Şimdi Ara

Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten bu 2.dünya savaşında ingiltere, abd, çin, fransa ruslar müttefik. Biz savaşa girmedik ama toprak bahanesiyle bizi kandırmışlar. Sovyetler kötü polis olmuş biz abd ye sığınmışız. Hatta sovyetler birçok fabrika filan kurulumunda bize destek olmuşlar. (Bknz. Nazilli dokuma fabrikası) Kominizim e bela demek çok saçma. Patronsunuz heralde.
  • İnönü'yü, Ecevit'i Amerikancı de sonra Komünizme laf söyleyince ,patronsunuz herhalde diyerek laf at



    Keşke patron olabilsem fakat AKP tipi yeşil komünizm yüzünden hiçbir şey olunmuyor bu ülkede yalaka olmak dışında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 15 Ocak 2019; 14:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan hemen olur efendim der.

    Papazı salacaksın

    Hayır

    Al sana

    Evet salcam git papaz

    Saldık efendim.



    Ulan amerika suriyeyi bırakır mı? Tayyibi iyi oynatıyorlar ellerinde ha. Ya da tayyip zaten onlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ!

    Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz


    https://odatv.com/cumhurbaskani-erdogandan-trumpa-yanit-15011946.html

    quote:

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında, ABD Başkanı Trump'ın "Türkiye'yi mahvedeceğiz" şeklindeki tehdidine ilişkin de açıklama yaptı. Erdoğan, Trump'ın mesajı için, "Trump'ın sosyal medya hesabından verilen kimi mesajlar bizi üzdü" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyi konusunda Trump'la "anlayış birliğine" varıldığı şeklinde sözleri dikkat çekti. Erdoğan, "Sayın Trump'la tüm bu konularda tarihi bir öneme sahip anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum" dedi.


    ***

    "Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

    "Trump'ın attığı tweet... Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. Kimse şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lutfuyla kurulan bir devlet değildir. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump'ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görebiliyor musunuz?

    AK Parti iktidarlarının Türkiye'yi yönettiği 16 yılda 162 milyar dolar oldu. Neden ses çıkaramıyorlar tefecilerin ellerinde olduğu için. Cumhuriyeti kuranların yaptığı ilk iş Osmanlı'dan kalan borçları sonuna kadar ödeyip dik durmaktı." "

    https://odatv.com/bir-sokak-kabadayisinin-diliyle...-15011912.html




  • Evet mahvederler , yalan değil .
  • Malum kesim hiç şaşırtmayacak. Ülkemizin aleyhinde dahi olsa bir gelişme, bir söylem olduğunda bunu hükümete giydirmek için kullanıyor, acaip bir coşku içine giriyorlar.
    Öncelikle kendisinden nefret eden bu hastalıklı kafalar hep yönetilmeye mahkum olacaktır.
  • Şimdi düşman gibi gözüken büyük ülkeler nazilere karşı birleşmiş dünyanın altını üstüne getirmiş zamanında. Belki hala dostlardır dünyanın haline gülüp duruyorlardır. İnsanları en kolay ikna eden sistem bi düşman gösterip ona karşı kurtarıcı olmak.


    İnönü...Atatürk ün görevden aldığı bi insan nasıl cumhurbaşkanı seçilir aklım almıyor. İnternetten bulduğum alıntıları paylaşayım.. (bu olaydan 7 ay sonra vefad ediyor Atatürk yerine İnönü geçiyor)

    en önemli virajlarından biri 1938 yılının 5 mayıs'ında ankara anadolu kulübünün asansöründe yaşanmış ve yakın tarihimize "asansör olayı" olarak geçmiştir.
    kılıç ali bey'in tanıklığıyla;

    "bir süre önce başbakanlıktan aldığı ismet inönü'yle, anadolu kulübünün kapısında karşılaşıyor, atatürk..

    yakınlık gösteriyor:

    -kulübe çıkalım. birkaç briç partisi yaparız.

    önde atatürk'le inönü, arkada kılıç ali ve diğerleri...

    asansör ancak ikisini alabilecek durumda;

    diğerleri merdivenle çıkmaya mecbur.

    asansörden önce atatürk iniyor, ardından inönü.

    atatürk'ün yüzü çatık, ismet paşa'nın ki ise kireç gibi.

    oyun salonuna değil de yemek yenen bölüme doğru yürüyor, atatürk.

    sinirli olduğunu gösteren ses tonuyla:

    -sofra geniş tutulsun. sen salih!.. başvekile (celal bayar) telefon et, hemen gelsin. bulabildiğin vekil arkadaşları da çağır.

    ismet paşa ayakta.

    atatürk, ona bakarak:

    -buyurunuz!..

    ata'nın gözlerinde öfke kıvılcımları...

    kılıç ali düşünüyor:

    -daha bir dakika önce asansöre binerken imrenilecek kadar samimiydiler. o kadar kısa süre içinde aralarında nasıl bir konuşma geçti ki, atatürk bu kadar öfkelendi?..

    ***

    ismet paşa'nın yüzüne bakmıyor, atatürk.

    inönü ise büyük bir sessizlik içinde.

    son derece üzgün olduğu her halinden belli.

    bu sırada salih bozok geliyor:

    -celal beyefendi'ye emirlerinizi ilettim. çalışıyorlarmış, yarım saate kadar geleceklerini söylediler.

    atatürk, yüz ifadesini değiştirmeden:

    -başka?

    -recep peker ve nuri conker'e telefon ettim, geliyorlar.

    -iyi. sofra hazırlanmıştır herhalde, geçip oturalım.

    o içmiyor!..

    bardağına rakı doldurduktan sonra, ismet paşa'ya doğru yönelen garsona "hayır!.. ona koyma, o içmeyecek!.." diyor atatürk..

    kılıç ali'nin şaşkınlığı:

    "değil ismet paşa'ya, kimseye yapmazdı bunu!.."

    atatürk'ü kızdıran neydi?..

    asansörde ne oldu?..

    kader anı:

    -kalk ismet paşa!.. asansörde söylediklerini şimdi burada tekrarla!..

    kılıç ali, bu bölümlerde ismet paşa'nın perişan halini tasvir ediyor...

    tasvirin ardından söz inönü'de:

    -bağışlayınız. beni ismet paşa yapan sizsiniz. benim talihim bir mustafa kemal atatürk bulmaktır.

    atatürk'ten bu tür laflara ne denli tok olduğunu gösteren karşılık:

    -bunları değil; asansörde konuştuklarını soruyorum!..

    çaresiz;

    sofrayı doldurmaya başlayan davetlilerin önünde, asansördeki sözlerini tekrarlıyor inönü:

    -lütfettiniz hatırımı sordunuz; dinlenmenin bana yaradığını söylemek iltifatında bulundunuz. ben de bana dinlenmenin size de çalışmanın yaradığını söylemek cesaretini gösterdim. ve şunu söyledim: "çalışırken içmiyorsunuz. bu sağlığınıza iyi geliyor. vazifeden ayrılmakla size faydalı olabildiğim için seviniyorum."

    atatürk'ün öfke dolu müdahalesi:

    -hah işte tamam! anlatın ne demek bu!..

    bu hiddet karşısında titreyerek,

    kötü bir niyetinin olmadığını söylemeye çalışıyor inönü...

    atatürk itibar etmiyor:

    -bu değil!.. bana söylemek istediğiniz şuydu: "ben başvekilken her işi sana getirmeden hallediyordum. sen de sefa sürüyordun. şimdi ben yokum, başvekilin celal bey her işi sana getiriyor. sen de çalışmak mecburiyetinde kalıyorsun." söylemek istediğin bu değil miydi, ismet paşa!.. işte şimdi bir kadeh içkiden de oldun!.. sen başvekil olsan yorulmazmışım da, celal bayar başvekilliğinde yoruluyormuşum. yakışır mı bu sözler bunca sene başvekillik yapmış ismet paşa'ya!..

    bu! senin bana söylemek istediğin bu! sen hangi işi benim desteğim olmadan hallettin? sayayım mı şimdi bir bir… ister misin!

    bunca yıl atatürk’ün yanında oldum. hiddetini, paylamasını görmüştüm. fakat hiçbir zaman böylesine bütün ölçülerin üstüne çıktığını, adeta öfkeli bir aslan gibi kükrediğini görmemiştim. kollarını masaya dayamış, öne doğru eğilip başını ismet paşa'ya doğru kaldırarak, şiddetle akan gözlerini dikmişti:

    peki söylemeyeceğim!.. ne buradaki insanları ne de tarihi kandırmak mümkün değil. söylediğiniz ve söylemediğiniz herşey bir gün mutlaka ortaya çıkar. yalnız sana şunu söyleyeyim:

    seni ‘’rahat bir başvekil’’ olarak kolaylamak istedim. bir ehliyetin vardı ve işleri bir mertebede götürüyordun. ben düşündüklerimin yapılmasını değil düşündüğüm gibi bir memleket yaratılmasını istiyorum. düşündüğümü yapma da, düşündüğünün daha iyisini bul da yap!.. yeter ki yap!..

    başvekildin, bana geliyordun, her gelişinde söylüyordum sana fikrimi. bir aksaklık görürsem, ikaz ediyordum. yardım ettiğim, ikaz ettiğim ismet paşa değil, türkiye cumhuriyeti’nin başvekili idi. ben devlet işleri ile arkadaşlığı hiç bir zaman birbirine karıştırmadım. arkadaş olarak bağışlarım, hakkımdır. devlet adamı olarak bağışlamam buna hakkım yoktur. arkadaşım olarak seni başvekil yapmadım; sende bir başvekillik ehliyeti gördüğüm için başvekil yaptım.

    az önce kapıda seninle karşılaştığım zaman gel briç oynayalım dedim. davet ettiğim arkadaşım ismet paşa idi. ama sen asansörde dokundurduğun sözlerle devlet adamlığı ile arkadaşlığı birbirine karıştırdığını gösterdin.

    sen başvekil olsan yorulmazmışım da, celal bayar’ın başvekilliğinde yorulmuşum. yakışır mı bu sözler, bunca sene başvekillik yapmış ismet paşa’ya?..

    şunu herkesin yanında açıkça söylüyorum. memleketin bir takım şartları vardı. o şartların sen üstesinden gelecek adamdın; seni başvekil yaptım. sen başvekildin, işlerini benimle konuşuyordun. ben başvekillere değil, devletimin ve memleketimin işlerine yardım ediyorum. bu işleri bir yere kadar ismet paşa götürüyor; bir yerden sonra celal bey yürütmeye başlar.

    hiç bir kimsenin kerameti kendinde görmeye hakkı yoktur. bir devlet adamı, kerameti kendinde görmeye başladı mı devlet adamlığını bitirdi demektir.""


    Birde şöyle birşey buldum; İngilizce öğrenmek nedir

    İsmet İnönü resmen emekliye ayrılmıştı. Bu boş zamanlarından istifade için İngilizce dersleri almaya başladı. 'Bu yaştan sonra kendini ne yoruyorsun?' diyen annesine: 'Olur mu hiç anne! Daha yaşım ne, başım ne? Benim istikbalim var' diye şakayla karışık yanıtlar veriyordu.


    Eceviti bilmiyorum ama onun zamanında muhtaçtık. Ekonomik krizler, yazarkasa-anayasa fırlatma gibi olaylar AKP yi iktidar yapmak için fetö eliyle gerçekleşmiş olabilir.

    Bütün yönetim biçimleri kusursuz uygulanırsa iyidir. Bak AKP cumhuriyetin bug unu buldu herkes onlardan denetim yok ceza yok. Yönetim şekli monarşi olsaydı en azından ülkenin bi sahibi olurdu. Seçilen cebini dolduruyor yandaşlarına kazandırıyor...




  • Maalesef illet bi ülke abd. Ekonomiyle bizi korkutamazlar belki ama yeri gelir 2 atom bombası atar perişan eder ülkeyi. Yokki bi hava savunma sistemimiz filan.
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Tarihsel olarak dediklerin doğru da Rte ye toz kondurmamanızdan gına geldi artık. Daha gündemde adam askeri palet üretim yerini sırf 50 milyonluk yatırım gelsin diye satacak. O fabrika satıldıktan sonra 1 milyar dolara bile yine öyle bir fabrika açamayacağımız söyleniyor. Daha önce telekomu tekeli bedava verdi ümmetine. Adamlar karını aldı borcunu bize yıkıp gitti. Bunların haberi olmuyor diye bunlar yaşanmamış kabul edilemez. İstanbulda ki iski binasının maliyeti 16 milyon devletin ödediği 48 milyon tl. Bu paraları yandaşlara yedireceğine sadece fakirlere dağıtsa onlar bile iş kurabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklım almıyor bir ülkenin Başkanı kalkıp başka bir ülkeyi nasıl sokak ağzıyla tehdit edebilir.

    - Güzel ülkemiz inşallah ekonomiden sosyal yapıya oradan askeri güce kadar pek çok alanda elini güçlendirip gerekli cevabı misliyle verecetir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sterhi S kullanıcısına yanıt
    Dostmu düşmanmı kestiremiyorum dedim daha ne diyem. 30-40 sene daha yaşarsak belki daha net bi yorum yaparız. Kurallara uygun bi şekilde seçilmiş lider. Kuralları ben koymadım.

    Ben çoğunlukta birleşmek taraftarıyım. Yoksa savunduğum yok. Daha birbirimizi yerken başka ülkelere karşı nasıl kafa tutacağız. Bende bazen bunlardan daha güzel yönetirim ülkeyi diyorum ama seçilebilmek için kimlere ne vermek gerek, arkayı ruslaramı, çinlilerimi yoksa abd yemi dayamak gerek kestiremiyorum...


    O fabrika satılmıyormuş RTE nin dediğine göre 25yıllığına kiralanıyormuş. Belki üretim makinalarının yenileme zamanı geldi BMC ile daha üretken bi fabrika olacak bekleyip göreceğiz. Telekom tekel araştırmam lazım ne olduğuna bakmadım ama geçen forumdada çıkmıştı Nazilli Dokuma fabrikası. Kit lerin nasıl yok edildiğine dair güzel bi yazı:

    https://www.sozcu.com.tr/2014/yazarlar/soner-yalcin/bir-basma-fistan-hikayesi-590193/




  • adana01_689 kullanıcısına yanıt
    Kimi örnek almış acaba? Yoksa malum kişiyi mi kıskanmış.

    "Eyyyyy!" vurgusunun ingilizcesini bulamamış herhalde...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam devlet büyükleri söylediklerine çok dikkat etmeli. Zaman zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu hataya düşmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ!

    Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz


    https://odatv.com/cumhurbaskani-erdogandan-trumpa-yanit-15011946.html

    quote:

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında, ABD Başkanı Trump'ın "Türkiye'yi mahvedeceğiz" şeklindeki tehdidine ilişkin de açıklama yaptı. Erdoğan, Trump'ın mesajı için, "Trump'ın sosyal medya hesabından verilen kimi mesajlar bizi üzdü" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyi konusunda Trump'la "anlayış birliğine" varıldığı şeklinde sözleri dikkat çekti. Erdoğan, "Sayın Trump'la tüm bu konularda tarihi bir öneme sahip anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum" dedi.


    ***

    "Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

    "Trump'ın attığı tweet... Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. Kimse şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lutfuyla kurulan bir devlet değildir. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump'ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görebiliyor musunuz?

    AK Parti iktidarlarının Türkiye'yi yönettiği 16 yılda 162 milyar dolar oldu. Neden ses çıkaramıyorlar tefecilerin ellerinde olduğu için. Cumhuriyeti kuranların yaptığı ilk iş Osmanlı'dan kalan borçları sonuna kadar ödeyip dik durmaktı." "

    https://odatv.com/bir-sokak-kabadayisinin-diliyle...-15011912.html

    EY AMERİKA

    EY TRUMP dememişmi

    diyemeyeceğini dün yazmıştım zaten. Oysa oy kazandıracak ne güzel ortaydı (!)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Malum kesim hiç şaşırtmayacak. Ülkemizin aleyhinde dahi olsa bir gelişme, bir söylem olduğunda bunu hükümete giydirmek için kullanıyor, acaip bir coşku içine giriyorlar.
    Öncelikle kendisinden nefret eden bu hastalıklı kafalar hep yönetilmeye mahkum olacaktır.

    tamamda sizler Ey Trump , Ey Amerika , Ey hollanda ,Ey Merkel diyerek hollanda'daki Türkleri köpeklere ısırtmadınız mı? koalisyon oluşmasını engelleyerek 500 den fazla asker-polisimizi şehit olmasına neden olmadınız mı SADECE OY KAZANMAK İÇİN

    işte yine fırsat çıktı nerde EY TRUMP , EY AMERİKA lafları

    YOKSA FAİZ LOBİSİNDEN Mİ KORKTUNUZ? BRUNSON YÜZÜNDEN ABD'NİN ÜFÜRÜP İKTİDARIN 7 ŞİDDETİNDE DEPREM YAŞAMASININ TEKRARINDAN MI KORKTUNUZ? HANİ DÜNYA BİZİ KISKANIYORDU ALMANYA BİZİ KISKANIYORDU? ERDOĞAN DÜNYA LİDERİYDİ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Avrupada kaçtı. Avrupa kliseden dolayı ne durumdaydı. Her türlü üstündük bu gerçeği değiştirirmi hayır. Şuan bizden üstünler evet ama ozamana tartışmasız bir numaraydık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar anca ken vatandaşına laf çakar, bakın bugun denizli akp milletveili eyt için boş iş demiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 15 Ocak 2019; 22:4:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    Ayşelerin hepsi amerikan vatandaşı zaten rahat ol, ayşelere bişey olmaz olan Mehmetçiğe olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birinci Meclis'inin zihniyeti devam etseydi Kürtlerin koruyucusu Türkler olacaktı. Hatay'daki Araplar Türkiye'ye katılmak için refeandumda Türkiye lehine oy verdiyse Suriye ve Irak'daki Kürtler de aynı şeyi yapacaktı. Atatürk'ün tek derdi ülkeyi kurtarmak ve yeni ulus oluşturmaktı. Ama elin gavurunun planları 100 yıllıktır, malesef hazırlanan uzun vadeli tuzağa birinci meclisi feshederek taa o zaman düştük. Ermeni Sorunu, Rum Sorunu büyük sorun derken Kürt Sorunu en büyük sorun oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Ocak 2019; 23:32:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce bu olabilir mi? :)

    Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ocak 2019; 13:2:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.