Şimdi Ara

TT net tarafından verilen Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tekrar merhaba.

    Yaklaşık 5 yıl önce tt net üyeliğimi başlatırken verilen standart ufak tefek huawei marka bir modem kullanıyorum. Şu an için net modelini bilmiyorum.

    Piyasadan daha gelişmiş bir modem alsam, hızıyavaş olan internetimde bir fark yaratır mı?

    Örneğin bu modeli aldığımızı düşünelim. Kalite açısından az da olsa fark yaratır mı?

    http://www.teknosa.com/urunler/125430382/tp-link-td-w8961n-300mbps-kablosuz-adsl2-modem-rou



  • Hat değerlerinin ekran görüntüsünü verirsen daha fazla fikir sahibi olunur ona göre bir modem önerilir...
    5 yıl çok fazla eski santraller değişiyor alt yapına uygun bir modem almak şarttır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Nisan 2016; 10:42:10 >
  • Çok eski ise yenisini alın Vdsl destekli ilerisi için bir daha modem almazsınız.
    ADSL kullanıyorsanız adsl2 plus desteği varsa modemin gerek yok ama kablosuz Çekim gücünde sorun varsa yada internetiniz modem kaynaklı stabil değilse değiştirmenizde fayda var.
    Kabloda , ankastre kutunuzda , portunuzda veya santral ile ilgili bir çok sorun olabilir.
    Hat değerlerinizi atarsanız yardımcı oluruz .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet hızı genelde modem kaynaklı olmaz düşük bir ihtimal hat değerlerinizi atarsanız daha iyi olur
  • Bir süre önce aldığım hat değerlerini atıyorum. Muhtemelen sorun iç tesisatta diyecekler. Yarın Türk Telekomun ayakta öpen "Elit" destek ekibi gelecek :D Ben öpülmeye razıyım yeterki yapsınlar şunu

    https://store.donanimhaber.com/9d/af/00/9daf000cf08a27bc4bddddfad1767917.jpg
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    Bölgesel altyapınız yetersiz en fazla alırsanız 10 mb/sn anca verirler.
    Benim hat zayıflamam 29 olmasına rağmen 15 mb/sn hız alabiliyorum.
    Size tavsiyem ankastreden ölçüm yapmanız olacaktır.
  • Teşekkürler

    Bölgesel altyapı da bizimle ilgisi olmayan TTNET in yapması gereken bir şey sanırım. O zaman yapacak bir şey yok. Ancak ben yine de yeni bir modem almanın en azından gelecek açısından faydalı olacağı düşüncesindeyim.
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle siz genel müdürlüğe gidip konuşabilirsiniz altyapı onarım çalışması yapabilirler gelecek olarak modem şart fiber altyapı yavaş yavaş güçleniyor.En kötü ihtimal vdsl hizmeti alırsınız bunu kullanabilmek için güzel bir modem şart pahalı olmasına gerek yok özellikleri size yeterli olsun gerisini düşünmeyin bende Zyxel ve Airties modem var Vdsl ve Fiber destekli işimi görüyor.Boşuna elitt ekip çağırıpta paranızı sokağa atmayın ankastreden ölçüm yapın değerlerde aman aman oynama yoksa elitt ekipte gelsede bir şey değişmez.
  • arkadaşlar bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. bugün turknet ten net bağlatıyorum. eski bir modem de işimi görür değil mi? airties 30 liraya falan satılıyo sahibindne.vom da. turknet 180 liraya satıyor. merak ettiğim satılan modemler eski bir kaç yıllık modemler. herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verir mi? yada bir tavsiyeniz olur mu bu konuda?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Tüm yorumların için teşekkür ederim.

    Ankastreden ölçüm nasıl yapılır. Ya da sorunun nerde olduğunu nasıl tespit edebilirm. Ya da kim edebilir.
  • Kayzersoze38 kullanıcısına yanıt
    Şimdi şu şekilde Altyapınıza bağlı ama Vdsl destekli modemleri tercih edebilirsiniz.2.El pek tercih etmem genede siz bilirsiniz.Ttnet arayın adresinizi verin size kaç mb/sn hız desteklediğini söyleyecektir.Eğer sadece Adsl destekliyorsa bütcenize uygun Adsl 2 plus desteği olan modemlere yönelin ama Vdsl destekliyorsa ilerisi için bu modemlere bakmanızı tavsiye ediyorum.
    Ayrıca İnternet Servis Sağlayıcılarının verdiği modemler ayarlarıyla oynanmış oluyor.Kablosuz çekim gücü pek memnun etmeyebilir.
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    Bu işlerden bilginiz yok ise anlatsamda ne kadar doğru şekilde yaparsınız bilemem bir elektrikçi çağırın + telefon kablosu alın kısa olsun fazla uzuna gerek yok 1-2 metre yeterli onu elektrikçi telefon irtibatlama aletiyle 2 bakır kabloyu ankastre takacak diğer ucunuda modeme takıp hat değerlerine bakacaksınız eğer evinizdekiyle bir değişme göstermiyorsa sorun türk telekom altyapısından kaynaklanıyordur.
    Bu arada başka internet kullanıcısı komşuların hat değerlerine bakın derim onlar daha yüksek hızda internet alıyordur.
  • İnternet hızı modem kaynaklı olmaz, hattında kaç mbps hız tanımlıysa modem onu dağıtır. Ama ileriye dönük VDSL uyumlu bir modem alabilirsin hattını da VDSL 'e geçirirsen hız da büyük farklılıklar olur. Modem olarak ZyXEL 'in VMG3312-B10A v2 modelini öneririm, uzun süre kullanabileceğin ideal bir ürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExHunter

    İnternet hızı modem kaynaklı olmaz, hattında kaç mbps hız tanımlıysa modem onu dağıtır. Ama ileriye dönük VDSL uyumlu bir modem alabilirsin hattını da VDSL 'e geçirirsen hız da büyük farklılıklar olur. Modem olarak ZyXEL 'in VMG3312-B10A v2 modelini öneririm, uzun süre kullanabileceğin ideal bir ürün.

    Bugüne kadar hatta 1-2 saat öncesine kadar ben de bu şekilde düşünüyordum. Fakat şu şekilde anladım. Tivibu Ev aboneliği için Türk Telekom tarafından ZTE 108N diye bir modem verdiler. Ben de kendi kullandığımdan daha iyidir diye 1 yıldan fazla bir süredir bu modemi kullanıyorum. Fakat son zamanlarda Youtube'dan 1080p video izleyemez hale geldim. Sürekli donmaya başladı. Hız testinde 7 mb. hız aldığımı gördüm. Hızım bariz bir şekilde düşmüş yani. Eski kullandığım Airties modemi taktım bugün. Hız testi yaptığımda hızım aynı anda 11 mb. çıktı. Youtube'dan açtığım hd çözünürlükte videoyu takılmadan izledim. Yani dandik ZTE modem benim benim 4 mb. hızımı engelliyormuş. Airties modemi kullanmaya devam edeceğim.




  • hocam internet hızınız modemle alakalı olmaz.
  • Santrale gidin biraz kafa adamlardır. Elit ekibe para vermeden işinizi görecektir. Ben santrale gittim, ankastrede hat zayıflamam 30 olmasına rağmen 6 Mbps ancak alıyordum, adamlar geldi saha dolabında en iyi hızı veren portu aradı ve taktı. Hızım 10'a yükseldi. Sonra hatta verilen elektriği artırdılar 13 - 14 Mbps arası modeme hız geliyor. Yağmurda filan biraz kopuyor ama o dolaba zaten kuru giren ıslak çıkar.
  • Bu santral nerededir nasıl gidilir. Bir birim midir. Ben dava açıcam bunlara kafayı sıyırdım bugün. Durun anlatayım

    Malum elit ekibi çağıdrım ve bugün için 11 e randevu verdiler. Saat 12 oldu gelmediler. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Sistemin randevumu iptal ettiğini söyledi. Hala sakindim tekrardan saat 14:45 için randevu oluşturduk ve beni yine ektiler :D Bunlar adamı katil eder.

    Normal arıza kaydı bırakıyorum. Oraya not yazdırıyorum mutlaka müşteri ile irtibata geçin diye . Arıza varmı diye bakmaya bile gelmeden çözdük diyip geçiyorlar.

    En kısa zamanda TTNET i bırakcağım. Örnek olsun diye de dünya kadar dava açacağım adamlara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.