Şimdi Ara

Türk Basketbolunu Nerede Görüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler, iddialı sayılabilecek takımlarımız var. Futbolun aksine Avrupada birçok takımımızla beraber bulunuyoruz. Şahsen futbol kadar takip etmem ama iyi bir yerlerde olduğumuzu düşünüyorum takip ettiğim kadarıyla, sizce Avrupa basketbolunda nerelerdeyiz?



  • Çok aşırı ilerde değiliz ama son yıllarda bence baya gelişti.Bi kaç sene sonra bence avrupa basketbolunda iyi yerlerde oluruz.
  • Bence üst düzeydeyiz. Ligimiz ACB'den (İspanya) sonraki Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olarak görülüyor. Türkiye yabancılar için her açıdan cennet zaten. O yüzden transfer konusunda sıkıntı yaşanmıyor oyuncu geliyor buraya. Milli takımlarla çok büyük başarılarımız yok, yakın tarihte 2001 ve 2010 gümüşümüz var, Avrupa Ş.'larında çeyrek final görürsek çok iyi; olimpiyatı zaten geçtim. Lâkin kulüp bazında öyle değil, futbolun Şampiyonlar Ligi olan Euroleague'e her sezon 2-3 takımla katılıyoruz. Eurocup ve Eurochallenge da takımlarımız var ama buna karşın sadece 2 Avrupa kupamız var ( Efesin koraçı, geçen sezon BJK'nin Eurochallenge.)

    Yani sözün özü katılım çok fakat başarı az. Yine de çıtanın bu denli yükselmesi sevindirici. Bu çıtanın buralara çıkmasında Efes Pilsen'in hakkını vermek gerek. Federasyon başkanı Turgay Demirel sürekli ilk 3'e gireceğiz gibisinden gaz verici açıklamalar yapıyor.




  • Hem kulüp hem milli düzeyde olmamız gereken yerden çok uzağız.
  • Turgay Demirel başkanlığı parsellemiş, o kadar yılda elde ettiğimiz başarı kendi evimizde oynanan turnuvalarda iki tane ikincilik. Başka bir başarı da yok. Bu koltuk sevdalılarından kurtulursak iyi yerlere gelebiliriz belki, ama şu an olmamız gereken yerden çok çok uzaktayız.
  • Kulüpler bazında avrupa kupalarının gediklisiyiz ama milli takımlar düzeyinde ciddi bir başarımız yok(2 gümüş var ama avrupada basketboldan anlayan kime sorsan kendi evindeki gazla aldı der).Yine de küçümsemek çok yanlış.

    EL de Efes ve FBÜ her sene final four da diyoruz her sene bütçeyi daha da artırıyorlar ama bir türlü sonuç gelmiyor.

    Mesela hala bir ekol olamadık, Nba'e de gayet iyi sayıda oyuncu veriyoruz.

    Yani dışarıdan başarılı gibi duruyoruz ama işin gerçeği öyle değil.
  • euroleague'e her sene 2 - 3 takımla katılıyoruz. Geçen sene galatasaray bu sene beşiktaştan pekte birşey beklemiyordum. Efes olsun Fenerbahçe olsun final four göremiyorlar. Özellikle Fenerbahçenin bu yıl kurduğu kadroya göre bence tam bi fiyasko.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peso argentino -- 13 Ocak 2013; 18:15:09 >
  • Kağıt üstünde İspanya ve Rusya'dan sonra en iyi lig bizim ligimiz. Ama her sene aynı hikaye oluyor bir türlü başarıya yansıtamıyoruz bunu.
  • Avrupanın en iyi liglerinden biriyiz filan şehir efsanesi.Neye göre iyiyiz neye göre başarılıyız.
  • Bence gerekli caba gosterilirse hersey dogru yapilirsa hem kulup hemde milli takimda en iyilerden olabiliriz. En azindan futbolumuz kadar umutsuz vaka degil ucundan tutulursa basari gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Potansiyelimizin ya da olmamız gereken yerin çok çok uzağındayız.Bu imkanlarla Fb Ülker ve Efes'in rahat rahat top 8 ya da f4 görmesi lazım.Futbol gibi diplerde değiliz ama potansiyel olarak en iyi ilk 5 milli takımdan yada basketbol ekolünden biri olmamız lazım.Ama ne klüplerimiz ne milli takım ekol oluşturamadılar.
  • Her yıl sil baştan kadro kurması yerine bir çekirdek üzerine gidilirse başarı gelir ama buda Türk takımlarında yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.