Şimdi Ara

Türk dizilerine yurt dışında yoğun ilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk dizilerine yurt dışında yoğun ilgi



    Türk dizilerine ülkemizde gösterilen ilgi azalmasına rağmen yurt dışında oldukça başarılı bir tablo söz konusu. Türk dizilerine sadece Müslüman ağırıklı ülkeler değil değil dünya genelinde büyük ilgi gösteriliyor.



    Türk dizilerinin ihracat tutarı geçen yıl itibarıyla 500 milyon dolara ulaştı. Yaklaşık 147 ülkede 700 milyon kişi tarafından izlendi. Dizilerin bölüm başına ortalama 4 bin dolar tutarındaki satış fiyatı son 5 yıl içinde 400 bin dolara kadar yükseldi. 2013'te 150 milyon dolar civarında olan Türk dizi ihracatının tutarı, 2017'de yaklaşık 350 milyon dolara, 2018 yılında da 500 milyon dolara çıktı.



    Türk malı ürünlerin satışına büyük katkı



    Yurt dışında Türk dizilerinin yakaladığı başarı Türk malı ürünlerin satışına önemli katkıda bulunuyor. Türk dizilerinin yüksek reyting aldığı Venezuela, Brezilya, Peru, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti, Arjantin, Uruguay ve Şili'ye mal ihracatında son 3 yılda istikrarlı bir artış yakalandı. 2016 ile 2018 yılları kıyaslandığında Venezuela'ya ihracat yüzde 572, Dominik Cumhuriyeti'ne yüzde 155, Paraguay'a yüzde 105, Peru'ya yüzde 88 ve Şili'ye yüzde 78 arttı.



    Yakın zamanda "Kara Sevda" ve "Kara Para Aşk" dizilerinin epey ilgiyle seyredildiği İspanya'ya ihracat 2016'ya kıyasla 2018'de yüzde 55 artış gösterdi.



    Türk dizilerine yurt dışında yoğun ilgi



    Romanya, Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan'a, "Kara Sevda", "Kara Gül" ve "Bir Zamanlar Çukurova" dizileri ihraç edilirken, diziler bu ülkelerde Türk malı ürünlerin ve trendlerin takip edilmesinde etkili oldu. Afrika'da da Türk dizileri beğeniyle izleniyor. Bu ülkelerin birçoğuna mal ihracatında da son 3 yılda artış görüldü. "Kara Para Aşk" dizisinin satışının yapıldığı Senegal, Tanzanya ve Kenya'ya ihracat sırasıyla yüzde 153, yüzde 134 ve yüzde 63 artış gösterdi. "Beni Affet" dizisinin izlendiği Fas'a dış satım da aynı dönemde yüzde 35 arttı.



    Ayrıca Bkz.İklim değişikliği konusu, İtalyan devlet okullarında ders olarak okutulacak



    Sadece ürün satışına değil Türkiye’ye gösterilen ilgiyi de arttırıyor. Türk dizilerinin son dönemde özellikle Güney Amerika ülkelerinde popüler olmasıyla Türkiye'ye bu bölgeden gelen turist sayısında da geçen yıl itibarıyla yüzde 46 artış yaşandı.



    Yurt dışında sevilen Türk dizileri hangileri?



    İhracat başarısı yakalayan ilk dizinin “Gümüş” isimli dizi olduğunu söyleyebiliriz. 2008’de Orta Doğu’ya satılan bu dizinin yalnızca final bölümü 22 ülkede 85 milyon kişi tarafından izlenmişti.



    Yurt dışındaki en popüler dizimiz “Kara Sevda” dizisi, 2016 yılında Uluslararası Seul Drama Ödülleri'nden "Jüri Özel Ödülü" kazanmış ve 2017 yılında Uluslararası Emmy Ödüllerinde "En İyi Dizi" ödülü almıştı.



    "Muhteşem Yüzyıl", 86 ülkeye ihraç edilmekle birlikte Japonya'da gösterilen ilk Türk dizisi oldu.



    "Binbir Gece" dizisinin Macaristan'da yayınlanmasından sonra Türkçe öğrenmek üzere kurslara başvuran Macar vatandaş sayısında belirgin artış gözlemlendi.



    "Beni Affet" Fas'ta yüzde 65 reyting yakalayarak Fas televizyon sektörü pazarında önemli bir üstünlük elde etti.



    Söz konusu Türk dizileri haricinde yurt dışına pazarlanan pek çok Türk dizisi bulunmakla birlikte, 20 Dakika, Annem, Adını Feriha Koydum, Arka Sokaklar, Aşk-ı Memnu, Bir İstanbul Masalı, Çalıkuşu, Diriliş Ertuğrul, Ezel, Hatırla Sevgili, Hayat Şarkısı, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Kösem Sultan da yayınlandığı ülkelerde geniş hayran kitlelerine ulaştı.



     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/







  • amerikanın dünyaya pazarladığı toksik yapımlardan şikayet edenler konuya bekleniyor...

  • Dizi süreleri kısa olsa gerçekten daha iyi dizilere sahip olabiliriz.
  • Kendim hiçbirini beğenmiyorum, benim beğendiklerim de ya erken final veriyor ya da uzatıyor ve batırıyor. Bence de dizi süreleri az olursa kaliteli yapımlar görebiliriz.

  • Biz dizilerimizi beğenmiyoruz çoğu da iyi değil zaten ama sattığımız bölgeler; Orta Doğu, Balkanlar, Afrika, Orta Asya, Uzak Doğu ve Güney Amerika vs. Bu bölgelerde daha da kötü olduğu için bizimkiler iyi geliyor onlara.

  • genel olarak son yillarda dunyadaki insan kalitesi onemli bicimde asagi dusmus. zaten izlenilen ulkelerin asagi yukari hepsi turkiye ayarinda olan devletler.
  • Keşke bütün dizilerimiz, İkinci Bahar, Süber Baba, Çemberimde Gül Oya, Baba Evi, Ekmek Teknesi... kalitesinde olsa.

  • Kurtlar vadisi yabanci versiyonu cekilse ne guzel olur.

    Walley of Wolves: Reboot

  • Böyle saçma saçma diziler izleyerek psikolojimizi mahvettik ülkecenek, şimdi de virüsü başkalarına yayıyoruz.

  • Ezelin daha fazla sükse yapmasını beklerdim.

  • İnsallah dizilerde yakaladigi ivmeyi kaybetmez. Cunku artik yabanci dizilerin uyarlamalarini gorur olduk tek tükte olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne buyuk basari..

    Rocket ihrac eden bati yonga ihrac eden dogu tir yir tittriyor..
    Hep birlikte bizi kiskaniyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepside aynı konular bomboş ve sıkıcı netflix bile bazen çöp geliyor millet yerli dizi peşinde

  • Buhran ve kriz donemlerinde diziler patlar! Her ulkede de boyledir!

    Bu duzende carkta duzende fakir vatandasa maddi manada da bir hayri yoktur ....

  • Bu doğru ben yurt dışındaki Türk dizisinin yoğunluğuyum :d

  • Dizinin kalitesini çok da süreye bağlamamak lazım. Tamam süreler bir etken ama tek etken bu değil. Malum yakın zamanda piyasaya çıkmış Hakan Muhafız (The protector) çöp örneği var önümüzde. Bu dizinin bazı bölümlerinin süresi 40 dan da az ama gel gör ki olmayınca olmuyor
  • Bizim dizler ve filmlerin çok ender örnekler hariç hepsi tırt yalnız Hollywood filmleri ve dizlerininde kalitesi yerlerde kaliteli yapımlar az rastlanıyor

  • Dünya'da ABD'den sonra en çok dizi ihraç eden ülke olduk.
  • Buraya yazan ya da okuyan kişiler izlemiyordur büyük ihtimalle ama kültür sanat ihracatı önemli, diğer sektörlere de dolaylı katkısı oluyor. Ha kendi halkımıza yarardan çok zararı var o ayrı mevzu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çukur'un tekerlek sahnesini silmeyi unutmasınlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.