Şimdi Ara

Tramer Kusur Oranına İtiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
11.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Çok az olayı anlatayım.

    Krokiye göre biz yukarıdan geliyorduk, adam da berke ekmek fırını yazan yerden ekmek almış ve park halinde çıkarken biz geçtikten sonra bize sağ ön kapıdan vurdu.
    Bir kere o yolun devamı yok, uedaş girişi ve sadece araç park ediliyor. Kime göstersem sen haklısın derken biz 100'de 100 kusurlu çıktık.
    SBM.org.tr'den itiraz etmek için girdim ama "sadece sigorta şirketlerinin onayladığı tutanaklara bu uygulamadan itiraz edebilirsiniz. karar aşamasında ya da komisyon tarafından onaylanmış tutanaklara itiraz edemezsiniz" gibi bir yazı var.
    Dosya Durumu için: Komisyon oybirliği onayı (son durum) yazıyor.

    arkadaşın ablası avukat ona anlattık durumu, sigorta tahkim komisyonuna itiraz edebilirsiniz dedi. yalnız bu sigorta tahkim komisyonu, dosya durumunda yazan komisyonla aynı mı?
    o durumda tek yol mahkeme gibi görünüyor.
    araçta hasar 7-10 bin arası olabilir, sigorta karşılayacak diye teferruatını pek araştırmadım. yarın öğreneceğiz. yolların iki tarfında da bir tabela yok, ışık yok, nasıl ve hangi gerekçeyle böyle bir kara çıktı, şoktayım 4-5 saattir.
    fotoğrafların detayı adam bize tam sağ kapı ve ayna arasından çarptı, çarpmanın şiddetiyle bizde sol taraftaki duvara çarptık.
    Arkadaşlar itiraz yolu ve kusur durumu hakkında yorumlarınız nedir? ben bizim sigorta acentesine gittim, trafik polisi emeklisi ve o da anlam veremedi, kime sorsam sen haklısın diyor, ben arabadan inip sağa doğru iterek ona çarptım herhalde sigortadakilere göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyy -- 23 Mart 2017; 15:7:25 >







  • Fotoğrafa ve krokiye göre orası dört yol ağzı. İki tarafta da dur tabelası yoksa sağdan gelene yol vermeliydiniz. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Fotoğrafa ve krokiye göre orası dört yol ağzı. İki tarafta da dur tabelası yoksa sağdan gelene yol vermeliydiniz. Geçmiş olsun.

    Teşekkürler.
    Yalnız şöyle bir şey var. Orası dört yol ağzı değil. Sol taraf sadece uedaşa giriş ve park için kullanılıyor, yol denilebilecek bir yer değil. Akşama fotoğrafını da göndereceğim.
    İtiraz yolu için tavsiye verebilecek var mı? Bu "komisyon kararına" karşı oranın fotoğrafını çekip koyarız.
    Ayrıca adam yoldan bile gelmiyor, parktan bakmaktan çıkıyor. Ben ona vurmuş olsam sözüm yok zaten.
  • Sağdan gelene yol verilir. Bu kuralı istisnasız uyguluyor sigortacılar. Sadece yol orta refüj ile bölünmüş bir yol ise durum değişiyor.

    Geçmiş olsun, karar doğru.

    Not: Ayrıca karşı tarafın ifadesini zerre okuyamadım. Cahil adam çok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyy


    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    Fotoğrafa ve krokiye göre orası dört yol ağzı. İki tarafta da dur tabelası yoksa sağdan gelene yol vermeliydiniz. Geçmiş olsun.

    Teşekkürler.
    Yalnız şöyle bir şey var. Orası dört yol ağzı değil. Sol taraf sadece uedaşa giriş ve park için kullanılıyor, yol denilebilecek bir yer değil. Akşama fotoğrafını da göndereceğim.
    İtiraz yolu için tavsiye verebilecek var mı? Bu "komisyon kararına" karşı oranın fotoğrafını çekip koyarız.
    Ayrıca adam yoldan bile gelmiyor, parktan bakmaktan çıkıyor. Ben ona vurmuş olsam sözüm yok zaten.


    http://www.sbm.org.tr/tr/sayfalar/kazatespittutanagi.aspx




  • Eğer aracın çıktığı yer resmi olarak bir sokaksa bir yere gitmemesi, park için kullanılması, çıkmaz olması vs. oranın sokak olduğu gerçeğini değiştirmez. Yok özel arazi, kişi veya kuruma ait otopark ise o zaman sokak saymazlar.
  • Gerçekten öyleymiş.
    Pert etmek istediğiniz ya da kıl olduğunuz biri varsa sağdan dalıp halledebilirsiniz yani. Karşı taraf yola çıkmış, onun yolu caddeye çıkıyormuş, diğer taraf kullanılmıyormuş vs. hiç bir önemi yok.
    Yıllarca boşuna durmuşuz yola çıkarken, sağdan gelip vurduğun zaman sıkıntı yok, ben de öyle yapacağım artık.
  • Yetkili olsam, karşı tarafın ifadesini okuduğumda(okumaya çalıştığımda) ehliyetini almaya çalışırdım.
  • Sağ taraftan vurmuş ve ön taraftan vurmuş.

    %100 oranında haksız bulunmanız yanlış bir karar değil.
  • özür dileyerek konu araştırıken buldum bu yazıyı ve üye oldum.mesaj yerini bulamadığım için buraya yazıyorum :(

    aynı şey benim başıma geldi. park halinden çıkarken yanımdan geçen araç birden arkaya bakmaksınız geri geri geldi ve sağ arka kapıma vurdu kapı tamamen değişti. aracım 2016 moel jetta alalı 1 ay oldu sıfır 2017 trafik çıkışlı.adam hatasını kabul ediyo tutanağa zaten ben çarptım yazıyo. ama esksper vs komisyon kararı %100 ben hatalı çıkıyorum. aracım gittiğinemi yanayım kasgom delindiğinemi yanayım birdahaki sigorta kaskoyu daha fazla ödiyeceğimemi yanayım anlamadım. daha üzücü nereye başvuracağımı bilmiyorum. sigortacı bizde değil olay eksperde diyo ekdpre komisyon kararı değişmez diyo sigorta tahkm komsyonu bizlik değil diyo trafik mahkemesine gidin diyolr onlar sulh ve cezaya gidin diyo ordan oraya savrulup duruyorum. lütfen bilgi verin ne yapayımmmm ...................................
  • kağan55 K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    Neye göre hatayı size verdiklerini paylaşmak durumundalar.Öncelikle bunu talep ediniz.Ardından acenteniz sizin yerinize itiraz işlemlerini yapabilir.

    Oy birliği ile karar alınmışsa mahkemeye 1 TL Dilekçe bedeli ödeyerek başvuruda bulunmanızı öneririm.
  • neye göre hata verdiler bizde bilmiyoruz.emniyetteki tanıdık sadece sol tarafa ters çektiğimiz için böle karar verilmiş olabileceğini söyledi.ki iki yönlü yol.demekki çocuk geçse o an ölse çarpan suçlu çıkmıcak çocuk hatalı olacak. acenta bizlik durum değil dilekçe yazın mahkemeye verin dedi. yine tanıdık birine sorduk değer 3000 bile olsa 500tl lik dava açın kaybederseniz 500tl gider kazaırsaız tekrar gersi kadar dava açabilirsin dedi
  • Benzer bir kaza için bende sonuç bekliyorum açıkçası. Kontrolsüz kavşakta soldan sol taraftan gelen araca yol verdim. Gaza dokundum sağ taraftan hızlı bir araç geldi sürücü kapısına vurdum. Benim aracım olduğu yerde kaldı adamın aracı savruldu. Şimdi sağdan geliyor diye ben mi %100 hatalı çıkacağım ?
  • aspergillus kullanıcısına yanıt
    aynen sen hatta çarpmışsın bana çarpıldıgı halde %100 hatalı görüldüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kağan55

    aynen sen hatta çarpmışsın bana çarpıldıgı halde %100 hatalı görüldüm

    Bu durumda çarptı görünen illa kusurlu çıkmıyor sanırım.tek bakılan kim sağ taraftan geliyordu.
    Yani ben o an hareket etmiyor dahi olsaydım karşı taraf hızlı geldiği için benim tampona sürterdi arabasını diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspergillus -- 25 Mayıs 2017; 13:20:6 >
  • aspergillus kullanıcısına yanıt
    bizde olan o ters yön oldugumuz için haklıyken haksız duruma düştük.
  • İtiraz hakkınız kalmadığına göre öncesinde komisyonda bir karara varılmış ama komisyondaki herhangi bir sigorta firmasının temsilcisi veya karşı tarafın sigorta firması karara itiraz etmiş görünüyor, çünkü sadece bir kez itiraz hakkı bulunuyor. Artık bu kararı sadece mahkemeye götürme hakkınız var, aynı durum başıma geldiği için biliyorum. Üstelik başıma gelen olayda karşı taraf suçluydu ve kaza tutanağında bile %100 suçlu olduğunu kabul ediyordu, ona rağmen itiraz sonucunda %50-%50 kilitlediler bize de. Gördüğüm kadarıyla sigorta şirketleri bu komisyon kararına tek itiraz hakkı sayesinde güzel bir sistem kurmuşlar, aralarında paslaşıyorlar büyük ihtimalle, imkan buldukça %100'leri taraflara bölerek daha fazla sigorta primi ödenmesini sağlıyorlar gibi. Sizin durumunuzda da tanıdık mı girdi araya ya da başka işler mi döndü, bilinmez. Bizdeki kazada fazla masraf çıkmadığı için üzerine gitmedik ama bahsettiğiniz tutarda bir masraf söz konusuysa hiç durmayın, itiraz davanızı açın derim.




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    kişi bizdede hatalı oldugunu kabullenip tutanağa yazdı zaten hatta tanıdık kaportacı var gidelim dedi araç daha yeni alındı sıfır nede olsa biz haklıyız diye istemedk. aracın rengi gümüş inci boyandığında aynı renk tutmayabilir diye sigorta ödesin istedik. yüzde 100 bize buldular saçmalık bu adliyeye gittik kimse hangi bölüme nasıl başvuracağımız hakkında bilgisi yok avukat tutmaktan başka çare kalmadı sanırım teşekkürler
  • Benim sonuçta çıktı %100 kusuru bana vermiş :-( neyseki benim masraf 1000 tl civarı. Umarım halledersiniz.
    Çok düz mantık bakılıyor demekki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspergillus -- 26 Mayıs 2017; 10:25:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kağan55 K kullanıcısına yanıt
    Benzeri sorun benimde başıma geldi. Yüzde 100 ben suçlu çıktım. Adam hatalıyım ben diye yazdı tutanağa ve kaza sonrasıda zaten ozur diledi. Sistemde itiraz edicem, itiraz butonuna tıklanmıyor, nasıl hallettiniz siz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.