Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.469
Cevap
97
Favori
375.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dafalgan150 D kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, küçük bi maddi hasarlı kaza olmuş...


    Kaza sonrası diğer sürücü ile babanız kendi aralarında kaza tespit tutanağı tutmuş olmaları gerekir?


    Buna göre tutulan tutanak ve (diğer aracın ruhsat ve sürücü ehliyeti fotokopileri ile kaza mahallinde çekilmiş fotoğraflarla) gerekli evraklarla anlaşmalı özel servislerden herhangi birine veya yetkili servise gidilir ve dosya açtırılır. 


    Her iki şirketin sigorta şirketi kendi arasında mutabakat sağlayarak kusur tayini yapar.Yani size göre kusur tayini olmaz.


    Bu kazada sigorta şirketi diğer aracı %100 kusurlu bulursa sizin aracınızın tamir/parça değişim masrafını diğer aracın trafik sigortası karşılar.


    Değişecek parça orijinal ise sigorta şirketi orijinal parça gönderir.


    Benim bildiğim bu, sigorta şirketine gidilmez yani...

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    TSK ederim hocam

  • Cam hasarını muafiyetsiz, yetkili servisi destekleyen, immsi yüksek 5m olabilir.
    Bir sigorta arıyorum. Araçı eşimle ikimiz kullanıyoruz sadece.
    Sigorta önerisi için özel mesaj atabilirsiniz.
  • Arkadaşlar sıfır 2023 vw golf aldım. Hangi kasko firmasını önerirsiniz ve nelere dikkat etmeliyim ?

  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 8 Ağustos 2023; 13:55:2 >
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, benzer durum başıma geldiği için söylüyorum. Zorunlu trafik sigortası maalesef orijinal parça göndermiyor, yan sanayi ile işlem yapıyor. Bilginiz olsun.
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    benzer durum ne zaman başınıza geldi bilmiyorum ama bu değişiklik birkaç yıl önce olmuş bende kışın aracıma çarptıklarında servis sürecinde öğrenmiştim. 2023 ocak ayında park halindeki aracıma sabaha karşı başka bir araç çarpmış ve polis raporunda %100 kusurlu olarak ben işlemi hızlandırmak için kendi kaskom üzerinden başlattım. Sol arka çamurluk, bagaj kapağı ve arka panel değişimi oldu.Aracım hasarsız ve orijinal idi. Servisle görüştüğümde sökülen parçalar orijinal olduğu için sigorta orijinal parça gönderdi denmişti.


    Yani şu anda mevzuat gereği zorunluluk var...


     Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|


    Trafik Sigortası Genel Şartları

    Hasar halinde, hasar gören orijinal parça, onarımı mümkün değilse orijinal parça ile değiştirilir.

    Ancak, hak sahibinin onayının alınması veya hasar gören parçanın orijinal parça ile değiştirilmesine imkân olmaması halinde hasar gören parça, eşdeğer ile değiştirilir.


    Hasar gören parçanın orijinal olmaması halinde ise eşdeğer ile değiştirilir.

    Ancak, hasar gören parçanın eşdeğer ile değiştirilmesine imkân olmaması halinde orijinal parça ile değiştirilir.


    https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=20752&mevzuatTur=Teblig&mevzuatTertip=5#:~:text=Meydana%20gelen%20bir%20kazada%20zarar%C4%B1n,maddesi%20h%C3%BCkm%C3%BC%20%C3%A7er%C3%A7evesinde%20temin%20eder.





  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam 2023 Mart ayında başıma geldi. Karşı taraf %100 hatalı şeklinde rapor çıktı. Sol taraftan aracıma vurmuştu. Sizin süreç kaskodan olduğu için orjinalle değişmiş olabilir. Benim sıfır hata, boya değişen olmayan aracımın farı ve ön çamurluğu kırılmıştı. Yan sanayiden parça gönderdiler. Benim aracımın kaskosu yoktu. Dediğim gibi, belki sizin kaskonuz olduğu için orjinal parça ile değişim sağlanmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanaslan10 -- 10 Ağustos 2023; 19:30:42 >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    Ben tamir sürecinin hızlı olması için kaskoyu devreye soktum. Kasko karşı tarafın sigortasına rücu ederek alıyor. Bu arada kaskomda aleyhime bi durum yaşamadım. Orijinal parçaya orijinal karşılık durumu trafik sigortası mevzuatına dayanıyor. Tüm trf sigortalarının genel şartlarında mevcut.

  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim. Kasko olması büyük avantajmış, geçmiş olsun diyeyim. Ben araca yeni kasko yaptırdım, bir kaza durumunda tutanak tutulduktan sonra kaskoya mı telefon edilmesi gerekir yoksa servise giderek araç servise teslim edilip onlar mı süreci yürütür? İlk defa yaptırdım o yüzden bilmiyorum.
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

    Hayır kasko sigortası aranmıyor. Kasko şirketiyle anlaşması olan özel veya yetkili servise aracı ve evrakları verip dosya açtırılıyor. Kasko daha ziyade sürücülerin kendi arasında tuttuğu tutanaklarda sigorta şirketlerince kusur tayininde mutabakat sağlanana kadar geçen zamanı kullanıyor. Kasko olmadığında tamir süreci mutabakat sağlandıktan sonra başlar. Kasko olduğunda ise kasko hemen tamir sürecini başlatır. Kusur karşı tarafta ise o sigortaya masrafları rücu ettirir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 11 Ağustos 2023; 12:36:26 >
  • ePeP E kullanıcısına yanıt

    Çok zaman geçmiş üzerinden ama belki başkasına faydası olur. Taksit yapmıyorlardı, enparadan yaptırıp kendim taksitlendirmistim.

  • Kasko ve trafik sigortasi için uygun teklif nereden alabiliriz. Full kasko harici düşünmüyorum ama uzun yıllardır çalıştığım sigortacım 4 şirket harici calışmıyor. Bundan dolayı pek diğer firmaları bilemiyorum.

  • dostlar 2-3 gün sonra kasko bitiyormuş. garanti bankasında hesabım vardı. 08502226660 numaradan euroka sigorta diye birisi aradı 4700 lira gibi bi teklif yaptı. bu kasko iyimidir.

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Acntürk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan68

    Acntürk

    Güvenilirliği ile ilgili endiselerim var. Internette yorum bulmak zor.

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Endişe duymayın. Güvenilir firmalar da mağdur ediyor maalesef. Bu firma yeni ve çevremde çok kişi kasko yaptırdı. Aynı servisleri kullanıyorlar zaten diğer çok bilinen sigortacılarla.
  • SBM'nin kurul onayı ile vermiş olduğu karara nasıl itiraz edilebilir?

  • Bayiden sıfır araç alıyorum. Bayi kaskoyu bana yaptıracaksın diyor, kredi çektiğim banka bana yaptıracaksın diyor . Ben kendi sigortacımdan memnundum . En ufak bir problemde telefonla ulaşabiliyorum. Yine ordan yaptırmak istiyorım. Bayiyi ve bankayı atlatıp kendi sigortacıma nasıl kasko yaptırabilirim??
  • Mevcut aracım varken bir araç daha aldım. 2. Araçım için zorunlu trafik sigortası yüksek çıkıyor. Basamak indirimini sadece 1. Araca yapıyor. Yeni aldığım araca siğorta yapmadım. İlk aracım sigortası yarın doluyor. Onu yenilemesem. Önce 2. Aldığım araca siğorta yapsam indirim ona geçer mi. Çünkü 1. araç satılacak 2. araçla devam edeceğim.

  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.