Şimdi Ara

TTnet ping değerleri hk. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
6.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    biz o yollardan geçeli çok oldu ip engellemeklede olmaz zaten. ttnetin bilerek yapabileceği bir şey değil bu. ayrıca amerika 20 olurken almanya nasıl 60 oluyor demişsiniz sanırım sizin attığınız ping serverinin bunda çok etkili olduğunuzdan zerre haberiniz yok. sadece ttnet ile alakalı bir şey değil ping öncelikle bunu öğrenmeniz lazım. az önce speedtestte turkcell superonline ankara serverine ping atıyorum 72 çıkıyor turk telekom ankara serverine ping atıyorum1 ms çıkıyor sende bunu açıkla o zaman?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 19 Nisan 2016; 12:55:12 >
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Simdi söyle istanbulda süperonline sunucusuna ping atiyorum 1 geliyor. ama ttnet avrupa ya 8 geliyor ve öteki hatlara. yani bu serverle ilgili türktelekomun ankaradaki ping sayaci bozuk olabilir cünkü benim orj ping 1 degil
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    bozuk değil aksine sağlam olabilir. örneğin istanbulda oturuyorsun diyelim. çok sağlam bir almanya serverine ping atarsın 45 çıkar istanbuldaki dandik bir speedtest sunucusuna ping atarsın 60 çıkar. şu an dediğim gibi superonline ın serverine ping atıyorum 60 çıkıyor normalde öyle bişey mümkün değil ama su an sunucuda sıkıntı yada yoğunluğu kaldıracak kapasitesi olmadığı için ping 60 çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 19 Nisan 2016; 13:15:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    bozuk değil aksine sağlam olabilir. örneğin istanbulda oturuyorsun diyelim. çok sağlam bir almanya serverine ping atarsın 45 çıkar istanbuldaki dandik bir speedtest sunucusuna ping atarsın 60 çıkar. şu an dediğim gibi superonline ın serverine ping atıyorum 60 çıkıyor normalde öyle bişey mümkün değil ama su an sunucuda sıkıntı yada yoğunluğu kaldıracak kapasitesi olmadığı için ping 60 çıkıyor.

    Tamamda reyiz hat bossa diyorsun hat doluda olsa interoute ve tata sunucularina girmeden benim pingim gayet güzel. 39 37 aldigim resimler var alman sunucusuna suan neden 60 geliyor hat mi yogun ipler ayni sadece araya tata ve interoute sunuculari girdi hatta bunlarin nasil oldugunuda kanitlarim
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    server aynı olsa dahi 5 dk sonrası ve öncesi bile çok fark edebilir. hatta yan komşun başka bir santrale bağlıysa oda 30 çıkan şey sende 60 çıkabilir. bağlı olduğun santral bile çok önemli. yani pingi etkileyen çok fazla şey var. ping attığınız sunucuların sağlık durumu çok önemli. deminde dediğim gibi speedtestteki ankara superonline firmasındaki sunucuda problem var pingi 60 gösteriyor halbuki ankara içi pingin 1 ms ile 15 ms arasında benim. sunucunun durumu çok önemli. hatta bazı oyun firmaları lol gibi. turkiyedeki ping önceliğini geriye atabilir ve pinginiz olmamasına rağmen 300 ms leri bile görebilirsiniz adamlar kendi ülkesine kıyak geçebilir yani kısa sürelide olsa. bunu turnuvalarda yaşadık türkiyedeki herkesin pingi turnuvalar sırasında bir anda yükselmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 19 Nisan 2016; 13:29:07 >
  • Güzel konusuyorsunuzda benim arkadasim ttnetten istanbula 200 ms ping aliyordu tracertte ttnet baglantisina pinginin 200 geldigini gördük arayip hattimi resetleyin dedi bidaha hic bi zaman 200 gelmedi pingi hep 8 düstü benim dedigim böyle bisey. vede konuyu baltalamak icin yazmayin lütfen. benim böyle bi aciklamam var sizinde varsa böyle resimli kanitli gelin aciklayin yoksa benimde vaktimi almayin
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    ne yazdım ben okudun mu santraldeki bi problem pinge neden olabilir. büyük ihitmalle hız stabilte değerini dengelemek için sistem daha uzaktaki bir santrale otomatik bağlanıyordu ve onlar aradığında adamlar normal santrale aldılar hattını.
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Resimle kanitlayin bunu. daha baska bisey demiyorum beni inandirin buna trilyon tane yazi yazsanizda resimli kanitlayin bana. cünkü benim dediklerimi kanitlar nitelikte resimler koydum oraya.
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    olur alsana kanıt. aynı hat ve 2 uçuk değer. sunucunun dandikliğinden kaynaklanan. şimdi çektim


    Bu mesaja eklenen görseller:

     TTnet ping değerleri hk.
  • Bence arkadaşın tespiti doğru fakat yorumlaması eksik. Almanya sunucusuna attığı pingin yüksek çıkmasının sebebi interoute sunucusundan kaynaklı, TTneT'den değil.
  • Demeye calistigim bu aradaki interoute gibi sunucular olmasa ki ben biliyorum turktelekomint diye bir hat var. türktelekoma ait türktelekomun kendi yurtdisi hatti ve avusturyaya kadar gidiyor bu demek oluyorki avusturyaya bile 20 30 ile baglanmak mümkündür kaldi ki suan benim pingim avusturyaya 40 geliyor bazi serverlere (interoute olmayanlar vede tata )

    benim demek istedigim aslinda tam olarak bu ; türktelekomun kendi network haritasi var ;http://turktelekomint.com/network-map/ burdan bakabilirsiniz bu haritaya göre

    frankfurta kadar bizim 20 30 ile gitmemiz gerekirken biz türktelekomdan bi anda ciktigimiz icin interoute gibi berbat hatlarda pingler mahvoluyor. halbuki gidecegi yere kadar 30 la gidip ordan direk dönse. bu ping cok iyi sekilde düsecek

    TTI Fibre optic network yazanlar türktelekomun fakat bize bunu kullandirmiyolar ama elin yabancisina bizim paramizla alinan hatlari o süper hatlari kullandiriyolar baskalarina bizim ilgimiz bile yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 19 Nisan 2016; 15:19:34 >




  • Amerika IP'sine Almanya IP'sinden daha kısa sürede ping alıyorum diyen arkadaşlar olmuş. Anycast network nedir biliyor musunuz? IP Amerika kayıtlı ama sana yakın olan Google'ın Avrupadaki sunucularına bağlanıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet bilişim uzmanı olmuş resmen.Bi biz öğrenemedik şu bilgisayarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vega

    Millet bilişim uzmanı olmuş resmen.Bi biz öğrenemedik şu bilgisayarı

    format atılır 20 TL
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.