devam ettiğini ifade eden Akşit, şöyle konuştu:

    "Şu anda yaklaşık 200 kişilik bir tasarım grubumuz var. Gebze'de doğrudan General Electric uçak motoru (GE Aviation) tasarım ekibi ile çalışan 100 kişilik bir mühendislik ekibimiz var. Bu ekip şu anda uçmakta olduğumuz birçok motor da dahil olmak üzere General Electric tarafından üretilen motorların tasarım ve iyileştirme işlemlerinde doğrudan General Electric ekibiyle entegre olarak çalışıyor. Onun dışında Eskişehir'de bir tasarım grubumuz var. Eskişehir'deki grubumuz içinde şu anda insansız hava araçlarının motoruyla uğraşan bir ekibimiz var. Ayrıca jet ve helikopter motorları konusunda çalışan ekiplerimiz de var. Onlar da büyüyor. İnsansız hava araçlarında genellikle düşük hızda ancak yüksek irtifada uçağın yavaş seyretmesine imkan tanıyacak pistonlu motorlar kullanılmaktadır. İlk etapta heronlar konusunda yaşanan sıkıntı sebebiyle yurtdışından bakım-onarımda destek alınamaması nedeniyle onların bakım-onarımlarını, yedek parçalarının tasarım ve imalatını gerçekleştirdik. Düzenli değişmesi gereken parçaları kendimiz, buradaki mühendislik ekibimizle tekrar tasarladık, mevcut yapıya adapte ettik ve uçurduk. Böylece yedek parça ihtiyacını bu şekilde karşıladık. Şu anda ordumuzun elindeki heronların büyük çoğunluğu o parçalarla TEI adaptasyonu motorlarla uçuyor."

    "KOMPLE TEI TASARIMI, YENİ MOTOR"

    Akşit, bunun yanında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI-TUSAŞ) tarafından insansız hava aracı ANKA'nın imal edildiğini hatırlattı.

    ANKA'nın mevcut motorunun Alman Thielert firması tarafından üretildiğini anımsatan Akşit, şöyle devam etti:
    "ANKA'nın motorunda irtifa yeteneğini, yetkinliğini istenilen seviyeye getirmek için modifikasyonlar yapıyoruz. Mevcut motorların modifikasyonların yanında ANKA için tamamen yeni, komple TEI tasarımı bir motor geliştiriyoruz. Bu arada Thielert, Çinli bir firmaya satıldı. Çinli firma, askeri amaçlı motor satışını durdurdu. ABD ordusunun elinde de ciddi miktarda 'Predator' gibi insansız hava araçları (İHA) var. Bunların baz motorlarını da Thielert firması yapıyordu. Bunların temininde de bir sıkıntı oluştu. Tasarım ekibimiz hem TAI'nin hem de ordumuzun ihtiyacı kapsamında yeni tasarım işini yürütüyor. Yeni motorumuz başarıyla testleri geçince ABD ordusunun bu sınıftaki ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı onlara da motor satma imkanı olacak. Yaklaşık 2 yıl içinde tamamen yerli tasarım ve imalatı bize ait İHA'lara sahip olacağız."

    AA




  • Türk Hava Kuvvetleri ilk A400M’i teslim aldı

    Türk Hava Kuvvetleri’nin ikinci kullanıcısı olduğu A400M askeri nakliye uçağını Seville’de yapılan törenle teslim aldı.

    Geçen yıl ekim ayından bu yana teslimatı beklenen Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk A400M’i bugün Seville’de gerçekleştirildi. Airbus’ın askeri kanadı Airbus Military’nin İspanya’da Seville tesislerinden alınan uçak, Türk Hava Kuvvetleri pilotları tarafından Kayseri Erkilet 12’nci Ulaştırma Üs Komutanlığı’na uçuruldu. İkinci A400M’in önümüzdeki aylarda Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.

    Türkiye’nin hem tasarımcı, hem de imalatçı olarak katıldığı projede aynı zamanda ikinci kullanıcı oldu. İlk uçak geçtiğimiz yıl Fransız Hava Kuvvetleri’ne verilmişti. Türkiye, Airbus’tan talep edilen yedek parça üretiminin tamamlanmaması nedeniyle uçağın teslimatını geciktirmişti.

    http://kokpit.aero/turk-hava-kuvvetleri-ilk-a400m-teslim-aldi




  • Bunların parası nereden geliyor çok merak ediyorum.Öyle zengin bir ülke de değiliz.
  • Göktürk 3 2019 da fırlatılmayacak mı? Resimdeki tarih çok erken. Ayıca f35 ler ne zaman teslim alınacak.
  • Türkiye Ay yörüngesine uydu yollayacak
    Türkiye Uzay Teknolojileri sektöründe 2023 hedefleri kapsamında Ay yörüngesine kendi imkanlarla ürettiği uyduları göndermeyi planlıyor.



    Türkiye Uzay Teknolojileri sektöründe 2023 hedefleri kapsamında Ay yörüngesinde bilimsel incelenmeler yapılması amacıyla TÜRKSAT Ay Gözlem Uydusu projesini ve denizcilik sektöründe gemiler tarafından gönderilen sinyallerin alçak yörünge uyduları ile tespit edilmesi amacıyla TÜRKSAT AIS Uydusu Projesi hayata geçirmeyi hedefliyor.

    Bu kapsamda, insansız araçlar ile uzayın keşfine araştırmalarının ilk adımını atmak üzere yerli Ay Gözlem Uydusu’nun imal edilip, Ay yörüngesine gönderilmesi amaçlanıyor. Ay yörüngesinde bilimsel incelemeler yapması hedeflenen TÜRKSAT Ay Gözlem Uydusu projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gerekli başvuru yapıldı.

    Ay yörüngesinde gözlem yapmak üzere NASA, ESA, Hindistan, Japonya ve Çin tarafından çeşitli uydular gönderildi. Ay yörüngesinde gözlem yapmak amacıyla 2013 tarihinde NASA tarafından geliştirilen LADEE uydusu uzaya fırlatıldı.

    GÜNCEL GEMİ BİLGİLERİNE ULAŞILACAK

    TÜRKSAT AIS Uydusu Projesi ile gemiler tarafından gönderilen AIS (Automatic Idendification System) sinyallerinin alçak yörünge uyduları ile alınması hedefleniyor. 850 Km yükseklikteki AIS uydusu 100 dakika içinde dünya etrafında bir tur atıyor. Dünyadaki bir yerin üzerinden ise yaklaşık 10 dakika süresince gökyüzünden geçiyor. Türkiye üzerinden de uydunun günde 4-6 defa geçmesi ve güncel gemi bilgilerini alınması planlanıyor.

    http://www.savunmasanayihaberleri.net/turkiye-ay-yorungesine-uydu-yollayacak/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 4 Nisan 2014; 22:52:11 >




  •  Türk Savunma Sanayi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canis Majoris

    Bunların parası nereden geliyor çok merak ediyorum.Öyle zengin bir ülke de değiliz.

    Gökten zembille iniyor hali yok ya paranın.

    Devlet ve özel sektörün kendi kaynakları ile projeler gerçekleştiriliyor.

    Olmadı bankalar ne güne duruyor. Zaten devlet kendi bankalarından sektör de iş ve ya proje(ihale) yapacak şirketlere kredi veriyor.

    Özellikle: Türk Eximbank
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neemis

    Göktürk 3 2019 da fırlatılmayacak mı? Resimdeki tarih çok erken. Ayıca f35 ler ne zaman teslim alınacak.

    Göktürk I 2015 yılına sarktı malumunuz. Ben Göktürk III 'ün 2019 yılına kadar sarkacağını düşünmüyorum. 2016 sonu 2017 başı gibi Uzaya fırlatılacağını düşünüyorum.

    İlk F-35'in 2017 yılında Türkiye'nin envanterine girmesi bekleniyor.

    Şu an yıllık üretim kapasitesi 200 adet sadece ABD'nin ihtiyaçlarını kalan uçak sayısı itibari ile yaklaşık 6 yılda karşılıyor. Diğer ortaklara dağıtıma başlanmasının biraz geç olması doğal.

    Zaten uçak zırt pırt bir sorun çıkartıyor. Sürekli modifikasyona uğruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 4 Nisan 2014; 20:54:11 >
  • Türk Silahlı Kuvvetleri 1 Nisan 2014 itibariyle personel mevcudu.






     Türk Savunma Sanayi


    http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tsk_haberler/2014/tsk_haberler_29.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 4 Nisan 2014; 21:46:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga509

    quote:

    Orijinalden alıntı: neemis

    Göktürk 3 2019 da fırlatılmayacak mı? Resimdeki tarih çok erken. Ayıca f35 ler ne zaman teslim alınacak.

    Göktürk I 2015 yılına sarktı malumunuz. Ben Göktürk III 'ün 2019 yılına kadar sarkacağını düşünmüyorum. 2016 sonu 2017 başı gibi Uzaya fırlatılacağını düşünüyorum.

    İlk F-35'in 2017 yılında Türkiye'nin envanterine girmesi bekleniyor.

    Şu an yıllık üretim kapasitesi 200 adet sadece ABD'nin ihtiyaçlarını kalan uçak sayısı itibari ile yaklaşık 6 yılda karşılıyor. Diğer ortaklara dağıtıma başlanmasının biraz geç olması doğal.

    Zaten uçak zırt pırt bir sorun çıkartıyor. Sürekli modifikasyona uğruyor.

    Anladım. Teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.