Şimdi Ara

TTnet T11 Kutusundan Cat6 Çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Binanın altında T11 kutusu bulunmakta ve haliyle internet dairelere telefon hattı ile dağıtılmakta. Şuanda 50 Mbit kullanıyorum.Değerler bu şekilde

     TTnet T11 Kutusundan Cat6 Çekmek


    Fakat 100 Mbite geçiş yaptığımda hatta dalgalanmalar oluyor ve SNR değeri 7 ve altında dolanıyor. Eğer T11den cat6 çekersem düzelir mi? Birde T11den cat6 çekip kullanan varsa evin içine cat6yı nasıl dağıttı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 13 Şubat 2016; 17:10:57 >



  • Snaru kullanıcısına yanıt
    zayıflama 0 da hatta sorun yok gibi duruyor. muhtemelen sıva altında ek ile odalara dağıtım yapılmıştır. Her odaya paralel hat çekiliyor çünkü. Cat kullanmak istiyorsanız t11 den modem'e kadar ek yapmadan çekin içerisinden 2 damara da hattı aşağıdan porta bağlatın modemede başına jak ile takın bunun dışında yapılabilecek bir işlem yok. Modem kaynaklı olabilir cpu ve yazılım tam yük altında stabil bağlanamayabilir. Farklı bir vdsl modem ile denedikten çekmenizi öneririm.
  • Snaru kullanıcısına yanıt
    Sizin yapmanız gereken olay bakır kablo ile size gelmeden önce test yapmak olacaktır.Cat6 benden çekmek istiyorum yalnız ölçümleri yapın sonra baktın değerler aynı boşuna cat6 çekmenin bir anlamı yok.
    Değerleriniz çok iyi T11'den nasıl bakır kablo bağlanmışsa sizde cat6 bağlıyacaksınız ama bina içinden kablolar gidiyorsa sıkıntı çoğalır.Diğer kablolara zarar verebilirsiniz.Cat 6 kablo 0,57 genişliğinde bir kablo bakır kablo ile fark var bence sen en iyisi T11'in içinden veya bakır kablo olduğu yerden ölçümlerini yap sonra fark oluşuyorsa çekersin oluşmuyorsa bırak öyle kalsın illaki 100 mb/sn gerek varmı bilmiyorum ama 80 Mb/SN işini görecektir.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    ya tabi aslında derdim hız değil sonuçta 50 mbit bile gayet iyi. Zaten son zamanlardaki internet sıkıntısı benimle alakası yok. Tıkanmalar mevcut oluyor ama altyapıdan değil. Benim asıl amacım modeme gelen hattı dahada kaliteli hale getirmek. Dediğiniz gibi kutunun oradan ölçüm yaparsam ve değerler farklı çıkarsa değiştirmek mantıklı oda tabi binaya dağılan kablo organizasyonuna bağlı. Ama zaten çok fazla birşey değişmiyorsa durduk yere kaşınmanın anlamı yok
  • iki modem böyle durumlar yalnız hangisinin hat zayıflama değeri doğru bilemedim

     TTnet T11 Kutusundan Cat6 Çekmek
     TTnet T11 Kutusundan Cat6 Çekmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 17 Şubat 2016; 14:20:12 >
  • Bence bu durum Türk telekom santraliyle alakalı hat zayıflaması olunca 125 mb/sn görünüyor.Hat zayıflaması olmayınca 115 mb/sn iniyor.Gerek yok Vodafone net ile 75-80 mb/sn verecektir.Oda sizin hattınızda aşırı derece kötü etki yapmaz.100 mb/sn çok dalgalanmalar yaşayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok ulaşılabiilir hız değişken oluyor bende zaten modemlerde sadece hat zayıflaması değeri farklı bi modemi takıyorum 0 bi modemi takıyorum 14 hangisi doğru gösteriyor anlamadım

    edit. ulaşıbilir hızın farkı şundan dolayı resimler arasında bigün var. Fakat peşpeşe taktığım zaman değerler ikisindede aynı sadece hat zayıflama farklı. Taktığım gün ss almayı unuttumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaru -- 17 Şubat 2016; 14:39:39 >
  • iç tesisatta sorun olduğunu tespit ettik direkt t11 kutusuna cat6 ftp çektircez fakat merakım şu yönde cat6 çektirip bağlatınca herhangi bi değişiklik yapmam gerekir mi? zaten modemim wandan bağlantıyı destekliyor. Acaba modem uyumsuzluğu sıkıntısı çıkarır mı ttnet? var mı aranızda t11den cat6 çekip bağlanan? Modemim asus dsl-ac68u
  • Snaru kullanıcısına yanıt
    Wan dan degil normal telefon jak indan baglayacaksin. Telefon ucu yani. Cat6 nin iki kablosunun ucuna ethernet degil eskisi gibi telefon jaki takacaksin. Cat6 diye wan portundan baglanmaya calisma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat 6 yı çek herhangi bir degişiklik yapma ben cat 5 çektim.
  • Vdsl olsa bile rj11 ile mi bağlıcam?
  • Snaru kullanıcısına yanıt
    Evet aynen oyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman cat6 veya cat5 çekmenin bi mantığı yokki normal telefon kablosu çeksem gene aynı işi görür
  • Snaru kullanıcısına yanıt
    Hayir. Cat 5 ve 6 kablolar normal telefon kablolarina gore dis etmenlerden daha az etkilenirler. Yalitimli oldukları icin. Ve tek parca cekmenin avantaji vardir her zaman. Bu kadar insana cat 5 6 cek derken bi sebebi var sonucta. Yoksa herkese 2 telli kablo cek denir. Sizin hattinizda ek varsa ve eski tip kablolar ise degistirmekte fayda var. Yukarda bircok arkadas cesitli tavsiyelerde bulunmuş. Uygulayin derim.



    Simdiye dek herkes cat cekti ve rj11 ile kullandi. Siz herkesin wan portundan mi kullandığını sanıyordunuz cat kablo cekince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçenlerde modemi değiştirdim.bağlantım gitti..ttnet ten gelen arkadaş hem evin içinde hem de bina girişindeki hat dağılım kutusunda (adı her neyse bilmiyorum ) ölçüm yaptıktan sonra -abi bu kutudan eve cat6 kablosu çekersen 24 e kadar hız görürsün şuan senin evde maksimum 8 mbit e kadar geliyor dedi..

    bu şekilde kablo değişimi yapıp verim elde eden var mı ? çok bilgim olan konular değil, tecrübesi yada bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raulforever

    geçenlerde modemi değiştirdim.bağlantım gitti..ttnet ten gelen arkadaş hem evin içinde hem de bina girişindeki hat dağılım kutusunda (adı her neyse bilmiyorum ) ölçüm yaptıktan sonra -abi bu kutudan eve cat6 kablosu çekersen 24 e kadar hız görürsün şuan senin evde maksimum 8 mbit e kadar geliyor dedi..

    bu şekilde kablo değişimi yapıp verim elde eden var mı ? çok bilgim olan konular değil, tecrübesi yada bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

    Bizim kutu dağınık bi kablo yığını 2 li kablolardan t11 mi blmiyorum bi cat5 kablosunun içinden 4 kablo seçtim 2li 2li birbirine bağlayıp tek kablo haline getirip bağladım snr 18 den 30 a çıktı hattın desteklediği hız 65 lerden 115 lere çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cat6 veya başka bir kablo yalıtımlı olduğundan dış etkenlerden etkilenmez diye bir durum yok. cat6-cat5-0.5pdv hepsi etkilenir. Dışındaki yalıtım denilen izole kılıf pvc'dir genelde ve hiçbir elektromanyetik yalıtım özelliği yoktur.

    Dış etkenler denilen olaya enterferans denir ve bunu engellemek için ekranlı kablo alınması gerekir. Ekranlama folyo veya folyo+örgü olabilir.

    Ayrıca DSL bağlantılarda ekranlamanın ne kadar faydası olur bunu kestirmek güçtür. Çünkü binaya gelen ana telefon kablosundaki diğer kablo çiftleride birbirine enterferans oluşturur. Yeni vdsl2 bağlantılarda enterferans etkilerini ortadan kaldırmak için yeni modülasyon teknikleri kullanılmaya başlanmıştır.

    Benim tavsiyem ankastreden yeni kablo çekiminde 2x0.5mm bakır telefon kablosu alınması yeterlidir. Ekranlama olmayan cat6-cat5 kablo almanın standart 0.5mm telefon kablosuna göre, DSL sinyal kalitesi açısından ekstra bir faydası yoktur.

    Örnek:
    http://www.recber.com.tr/tr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=101&category_id=10




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.